Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentijns recordinternational en tweevoudig CL-winnaar zet punt achter carrière

Laatste update:

Javier Mascherano heeft per direct een punt achter zijn actieve carrière gezet, zo maakt hij zondag op een persconferentie bekend. De 36-jarige defensieve middenvelder annex centrumverdediger bracht het laatste jaar van zijn loopbaan door bij Club Estudiantes de La Plata. Mascherano is voorlopig recordinternational voor Argentinië met maar liefst 147 interlands.

“Ik wil aankondigen dat ik vandaag een punt zet achter mijn profloopbaan. Ik wil deze club bedanken voor de mogelijkheid om mijn carrière af te sluiten in Argentinië”, zegt Mascherano op de belegde persconferentie. Uiteindelijk speelde de middenvelder annex verdediger slechts tien officiële wedstrijden voor Estudiantes, doordat de Argentijnse competitie lang stillag vanwege de coronacrisis. Mascherano koos in januari van dit kalenderjaar voor een terugkeer naar zijn thuisland, nadat hij twee jaar bij het Chinese Hebei China Fortune had doorgebracht.

Hebei China Fortune telde in januari 2018 nog 5,5 miljoen euro neer om Mascherano over te nemen voor Barcelona, waar hij de grootste successen in zijn loopbaan vierde. In de bijna acht jaar die hij voor de Catalanen speelde, kon hij twee Champions Leagues, twee WK’s voor clubteams, een Europese Supercup, vijf Spaanse landstitels, vijf keer de Copa del Rey en drie keer de Spaanse Supercup op zijn palmares bijschrijven. Barcelona haalde Mascherano in 2010 weg bij Liverpool, dat hem op zijn beurt had overgenomen van West Ham United. Mascherano werd opgeleid door River Plate en speelde voor het Braziliaanse Cortinthians, alvorens West Ham United zijn eerste halte in Europa was.

Op dat moment had hij al zijn debuut voor de Argentijnse nationale ploeg gemaakt en uiteindelijk zou hij tot 147 interlands komen. Daarin pakte hij overigens nooit een prijs met Argentinië, al won hij in 2004 in Athene en in 2008 in Peking wel een gouden medaille op de Olympische Spelen. In 2014 speelde hij wel met Argentinië een WK-finale, die verloren ging tegen Duitsland.

De Argentijnen schakelden in de halve finale Oranje uit en Mascherano liep in die wedstrijd na een duel met Arjen Robben een opmerkelijke blessure op: een gescheurde anus. “De pijn was verschrikkelijk. Robben raakte de bal nog een keer, verloor een seconde en toen zag ik kans om in te grijpen. Ik had er ook uitgestuurd kunnen worden of het had een strafschop kunnen worden. Maar ik heb geluk gehad. Om in de finale te komen heb je soms een beetje geluk nodig.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echte krijger! Gaf altijd 100% vol met passie. Heerlijke speler ook in zn prime. Ondanks zijn lengte jarenlang fantastisch gepresteerd in het hart van de defensie van Barcelona en met groot succes kan ik je vertellen (kijk zijn prijzenkast er maar op na). Als je dan nu zo’n prutser als lenglet bezig ziet.. schieten de tranen je spontaan in de ogen, wat een contrast zeg!

Met een gescheurde anus zal die in de gevangenis niet al te veel moeite hebben haha.
Zonder dollen , als pure balafpakker was ie een van de beste. Was niet de snelste , sterkste , langste etc. was nergens eigenlijk goed in fysiek maar hij las het spelletje uitstekend en had uitstekende verdedigende kwaliteiten.

Heel goede voetballer, zonder echt de beste te zijn in iets. Wat mij heel erg bijblijft is dat hij en Tevez heel erg gewild waren, maar de move maakten naar West Ham, natuurlijk een enigzins modale club, die dat jaar bijna degradeerde. Volgens mij was Mascherano al in januari weg en Tevez de zomer erop. Maar ze werden volledig gebruikt als handelswaar volgens mij, met third-party-ownership en schimmige deals over een wel/niet overname van The Hammers door diezelfde thrid-party (een investeringsmaatschappij). Was een raar begin van hun internationale/Europese carrière, die voor beiden toch nog 'best aardig' op de rit is gekomen 😉

16 november 2020 om 12:37

Het blijft wel een iconische foto: Alan pardew die doodleuk Tevez en Mascherano presenteert bij West Ham En alle andere clubs dachten Wtf?! Er zat inderdaad heel wat achter deze transfers, met een third-party-ownership. Gelukkig hebben ze allebei een mooie carrière gehad. Mascherano heeft er alles uit gehaald en mooie prijzen gewonnen, maar ik vind dat Tevez er wat meer uit kon halen. Ook jammer dat hij bij het Argentijnse team geen vaste waarde was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren