Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbazing over clementie rond Klopp: ‘Mourinho was voor 25 duels geschorst’

Laatste update:

Jürgen Klopp moet een boete van achtduizend pond betalen voor zijn gejuich na de winnende treffer van Divock Origi in de stadsderby tegen Everton (1-0). Liverpool leek in eigen huis met 0-0 gelijk te spelen, maar de aanvaller maakte diep in blessuretijd de winnende, tot grote vreugde van de Duitse manager, die het veld instormde. Paul Merson keurt het gedrag van Klopp af.

Klopp erkende na afloop van de Premier League-wedstrijd dat de actie ongehoord was en excuseerde zich tegenover Everton-manager Marco Silva. Merson, voormalig middenvelder van onder meer Arsenal, Middlesbrough en Aston Villa, denkt dat de FA een hogere straf had uitgedeeld aan José Mourinho als de Portugees zich zo had misdragen als Klopp.

“Mourinho was dan voor 25 duels geschorst, ben ik bang”, zegt Merson bij Sky Sports. De Engelsman heeft wel begrip voor de emoties van Klopp. “Laat ik het zo zeggen: als het José was, werd hij meteen naar de tribune gestuurd zodra hij terug was gekeerd bij zijn vak. José werd bij het duel met Southampton (2-2, red.) weggestuurd nadat hij uit zijn vak was gegaan...”

“Mensen worden op verschillende manieren behandeld hier. Iedereen houdt van Jurgen Klopp, de fans van Manchester United niet meegerekend. Het is weer iets van: Ik zal het nooit meer doen. Ik heb niemand pijn gedaan en Marco Silva vond het prima”, aldus Merson. Door de nipte zege blijft Liverpool met een achterstand van twee punten in het spoor van Manchester City in de Premier League.

Ben jij het eens met Paul Merson?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komt dat misschien ook hoe beide managers zich voor de rest van het seizoen zich gedragen. Natuurlijk mag je dit niet meenemen in de straf, maar het zijn allemaal mensen en dit kan denk ik wel mee spelen. Maar hij heeft wel een punt

4 december 2018 om 14:42

Ik vind het een onzinnige vergelijking. Wat mij betreft wordt een draaideurcriminee nml zwaarder gestraft dan een first-offender. Niet dat het de eerste keer is dat Klopp de fout in gaat, maar nog altijd aanzienlijk minder vaak dan Mourinho.

4 december 2018 om 15:39

Zeker niet, Klopp misdraagt zich zo vaak. Maar dan wordt het afgeschreven als pessie, of een geniale gek.

4 december 2018 om 15:50

Klopp verkoopt het gewoon beter, je vangt met honing meer vliegen dan met azijn.

4 december 2018 om 16:13

@cunian; de lijst van schorsingen en boetes van mourinho (laat staan het aantal sneren en aanvallen op collega’s tojdens persconferenties) is toch echt een heel tikkie langer dan die van Klopp.
Vreemd eigenlijk, dat we ogenschijnlijk agressief met een tree bidons smijten als hetzelfde willen omschrijven als juichend het veld inrennen, een knuffel uitdelen en weer naar je plek rennen... leg het mij maar uit.

4 december 2018 om 18:13

Ja, je bekrachtigt juist het punt. Jij meet met de uitkomsten van het onrecht. Net alsof je zegt, zwarte mensen in Amerika zijn per definitie meer crimineel dan witte mensen in Amerika, kijk maar naar de cijfers.. die cijfers zijn er juist door het onrechtmatige behandeling van de twee verschillende groepen.

4 december 2018 om 19:05

Wow, wat een kromme vergelijking! Ik geef juist aan dat een individueel die vaker over de schreef gaat zwaarder gestraft moet worden dan iemand die voor de eerste keer gaat. Ik zeg toch nergens dat we alle Portugezen moeten bestraffen omdat er een Mourinho tussen loopt?

4 december 2018 om 20:56

@ijsmuts Hij bedoelt dat je praat over de lijst van schorsingen en boetes. Die loopt sneller op als je voor alles veroordeeld wordt, ipv dat veel door de vingers gezien wordt omdat je zo "leuk" bent. Zijn vergelijking maakt het juist extreem duidelijk. Niet dat het racistisch is, maar dat er in beide situaties niet bepaald onbevooroordeeld gehandeld wordt.

4 december 2018 om 14:59

Ik stoor me al een hele tijd aan deze Clown, wat een aansteller is deze man. Laat zijn ploeg goed voetbal spelen en de passie neemt het elftal mee het veld in maar om je zo elke keer weer te gedragen.
Als hij verliest dan zit ie keihard te huilen over de tegenstander dit en dat. Nou kan je nu vertellen. Kampioen word je niet ondanks je een goed elftal hebt zijn ze minder dan Man C, achterin en op het middenveld. Daarnaast zie ik ze uitgeschakeld worden door Napoli die minimaal een gelijk spel zullen meenemen en dan is Liverpool de kind van de rekening zoals ik al voorspelt heb.zal hij weer gaan janken over de spelers van de tegenstander.
Actie door in het veld te rennen sloeg echt helemaal nergens op en hij verdient een schorsing daarvoor. Helemaal met het feit dat het totaal onverdiend was die 3 punten en wat een mazzel goal en een blunder van Pickford.......

4 december 2018 om 16:17

Ik zie vooral iemand janken hier om Klopp. Balen hé om zo'n goede coach te zien bij een club die je niks gunt.

4 december 2018 om 16:20

Lfc11, maar het is toch wel duidelijk weer een gevalletje meten met twee maten van de fa, of vind jij van niet? Ik gun Liverpool al het succes dat ze krijgen, geniet van het voetbal en ben blij dat de supporters (vooral hier op vz) daardoor ook rustiger geworden zijn maar dit was gewoon een domme ondoordachte actie van Klopp die mild bestraft wordt waar het bij een andere coach zomaar anders had kunnen zijn.

4 december 2018 om 16:23

'Actie door in het veld te rennen sloeg echt helemaal nergens op en hij verdient een schorsing daarvoor.' Serieus? Ik vind jou reactie nog veel meer overdreven dan die van Klopp. Moeten we jou ook maar schorsen dan? Ik begrijp nooit waar zoveel afgunst vandaan komt.

4 december 2018 om 16:25

FA meet al jarenlang met twee maten en dat weet jij ook. Natuurlijk staan mensen van concurrenten / rivalen nu vooraan om te roepen hoe erg het is, maar die hebben natuurlijk nooit profijt gehad van de inconsequentie van de FA...

4 december 2018 om 16:45

lfc11, doe nou eens een keer niet zo sarcastisch. Je kunt ook eens een keer kritisch naar je eigen coach kijken of iig inhoudelijk reageren op wat er gezegd wordt.

4 december 2018 om 16:52

@samcro, natuurlijk is het meten met twee maten. Echter zegt dit meer over Mourinho dan over Klopp. Ik denk namelijk dat een Pochettino, Emery, Silva, of wie dan ook een vergelijkbare straf krijgen als dat Klopp hier gekregen heeft. Alleen doordat Mourinho zich al zo vaak misdragen heeft en iedereen tegen zich in het harnas jaagt met zijn gedrag, zal hij wellicht inderdaad een zwaardere straf krijgen.
Klopp gedraagt zich af en toe als een volslagen idioot langs de lijn, maar heeft daarentegen ook veel respect voor zijn collega's en andere betrokkenen bij het voetbal, iets dat Mourinho totaal niet heeft. Klopp biedt hier netjes zijn excuses aan aan zijn collega van Everton, waar Mourinho waarschijnlijk in de media was gaan zeuren dat hij altijd maar gezocht wordt en genaaid wordt etc.etc.

4 december 2018 om 16:54

oxxis, dat ben ik grotendeels met je eens. Laat duidelijk zijn dat ik het gedrag van Mou ook absoluut niet te pruimen vind, maar als je sec de regels toepast moet er natuurlijk overal dezelfde consequentie voor gelden en dat is helaas niet aan de FA besteed.

4 december 2018 om 17:35

Wat ik er inhoudelijk van vind? Ik vind dat (en dat zeg ik in mijn reactie verder naar onderen ook) Klopp niet mag klagen met deze straf. Verder is dit prima consequent te bestraffen door de FA. Tijdens de wedstrijd buiten je vak komen of in het veld lopen zou prima te bestraffen zijn zonder willekeur. Dan kan je nog onderscheid maken tussen als een gek het veld over rennen om een treffer te vieren en even buiten je vak treden. Zeker dit zoals Klopp, maar ook Guardiola die vorig jaar een treffer vierde, kan je standaard bestraffen en bij recidive harder. Een boete is wat mij betreft voor een eerste keer prima (de hoogte is te laag), want je wilt niet gelijk alle 'emotie' killen, maar als hij 1 wedstrijd schorsing had gehad, was dat ook prima straf. Dan moet die straf echter ook in elk geval hierna aan een trainer opgelegd worden. Simpel zat.

Ik sta er bepaald niet ongkleurd in en wat mij betreft klopt dit compleet. Klopp is een gek die het leuk verpakt, maar hij is minstens zo “passioneel” als Mourinho of Conte dat zijn.. Waarom van hem alles geslikt wordt vind ik onbegrijpelijk en kenmerkend voor de ongekende gekleurdheid waar de FA mee handelt

4 december 2018 om 14:52

Verschil is dat Klopp niet met drie vingers in de lucht en zijn vinger bij zijn mond het publiek uitdaagt zoals een Mourinho dat doet. Verschil is ook dat Klopp niet op zijn knieen voor de fans van Everton het doelpunt viert, maar gewoon oprecht blij is. Ja, het veld in rennen is een beetje too much. Maar, hij doet dat niet om de tegenstander te zieken... iets wat Mourinho juist wel doet.

4 december 2018 om 15:02

Mourinho stak drie vingers op nadat hij 90 minuten “f*ck off Mourinho” aan heeft moeten horen van een publiek waar hij drie titels voor gewonnen heeft. Conte dook meermaals het publiek in, waar straffen op staan maar nooit wat mee gedaan is. Mourinho is echt niet veel erger dan een ander. Het ligt er net aan waar je je op focust.

4 december 2018 om 15:10

@yoericfc

Mourinho vergeet dat hij het uithangbord is van een van de grootste clubs ter wereld. als je je dan gedraagt als een totale malloot langs het veld, zet je je club ook voor lul. wat moet United met al die persoonlijke oorlogjes van Mourinho met supporters, collega's, spelers, analisten, de media en weet ik veel wie hem in zijn ogen allemaal onrecht heeft aangedaan? hij brengt zijn club constant in diskrediet met zijn idiote gedrag

ik snap eerlijk gezegd niet eens dat United het wangedrag van deze man accepteert. ik had hem er allang uitgegooid. het is nou ook niet zo dat de resultaten of het voetbal geweldig zijn, maar blijkbaar zitten ze daar echt met zijn afkoopsom in hun maag

4 december 2018 om 15:24

Dat het voetbal niet geweldig is ligt niet alleen aan Mourinho. Hij heeft vaak genoeg laten zien mooi voetbal te kunnen spelen, maar met jongens als Smalling, Jones en Fellaini kun je dat wel vergeten ja.

United heeft bewust voor Mourinho gekozen en dan krijg je dus ook zijn "persoonlijke oorlogjes" er bij want zo werkt Mourinho.

Daarbij zijn gasten als Klopp (als hij een assistentscheidsrechter bijna aanvliegt), Pep (ook zeer onbeschoft naar de media) ook uithangborden. Maar zij krijgen lang niet zoveel commentaar.

4 december 2018 om 15:37

Dat hij 90 minuten lang is uitgescholden rechtvaardigt het niet om vervolgens het publiek zo uit te dagen... toch? Dat doet hij om een reden: namelijk provoceren en dat is precies hetgeen waarom veel mensen een hekel hebben aan Mourinho. Of neem het knijpen in de wang van Tito Villanova als trainer van Madrid.

Klopp valt best zo nu en dan een grens verbaal aan. Klopt. Maar, dat is niet hetzelfde als dat eeuwige gezuig van Mourinho. Zelf steekt hij een compleet veld over om op zijn knieën een overwinning te vieren, dan is het heeeeel normaal in zijn ogen. Doet een 3e assistent van Chelsea iets soortgelijks vliegt hij hem aan en schreeuwt hij moord en brand dat het respectloos is.

4 december 2018 om 16:07

Yoeri Ik snap dat je Mourinho verdedigt maar dat is een onbegonnen zaak. Mourinho heeft zijn imago helemaal verpest over een periode van meerdere jaren bij meerdere clubs. De incidenten die jij opnoemt zijn precies dat, incidenten. Klopp en Pep zijn 95% van de tijd heel respectvol en doen zo'n dingen bijna nooit. Ze zijn natuurlijk menselijk en zullen nu en dan over de grens heen gaan maar bij Mourinho is het bijna constant. Dat is het grote verschil tussen de 2.

4 december 2018 om 16:59

@yoericfc

die doen ook wel eens raar maar ik heb Pep of Klopp nooit hoerenzonen horen roepen naar de media of oneindig hun prijzenkast horen opnoemen na een wanprestatie om die te camoufleren. Mourinho is echt de overtreffende trap

de laatste club die mooi heeft gevoetbald onder Mourinho is alweer een tijdje terug. Inter of Real misschien maar dan wel alleen tegen de kleintjes. tegen de grote tegenstanders is het meestal anti voetbal

4 december 2018 om 17:30

Dat is dikke pech, hij moet maar tegen de fans kunnen. Wat is dit nou weer coor belachelijke reden? Dus als de fans hem uitschelden mag hij daarop reageren haha

4 december 2018 om 22:52

Dus iemand die altijd uitgescholden wordt moet het maar accepteren?

4 december 2018 om 15:55

Omdat Klopp de gunfactor heeft. Tuurlijk is hij net zo gepassioneerd als Mourinho. Maar Klopp heeft de lachers op zijn hand, is onwijs leuk in interviews, beledigt niemand, zijn persco’s zijn zowel van tevoren als achteraf oprecht en leuk. Klopp zijn intenties zouden nooit anderen willen beledigen, en dat weet men. En dat is nou juist het verschil met Mourinho. Mourinho is op zijn manier passioneel, hoe jij het noemt. Hij smijt met bidon’s, zegt bizarre dingen, roept vervelende dingen naar het publiek. De meeste dingen die hij doet zijn puur uit eigen belang. Hij zou zeggen: ‘goeie wissel van mij. Ik zag dit al lang. Die keeper maakt een fout. Mag je niet juichen als je in minuut 96 een derby wint? Pff’

Waarom moet er elke keer vergelijkt worden met mourinho. Stop met het vergelijken hij is de special one die anders wordt benadeelt.
Als als als t mourinho was......

4 december 2018 om 15:16

als als als het Mourinho was, was hij de coach van de grootste club van Engeland (ja nog steeds) en niet van een clubje dat net zoveel Premier League titels heeft als pak hem beet Notts County
Maar zonder dollen, denk dat Mourinho erbij gehaald word omdat ze allebei erg passioneel kunnen reageren, iets wat je niet veel langs de lijn ziet.

Volgens mij wordt er ook gekeken naar je verleden. Mourinho is een recidivist, en Klopp bood erg snel zijn excuses aan. Mourinho heb er altijd scheit an.

Een dergelijke geldboete is lachwekkend ten aanzien met wat er binnengeharkt wordt.. zo leren ze het nooit natuurlijk

Guardiola stond vorig seizoen nog in het veld te juichen na een treffer waarmee City 100 punten haalde, maar daar werd niet eens over bericht. Klopp mag zeker niet klagen met deze straf, maar wat een gehuil weer.

FA is al jarenlang zo inconsequent als het maar zijn kan met achteraf wel/niet straffen en de hoogte ervan. Dit is daar slechts één van de tig voorbeelden van. Maar Merson is een Gooner en ook totaal niet objectief.

Mourinho heeft het overigens volledig aan zichzelf te danken dat hij met minder wegkomt. Geldt ook voor spelers met een negatieve reputatie als Suarez en Neymar op het gebied van duikelen en aanstellen.

4 december 2018 om 16:47

lfc11, hier dan toch een inhoudelijke reactie. Alleen jammer dat je meteen naar anderen moet wijzen en Merson als Gooner en dus niet objectief bestempelt terwijl hij niets anders kon dan zeiken op de club toen Wenger er nog was.

4 december 2018 om 17:16

@lcf11

je moet alleen wel een jaar terug om nu een voorbeeld van Guardiola te kunnen noemen nu. bij Mourinho kan je bijna wekelijks een moment aanhalen waar hij zich misdraagt. bovendien is juichen als coach wel wat anders als mensen uitschelden voor hoerenzonen, een vinger in iemand zijn oog prikken en met bidons gooien

4 december 2018 om 17:40

Je ziet denk ik mijn opmerkingen over Guardiola en Mourinho als samenhangend, maar ze zijn los van elkaar bedoeld. De actie van Guardiola vergelijk ik met Klopp afgelopen weekend, omdat beide hetzelfde deden (het veld in rennen om een treffer te vieren). Guardiola werd niet bestraft en er werd niet eens over bericht, waarmee ik aangeef dat deze reactie van Merson ook weer lekker makkelijk afgeven is op de Fa/klopp, want ook anderen worden hier blijkbaar niet/minder voor bestraft.

Mourinho noem ik daarna enkel als dat hij het aan zichzelf te danken heeft dat hij onder een vergrootglas ligt en vaker zwaar bestraft wordt. Precies om de zaken die jij beschrijft.

4 december 2018 om 21:12

@japie Je blijft maar met deze voorbeelden strooien, maar je zegt wijselijk niets over de keren waar Klopp de arbitrage zo stijf schold dat ze bijna omvielen. Ook zn excuses voor aangeboden trouwens, maar dan nog.

4 december 2018 om 21:45

@dante

wat Klopp deed was niet correct maar hij gaat nu met deze schorsing niet zielig doen of heel de wereld tegen hem is. Mourinho misdraagt zich structureel tegen alles en iedereen en gaat dan achteraf zielig doen dat hij overal de schuld van krijgt

Ik geloof er wel in, maar ik denk ook dat dit door Mourinho zelf komt. Alles en iedereen zit constant fout behalve Mourinho zelf aldus Mourinho. Uiteraard hoeven ze Klopp niet te sparen en hij mag wel wat minder uitbundig zijn, maar na afloop lult Klopp net even wat sympathieker. Want stel je Mourinho een vraag, krijg je alles behalve excuses voor zijn gedrag. Hij zal eerder nog iemand beledigen. Dat mag geen verschil maken in de straf die je oplegt, maar het zal niet verbazen als het wel gebeurd.

Mourinho heeft dit een keer geflikt toch? Met Chelsea in de CL, dacht ik.

5 december 2018 om 00:20

Met Porto in de CL. Sliding op z'n knieen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren