Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbeek blikt terug: ‘Ajax was misschien beter geweest als tussenstap’

Laatste update:

Ajax toonde enkele jaren geleden serieuze belangstelling voor Bas Dost, maar kwam er toen niet uit met sc Heerenveen en dus ging een transfer niet door. De spits zelf vond dat lastig te verteren, maar raapte zichzelf bijeen en werd uiteindelijk topscorer van de Eredivisie in het shirt van de Friezen. Vervolgens verdiende Dost een overstap naar VfL Wolfsburg, waar hij nu eindelijk los lijkt te komen.

/

Direct na de winterstop maakte Dost twee goals tegen Bayern München. Daarna bleef hij droog staan tegen Eintracht Frankfurt, maar vervolgens was het weer raak tegen TSG Hoffenheim (eenmaal) en ook zaterdag tegen Bayer Leverkusen (viermaal). In vier wedstrijden na de jaarwisseling heeft de lange aanvaller er liefst zeven weten te maken en mogelijk is hij op weg naar nog meer moois bij die Wölfe.

Jaren geleden waren er bij Heracles Almelo, zijn tweede profclub, nog twijfels over Dost. Ex-trainer Gertjan Verbeek van de zwart-witten kan het zich nog herinneren. De spits at niet voor twaalf uur ’s middags en schoof in de nachtelijke uren nog makkelijk een stuk pizza naar binnen. Verbeek zag daar van op, omdat Dost wel de complete opleiding bij FC Emmen had doorlopen en dus voldoende professionaliteit had meegekregen.

/

“Er werd in het begin van het seizoen geroepen dat we een nieuwe spits moesten kopen. Bas hoorde dat ook en kwam op een gegeven moment bij me om te zeggen dat hij ook wel ‘op tien’ wilde spelen, omdat hij dat ook wel eens in de jeugd had gedaan”, aldus Verbeek, die zegt dat een spits die in zijn elftal speelt méér moet kunnen dan alleen doelpunten maken. “Hij moet een aanspeelpunt zijn en een team beter later voetballen. Bas beschikt over die kwaliteiten en hij is dodelijk in de zestien.”

Verbeek zegt, terugblikkend, dat Dost na één jaar al te goed was voor Heracles en twee jaar later ook te goed voor sc Heerenveen. “Hij zou eigenlijk naar Ajax gaan, maar het werd uiteindelijk Wolfsburg. Ajax was misschien beter geweest als tussenstap, want Bas heeft het heel erg moeilijk gehad in het begin bij Wolfsburg”, haalt de trainer naar boven in een interview met Metro. Dat Dost het nu voortreffelijk doet in de Volkswagenarena, vindt Verbeek mooi. “Als hij dit kan blijven volhouden bij een club als Wolfsburg, heeft hij een streepje voor op Luuk de Jong. Die twee moeten Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie, die ook een jaartje ouder worden, bij Oranje opvolgen.”

Denk jij dat Bas Dost in de toekomst een vaste spits in Oranje zal zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

tussenstap? kijk eens waar Wolfsburg staat de afgelopen vijf seizoenen dat is doorgaans een middenmoter dus dít is zijn tussenstap sportief gezien dan en dan komt Ajax dat elk jaar kampioen werd en CL speelt Ajax is weer een stapje hoger laat dat verbeterd zijn

16 februari 2015 om 18:08

ja maar Wolfsburg speelt wel wekelijks tegen betere tegenstanders dan de clubs in de eredivisie.

16 februari 2015 om 18:09

Het niveau qua trainen zal in Duitsland redelijk pittig zijn, dus 1-2 jaartjes bij Ajax had hem beter kunnen voorbereiden. Dost heeft zelf aangegeven dat hij zijn spel moest aanpassen (harder moest werken, mee verdedigen, andere taken uitvoeren) en dat zijn dingen die hij bij Ajax had kunnen leren.

Goed voor Dost dat het toch nog goed lijkt te komen en hij die switch in zijn hoofd heeft gemaakt.

16 februari 2015 om 18:22

Schürle of el ghazi/kisha
De Bruyne of Klaassen
Rodriquez of boillessen
Luis Gustavo of Sereo
Naldo of Moisander/Veltman/Van der Hoorn
Perisic of Sinkgraven


32 miljoen uitgeven. In alle opzichten is Wolfsburg een grotere club dan Ajax. Behalve historie

16 februari 2015 om 18:30

Behalve dat ze meer geld hebben is Wolfsburg in geen enkel opzicht een grotere club dan Ajax.

16 februari 2015 om 18:44

Man man man.. ik kan al aan je naam merken dat je geen verstand van Wolfsburg of Ajax hebt.
Kijk alleen al naar de jeugdopleiding van Ajax in de europese top en dan naar die van Wolfsburg. Kijk naar wat voor begroting Ajax heeft en tot hoeverre zij komen en naar de begroting van Wolfsburg en dan kijken tot hoeverre zij komen ( als je daar trots op kan zijn qua europese resultaten).

16 februari 2015 om 18:54

Toch heeft hij wel een punt, Wolfsburg heeft op elke positie een betere speler, behalve de spits misschien. Ajax bereikt anders ook bar weinig in Europa dus om nou die van Wolfsburg erbij te pakken gaat wel een beetje ver. Ik wil wel eens zien wat het zal worden als ze tegen elkaar spelen. Als Ajax zo speelt als de laatste weken worden ze afgemaakt.

16 februari 2015 om 19:16

Duidelijk verschil in de definitie van een grotere club. Historie, opleiding en huidige prestaties. Wolfsburg is een club van het nieuwe geld.

Wolfsburg heeft de afgelopen drie jaar 120 miljoen geïnvesteerd in de selectie.
Ondanks dat spelen ze ook gewoon in de EL, dat punt wordt hierboven ook gemaakt.

16 februari 2015 om 20:35

Wolfsburg word al heel lang gesponsord door Volkswagen die elk jaar veel geld de club inpompen. Dit is toch irts anders dan Chelsea, Man City of PSG.

16 februari 2015 om 23:41

Als je naar het totaalplaatje kijkt is Ajax vanzelfsprekend een grotere club, kijk je naar het hedendaagse voetbal(geld, competitie) dan is Wolfsburg natuurlijk de betere.

Nederland kent immers voor clubs een minder groot achterland, wat het weer minder aantrekkelijk maakt voor sponsoren, de competitie speelt hier in ook een rol.

16 februari 2015 om 20:23

leuk dat je dat denkt, iedereen mag zijn dromen hier kenbaar maken, basel en nog wat clubs spelen ook jaarlijks cl...

Weer zo'n titel die totaal niet aansluit op het verhaal

mooi dat hij nu eindelijk is gaan scoren, hopelijk blijft dat ook zo. Wat betreft oranje moeten we nog even aankijken wat er komende maanden gebeurt.

16 februari 2015 om 18:46

Ach, in die 2 jaar kunnen er zoveel dingen gebeuren met de spitsen die nu hen opwachting maken.
Ga er maar gerust vanuit dat we ons iig. geen zorgen hoeven te maken over de spitsen-positie.

Ik hoop dat mensen wel weten dat dit 100% aan Ajax heeft gelegen... Dost heeft er alles aan gedaan om daar te komen. Dat het Ajax bestuur amateuristische fout maakt daar kan hij niks aan doen.

16 februari 2015 om 18:31

Wat was die amateuristische fout ook alweer? Ik kan me volgens mij herinneren dat Dost uiteindelijk zelf een punt in de winterstop had gezet en hoopte dat Ajax in de zomer zou terugkeren.

16 februari 2015 om 19:08

Papieren te laat ingediend volgens mij..

16 februari 2015 om 22:01

Dan herinner je je verkeerd... Het was zo dat op de transferdeadline de technische directeur (ik ben z'n naam kwijt) iedereen om 11 uur naar huis toe gestuurd. En als je een beetje verstand van voetbal hebt, dan laat je juist iedereen tot 12 op kantoor die dag... Dost moest terug naar Heerenveen waar alle fans hekel aan hem hadden. Misschien herinner je de spandoek? Later heeft Dost ook aangegeven dat zijn liefde voor Ajax was afgezwakt vanwege deze inciedent.

16 februari 2015 om 22:05

Bij mijn verhaal vergat ik te vermelden dat er een akkoord om half 12 kwam uit Heerenveen. Maar iedereen was al naar huis dus de transfer kon niet afgerond worden

Ik blijf het jammer vinden dat Ajax hem niet had gehaald in plaats van Sigtrhosson terwijl ze enkele keren de kans hadden. Fout gegokt dan maar.

17 februari 2015 om 01:50

Inderdaad. Dost past veel beter bij het systeem van Ajax dan Sigthorsson..

Ja, je moet ook niet vergeten dat Dost in zijn 1e jaar Magath als coach had, en dat lijkt me het ergste wat je kan overkomen in jouw carriere. Magath en zijn trainingsmethoden zijn erg gestoord. Dus dat lijkt me wel dat Dost extreem moest wennen aan de trainingsrtijl enz. in Duitsland

16 februari 2015 om 18:32

Niemand heeft hem verplicht naar Wolfsburg te gaan. Hij wist dat Magath trainer was en zijn reputatie was nou ook niet bepaald een geheim.

Ik zeg jullie eerlijk. Ik dacht dat Dost het niet zou maken. In ieder geval niet iemand die 1 van de sterkhouders zou worden. Hetzelfde dacht ik ook bij V Wolfswinkel (na zijn vertrek uit Portugal), Anita, en nog een paar en meestal had ik wel gelijk.

Ik zie alleen dat Dost nu zich sterk ontwikkelt de afgelopen wedstrijden, ik hoop dat hij mijn ongelijk gaat bewijzen en dit langer volhoudt, want in zijn 1e seizoen had hij ook een tijdje dat hij 4/5 wedstrijden dacht ik bijna elke x scoorde. 4 doelpunten tegen Bayer en 2 tegen Bayen is natuurlijk een wereldprestatie en voor weinig weggelegd, maar hopelijk kan hij dit op een constant niveau doen, zodat wij in Nederland na V Persie en Huntelaar toch iemand hebben die tenminste de Europese subtop aankan.

Bij Ajax had de kans dat hij in een dip terecht zou komen alleen maar nog groter.
Dat is al met meerdere talentvolle spelers gebeurd bij Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren