Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Vermeend doelwit uit Eredivisie intern geen optie voor Feyenoord’

Laatste update:

Jörgen Strand Larsen is intern geen serieuze optie voor Feyenoord, zo weet Feyenoord Transfermarkt dinsdag te onthullen. Of het met de financiën te maken heeft in Rotterdam, wordt overigens niet naar buiten gebracht. De aanvaller van FC Groningen werd vorige week door verslaggever Cristian Willaert in verband gebracht met een mogelijke zomerse overstap richting Feyenoord..

Hans Nijland denkt overigens niet dat Feyenoord daadwerkelijk in staat is om Strand Larsen aan te trekken aankomende zomer. De voormalig algemeen directeur van FC Groningen vermoedt dat de 22-jarige spits komende zomer een clubrecord gaat neerzetten als het gaat om hoogste uitgaande transfer ooit bij de Trots van het Noorden. "Dat zou mij niet verbazen", aldus Nijland vorige week bij VoetbalTijd.

Het huidige record bij FC Groningen staat op naam van Marcus Berg, die in 2009 voor een bedrag van 9,5 miljoen euro werd verkocht aan Hamburger SV. Nijland vermoedde dus dat Strand Larsen duurder zal worden. De link tussen de Noorse spits en Feyenoord werd vorige week gelegd door Cristian Willaert van ESPN, die zei dat de aanvaller genoemd wordt in De Kuip. "Ik las dat hij in verband wordt gebracht met Feyenoord, maar daar kan ik me niets bij voorstellen", reageerde Nijland. "Feyenoord kan deze jongen niet betalen. Dat zal Mark-Jan Fledderus (technisch directeur van FC Groningen, red.) echt niet doen, schat ik in.”

Strand Larsen kwam in 2020 voor iets meer dan een miljoen euro over van Sarpsborg uit Noorwegen. De spits kwam dit seizoen tot 15 goals en 1 assist in 30 officiële duels, nadat hij vorig jaar al 9 keer scoorde en 6 assists gaf in 32 wedstrijden voor de Eredivisionist. “Ik vind het een geweldige spits, die ik soms vergelijk met Alexander Sörloth", aldus Nijland, doelend op de landgenoot van Strand Larsen, die eerder voor Groningen speelde.

Sörloth werd in januari 2016 met grote verwachtingen overgenomen van Rosenborg, dat een forse vergoeding van ongeveer een half miljoen euro ontving. De landgenoot en voorganger van Strand Larsen had in de Eredivisie moeite om te aarden en werd na anderhalf jaar doorverkocht aan FC Midtjylland. Pas daar bloeide Sörloth op en verdiende hij een toptransfer van negen miljoen euro naar Crystal Palace. Inmiddels verhuurt RB Leipzig de spits aan Real Sociedad en staat hij op 37 duels in het Noorse elftal, waarin hij 12 keer scoorde. Landgenoot Strand Larsen wacht overigens nog op zijn debuut in het Noorse elftal.

Zou Jörgen Strand Larsen goed genoeg zijn als eerste spits van Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb ik iets gemist? Deze jongen is een goede voetballer, maar 10 miljoen moet een grap zijn. Verkopen aan een Russische club die belachelijke bedragen betalen zoals bij Ejuke wordt ook lastig nu.

30 maart 2022 om 17:53

Dat was inderdaad ook echt veel geld, maar die had ook wel iets speciaals, passeerde makkelijk een mannetje en wist dat bij Heerenveen ook te koppelen aan rendement voor een buitenspeler bij een middenmoter. Strand Larsen is een aardig goede spits, maar aan het begin van dit seizoen nog even bankzitter als ik het goed heb.

30 maart 2022 om 17:57

Ik vond Ejuke eigenlijk maar een blinde draver. Verprutste echt veel kansen.

30 maart 2022 om 23:35

Ejuke voor 9,5 miljoen was natuurlijk wel een voltreffer, maar er was ook aardig wat concrete interesse voor hem. Ook oa Feyenoord had hem op de radar en ik meen ook Club Brugge.

Deze Strand Larsen speelde vroeger wel altijd om en om met Haaland en vaak zelfs samen, waarbij hij niet veel minder scoorde dan Haaland. Je ziet ook wel regelmatig dat hij wel iets met een bal kan, maar hij heeft echt nog veel stappen te zetten. 10 miljoen is natuurlijk compleet buiten proportie als je zijn statistieken ziet. Ach, Nijland hoopt zo voor zijn oude cluppie de prijs nog wat op te voeren denk ik zo. De vraag is meer áls Feyenoord 10 miljoen kan betalen, dan zijn er 20 betere opties om handen dan dit risico. Voor meer dan 4 miljoen zou ik als Feyenoord zijnde lekker voor Dessers houden gaan.

6 april 2022 om 14:55

Ik vind dat wel een beetje meevallen. Van Bergen, dat was bij Heerenveen een vrij blinde draver die kansen verprutste. Ejuke was juist vrij effectief met de kansen die hij kreeg met ook nog een elftal om hem heen dat niet presteerde.

Meer dan 9,5 miljoen euro voor Strand Larsen? Dat lijkt me wel heel gortig...

30 maart 2022 om 18:44

Als Sinisterra of Kokcu ter sprake komt, wordt altijd aangegeven dat ze niet veel kunnen opbrengen omdat ze "slechts" Conf. League spelen. Hoe zit dat dan met een speler van een club die zich net in het 'linkerrijtje' bevindt?

30 maart 2022 om 19:35

Die spelen in de knvb league, onderschat dat niet he

30 maart 2022 om 19:55

en daar maken ze het verschil niet eens haha. Maar Nijland, wow, meer dan 10 miljoen. Ik sluit niks uit, maar de club die dit daadwerkelijk gaat betalen voor deze jongen die hebben of een geweldige neus voor het talent dat nog gaat komen (en voor mij niet zichtbaar is) of zijn niet goed wijs.

Fantastische speler natuurlijk, maar 10m is wel wat gortig.
Sowieso is het bij het vernieuwde beleid de bedoeling juist dit soort spelers te halen voordat ze zich in de ED bewezen hebben.

30 maart 2022 om 17:59

Ik snap het ook niet echt. Er werd moord er brand gespeeld omdat joey veerman ons 10 miljoen moest gaan opleveren, en je ziet wat een briljante speler dit is. Maar 10 miljoen voor strand larsen moet acceptabel zijn? Dan gaat er iets mis volgens mij.

31 maart 2022 om 09:06

10 miljoen ook te gortig voor Sinisterra dan blijkbaar. Gezien de statistieken is JSL namelijk beter dan Sinisterra in de eredivisie, evenveel doelpunten, paar assitts minder, maar ook minder speeltijd. Hij scoort elke 163 minuten, Sinisterra elke 176 minuten. En zo zijn er nog wel meer stats die bewijzen dat JSL wel een goede voetballer. Gelukkig wordt data steeds belangrijker in scouten.

31 maart 2022 om 15:56

Met de zelfde redenatie is kramer ook ongeveer even goed als antony. Doelpuntje meer, paar assists minder en ongeveer even veel speeltijd. Zou dus wat verder kijken dan alleen doelpunten/assists, want zo sla je de plank nogal mis.

Strand Larsen is een leuke voetballer. Kan me niet voorstellen dat een club daar nu 10 miljoen voor neertelt . Daar is hij gewoon nog niet goed genoeg voor.

Feyenoord moet geen 10 miljoen betalen voor Larsen. Dat kan beter geïnvesteerd worden in de defensie of een andere spits.

In de laatste alinea staat een fout. Real Sociedad huurt hem van Leipzig.

30 maart 2022 om 18:26

Volgens mij kan Feyenoord momenteel niet eens aankopen doen van 10 miljoen.

30 maart 2022 om 18:30

Waar haal je die wijsheid vandaan? Het is voor een club keuze enkele spelers van 3 a 4m of 1 van 10m

30 maart 2022 om 18:31

Momenteel? Clubrecord staat al jaren op 7 miljoen.

30 maart 2022 om 18:31

Vergeet niet dat er wat kapitaal op het veld staat, waarvan er deze zomer ws. 2 of 3 verkocht worden.

En Nijland kan misschien iets vinden van de transferprijs van Larsen, maar over wat Feyenoord wel of niet kan betalen, kan hij zich beter van onthouden.

31 maart 2022 om 09:09

Njfromvol

Dat weet ik, daarom gaf ik aan momenteel. Daarom had Feyenoord toch ook naast Veerman gegrepen.

Eens dat er veel kapitaal rondloopt met Bijlow, Malacia, Geertruide, Senesi, Kockcu en Sinesstera.
Verwacht Senesi en Kocku verkocht worden en gezamelijk zeker minimaal 45 miljoen.

Denk niet dat Larsen het clubrecord van Berg zal verbreken. Persoonlijk vind ik Larsen niet echt een bijzondere spits als je hem vergelijkt met voorgangers als Matavz, Berg, Nevland, Suárez, etc. want die vond ik ook gewoon een stuk explosiever op de een of andere manier en zelfs iemand als Mahi vond ik nog een heel stuk beter.

Zo'n 4 tot 5 miljoen is wel het maximale wat ik Strand Larsen momenteel waard vind, maar ik betwijfel of hij ook echt een stap omhoog kan maken. Zou er als Feyenoord-zijnde wel goed over nadenken. Dessers is dan ongeveer hetzelfde geprijsd maar heeft dan geen of weinig restwaarde meer als je hem verkoopt, maar vind Dessers wel een stuk beter dan Larsen.

9,5 miljoen is onzin, want Suarez, Berg, Matavz, en Nevland waren spitsen die ik persoonlijk beter vond dat Strand Larsen, en die gingen al voor minder weg. Ik denk dat je als Groningen moet hopen op max 7,5 miljoen voor Strand Larsen, en dan heb je al goede zaken gedaan. Overigens heeft Strand Larsen al zijn debuut gemaakt voor het Noorse elftal, mede omdat er een covid uitbraak was in het Noorse elftal, waardoor andere spelers werden opgeroepen voor noorwegen om de nations league wedstrijd te spelen tegen Oostenrijk (1-1).

30 maart 2022 om 18:18

Ik vind Larsen wel beter dan Matavz en Berg. Matavz en Berg speelden in een heel andere periode, Matavz speelde met de Tadic/stenman tandam die voor 17 assists zorgden, Berg speelde in een periode dat Groningen veel vaker scoorde. Larsen moet veel zelf doen, speelde veel met aanvallers die naar binnen trokken en scoort toch aanzienlijk veel. Daarnaast creëert hij veel kansen, scoort uit onmogelijke hoeken.

Ik denk dat een kleine 10 miljoen wel marktconfirm is. Hij is pas 22 jaar, al 2 goede seizoenen achter de rug en wordt elke week weer een stuk beter. Zeker de Larsen na de winterstop is geweldig, hij is fysiek enorm vooruitgegaan en kan ook ineens goed koppen, wat een zwakke plek van hem was. Daarnaast heeft Larsen nog een contract voor 2 seizoenen (+optie) waardoor Groningen een sterke onderhandelingspositie heeft. Hij hoeft nog niet weg, hij kan volgend seizoen onder Wormuth nog veel beter worden.

30 maart 2022 om 18:48

De Eredivisie heeft vaker eendagsvliegen gekend. Daarnaast geef je aan dat hij nog 2jaar contract heeft en er een optie zou zijn.
Beetje zaakwaarnemer/advocaat maakt gehakt van die optie. Spelers tm 21 mogen maar een Max contract van 3jaar krijgen. Die optie word wel gelicht na zijn 21ste jaar maar rechtsgeldig lijkt het me niet.
Berg leverde record bedrag op. Maar heeft het daarna ook niet waar kunnen maken, evenals Matavz.
Daar kijken clubs ook naar. En 10m is hoog in de boom zitten. Zal tussen 5-7m uitkomen. Mits die deze zomer word verkocht.

30 maart 2022 om 19:10

Schei uit man voetbalt bij een subtopper die moeten knokken om de play offs te halen speelt totaal geen europees voetbal maar bij Groningen vinden ze 10 miljoen normal..echt grap van de dag

30 maart 2022 om 19:19

@rkallan, serieus? Hoe kan je nu denken dat maximaal aantal jaar 3 jaar is voor spelers tot 21 jaar? Die grens is er maar tot 18 jaar. Vind het wel bijzonder dat je al die 4/5 jarige verlengingen van 18/19/20 jarige spelers hebt gemist

30 maart 2022 om 19:33

@texeira - Ik vond Matavz en Berg wel technischer, en zij waren niet de meeste technische spitsen. Tuurlijk had Matavz meer aanvoer, maar hij was enorm klinisch. Berg zat inderdaad in een meer aanvallend ingestelde Groningen, dus dat was wel een voordeel om onder Jans te spelen. Overigens is het niet zo dat ik Strand Larsen geen onaardige spits vind en hij moet inderdaad veel uit het niets maken, want Groningen peert in principe gewoon ballen naar voren en kijken hoe Strand Larsen dat afmaakt. Maar meer geld opleveren dan een Berg (10 miljoen) en Suarez (7,5 miljoen), tja, daar heb ik mijn twijfels bij. Maar dat er nog rek in Strand Larsen zit, dat geloof ik wel.

30 maart 2022 om 20:03

inderdaad Grun. Ik wil Strand Larsen niet degraderen tot een nietsnut, want dat is hij niet, maar in de historie van spitsen die Groningen heeft gehad zou ik lig Matavz niet vergeten evenals Berg. Maar namen als Eijkelkamp, Meijer, Suarez, Djurovski, Nevland hebben in mijn ogen echt meer indruk gemaakt in de eredivisie. Larsen zou ik daar op dit moment niet bij zetten.

30 maart 2022 om 21:17

FIFA en uefa zien spelers tm 21 als youth spelers. Heel het voetbal systeem is op die grens gepasseerd
En ja het gebeurt dat ze langere contracten aangeboden krijgen. Echter is spelers na jaar 3 vrij om te gaan en staan waar die wilt zonder dat daar een transfersom voor betaald hoeft te worden.

30 maart 2022 om 18:33

Het is wat de gek er voor geeft. Mede door Corona pandemie met als gevolg inkomsten derving word er niet meer absurd geboden voor de mindere goden.

30 maart 2022 om 19:38

@rkallan - Valt wel mee, er worden nog wel hoge bedragen betaald af en toe voor de mindere goden, daarnaast waren de bedragen die voor Matusiwa (4 miljoen) en Gudmundsson (6 miljoen) betaald waren, best markconform. Misschien kon je voor Matusiwa iets meer geld uithalen, maar kan er wel mee leven met 4 miljoen. Maar Strand Larsen vind ik nog niet star quality genoeg om echt te denken van, damn, die gast gaat voor 10 miljoen weg.

30 maart 2022 om 21:19

Ik gaf in eerder comment aan dat die tussen 5 en 7m zal opleveren.
En niks mis mee dat Nijland 10m roept

31 maart 2022 om 02:54

Natuurlijk waren die beter, alleen gingen die wel inmiddels meer dan 10 jaar geleden weg. neemt niet weg dat 10 miljoen wel erg veel is.

Ik heb toch het vermoeden dat hansje de prijs op zit te drijven.

Als je die volgend jaar voor 6 mil verkoopt aan spartak Moskou of Stuttgart heb je als Groningen zijnde een fantastische deal. Maar 10 mil? Die gozer heeft er in zijn pas eerste seizoen nu 11 inleggen, ff rustig. Vraag me af wat sinisterra dan waard is.

Hans Nijland is een blaaskaak, een luchtfietser. Hij zou zich hier niet inhoudelijk over moeten uitspreken. Als Strand Larsen van de zomer voor 5 miljoen vertrekt, dan lijkt het dat Fledderus er onvoldoende uit heeft gehaald.
En laten we vooral niet vergeten dat Nijland FC Groningen met een flinke schuld heeft opgezadeld!

Voetbalt bij de nummer 8 van nederland , speelt geen europees voetbal maar moet wel 10 miljoen kosten, zijn totaal niet realistisch in Groningen

30 maart 2022 om 21:11

Hans Nijland is niet realistisch iedere weldenkende Groningen supporter weet echt wel dat Strand niet weggaat voor 10 miljoen. Als 1 iemand iets roept betekent dat niet dat iedereen daar achter staat RichardHendriks974.

Ik heb het idee dat Groningen altijd exteem hoog in de boom gaat zitten. Dit is natuurlijk een veel te hoog bedrag.

Andere tijden mensen. Elke spits met potentieel haalt 10mln. Misschien inclusief bonussen maar dan nog. Zit je zo op 7,5 basisbedrag. Vergelijken met voorgaande spitsen van Groningen zijn onzin, compleet andere tijd. Je moet alleen mazzel hebben met interesse mn vanuit Engeland. Championship club betaalt t zo. Clubs met visie ook nog wel maar zitten lager, denk aan subtop Frankrijk, Italië, Duitsland. Enfin, geld gaat snel genoeg weer rollen.

30 maart 2022 om 23:00

Hoezo is het vergelijken met voorgaande spitsen van groningen complete onzin? Het is niet zo dat ik Strand Larsen vergelijk met Hennie Meijer, Rene Ekkelenkamp, Milko Djurovski of Peter Houtman? Dat zou onzin zijn, want het voetbal is veranderd. Die spitsen die ik noemde zijn nog steeds actief en speelde in een kwalitatief sterkere Eredivisie waar meer Nederlandse clubs het langer volhielden in de Europa League dan op het niveau waar Strand Larsen nu speelt.

Uuuuuh, meer dan 9,5 miljoen voor Strand Larsen? Nee, dankjewel. Pass. Dat is gewoon veel te veel voor een jongen die net een seizoentje basis speelt bij Groningen. Zo talentvol is hij nou ook weer niet. Als Strand Larsen 10 miljoen waard is dan kan je ook 40 miljoen vragen voor Kökcü. Net zo onrealistisch.

Behalve gas en benzine is de prijs van middelmatige spitsen kennelijk ook gestegen de afgelopen tijd… Niet aan beginnen, dit soort Van Geel-exercities.

Wat een onzin. De kranten moeten weer vol zeker. Wie zegt dat Feyenoord die speler wil hebben? De schreeuwerd Hans Kraay jr begon tijdens een uitzending te schreeuwen dat Dessers te duur was 4 miljoen. Dan vond hij Strand Larsen beter passen voor dat geld. Niemand bij Feyenoord heeft gezegd dat e die speler graag willen hebben. Gewoon is afwachten wat er gaat gebeuren. Ik denk dat gezien het aantal spelers wat misschien weg gaat er heel andere meer betaalbare spelers komen boven drijven. Feyenoord heeft op dit moment een behoorlijke scouting gezien de aankopen van dit seizoen. Ik neem tenminste alles wat door Kraay en vd Gijp en consorten met een hele grote korrel zout.

Ze moeten 15 mln voor hem vragen. Dan ben ik er iig zeker van dat hij niet naar De Kuip komt.

5 april 2022 om 19:46

Hou op man die jongen is echt geen 10 mii ik loken waard absoluut niet. En bovendien nog niemand heeft dat geboden.

5 april 2022 om 19:52

Laten we het hopen, want dit is een modale spits waar drie miljoen al een te hoog bedrag voor is.

5 april 2022 om 23:28

Volgens VI (boeringa) wou Genoa afgelopen winter al 5 miljoen neerleggen. Denk dat Groningen nu, na de afgelopen goede maanden van Strand Larsen veel meer kan vragen en krijgen.

6 april 2022 om 14:51

Dat vind ik al zat, juist na deze maanden lijkt me dat veel passender. Maar blijkbaar zien clubs wat meer in hem dan ik zelf zie. Ik zie in ieder geval weinig speciaals.

Ik vind 'm helemaal niet zo geweldig

5 april 2022 om 19:44

Sorry hoor maar Groningen heeft het wel iets te hoog in de bol deze jongen gaat echt geen 10 miljoen of meer opleveren en 15 dielpuntennis ook niet bijzonder wij hebben ook jongens die dat doennzoaks Til, Linssen en Sinesterra nee laat maar zitten.zNog los van het feit dat wij hem niet niet zouden kunnen betalen want dat kunnen wij natuurlijk wel als we willen. Ook wij gaan een of 2 spelers verkopen maar voor heel wat meer dan 10 miljoen.

Lekker voor Dost gaan die is transfervrij en maakt op zeker zijn doelpunten. Dan haal je ook Dallinga van Excelsior die nog jong is en er dit jaar misschien wel veertig in schiet (bizar). Dan heb je voor weinig geld twee spitsen met de potentie om veel te scoren. En mocht dat onverhoopt helemaal niets worden, dan heb je Linssen nog als redelijk alternatief. Bozenik en Bannis verhuren of verkopen.

Het is natuurlijk volstrekt logisch dat het op dit moment allemaal niet concreet is. Feyenoord moet het straks hebben van de uitgaande transfers van Malacia, Senesi, Kökcü en Sinisterra. Tot die tijd heeft Feyenoord onvoldoende transferbudget. Hans Nijland kan eveneens van alles roepen in de media maar volgens mij is hij niet meer werkzaam bij FC Groningen. Laten we wel wezen. Het is niet voor niks dat Feyenoord al een gesprek heeft gehad met Strand Larsen. Dan zal er ongetwijfeld wel iets spelen. Maar Feyenoord zal pas definitief toehappen wanneer het ook daadwerkelijk wat centen te besteden heeft. Ik denk overigens niet dat Strand Larsen het transferrecord van FC Groningen gaat verbreken, mits er daadwerkelijk een club zo gek is. Maar dat is puur wat ik denk. Ik hoop wel oprecht dat Feyenoord vol gaat voor Jørgen Strand Larsen. Ik vind het in alles een ideale Feyenoord spits. Hij is nog jong, scoort gemakkelijk, is groot en sterk. Ik zie het wel zitten. Het is echt het type speler wat Feyenoord op dit moment mist. Die Björn Meijer is wat mij betreft ook van harte welkom als vervanger van Malacia De kans lijkt mij klein dat beide spelers naar Feyenoord zullen gaan, maar het zijn wel echt twee spelers die wij straks goed kunnen gebruiken!

Bijlow
Pedersen
Trauner
Geertruida
Meijer
Bassett
Imeri
Aursnes
Wålemark
Str. Larsen
Dilrosun

Vind de 15 miljoen die ik hier zie rondzingen ook wat aan de hoge kant, maar tussen de 7 en 10 miljoen moet zeker mogelijk zijn. Hij scoort 12 keer in een middelmatig, verdedigend spelend Groningen. Hij is kopsterk, een goeie afmaker en heeft ook een prima schot. Ben heel benieuwd wat Fledderus eruit weet te slepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren