Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Verdedigen? Wij gaan aanvallen, want dat is de filosofie van deze club’

Laatste update:

Barcelona leunt dinsdagavond op een comfortabele 3-0 voorsprong tegen Bayern München, maar daar wil Javier Mascherano zo min mogelijk aan denken. “We moeten die uitslag vergeten, want we moeten proberen om te winnen”, zei de verdediger annex middenvelder maandagavond op de persconferentie in de Allianz Arena.

/

“Het is niet zo dat we overlopen van het zelfvertrouwen, want Bayern gaat er in deze situatie alles aan doen om toch nog verder te komen. Het wordt een spannende wedstrijd, want het is een droom om in de finale van de Champions League uit te komen”, vervolgt de Argentijn. Barcelona zal het spel volgens Masche in ieder geval niet aan de tegenstander laten.

“We gaan aanvallen. We weten niet wat de tegenstander gaat doen, maar eerlijk gezegd weten wij niet eens hoe we verdedigend moeten spelen. Dat is de filosofie van Barcelona: aanvallen! Om de finale in Berlijn te bereiken moeten we de perfecte wedstrijd spelen, want dat zal Bayern van ons eisen. Lionel Messi? Ik ben een groot van hem, geniet ervan om naar zijn spel te kijken. Hij is met niemand vergelijkbaar en is voor mij de beste speler aller tijden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me sterk dat ze vol gaan aanvallen. Natuurlijk ga je als Barca zijnde niet echt achterover hangen, maar je speelt wel behoudender dan thuis.

11 mei 2015 om 23:28

Behoudender in de zin dat Alba en Alves misschien niet zo vaak de achterlijn zullen halen als gebruikelijk. Iedereen weet dat Barcelona ook levensgevaarlijk kan counteren maar een bus parkeren gaan ze zeker niet doen nee. Ik verwacht dat er gewoon zoals normaal wordt gespeeld om Bayern zo ver mogelijk van het doel te houden, want zonder die snelle Ribery en Robben kan je toch wel weer wat meer risico nemen met het vooruit verdedigen en doordekken.

Er is aanvallend en er is aanvallend. Als je met 3-0 afreist naar Duitsland dan weet je dat je gewoon geen al te gekke dingen moet doen. Ze zullen niet riskeren om in het countermes lopen. Dat zou bij 0-0 misschien anders zijn geweest.

11 mei 2015 om 20:54

Nee, dat zullen ze niet. Ze gaan zelf counteren zoals ze het hele jaar al doen. De Barca filosofie wordt al een tijd niet meer gebruikt. Alleen nog in woord.

11 mei 2015 om 20:59

De eerste twee doelpunten waren geen counters, het derde doelpunt van Neymar was inderdaad een halve counter. Tweede doelpunt was een mooie opbouw.

Het moet niet allemaal om tiki taka draaien, Barca speelt 'futbol total' en dan moet je een beetje van alles kunnen. Het moet ook geen countervoetbal zijn alsof je rugby staat te spelen zoals sommige ploegen.

11 mei 2015 om 21:03

@pro-verbum, het is een goede balans dat is heel wat anders dan dat het een counterploeg is. Verre van zelfs. Je gaat me niet wijsmaken dat de 28 goals in de laatste acht wedstrijden voortvloeien uit een niet-aanvallende tactiek. Grappig dat er altijd zoveel kritiek was op het oneindige tiki taka en nu wanneer er een plan B is dat er ook daar commentaar op is.

11 mei 2015 om 21:19

Groot gelijk Luis Lucho! Zr zijn zo zielig! Nooit een ander wat gunnen

11 mei 2015 om 23:32

Haha counteren met een gemiddeld balbezit van 70%. Ik weet niet welk voetbal jij kijkt of dat je telkens naar een andere sport zit te kijken maar dat is toch echt niet counteren. Bovendien zijn 70% van de goals in het voetbal uit omschakeling momenten. Dat is iets heel anders dan counteren. Doelpunten van Messi kwamen ook uit de omschakeling omdat Bayern balverlies leed. Dat heeft helemaal niets met counteren te maken als je zoveel balbezit hebt. Tegen Bayern was het balbezit dan 50-50 maar dat is nog steeds geen counteren...

12 mei 2015 om 06:15

Dus ze hebben zichzelf het gehele seizoen naar de kans op de treble gecounterd? MSN 111 goals. Ong 50 assists. Allemaal op de counter. Barca gaat vol op de aanval spelen. Zij willen ook naar de finale. En gaan niets aan het toeval over laten. Counteren, ha.

Zei het net in een ander topic al, Mascherano is de belichaming van de wederopstanding van Barca na de stop. Die man verdedigd bikkelhard en laat zien ook nog eens goed te kunnen voetballen; Vooruit, snelle handeling en slim... Hopenlijk wint dit Barca de Cl...

11 mei 2015 om 21:26

en is ook nog een top Captain zonder armband geweldige persoon Jefecito

11 mei 2015 om 22:01

Ja idd. Vond hem eerst niet geweldig achterin, maar op dit moment is hij echt ijzersterk bezig. Een leider, een bikkel en een voorbeeld.

11 mei 2015 om 23:35

Dat heb ik al een tijdje terug gezegd. Mascherano heeft de spirit van Puyol en kan ook uitstekend meevoetballen. Durft in te dribbelen, verlegt het spel in balbezit. Verdedigend durft hij door te dekken, zit altijd kort en is keihard. Precies wat een Barcelona verdediger nodig heeft en daarom zei ik dit al 2 seizoenen geleden. Pique is dan meer voor de rugdekking en die 2 wisselen elkaar prima af.

Zoals hij de laatste tijd speelt, lijkt t erop dat Barca eindelijk een waardige vervanger voor Puyol heeft gevonden.

Barça zal niet veel risico nemen in de wedstrijd, veel op balbezit spelen, ietwat behouden en toch nu iets meer via de counter dan nog een doelpuntje mee te pikken in de eerste helft om toch volledig safe te zijn want 5-1 zal Bayern 99% zeker niet kunnen.
En dat Bayern nog 3-0 wint wordt al steeds gezegd dat dit onmogelijk is maar ik geef hen toch nog 5% kans op deze uitslag.

Bayern zal net het omgekeerde van Barça doen en dat is vol op de aanval met enorm veel risico.
Misschien zijn er enkele spelers bij Barça die nu denken onder andere een Piqué dat het al binnen is maar dat is heel gevaarlijk. Stel dat Bayern in het eerste halfuur 2-0 voorstaat dan krijgen we nog een spannende wedstrijd. Alles hangt natuurlijk af wanneer het eerste doelpunt zal vallen en Barça zal natuurlijk hun tijd nemen zodat iedere minuut nog dichter bij die finale is.

Al bij al gok ik op 1-1 met een beetje antivoetbal van Barça, ik bedoel tijd rekken, simpel spelen... Maar iedere voetbalkenner weet dat Barça zeker een halfuur morgen terug wereldklasse zal laten zien met een paar schitterende combinaties voor een doelpunt.

12 mei 2015 om 06:09

Ik denk het niet. Als er 1 ploeg is die vol op de aanval speelt morgen is het Barca wel. Niks te verliezen.

Anti-voetbal? Tijd rekken? Nee joh. Barca speelt om te scoren. Barca zal helemaal niet de tijd nemen. Waarvoor? Dichter bij de finale? Door te scoren, ja.

Dat maakt Barca ook zo mooi om naar te kijken. Ik zie ze vrij nooit in een verdedigend opstelling spelen om een voorsprong te verdedigen. Vaak zie je wel dat er een Xavi in valt om meer balbezit te hebben en dan gewoon beetje loeren op counteren, maar dan nog zat aanvallen opgezet worden.

Enigste waar ik bang voor ben is een eventuele gele kaart for spelers als Alves of Pique want beide staan als ik me niet vergis op scherp en dat zou zo einde finale kunnen betekenen, dus nu komt een echte uitdaging voor Enrique om een goed verdedigend team op te stellen zonder de risico te lopen dat we deze 2 geweldige spelers missen in een eventuele finale!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren