Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verdediger van Ajax is ondanks rampseizoen blij met eigen optredens

Laatste update:

Devyne Rensch kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn eigen seizoen in dienst van Ajax, zo vertelt hij aan Ajax TV. De verdediger baalt van het teleurstellende seizoen als collectief, maar voelt zelf stappen in zijn ontwikkeling te hebben gemaakt.

Ajax kende op sportief vlak een beroerd seizoen. In de Eredivisie eindigde Ajax op de normaal onwaardige vijfde plek, in de beker blameerde de recordkampioen zich tegen de amateurs van Hercules en in Europees verband kon de club ook geen potten breken.

Het kostte Maurice Steijn eind oktober de kop, toen hij met de Amsterdammers de virtuele laatste plaats bezette. Diens opvolger John van ‘t Schip klom met de hoofdstedelingen naar plaats vijf.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik begon niet op mijn best. We hadden natuurlijk lastige maanden”, vertelt Rensch. “Ik denk dat ik het goed heb opgepakt, vooral ook als je kijkt naar de positie waarop ik heb gespeeld. Ik heb meer centraal dan rechtsback gespeeld. Ik heb het best goed gedaan en kan terugkijken op een goed seizoen.”

Overigens maakt Rensch in deze redenatie wel een fout, daar de geboren Flevolander dit seizoen over alle competities twintig duels op rechtsback gepositioneerd stond en veertien keer in het hart van de defensie speelde.

“Er zaten mindere wedstrijden tussen, maar over het algemeen heb ik veel goede wedstrijden gespeeld”, vervolgt de 21-jarige verdediger. “Ook op de centrale positie, waarop ik misschien niet het best ben. Maar ik kan tevreden terugkijken op mijn eigen seizoen. Ik had wel liever gehad dat we als team een goed seizoen hadden gedraaid dan individueel.”

Als Rensch het seizoen in één woord moet omschrijven reageert hij met ‘lastig’. Wel voelt hij dat zijn teamgenoten tot het einde zijn blijven strijden en baalt hij van de remise tegen Vitesse van afgelopen zondag (2-2).

Rensch maakte op 28 november 2020 als zeventienjarige zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax tegen FC Emmen (0-5 winst). Zo’n 3,5 jaar later staat de teller al op 130 wedstrijden voor de Amsterdammers en is hij toegetreden tot de befaamde Club van 100. In 130 duels was hij goed voor 9 goals en 11 assists. Het contract van Rensch loopt nog medio 2025.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit geeft gelijk de mind set neer van hem en andere spelers. Ik heb het idee dat hij de lat voor zich zelf niet zo hoog legt.

22 mei 2024 om 13:04

Je zou zelfs kunnen stellen dat hij van mening is dat hij niet de slechtste was in een team dat 5e is geworden. Dat klopt op zich wel, maar als je daar tevreden of zelfs blij mee bent dan hoor je niet in Ajax 1 thuis.

22 mei 2024 om 13:25

Waarschijnlijk zal de aanvoerder hem wel een paar keer hebben gecomplimenteerd met zijn goede optreden en denk hij daarom dat hij wel goede wedstrijden heeft gespeeld?
Dit is toch wel qua inzet en inspiratie het slechte Ajax ooit. Het kan best zo zijn dat er meer kwaliteit in schuilt dan dat ze hebben laten zien. Maar hoe de meeste op het veld stonden, dat heb ik in al die jaren weinig gezien.

22 mei 2024 om 13:37

Denk echt dat ze wel wilden maar 0,0 zelfvertrouwen hadden en nog belangrijker geen idee hadden welke kant ze op moesten lopen als ze de bal niet hadden. Op een gegeven moment breek je dan gewoon en ziet het er apatisch uit.

22 mei 2024 om 13:47

Dat zou kunnen , maar op een gegeven moment pak je toch ook je zelf je verantwoordelijkheid? En zeg je als team kom op zo kan dit niet?
Maar ja als je een aanvoerder hebt die het allemaal wel goed vind gaan , dan krijg je dit. Ik denk dat er naast talent ook naar persoonlijkheid moet worden gekeken. Vroeger werd daar bij Ajax volgensmij wel op gelet, maar tegenwoordig blijkbaar niet meer?

22 mei 2024 om 13:51

Die ironie is dat dat een stokpaardje van Mislintat was. Eerst data verzamelen, dan live scouten en dan veel praten om te zien of er een goede kop op zit.Dat laatste is dus wel gebeurd maar ik heb juist het idee dat er daarom allemaal eenheidsworsten zonder persoonlijkheid gekomen zijn. Gaaei, Forbs, VD Boomen, Tahirovic, Sutalo, Mannsverk ze willen volgens mij allemaal best meters maken maar tonen geen enkel initiatief of lef.Dat kan werken als je een paar sterke persoonlijkheden in de selectie hebt maar omdat die ook ontbreken pakt dus zoals je zegt niemand verantwoordelijkheid.

22 mei 2024 om 16:24

Alleen Rensch en Bergwijn zaten er al voordat Sven langs kwam.
Vertrouwen, duidelijkheid en steun van uit de technische staf zal ook helpen natuurlijk. Laten we hopen dat in de nabije toekomst er een technische staf komt met een duidelijk plan/visie en dat Ajax weer met 1-0 voorstaat voordat de wedstrijd begint ;-)

22 mei 2024 om 13:36

@bossie
Nou wat je zegt ben ik het compleet mee eens. Maar denk ook niet dat we de lat hoger kunnen leggen voor deze jongen. Dat ziet iedere realistische Ajax fan al drie jaar.
Het enige waar je hem wat mij betreft nog kan gebruiken is op de 6 positie (wanneer je tegenstander niet al te sterk is). Daar speelt hij zelden of nooit, maar Alvarez bijvoorbeeld was daar ook beter dan op de 4 positie die op zijn shirt stond. Maar als CV komt hij alles te kort, als RB al helemaal

22 mei 2024 om 15:26

Ik denk niet dat het met de lat te maken heeft. Ik denk dat die jongens gewoon geen besef hebben of ze wel goed spelen. Van hun directe omgeving gaan ze die kritiek vaak sowieso niet krijgen. Als je maar vaak genoeg in je eigen kringen hoort hoe goed je bent en hoe goed je jezelf ontwikkelt, ga je de rest vanzelf negeren.

22 mei 2024 om 17:08

Dat is zeker een punt. Jammer dat een Berghuis niet deze taak op hem heeft genomen om iedereen met de neus op de feiten te drukken en ze wakker en scherp te houden. Ik kan me best voorstellen dat Henderson denkt , waar ben ik terecht gekomen , dit had ik niet bij een club als Ajax verwacht.

Dit bevestigt alleen maar dat hij geen zelfreflectie heeft en dus ongeschikt is.

In balbezit redelijk, maar laat structureel z’n man lopen en kijkt alleen naar de bal ipv z’n man.

22 mei 2024 om 13:02

In balbezit redelijk dat is ook pas dit seizoen voor het eerst hoor.
Sanchez had even veel goals en had meer assist dan Rensch vorig seizoen terwijl die ruim 1200 minuten minder had gemaakt. En daar was iedereen over eens dat die er niks van kon.

22 mei 2024 om 15:33

Ja, want goals en assists als rechtsback zegt ook alles over wat je toevoegt in balbezit..

Scorebordjournalistiek. Rensch was natuurlijk opbouwend 10x de speler die Sanchez was.

23 mei 2024 om 15:11

Jij noemt het scoreboordjournalistiek prima, maar daartegenover staat jouw mening over Rensch zijn opbouwende kwaliteiten gebaseerd op lucht.

Ik zie al seizoenen lang niks positiefs in Rensch ik vind hem evengoed aan de bal een zeer matige speler.

22 mei 2024 om 13:19

Hij zegt toch dat hij slecht begon? Dat lijkt mij zelfreflectie en dat hij zegt dat het daarna beter ging heeft hij helemaal gelijk in. Hij heeft vorige seizoenen een stempel van een slapende foutenmachine (terecht) gekregen. Maar dit seizoen is hij vanaf november heel belangrijk geweest en dat mag hij dan toch ook gewoon zeggen?Ook wel heel kortzichtig om kwaliteit in balbezit te koppelen aan goals en assists. Met Sanchez en Gaaei kun je absoluut niet opbouwen of voetballen. Het enige wat ze hebben is dat ze 90 minuten lang gas kunnen geven. Gaaei geeft zo gauw hij ook maar in de buurt van het strafschop gebied van de tegenstander komt meteen een voorzet. Hij zal in 34 wedstrijden zeker meer assists geven dan Rensch maar is zowel verdedigend, in duels, aanvallend en technisch twee klasses minder en ouder.

22 mei 2024 om 14:18

@scummyman Maar wat probeer je nou precies te zeggen? Want vanaf november hebben we een leuke reeks in de eredivisie neergezet, maar de beker en europa hebben we laten schieten. Beschamende optredens tegen Bodo Glimt, Aston Villa, Brighton thuis en in de eredivisie AZ en Feyenoord. Daar was hij ook gewoon onderdeel van, in de verdediging.

Laatste minuut gelijk spelen NEC en PEC en Gae,
En de mazzel hebben dat je zelf laatste minuut nog gelijk maakt bij Vitesse en Excelsior.
Daar was hij toch ook bij?

Waar zijn dan de verdedigende kwaliteiten van Rensch? Hij heeft 2 leuke wedstrijden gespeeld richting het einde en dat is het ook wel.

22 mei 2024 om 15:35

Dus omdat de verdediging heeft gefaald, faalt ook elk individu telkens in de verdediging? Nee, zo werkt dat niet.

23 mei 2024 om 15:08

De verdediging heeft het hele seizoen lang zo'n beetje gefaald en flink ook, en meneer Rensch was 90% van de wedstrijden in de verdediging te vinden. Er is dus echt totaal geen rede om aan te nemen dat Rensch zich individueel zo goed heeft ontwikkeld.
Het is precies wat ik eerder zei, hij heeft dit jaar voor het eerst eens geen flinke reeks fouten op elkaar gestapeld, maar er is ook werkelijkwaar 0 houvast aan zijn spel want hij brengt helemaal niks. Hij is verdedigend niet sterk, hij is aanvallend voor het eerst dit seizoen eens wat meer betrokken tov van te schande gemaakte sanchez die hem aanvallend dik outperformde vorig seizoen.

Ben geen ajaxfan maar vind rensch altijd maar als een slappe zak overkomen. Zelfreflectie blijkt weer moeilijk te vinden

22 mei 2024 om 13:11

Ook als Ajax fan vind ik hem zo overkomen. Echt geen greintje zelfreflectie en loopt erbij alsof die het mannetje is terwijl die zo belachelijk vaak staat te slapen achterin.

Dit is precies wat er aan scheelt, zelfreflectie. Onvoorstelbaar dat hij er zo over denkt.

ben het wel gedeeltelijk eens dat hij een normaal/redelijk seizoen persoonlijk heeft gedraaid.
is vergeleken met zijn voorgangers op die positie wel de minste van het stel.
Denk niet dat rensch meteen voor het eerste beste bod verkocht moet worden. Is nog wel een nuttige speler om erbij te hebben en is in de meeste gevallen ook gewoon je beste rechtsback.

Komt vaak toch als een slaapkop over op mij, iemand die het geluk heeft veel talent te hebben maar verder voetbal niet heel boeiend vindt als hij zelf niet de bal heeft. Zo komt dat altijd een beetje op mij over

22 mei 2024 om 13:05

Rensch heeft zelf al toegegeven dat hij een slappe zak is en types als Tagliafico en Martinez nodig heeft om zich aan op te trekken.

Gewoon een matige speler die vooral door zijn multi functionaliteit geschikt is als 12e man. Hij kan namelijk op alle posities achterin uit de voeten. Van rechtsback tot aan linksback. En als zes zou hij het ook nog kunnen invullen, maar het is verre van een topper verdedigend.

22 mei 2024 om 15:28

Ik vind Rensch zelfs best getalenteerd, maar je ziet ook aan alles dat die jongen mentaal niet sterk is. Ik denk ook dat zo'n jongen best beinvloedbaar is. Als je je dan omringt met ja-knikkers die continu vertellen hoe goed je bent... Ik kan me voorstellen dat dat lastig kan zijn. Talent is er op zich wel, maar het niveau is behoorlijk matig en eigenlijk niet goed genoeg voor een club als Ajax.

Nou dat zegt ook wel genoeg he. Afscheid van nemen deze zomer. Dit is middenmoot eredivisie niveau.

Hier wil ik eigenlijk om lachen, maar het is om te janken. Hoe kun je dit zeggen. Zal wel bang zijn dat die eruit geknikkerd wordt oid. Denk dat dit niet het niveau is dat Ajax moet nastreven. Het is geen goede verdediger, aanvallend ook niet echt goed. Het is gewoon net niks. Een voetballer die prima zou passen bij een team als PEC of Heerenveen, met alle respect.

Tja wat moet je hier van zeggen, meneer heeft geen cruciale foutenreeks neergezet zoals hij vorig seizoen deed net na het ontslag van Schreuder met als toppunt die rode kaart tegen Twente thuis.
Maar kunnen nou ook niet zeggen dat het erg overhield toch?

Beweerd zelf meer centraal te hebben gespeeld dan rechtsback, volgens transfermarkt is dat niet zo.
Maar Ajax heeft dit seizoen zijn eigen record tegendoelpunten aangescherpt.. Niet echt iets om trots op te zijn als je zelf beweerd zoveel centraal te hebben gestaan. Vrijwel nooit de nulgehouden met hem in het elftal, slechts 5x (4x eredivisie 1x Villa), waarvan weliswaar 3x als CV.
Maar notabene de 6-0 tegen Feyenoord stond hij centraal.

Ontslag op staande voet lijkt mij wel passend. Rensch laat ieder jaar zien geen enkele progressie te maken, nog steeds te slapen op het veld en toont continu aan dat hij niets te zoeken heeft bij Ajax.

Jammer dit. Ik zou hem niet meer als back opstellen hij sprint trager dan Huntelaar. Zet hem centraal laat hem met een type Bogarde/Stam trainen en maak hem meedogenlozer. Dit is weer een speler die in Italië in de subtop of daaronder enorm kan opleven en een stap omhoog kan maken. Hij moet niet denken dat hij er al is.

22 mei 2024 om 13:44

Zet hem centraal. Ja laten we een slaapkop centraal zetten. Heel slim van je.

22 mei 2024 om 15:37

Centraal heeft hij naar behoren gespeeld. Helaas laat jij je beïnvloeden door het beeld dat je van hem hebt.

22 mei 2024 om 15:50

Ach hou op man. We kunnen Mislintat wel de schuld geven maar als de supporters zelf dit soort spelers de hand boven het hoofd houden, komen we nooit meer van de 5e plek af. Ans centrale verdediger moet je ook sterk zijn in de lucht en dat is hij alles behalve. En kijk eens hoe hij goals weggeeft uit bij heracles. Deze man is niet geschikt voor ajax. Zowel niet als rb als centrale verdediger.

22 mei 2024 om 18:18

In de jeugd en kkd heeft hij bij jong Ajax als cv gespeeld. Opbouwend komen zijn kwaliteiten in de as van het veld naar voren. Maar inderdaad mickey mouse laten we met sutalo spelen veel beter.

Hopen dat het deze zomer toch echt gaat gebeuren, ben deze gast zo zat. Echt een verschrikkelijk slechte verdediger en ook bang voor fysiek contact, leuk dat je kan indribbelen en passen maar daar stopt het mee. Die Gaaei kan er in veel opzichten echt niks van maar qua mentaliteit is hij 20x de speler die Rensch ooit zal zijn.

Bij mij gaat de vlag uit als ze deze man ergens weten te slijten. Als Ajax slim is, hypen ze hem een beetje op als de nieuwe Reiziger ofzo, dan trapt er vast wel een leuke Europese club in met een zak geld erbij.

Misschien moet hij dit na zo’n seizoen niet zeggen maar hij heeft helemaal gelijk. Hij is met afstand de meest betrouwbare (minst slechte) verdediger dit seizoen en heeft zeker gezien de fouten die hij vorig seizoen heeft gemaakt enorme progressie geboekt.
Door de jaren heen heeft Ajax door zijn fouten behoorlijk wat leergeld moeten betalen. Ik hoop dat hij verlengt en dat zich dat nog uit gaat betalen. Nog altijd overtuigt dat hij de potentie wel heeft.

22 mei 2024 om 13:27

Maar dat is het hele punt. Rensch wordt door supporters anders beoordeeld dan een aankoop. Bij hem zijn we al tevreden als hij geen zichtbare stomme fouten maakt.. maar wat heeft deze jongen nou extra? Helemaal niets. Niet de techniek van Nous, niet de vechtlust van Nico of zelfs Gaaei, niet eens een voorzet a la Willems, echt niets. Hij beheerst van alles een beetje en loopt op z'n dooie gemak over het veld en de keren dat hij dat hij dat niet doet pakt hij domme kaarten wegens compensatie gedrag. Waar ligt zijn potentie dan?

22 mei 2024 om 13:47

We hebben deze discussie al vaker gevoerd maar ik vergelijk hem juist wel met de aankopen. Gaaei heeft alleen een betere voorzet maar er is letterlijk niets wat Sanchez beter kan dan Rensch en die zijn beide ook nog eens ouder. Het verschil is dat zij met de bordt vooruit lopen met een rode kop waar waardoor het lijkt alsof ze meer inzet hebben. Rensch lijkt nochalanter en heeft een waslijst aan fouten ukt voorgaande jaren waardoor hij een stempel heeft waar hij niet vanaf komt.

Rensch kan een bal aannemen, naar de goede kleur spelen met beide voeten, legt meters af, is goed in de 1 tegen 1, is snel, relatief sterk voor een back. Minpunten zijn slaapmomenten maar daar zit toch behoorlijk wat progressie in en hij schat voorzetten vaak fout in. Die minpunten zorgen er voor dat ik twijfel heb of hij ooit CL niveau gaat halen maar die zorgen er in mijn ogen niet voor dat hij niet veruit de beste back is die Ajax heeft.

22 mei 2024 om 14:29

Het enige waarin Rensch positief opvalt is omdat hij niet zulke grote fouten als Gooijer en of Gaaei heeft gemaakt dit seizoen. Maar Rensch is op geen enkel voetballend gebied ook maar een beetje en toevoeging. Jij noemt hem sterk, maar ondanks dat hij ook niet klein is wint hij nooit een kopduel.

Jij noemt hem snel sterk en goed in de 1 op 1 maar zijn complete gebrek aan voetbalintuïtie maakt dat hij 1 op 1's nog behoorlijk verliest. Vaak omdat hij totaal verkeerd gepositioneerd staat. Zo weet ik nog de 0-0 tegen twente thuis vorig seizoen toen oma van Wolfswinkel hem in de 1 op 1 fopte in een rode kaart.
Dit hele seizoen zou een voorbeeld moeten zijn waarom niemand in de verdediging kan spreken van een goed seizoen, ook niet iemand die niet 2x voor de rust is gewisseld of voor een prijskaartje van 30 mil is gehaald.

22 mei 2024 om 14:31

Hij kan van veel dingen de basis, maar blinkt nergens in uit. Ik heb hem afgelopen zondag nog regelmatig zien slapen dus die progressie is mij onbekend. Mochten we terug naar de top van de Eredivisie laat staan subtop Europa willen moeten we geen genoegen nemen met het feit dat hij een bal kan aannemen en meters aflegt. Ik denk dat hij inderdaad meer potentie heeft dan die andere 2 heren, maar het lijkt hem allemaal niet zo veel te interesseren. Dat hij het allemaal wel best vind onderstreept hij door het min of meer uit te spreken. Hij moet lekker gaan voetballen bij een club waar de druk en prestatiedrang wat minder hoog is. Hij is niet 1 stap downgrade van Nous maar wel 5 stappen. Dat liet hij al zien in de momenten dat hij als stand-in van Nous een paar keer mocht aantreden. Dat een 'topclub' hem daarvoor heeft beloond met een vaste basisplek verbaasd mij tot de dag van vandaag

22 mei 2024 om 14:46

@Krokivan, als het uitgangspunt is dat niemand een goed seizoen in de verdediging heeft gedraaid ben ik het met je eens hoor. Dat hij voetballend niets toevoegt ben ik het niet mee eens. Kopsterk is ook wat anders dan sterk. Brobbey is ook sterk maar wint ook niet veel kopduels .

@Diego_Forlan denk dat je met Rensch wel terug naar de eredvisie top kan maar dat je niet moet verwachten dat hij dan een van de sterkhouders zal zijn. Als Teze en Nieuwkoop bij de nummer 1 en twee kunnen voetballen dan kan Rensch dat ook.

22 mei 2024 om 14:54

Teze en Nieuwkoop kunnen aardig mee in een goed draaiend elftal. Dat kon Rensch ook eerder, wetende dat minstens 1 van de CV's capabel is om je slaapmomenten op te vangen. Helaas zitten we nu niet in die situatie. Daarom, prima voor de breedte als je fundering staat maar geen jongen waarmee je een inhaalslag gaat maken

22 mei 2024 om 15:42

Voetballend juist sterk.. als je dat nog niet ziet.

Niks tegen die jongen zelf, maar hier gaat nog net niet de vlag uit als hij weg is. Voor mij de belichaming van de huidige staat van Ajax. Hij heeft sinds zijn debuut werkelijk geen enkele progressie geboekt en zelf vind hij het allemaal wel best. Niet alleen dat hij dat uitstraalt, maar hij spreekt het nog gewoon uit ook.

Haha manman. Uitgerekend Rensch die al jaren stil lijkt te staan in zijn ontwikkeling. Wat vind ik dit een matige verdediger zeg

Nou dan verkoop hem maar snel aan Real Madrid of Manchester City. Een bod van 50 miljoen zal Kroes niet kunnen weigeren voor deze topper.

22 mei 2024 om 14:07

Ik denk dat je als Ajax zijnde moet bijbetalen, wil je deze jongen kunnen slijten.

Rench is nog steeds dezelfde matige back als op de dag dat hij debuteerde in het eerste .
Hij heeft zich op geen 1 punt verbeterd in zijn spel .
Een leuke speler maar niet voor het niveau van Ajax helaas zou ik dit over het overgrote deel van de selectie wel kunnen zeggen .
En dan ook nog vinden dat hij wel een goed seizoen heeft gedraaid , toont indd aan hij de lat niet echt hoog heeft gelegd en totaal geen zelfreflectie heeft .

Knettergek is deze gozer, totaal geen zelfreflectie en zit alleen maar in dromenland wat je in wedstrijden ook kan zien. Is gewoon KKD materiaal, Eredivisie is al te hoog. Heel snel verkopen.

Heeft deze jongen niet een paar metershoge spiegels in huis???? Een goed seizoen gedraaid??? Betrokken bij weet ik hoeveel tegendoelpunten en kansen daarop. Slaapkop eerste klas. Geen enkele meedogenloosheid als "verdediger". Met Taylor de exponent bij uitstek waarom je met eigen opgeleide spelers niet meer voor de eerste 3 plaatsen gaat spelen, maar gewoon voor plekje 5. Omdat de lat niet meer hoog genoeg ligt. Hier kan ik als senior zelfs nog overheen springen. Ajax is door en door ziek. En dat komt ook door deze gepresenteerde mentaliteit van Rensch. Met Taylor de playboys van de fotoshoots nieuw tenue. Maar op het veld zwaar teleur stellend. Verkopen, deze twee. En wel zo snel mogelijk. En vooral investeren in de goede mentaliteit. Neem daarbij de werkethiek van onder meer Tagliafico en Martinez als voorbeeld. Anders wordt het ook de volgende seizoenen zwaar weer in Amsterdam.

22 mei 2024 om 14:34

100% eens. Met deze 2 jongens ga je de oorlog niet winnen. Prima opvulling, maar absoluut geen basismateriaal. Die jongens bij Ajax worden in de jeugd enorm gepamperd en dat reflecteerd zich in allemaal slappe koeken op het veld. Om weer mee te doen om de prijzen moeten we eerst maar weer eens een topclub worden die harde beslissingen durft te nemen.

22 mei 2024 om 15:45

Jij moet echt voor Feyenoord worden als ik je comments lees. De jeugd is niet de reden dat je op plek 5 eindigt, het is de disbalans in de selectie, matige trainer en matige aankopen. Jeugd kan zich nergens aan optrekken.

22 mei 2024 om 18:29

Jeugd kwam in ook moeilijke jaren wel bovendrijven ten tijde van de periode Rijkaard, van Basten, Vanenburg, etc. Dus kom me niet aan met dat jeugd zich niet ergens aan kan optrekken. Het verschil zit 'm gewoon in kwaliteit. Zie dat nu eens onder ogen. Er zit toch niet 1 exceptionele speler tussen de jeugdspelers van Ajax 1 of Jong? Noem mij er eentje. Maar ga maar lekker meejuichen op de tribune na weer een zwaarbevochten gelijkspelletje tegen Fortuna of Excelsior. Want wil je echt meedoen voor de eerste twee plaatsen Eredivisie, moet je bijna de hele selectie vervangen. Met de Renschjes en Taylortjes red je het echt niet. Softies zonder ruggengraat en zelfreflectie. Teren op een stuk of 5 redelijke wedstrijden in een hele competitie. En dat heeft niets te maken met fan zijn van Feijenoord. Ik maak me namelijk als Ajax fan grote zorg over de huidige koers en inzichten bij het sturende deel van de club Ajax. Maar loop jij maar de polonaise achter wonderkind Kroes. Met Taylor als uithangbord van het nieuwe Ajax. Dan kom je na een paar wedstrijden wel snel tot inkeer!

23 mei 2024 om 11:11

Deze spelers kwamen toch in een veel betere omgeving terecht? Appels met peren vergelijken. Je kan niet de hele selectie wegdoen en zeker geen spelers zoals Taylor die nog voldoende potentie hebben. Haal een paar kwaliteitsimpulsen, verkoop de middelmaat en geef talentvolle jeugd kansen. Als het goed is is dat nu ook het plan.

Jij stelt voor hele selectie verkopen? Wees eens concreet.

23 mei 2024 om 14:07

Dat laatste onderschrijf ik helemaal!

23 mei 2024 om 22:11

Club maar opdoeken dan denk ik.

Ik heb het interview met stijgende verbazing zitten kijken. Het ontbreken van reflectie en realisme wordt wel pijnlijk duidelijk. Ik vind Rensch een voorbeeld van de middelmaat die doorkomt uit eigen jeugd. In de tijd dat hij nu bij Ajax 1 voetbalt is zijn ontwikkeling zeer minimaal geweest. Maar goed, zijn terugblik op zijn ontwikkeling is natuurlijk een PR-praatje om elders in Europa een leuke uitdaging te vinden.

Haha, het exemplarische failliet van deze generatie voetballers. Als je als voetballer van Ajax vindt dat je goed hebt gevoetbald als je gevoetbald hebt als Rensch dan is het tijd voor wat kritische mensen in je omgeving.

22 mei 2024 om 14:38

Dit merk je bij veel jonge Nederlandse voetballers. Bij Ajax had je vroeger de 'beul' Bob Haarms lopen die spelers flink liet lopen op de training en op hun sodemieter gaf. Het lijkt er wel op dat jeugdspelers tegenwoordig alleen maar gepamperd worden. Resultaat: niemand kan meer met kritiek omgaan en hebben 0,0 zelfreflectie.

Het fantoom. Bij de opstelling zie je dat ie erin staat, maar verder zie je hem heel de wedstrijd niet. Ik zie nog liever Gaaei, doet veel fout maar doet tenminste wat!

22 mei 2024 om 15:46

Ja, gewoon een speler opstellen die er nog veel minder van kan!

22 mei 2024 om 15:56

Maar Gaaei werkt tenminste hard.
Rensch kan ik niet op enig inzet betrappen.
Ook het aantal foute passes per wedstrijd is niet te bevatten. Beiden zijn niet veel maar ik zie dan ook liever een Gaaei die zich een slag in de rondte werkt dan een Rensc die denkt dat hij geweldig is maar niks uitvoert.

22 mei 2024 om 16:51

Het gaat om de prestaties. Gaaei gaat je meer punten kosten dan Rensch. Rensch passt normaalgesproken juist goed en zuiver in tegenstelling tot Gaaei. Dat Rensch helemaal niks uitvoert is ook een fabeltje, dat weet je zelf ook wel. Dat je meer verwacht zou terecht zijn.

Gebrek aan topsport klimaat en instelling...de reden dat bv Tadic weggegaan is...Ben helemaal kwaad met dit slap gelul van deze omhooggevallen "talenten" .
2 a 3 winnaars erbij , voetbaltechnische vaardigheden zijn op dit moment ondergeschikt aan instelling

22 mei 2024 om 16:57

Tsja, ze worden ook als prinsjes behandeld bij Ajax. Als de dood dat er weer een talentje boos wegloopt of zijn zaakwaarnemer X laat volzetten met berichten over hoe slecht Ajax hem behandeld. Het is erg zielig allemaal.

Geef die jongen eens een spiegel! Kan toch niet waar zijn dat hij dit heeft gezegd? Totaal geen zelfreflectie. Dit heeft de teloorgang aan van Ajax en de mentaliteit die er momenteel heerst. De lat moet veel en veel hoger gelegd worden in alle geledingen.

Zelfoverschatting die zelfs nu nog normaal is bij ajax

Deze jongen heeft net als gaaij, medic, sosa en sutalo totaal het niveau niet. En dus ook geen zelfreflectie blijkbaar..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren