Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbijstering om Onana tegen Atalanta: ‘Ben je wel goed bij je hoofd?’

Laatste update:

Andries Jonker keek afgelopen woensdag met grote verbazing naar het Champions League-duel tussen Ajax en Atalanta (0-1), en dan met name naar André Onana. De trainer van Telstar richt zich op een voorval na een uur spelen, toen het nog 0-0 stond in de Johan Cruijff ArenA en Ajax nog steeds uitzicht had op de overwinning én overwintering in de Champions League. Dankzij een treffer van Luis Muriel vijf minuten voor tijd viel de Champions League-droom van Ajax in duigen.

"Minuut 59: Onana krijgt dan een terugspeelbal", opent Jonker zondagochtend in de online talkshow van Voetbal International. "Die dribbelt op zijn gemak richting de middencirkel. Dan dribbelt hij zijn twee centrale verdedigers (Perr Schuurs en Lisandro Martínez, red.) voorbij. Hij houdt een seconde of acht de bal vast, terwijl je moet winnen. Edwin van der Sar kon net zo goed voetballen, maar die had het niet in zijn hoofd gehaald. Als coach, als mijn spelers dat doen, ga ik die keeper echt vragen: 'Ben jij wel goed bij je hoofd? Wat is de zin daarvan? Wat doe je? Wat wil je daarmee bereiken?'"

Huntelaar stopt na dit seizoen bij Ajax: 'Maar als het aan hen ligt, stop ik nooit'

"En als medespeler hadden er ook een paar kunnen zeggen: 'Dat je dat doet bij een 4-0 voorsprong tegen FC Emmen, dat kan. Maar wat ben je nou in godsnaam aan het doen?'", gaat de verbaasde Jonker verder over Onana. Presentator Kees Jansma neemt de Ajax-doelman vervolgens enigszins in bescherming. "Het is nog een halfuur spelen en dat hij denkt: We hebben één goal nodig, dus rustig aan." Jonker lijkt het niet eens te zijn met de lezing van Jansma. "Het is een absolute topwedstrijd en ik heb er veel mee mogen maken. En het gaat erom, het gaat erom dat wij winnen. Niet wat jij laat zien. Het is totaal niet functioneel om die bal acht seconden vast te houden."

"Het is nog maar een halfuur, dus het is ook niet functioneel om je eigen centrale verdedigers voorbij te dribbelen. Dan denk ik bij mezelf: Snappen jullie nou wat je in handen hebt? Want op het moment dat ze geen Champions League spelen, kost dat de club veel geld. Dan komt er een hoop geouwehoer in de spelersgroep, want ze roepen gelijk: 'Ik wil weg, want ik wil Champions League spelen'", zo besluit Jonker. Ajax gaat als nummer drie in de poule verder in de Europa League, met de loting voor de tweede ronde die voor maandagmiddag gepland staat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit soort dingen heeft Onana wel vaker volgens mij. Ik heb het idee dat hij heel erg bewust van zichzelf is als hij een bal in zijn handen heeft of aan de voet. Alsof hij wil laten zien dat hij het allemaal wel onder controle heeft en lekker nonchalant kan doen. Beetje onnodig. Kan wellicht ook komen doordat hij 7/10 niks te doen heeft en dan op die momenten toch ook een beetje mee wil doen 😅

13 december 2020 om 11:21

Naja dat is een beetje de nieuwe mode bij keepers he, Laten zien dat je kan voetballen. Sommige draaien er in door en daardoor zie je heel vaak blunders waar ik overigens wel hard om kan lachen. Hou gewoon die ballen tegen en pass af en toe de bal naar de gene die de opbouw doet dat is genoeg

13 december 2020 om 14:00

Uitstralen dat je de boel onder controle hebt is vrij belangrijk voor een elftal. Van een onzekere Harrie in de goal wordt de verdediging ook onzeker. Vervolgens moet je natuurlijk wel laten zien dat je de boel ook onder controle hebt. Dit soort acties zijn inderdaad een beetje onnodig, al kwam er voetballend gezien weinig bijzonders af van de centrale verdedigers. Misschien was ie het zat en dacht ie dat wel beter te kunnen ofzo haha.

Ik heb die Jonker niet zo hoog zitten en het is misschien een beetje zoeken, maar hij heeft wel een punt over Onana. Het is een showman die wil opvallen, soms briljant, maar soms zoals met dit aangegeven moment teveel met zichzelf bezig. Het gaat me te ver dat hij zijn ploeg benadeeld, maar eens dat hij het beter achterwege kan laten.

Ik snap de kritiek wel maar dan moet je ook het hele plaatje benoemen, Atalanta stond vaak goed en er gingen tig ballen terug naar Onana. Als hij de bal ver schiet en ze verliezen de bal is het ook niet goed, speelt hij kort een CV aan en komt de bal de weer terug hoor je niemand. Dan ben je net zo weinig opgeschoten.

13 december 2020 om 10:50

Hij is keeper. Hij moet de bal inleveren.

13 december 2020 om 10:53

Ja om hem vervolgens net zo hard weer terug te krijgen. Kost net zo veel tijd, alleen dan klaagt niemand.

13 december 2020 om 10:56

Dat is alsnog geen enkele reden om voor je centrale verdedigers te staan. Keepers zijn niet voor niets keepers, geef de bal maar aan iemand die er wel wat mee kan. Bovendien is het risico enorm, Atalanta heeft goede voetballers en als de bal verloren wordt schieten ze hem er zo in. Ik zie bovendien zat situaties bij andere grote clubs waarin hetzelfde speelt en de keeper niet voor zn centrale verdedigers staat. Het is onnodig, en getuigt ervan dat hij soms te veel bezig is met zichzelf in de spotlight te zetten.

Beter dan marsman. Die deed er 45 seconden over om iedereen naar voren te sturen bij achterstand en leverde vervolgens de bal in middels een slechte pass.

13 december 2020 om 11:24

Aah, dat is fijn, beter dan Marsman. Als dat het criterium is dan zijn alle keepers in de eredivisie toppers

13 december 2020 om 12:05

Ik vind dat Marsman het toch prima doet bij Feyenoord. Hij heeft ze een paar keer in de wedstrijd gehouden.

Ik heb ook het gevoel dat onana uit geleerd is bij ajax en misschien wel onbewust ongemotiveerd aan een wedstrijd begint.
Als dat zo is dan is hef handiger om hem zsm te verkopen en een andere jonge keeper de kans geven die wel gemotiveerd is

13 december 2020 om 11:51

Ik zit mij al tijden te irriteren aan Onana dat treuzelen met de bal in het spel brengen dit gaat hem toch een keer tegen hem keren , mede door hem is Ajax imo toen ook de finale CL misgelopen met dat irritante tijdtrekken .

13 december 2020 om 11:54

Ja ik ook, als je 5-0 voorstaat kan ik het begrijpen

Tegen Liverpool had hij ook zo'n moment en toen stond Ajax 1-0 achter. Op de Belgische tv werd dit moment besproken. Daar werd ook over gesproken dat Onana in die wedstrijd tegen Liverpool te veel in zijn doel gebied bleef hangen , terwijl een goede keeper dan weer iets meer uit zijn doel was gaan staan om zijn verdedigers te ondersteunen.
Ondanks dat Onana een geweldige keeper is , is er nog steeds ruimte voor verbetering

Ik denk dat Onana zijn team niet wilde benadelen. Atalanta stond goed, Ajax zat niet in een flow, en dan ga je zoeken....
Ben geen Ajax fan maar moet toegeven dat ze moedig speelden in deze CL groepsfase. Ajax had veel pech in een
aantal wedstrijden. Blessuress, domme
goals tegen. En dan ga je gewoon minder voetballen als team. Dus ook Onana. Beetje goedkoop om hem er dan uit te lichten.

Dat is Onana, zo speelt hij vaker. Dus die Jonker moet niet zeuren. Het was een ander verhaal geweest als hij bij 1=0 voorsprong in de laatste 5 minuten bij de tegenstander een pana gaat proberen de bal kwijt raakt en een goal tegen krijgt. Zelfde ook met die Mendy van Chelsea. Komt altijd ver uit zijn doel. Vaak maakt die counter onschadelijk en soms krijgt die daardoor doelpunten tegen die anders niet waren gevallen als die op zijn lijn was blijven staan.

Ik snap soms ook niet dat keepers soms ver in het veld vrije trappen nemen terwijl de verdediger bijna naast hem staat. Onana begint echt Neuer trekjes te krijgen. Ook deze keeper overdrijft in het mee voetballen.

Vind dat Jonker een punt heeft. Onana is een goede keeper maar er is iets in zijn spel waardoor hij nog niet tot de top behoort. Hij is soms wat nonchalant . Een zwak punt van hem vind ik zijn spelhervattingen. Zijn uittrappen zijn zwak.Wil hij echt voor de top in aanmerking komen zal hij echt 3 tandjes bij moeten zetten.

Ja dat had onana beter kunnen doen maar gaan we serieus dit uit lichten als reden dat we uit de champions league liggen? Er zijn toch belangrijkere redenen waarom ajax uit de champions league ligt? Beetje micromanagement dit en dat van een trainer van Telstar. Die nog even moet zeggen dat hij bij veel topwedstrijden is geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren