Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermeegens advies aan Oranje: ‘Schiet een penalty hoog, dan zit-ie gewoon’

Laatste update:

Het gaat niet goed met het Nederlands elftal, vreest Harry Vermeegen. Hij vraagt zich af of de internationals nog wel honger hebben? Echt trek in het EK. Nog een keer een extra bordje opscheppen. Omdat de maag blijft rammelen. Hij heeft de indruk dat Oranje die echte honger niet meer heeft. En dan gaat het straks mis.

Bovendien kunnen de spelers van het Nederlands elftal nog steeds geen strafschop benutten. Die oude kwaal speelt weer op. Zo luidt ook de stelling van Harry Vermeegen: spelers van Oranje kunnen geen strafschop nemen. Ze schieten te laag op het doel. Denk terug aan Arjen Robben in de finale om de Champions League. Hij zag de logische misser al aankomen. Ze leren het nooit, weer niet juist ingeschoten. Laag in plaats van hoog, desnoods dwars door het midden. Zoals vroeger Johan Neeskens of Ronald Koeman.

Mee eens of niet?, Harry Vermeegen hoort het graag!

Stel je vraag aan Harry!
Verzin een originele vraag en we leggen die voor aan Harry Vermeegen. Ook lanceert hij wekelijks een stelling. En dat moet weer tot een discussie leiden, met allerlei brandende vragen.
Een vraag kun je stellen door te reageren op dit topic. Of je stuurt 'm naar harry@voetbalzone.nl.
'Nederlanders kunnen geen strafschop nemen'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, Vermegen zegt ook eens iets zinnigs. Spelers die hem hoog inschieten scoren vaker, is aangetoond.

25 mei 2012 om 13:34

Het is natuurlijk ook moeilijker...
Het is aangetoond dat spelers die met 100km/h de bal strak richting de kruising schieten ook vaker scoren dan mensen die in de grond schieten...

25 mei 2012 om 13:45

Messi dacht hetzelfde. Je ziet Messi haast nooit hoog een penalty schieten maar nu ineens wel en raakt hij de lat. Gewoon strak over de grond heeft een keeper ook problemen mee. Als hij 50 cm van de grond wordt geschoten moet je geluk hebben dat de keeper de verkeerde hoek in duikt. Anders heb je een groot probleem.

Er zijn maar weinig spelers die onder zo'n grote druk een bal stijf in de boven hoek kunnen schieten. Naar mijn mening moet hij gewoon hard strak over de grond in de hoek. Heeft de keeper hem nooit.

25 mei 2012 om 14:15

Ik weet nog goed dat toen ik een klein broekie was in de finale stond van de penalty shoot out bij de plaatselijk club tijdens de voetbaldagen. 5 penalty's op Diederik Boer van Zwolle. Eerste 2 dacht ik die ga ik mooi plaatsen. Maar hij pakte ze gemakkelijk. Daarna maar lomp en hard. En werd toen nog derde. Mooi die jeugd herinneringen.

Ontopic. De kans dat je tijdens de penalty uit balans raakt is ook groter. Maar mocht je hem goed raken is het 9/10 keer een goal. Maar op een moment supreme met die druk dat je bv de finale kan halen of in de finale staat. Zou ik echt niet weten wat ik moet doen.

25 mei 2012 om 15:19

@murki

Echt he, ik snap uberhaupt al niet waarom (echte top)spelers vaak laag in de hoek proberen te schieten, de keeper heeft dan als tie een hoek kiest gewoon aardig goedekans om de bal te pakken.

Een beetje prof en dan bdl ik zeker spelers zoals c. ronaldo, kaka en robben die alle 3 de laatste tijd een penalty op zo'n domme manier missen, die moeten de bal toch gewoon simpel hoog in de hoek/kruising kunnen mikken ? Ik bedoel zo moeilijk is dat niet, en de keeper kan er dan veel moeilijker bij.

Hoeft btw niet eens hard zoals buttner ze er in schoot maar gewoon geplaatst met natuurlijk wel wat power maar niet extreem hard. Mja blijkbaar durfen veel profs dat niet en schieten ze liever laag over de grond... -_-

26 mei 2012 om 12:35

kans is ook groter dat je hem verkeerd raakt en hij over gaat, is ook aangetoond
die Vermegen neem ik al jaren niet meer serieus

Daar zal Jaap Stam anders over denken......................

Een penalty moeten gewoon in de zijkant van het doel worden geschoten, dan komt de keeper er nooit bij. Een goed geschoten penalty zit immers altijd, daar verandert geen keeper wat aan. Wanneer je echter, zoals recentelijk Robben deed, slechts een halve meter naast de keeper schiet, wordt het een lastig verhaal.

25 mei 2012 om 13:58

Precies het voorbeeld waar ik ook aan dacht haha.
Misschien dat er meer pakkans is bij een penal over de grond maar je bent er in ieder geval zeker van dat de bal tussen de palen komt.
Hoe hoger je mikt hoe kleiner die kans is.

25 mei 2012 om 15:22

Robben was gewoon dom.. hij koos niet eens een hoek maar wou de bal er gewoon in rammen, beter doet hij dat niet met NL elftal van de zomer. Want dan komt het gewoon aan op geluk, terwijl hij kwaliteiten heeft om hem gewoon feilloos in de hoek te schieten.

Dan heeft ie het over een oud kwaaltje, geeft ie de tip hoog schieten.
Is de beste man Clarence Seedorf nu al vergeten?!
Of Beckham tegen Turkije...

25 mei 2012 om 13:33

Of Ramos?

25 mei 2012 om 14:32

Of David Luiz tegen Bayern

Ja dat kan, maar de kans dat je de lat, kruising raakt of zelfs overschiet wordt ook alleen maar groter.
Wie mistte tijdens het EK meters over?

Ik dacht dat het toen Seedorf was (was het 1e toernooi dat ik voetbal keek, het was tegen Zweden).

Dat roep ik al jaren. Een topspeler zou een bal toch tussen 1 en 2 meter hoogte moeten kunnen schieten? Links, rechts, midden maakt dan eigenlijk niet eens meer uit. Je ziet het zo vaak, is ie laag, is het vaak 50/50.

Hoog schieten brengt alleen maar meer risico met zich mee, gewoon de hoek van de voren kiezen, zonder op de keeper te letten en hem laag in het zijnet schieten, liefst nog hard, dan is de keeper altijd te laat. Maar die halve hoge balletjes die niet goed in de hoek zitten, zijn als de keeper in de hoek zit altijd voor de keeper.

25 mei 2012 om 13:51

Precies laag, hard en in het zijnet. Soms zie je een penalty op half hoog die wordt gestopt terwijl hij wel hard en in de hoek is geschoten. Als een keeper goed gokt en de penalty komt op die hoogte is hij vrijwel altijd te pakken. Het slechtste is net iets van de grond af.

Als je hoog schiet kan de bal wel over.
Als je over de grond schiet kan die er niet onderdoor

25 mei 2012 om 13:51

Deze had Cruijff nog niet bedacht :P

25 mei 2012 om 14:01

@moonwalkur
Haha geniaal gevonden! Maar dan pleiten we eigenlijk voor een keurig plaatsballetje over de grond en recht door het midden? Immers als je niet in de hoek mikt kan hij ook niet naast gaan

On: Ik wordt een beetje moe van Vermegen; wat heeft die man in godsnaam gepresteerd dat ze hem weer uit de oude doos gehaald hebben? Er zijn ook legio voorbeelden van spelers die hem wel hoog inschoten maar over schoten of waarvan de bal gehouden werd....

Als je alleen rekening hoeft te houden met de richting is een stuk makkelijker dan ook met de hoogte. Ik begrijp het wel. Maarja de keepers duiken ook allemaal laag.

Soms heb je gewoon pech dat de keeper de goede hoek pakt. Ik vind laag op doel nog altijd beter dan de goal missen.

Nou, die honger komt wel terug tegen Duitsland. Daar gaat Nederland knallen, dat weet ik zeker.

schiet ze gewoon zoals ibrahimovic, die heeft geen 1 penalty gemist dit seizoen

Tja makkelijker gezegd dan gedaan. Penalty's hoog en in de hoek zijn niet te pakken. En hard over de grond in het zijnet ook vrijwel niet. Maar iets van de grond af en je schiet zo hard je wil als de keeper de goede hoek tijdig gokt heeft hij de penalty gewoon. Geluk, goed van de keeper, slecht van de speler. Wat is het? Ze zeggen een gemiste penalty is slecht genomen. Maar als je hard schiet in de hoek en de keeper duikt goed vind ik dat het compliment naar de keeper mag gaan. Zoals die van Cech op Schweinsteiger met zijn vingertoppen. Ik vond dat geen slechte penalty maar goed gestopt.

Nogmaals hoog schieten is erg moeilijk onder deze spanningen. Maar wel vrijwel de enige manier om zeker te zijn. En spelers met gevoel moeten zo'n bal wel in de kruising kunnen mikken van 11 meter.

25 mei 2012 om 14:49

Ja precies. Als Cech naar de andere kant was gesprongen, sprak niemand waarschijnlijk over de penaltymisser van Schweinsteiger. Ach ja indereen mist er wel eens een. Drogba was de antiheld na de penalty's in de finale van de Africa Cup. In de CL finale was het helemaal omgekeerd. Er spelen gewoon zoveel factoren mee.

25 mei 2012 om 15:43

Inderdaad. Maar op de Africa Cup schoten de spelers de bal wel allemaal in de kruising. Weet niet of je gekeken hebt? Maar vond best grappig dat ze bijna allemaal hoog erin gingen.

Alsjeblieft zeg, heeft Vermeegen ooit ubehaupt wel een penalty in z'n leven genomen...? Bij een strafschoppenserie komt natuurlijk ook de spanning even om het hoekje kijken. Ik ben van mening dat je wel op een strafschop kan trainen, maar wanneer je er eentje moet nemen in een of andere finale dan zal je toch ook je zenuwen de baas zijn. Er zijn genoeg grote spelers die bijna elke penalty erin schoten tot dat ze in een of ander groot toernooi een bal er niet in kregen. De lijst is erg lang...

Als je ze gewoon met je wreef trapt, heb je maximale controle en je kunt nog gewoon een halve meter marge houden onder de lat. De keeper is vaak kansloos ook al gaat ie iets lager, want met je wreef gaat ie net iets zachter, de keeper ligt dus al vaak op de grond als de bal de doellijn overgaat. Dit is het magische recept bij ons in de derde klasse onderbond.

Maar ach, als Nederland ze er in schiet ben ik al lang blij.

Lijstje trouwens:

Rvp
Kjh
Heitinga,
Kuyt
Robben

oid?

25 mei 2012 om 13:58

Als je ergens het minste controle mee hebt is het de wreef. Je hebt het meeste controle met de binnenkant van je voet, ik weet niet wat jij met wreef bedoelt, misschien de binnenkant wreef? Maar even serieus, wat denk je dat Ramos de bal met de Wreef neemt, iets de ver naar achter leunen iets de laag de voet onder de bal en hoppatée balletje ligt in de tweede ring.

Die penalty van David Luiz trouwens, wat was dat er eentje zeg. Gewoon met binnekantje rechts vol de kruising in, ook riskant. Ik kreeg toen opeens enorm veel respect voor David Luiz, uit het niets eigenlijk

25 mei 2012 om 14:21

Ja binnenkant wreef, alsof je een crossbal geeft als het ware.

25 mei 2012 om 15:46

Ik weet niet hoe jij een lekkere crossbal geeft maar die moet toch echt vol met de wreef. Voet strak houden. En op souplesse trappen. Hoppa en balletje op de stropdas.

25 mei 2012 om 14:32

Liever Affelay dan Heitinga,of is hij een expert (kijk niet veel naar everton)
Behalve dat ben ik het met je eens.

25 mei 2012 om 15:02

Als broekie tegen Zweden nam Heitinga ook al een penalty ( en scoorde).

Hoe kun je nou geen honger hebben als je nog niks gegeten/gewonnen hebt op internationaal vlak?

Harry is de Hansiehansie van VZ: overacting puur sang! Ik mis Henkie Spaan in de Derksenrol die hem na dat geratel weer altijd de huid vol schold.

25 mei 2012 om 14:38

Ja hij doet inderdaad heel overdreven, maar ik ben het wel met hem eens: Penalties moeten hard boven in de hoek en Nederland leeft toch anders naar het toernooi dan destijds met het EK. Ik zie die overtuiging ook nog niet echt, maar we hebben natuurlijk ook nog nooit met de basis11 gespeeld na het WK.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, als je em niet goed raakt vliegt de bal over/naast/paal/lat of net te laag en dan heeft de keeper hem als hij de goede kant op duikt.
Hard door het midden als neeskens is de beste oplossing, kies je een hoek dan heeft hij em sowieso als hij de goede kant op duikt of net niet.
Als je 17 pingels moet nemen als messi dit jaar dan is het gewoon lastig om vernieuwen te blijven, vooral als ze weten dat linksonder van de keeper zijn favourite hoek is, chech wist het ook.
Je moet ook gewoon mazzel hebben, maar hoger is idd wel beter dan laag ( moet je wel een beetje balgevoel hebben dus geen stam/ramos).

De hele wereld zit op hun punt van de stoel om de winnende penalty binnen te schieten, Sneijder neemt zijn aanloop en denk nog aan de woorden van Harry: hoog in het doel dan gaat die erin, vol vertrouwen spurt hij naar de bal. Met ingehouden adem ziet iedereen dat Sneijder de bal snoeihard in het net achter het doel schiet.. over. Weer geen prijs voor het Nederlands elftal. Een penalty gewoon goed in de hoek schieten is gewoon de beste optie en een specialist is gewoon erg handig in een situatie als dit.

25 mei 2012 om 14:03

Ga toch weg man.
Het zijn profvoetballers,spelers als Sneijder schieten vrije trappen vanaf 25mtr in de kruising en geven passes over meer dan 50mtr precies in de voeten,dan moeten ze vanaf 11 mtr toch ver genoeg en hoog genoeg in de hoek kunnen schieten...

27 mei 2012 om 02:15

Ga zelf toch weg,

Wel eens een penalty specialisten gezien? Lampard? Balotelli? Del Piero? Materazzi? Stam? Xabi Alonso?
Schiet een speler de bal in de uiteinde van de hoek dan komt er geen keeper op tijd bij die bal.

27 mei 2012 om 13:22

Dat was vroeger zo.
Tegenwoordig,al bijna 10jr ofzo...mogen keepers voordat de penalty genomen is al naar een hoek gaan,dus als de keeper er al staat voordat die specialist van jou hem schiet,dan heeft de keeper hem gewoon...

En mijn reactie was dat een speler als Sneijder vanaf 11mtr de bal gewoon in de kruising moet kunnen schieten,ik weet niet waarom je nu ineens over specialisten begint...dronken...?

Hij heeft groot gelijk,een profvoetballer moet een bal vanaf 11mtr toch makkelijk tussen de 1,5m en 2m hoog in de hoek kunnen schieten.
Ook door het midden blijft goed gaan,zie Lampard,neuer en de rest van de wereld wist dat hij hem hard door het midden zou poeieren,neuer zat er nog aan,maar de bal vloog er wel in.

Sinds keepers vantevoren al mogen bewegen heeft een laag strak schot in de hoek niet altijd meer succes,die bal moet nu gewoon omhoog en naar de hoek.

Aanloop van 3 a 4 stappen zonder haperingen en hoog de hoek in die bal !

Barca geen honger meer??? Soms wordt de tegenstander gewoon beter. Soms trekt de tegenstander zich op aan het niveau vd kampioen. Honger is belangrijk maar altijd blijven winnen is onmogelijk.

Oh, enneh Harry. Roberto Baggio 1994 wk finale. Die schoot de bal wel hoog. Remember??

Zeg niet reageer hier niet op, maar ik kots van Vermeegen.
Die naam springt meteen in het oog.
Verschrikkleijk irritant mannetje met een mening die hij grappig pogend aan je op wil dringen.
Zie hem daar zitten op dat plaatje, zielig hoopje ellende.
Voetbalzone, haalk die vent van VZ af a.u.b.

Ben het niet met hem eens.. Dat betekent niet altijd dat je succes hebt hoor. Messi schoot laatst ook op de lat om een ander voorbeeld te noemen..

Het probleem bij Oranje is dat ze sinds EK 2008 geen ballen meer hebben en dat komt door V. Marwijk. Hij is zeker geen slechte coach, maar met de spelers die Nederland de laatste 4 jaar al heeft, hoor je gewoon superaanvallend te spelen. De jongens weten zelf ook wel dat het afgelopen WK niet om aan te zien was, vooral de jongens die meededen tijdens 2008 en de hele ploeg fantastisch speelde. V. Marwijk wilt balbezit, controle en dat het verdedigend goed staat. Maar in de aanval heb je dan Kuyt vanaf links dat totaal niet gevaarlijk is, Sneijder die altijd voor eigen succes gaat en Robben die ook altijd voor eigen succes gaat, met V. Persie die gedupeerd is en vervolgens word beweerd dat die bij Oranje plaats moet maken voor Huntelaar. Daarnaast is al jaren onze verdediging een zorgenkindje, maar wat elke keer gebeurt is dat er op een gegeven moment te veel achteruit word gelopen en de verdediging juist onder druk komt te staan, vooral tegen top-ploegen.

Als ze nou nog V. Basten als bondscoach hadden en 343/352 zouden spelen al jarenlang, dan zou Nederland veel gevaarlijker zijn en ook gewend aan zo een aanvallend systeem.

Rechtsback, Boula voor meer zekerheid of gewoon V. der Wiel.
Robben liefst op links, net zoals tegen Engeland, maar dan ook meer naar buiten toe als die via links komt, zodat die ballen kan geven op V. Persie en The Hunt.
Affelay tijdens Wk2010 gelijk in de basis ipv Kuyt, voor veel meer dreiging en veel meer voorzetten vanaf rechts. Als het de 2 superspitsen dan niet lukt om te scoren, kan je altijd van plek wisselen, voor individuele acties..
Narsing tijdens Ek2012 gelijk in de basis ipv Kuyt, want Affelay heeft nog heel weinig gespeeld en Narsing is ook de man in vorm.
V. de Vaart in mijn ogen tijdens Wk2010 en ook tijdens Ek2012 in de basis op de nummer 10 positie. Geeft veel betere ballen aan V. Persie en Huntelaar denk ik. Zal echt niet zovaak zelf op doel schieten en meer een teamspeler zijn dan Sneijder.

Vind het eerder het probleem dat er word gespeeld met 2 centrale verdedigers en 2 centrale verdedigende middenvelders. Het gevaar moet van een aantal man komen, dat haast niet kan samenspelen, na al die jaren(tegen mindere landen winnen, kan iedereen), niet of een penalty laag of hoog ingeschoten kan worden..

Stekel
Boula/vdwiel
Heitinga
Mathijssen
AfelayNarsin
V. Bommel
De Jong
Robben
Snijd/VdVaar
Huntelaar
V. Persie

Ach, een goed genomen penalty zit altijd. Of 'ie nou hoog of laag ingeschoten wordt.

Tsja.. in een van de bovenhoeken is het beste, maar ook het meest risicovol. En dat is altijd zo met sport: De beste optie is die met het meeste risico.

Een harde opslag bij volleybal gaat ook vaker uit, maar doe je een zachte opslag, dan gaat ie weliswaar in, maar weet je zeker dat je 'm terugkrijgt. Hetzelfde gaat voor tennis, al heb je daar nog een herkansing als je voor de ace gaat en hij gaat uit.

Het zit hem toch gewoon in de spanning. Als je in je hoofd gespannen bent, gaan je spieren zich ook samenspannen.
Ik zou in ieder geval niet m'n aanloop onderbreken. En sowieso een hoek kiezen. Als je 'm rechtdoor schiet, moet ie sowieso hoog, want je ziet ook vaak dat de keeper 'm nog redt met z'n benen/voeten.

Ja dat deed Jaap Stam ook en die bal zijn ze nu nog steeds aan het zoeken...
Gewoon hard inschieten op middel hoogte.

Wat kon Seedorf nou gebeuren toen hij van 11 meter schoot.....

26 mei 2012 om 05:48

er is leven er is leven na de dood

Ik denk dat dit ook te maken heb met de traptechniek van een speler, voor een speler als Mathijsen zou dit denk ik toch lastiger en anders zijn dan voor Sneijder ( die over een veel betere trap beschikt)

Altijd dat pessimistische gedoe over Oranje. Volgens mij is de sfeer in het elftal uitstekend en dat moet toch een goede basis zijn voor succes. En als je twee jaar terug tweede op het WK wordt, dan ben je natuurlijk wel hongerig naar het EK. Je weet namelijk dat je een kans hebt. Wees eens wat positiever!

Vraag maar aan Jaap Stam

Een penalty hoor gewoon Hard geschoten te worden, MET DE Wreef en Niet MET DE Binnenkant.
Als ik trainer was, liet ik iedereen na de training gewoon even elke keer tien strafschoppen nemen. Degene die het lef heeft om met de binnenkant te schieten of met een aanloopje van slechts drie passen, zou de volgende wedstrijd niet worden opgesteld. Klaar. Ik vind dat een zelfde domme fout als uitverdedigen door het midden. Dat wordt je ook snel afgeleerd.

Het enige dat je in de wedstrijd parten kan spelen zijn de zenuwen.

Als je hard schiet, is de keeper altijd te laat, ook al duikt ie de goede hoek in. Zelfs als ie op tijd is, vliegen zijn handen nog wel met de bal mee het doel in. Hoe een speler op het idee komt om een bal zachtjes te plaatsen is mij dan ook een raadsel.

25 mei 2012 om 17:09

Heb nog nooit een pingel met de wreef getrapt. Veel te weinig controle.

Een penalty hoog inschieten is juist het domste wat je kan doen.
Als je de bal niet genoeg hoogte meegeeft is de bal op duikhoogte dus makkelijker te pakken voor een keeper.als je de bal te veel hoogte meegeeft mis je dus hoe dan ook .
Enkel in het geval dat je de bal perfect raakt zal je hier veel uit scoren.
Een laag en hard geschoten penalty over de grond is echt bijna niet te pakken.
Het grote probleem is bij veel spelers zo ook bij Robben is dat ze de penalty laag inschieten maar niet over de grond maar 10 a 20 centimeter daarboven daar kan vaak nog een handje van een keeper bijkomen.dus hard en laag over de grond in het zijnet dat is het beste.

Als je een penalty zuiver en hard in de hoek binnenschiet, dan maakt het niet of die hoog of laag is. Als je van tevoren hoog mikt is het risico groot op missen. Dan heeft de keeper hem misschien niet, maar hoevaak zie je de lat niet geraakt worden.

Laat Guidetti ze een lesje geven die schiet ze allemaal zonder moeite de bovenhoek in

Harry Vermeegen tsja... Goed dat we nu weten wat zijn mening is over penalties, jammer dat hij ze er zelf nooit in zou schieten, en al zeker niet hoog.

Best grappig dat hij penalties aanhaalt . Ik geloof dat wij de betere penaltynemers hebben van het toernooi. Van der Vaart , van Persie , Kuyt(als hij speelt), Huntelaar & Robben zijn de vaste strafschopnemers voor hun teams. Als een bal goed geplaatst is met de juiste snelheid maakt het niks uit als het hoog of laag is geschoten . Bij hoge penalties is de kans op missen groter, bij lage penalties heeft de keeper een grotere kans om de strafschop tegen te houden.
Een speler moet in mijn ogen een hoe kiezen , visualiseren hoe ze de bal erin schieten en daarna de bal met volle overtuiging erin schieten.

Ingefluisterd door Jaap Stam zeker

Hij heeft wel gelijk. Kijk maar naar de penalties van Ronaldinho. Hoog in de kruising.

Penalty's zijn altijd lastig. Een penalty laag en keihard in de hoek is voor een keeper bijna niet te houden, zowel onder als boven. Maar hoe dichter je in de hoek schiet en hoe harder je schiet hoe groter de kans dat hij net buiten het doel belandt. Ik was zelf vroeger altijd fan van een extreem zacht tikje dwars door het midden, het ziet er enorm stom uit als je mist maar een keeper duikt altijd.

Wel laag, maar dan niet zo slap.
Gewoon vol laag, dan heeft de keeper hem ook nooit.
Maar met vol bedoel ik ook echt vol, zo hard als je maar kan de hoek in.
Een stuiter erin mag dan ook nog wel, kan handig zijn.
Want op het moment dat je de bal hoog schiet heb je minder controle, dus dat moet je wel kunnen. Maar aan de andere kant zijn het natuurlijk profs en mag je het ook wel van ze verwachten dat ze kunnen scoren.

Ja dat zag je bij Ramos gewoon hard laag in de hoek schieten. sowieso is die hele Penalty reeks een grote loterij.

Je moet m niet hard willen schieten, maar strak en zuiver
Strak en zuiver in de hoek na een schijnbeweging, daar hebben de meeste keepers doorgaans de grootste moeite mee. Of snoeihard door het midden ala Johan Neeskens?

Robin van Persie is toch wel een baas in het nemen van penalties, al kan je dat wel een uitzondering noemen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren