Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbazing bij Cambuur over actie Jasper Cillessen: ‘Ik was in shock’

Laatste update:

Robert Uldrikis heeft zich verbaasd over een actie van Jasper Cillessen. De Letse spits kopte SC Cambuur dinsdagavond op voorsprong in de halve finale van de beker tegen NEC, maar moest dat bekopen met hoofdpijn.

Cambuur schoot goed uit de startblokken tegen NEC en kwam na een kwart wedstrijd aan de leiding, toen Uldrikis een voorzet van Fedde de Jong achter doelman Jasper Cillessen in het doel kopte.

Cillessen, die als een bezetene uit zijn doel kwam, raakte daarbij echter in botsing met de spits van Cambuur. Uldrikis krabbelde op, maar was zichtbaar aangeslagen en moest zich even later alsnog laten behandelen.

"Ik was in shock", blikt Uldrikis terug in gesprek met ESPN. "De doelman kwam uit met zijn knie vooruit, het voelde alsof ik in de UFC zat. Een soort Jorge Masvidal. Ik zag dat de bal erin ging, dus ik was blij. Maar toen voelde ik ineens dat mijn hoofd pijn deed. Daardoor kon ik ook niet juichen. Ik moest eerst even afwachten of het serieus was of niet."

De treffer van Uldrikis kwam tot stand na een mooie aanval van Cambuur. "Het was een goede bal van Jeremy van Mullem", zegt Uldrikis. "De Jong legde voor mij klaar en ik kopte binnen." Vervolgens wijst Uldrikis naar het ei op zijn hoofd, dat dus werd veroorzaakt door Cillessen.

Uiteindelijk lukte het Cambuur niet om de bekerfinale te bereiken. NEC kwam in de tweede helft op gelijke hoogte via Koki Ogawa en trok het duel in de verlenging naar zich toe. Kodai Sano, een andere Japanner, werd de gevierde man.

"We hebben goed gespeeld", aldus Uldrikis. "Veel op de lange bal ook, maar dat was ook het plan. Dat is een van mijn kwaliteiten. Ik ben sterk in de duels, met mijn hoofd en in het vasthouden van de bal. Ik ben blij met mijn goal, maar helaas hebben we er helemaal niets aan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja was wat wild , maar zelf maakte hij 3 overtredingen die allemaal geel waard waren maar dat zegt hij er niet bij

28 februari 2024 om 09:22

Dat wordt hem toch ook niet gevraagd... Daarnaast is dat waarschijnlijk heel erg met een groen/rood hart gesproken. Want ik heb die momenten niet gezien. Cillissen daarentegen had daar gewoon rood moeten hebben, geeft hem een knietje op het voorhoofd, dat is niet gewoon 'wat wild' maar hij neemt daar gewoon een enorm risico om iemand ernstig te blesseren.

28 februari 2024 om 10:45

Ik heb het echt heel vaak teruggekeken, maar als je hier rood voor geeft dan kun je beter op ballet les gaan. De keeper springt op en maakt zich breed, komt niet hoog met zijn knie en de speler kopt zelf naar beneden. Kijk eens wat compilaties terug van Oliver Kahn en dan weet je pas wat wild uitkomen is. Nee dit neigt niet eens naar rood.

28 februari 2024 om 10:50

Lukt me helaas niet om een print screen te plaatsen, maar waar zie jij dat de speler naar beneden kopt? Hooguit dat hij iets naarvoren duikt vanwege de kop beweging, maar z'n been is ten alle tijde zo goed als gestrekt, z'n bovenlichaam is lichtelijk gebogen voor over.

Anyway - lets agree to disagree, NEC heeft terecht gewonnen en over dit punt gaan we het toch niet eens worden

28 februari 2024 om 10:52

Ik heb het beeld stil gezet en de knie komt niet hoger dan de heup van de speler. Je kunt wel vanalles willen zien, maar wat er niet is is er niet.

28 februari 2024 om 11:05

Nu ben je gewoon aan het liegen, Nutinck staat er naast rechtop en de knie van Cillissen komt ter hoogte van zijn nek/kaak en hij is 1,90 lang. Prima als je het er niet mee eens bent, maar wellicht kijk je dan naar de verkeerde knie van cillissen want die is op heuphoogte. Maar het gaat om de knie die tegen het hoofd van Uldrikis aankomt he.

28 februari 2024 om 12:31



@ Rochus Dat is gewoon niet waar.

Zet de samenvatting stil op 01:17, en het beeld is vrij duidelijk.

De keeper hangt een centimeter of 30 van de grond, de spits staat nagenoeg recht overeind, heel lichtjes gebogen, en de knie van de keeper zit ver boven de eigen heup. Dat lijkt het moment te zijn dat hij hem raakt. Ik zou zeggen 1,60/1,70 van de grond, dat klopt ook ongeveer met de hoogte van Nuijtinck, behoorlijk hoog dus.

Hoe je er bij komt dat de knie niet hoger komt dan de heup van de speler snap ik niet, want dan zou het natuurlijk nooit mogelijk zijn dat hij geraakt wordt terwijl hij recht overeind staat. Fysiek simpelweg onmogelijk.

Rood lijkt me overdreven hoor, maar dat hij zijn knie niet hoog heeft, is complete onzin. Als de bal niet gezeten had, weet ik zo nog niet wat een VAR daar mee had gedaan. Penalty natuurlijk sowieso, maar of hij dan was weg gekomen met enkel geel, weet ik zo net nog niet. Hij staat in zijn zone, dan komt een keeper met veel weg, maar het is wel echt enorm lomp.

28 februari 2024 om 14:18

......... Als je dit rood vind dan snap je echt helemaal niks van voetbal. Ik ben geen fan van de var maar hier is het toch logisch dat er geen rood gegeven word? Hij komt wat apart uit maar er gebeurt bijna niks.

28 februari 2024 om 15:08

Wat snap ik dan niet?

Er zijn keepers die door botsingen nu structureel met helmen oplopen? Die snappen er ook niks van dan?

En er gebeurd bijna niks? Heb je de bult op het hoofd van Uldrikis gezien? Zat al aardige ei op, net iets harder of roekelozer en dit kan erger afgelopen. Of je het geel of rood of geen kaart maar reguliere overtreding vind moet je zelf weten. Maar ik vind dit op z'n minst geel maar neig door de manier waarop hij onbesuisd uitkomt rood.

In mijn ogen als je dat niet snapt, dan snap je weinig van voetbal. We hebben niks voor niks de regel ingesteld als voetballen blessure aan het hoofd heeft direct het spel stil moet komen te liggen. En nu praat je een behoorlijk tik op het voorhoofd van een speler goed....

Cillessen is een beetje het padje kwijt.. vreemd gedrag dit, hele gevaarlijke manier van uitkomen

28 februari 2024 om 10:04

Een (re)actie van Cillessen wordt sowieso veroordeeld door de door populisten gecreëerde publieke opinie.
Hij maakte zich breed en een ongelukkige botsing volgde. Niets meer, niets minder. Sommigen schijnen te kunnen springen met de knie naar achteren.....

28 februari 2024 om 09:19

@jesse: Ik zou eens wat beter kijken. Hij maakt zich breed en kom vervolgens met Uldrikis in botsing. Dit zou elke keeper zo gedaan hebben.

28 februari 2024 om 09:25

Hoe maak jij je breed dan dat je met een knie op 1,80 hoog komt. Dit is gewoon lomp en met een kans om iemand serieus te blesseren. Tuurlijk heeft hij het recht van uitkomen en als Uldrikis had gemist was het vast een penalty maar het gewas gewoon op z'n minst een gele kaart. Er zitten echt wel grenzen aan hoe je mag uitkomen.

28 februari 2024 om 09:37

Ik ken geen enkele keeper die niet met zijn knie naar voren uitkomt.

28 februari 2024 om 09:53

Er zitten natuurlijk enorme nuance verschillen in uitkomen met een knie. Maar als je de samenvatting aanzet en eens in slow motion de actie nog een keer bekijkt dan snap ik z'n opmerking over de UFC.

Dit is gewoon onbeholpen en roekeloos en bewust, als het een speler was die dit had gedaan had hij wel rood gekregen.

28 februari 2024 om 10:48

Marnix je verwijt anderen dat ze voor NEC zijn en dat ze niet objectief zijn. Jouw reacties vallen daar toch ook onder. Ik heb helemaal niets met NEC of Cillisen maar 1,80 hoog komen met de knie? De keeper maakt zich in de vijf gewoon breed, als je als spelers voor zo'n bal gaat dan loop je zelf het risico op een botsing. Niet miepen en accepteren.

28 februari 2024 om 10:59

Ik zie dat degene waar ik op reageeerde z'n bericht heeft aangepast of verwijderd zelfs. Maar ik reageerde op iemand die zei 'hij komt uit Leeuwarden dus daarmee einde discussie'. Het maakt mij zoals ik daar ook stel niks uit waar je vandaan komt, dit is gewoon een discussie waar je het eens of oneens mee mag zijn.

Laten we het er op houden dat ik breed maken geen probleem mee heb, maar in dit geval vind ik dit te roekeloos en te gevaarlijk om zo met de knie uit te komen.

Ik miep niet over het verlies, dat is overigens ook niet aan jouw om te bepalen, ik vind nogmaals dat NEC de terechte winnaar is. Dat staat dus los van een discussie of een keeper zo uit mag komen. Uldrikis is 2 meter lang, en helt hooguit lichtelijk naar voren en Cillissen komt met volle vaart met z'n knie op voorhoofd van Uldrikis...

Die kerel moet niet zo zeuren, maakt zelf meerdere overtredingen waarvan er minimaal een kaart voor moest worden gegeven. Zo waren er meer overtredingen van Cambuur die niet bestraft werden met een kaart. Hij moet niet zo zeuren

Even voor mijn begrip, is dit dezelfde speler die Sandler binnen een paar minuten te pakken had met een elleboog en daarna met een hele nare overtreding Nuytinck bijna blesseerde? Laat hem lekker z’n mond houden zeg.

28 februari 2024 om 08:39

Ja inderdaad je hebt gelijk. Het was een ongelukkige botsing met de keeper en zelf had hij meer op zijn kerfstok. Maar laat hem deze interviews geven, dat maakt de overwinning alleen maar mooier.

28 februari 2024 om 09:24

Het zou toch ook gewoon meer dan matig zijn als ze zouden verliezen van Cambuur? Wordt een overwinning echt mooier als de tegenstander die vele malen minder is zulke interviews geeft?

28 februari 2024 om 09:28

Dus je mag iemand een knietje in het gezicht geven als hijzelf daarvoor een overtreding heeft gemaakt? Die regel is nieuw voor mij.

Zijn eigen overtredingen staan hier los van, daar krijgt hij ook geen vraag over. Maar wel over zijn goal en geeft commentaar op wat er gebeurd en gezien de bult op z'n hoofd meer dan terecht.

28 februari 2024 om 09:56

Dat zegt hij toch nergens ? Ik lees ondertussen 5 Posts van jou dat je het onbegrijpelijk vind en rood is .. Misschien kijk ik wel door een gekleurde bril maar jij kijkt er zeker door.

28 februari 2024 om 09:57

Dat komt omdat je niet begrijpend kunt lezen en dus de verkeerde conclusie trekt. Nergens staat iets over een regel.

28 februari 2024 om 10:02

Als je meerdere berichten plaatst heb je een gekleurde bril. Bijzondere regels vandaag zeg.

Hij geeft aan dat hij zíjn mond moet houden, waarom zou Uldrikis z'n mond moeten houden omdat hij zelf overtredingen heeft gemaakt?

28 februari 2024 om 10:04

Waarom dan zo gefrustreerd als hij dit zegt? Uldrikis krijgt een vraag, beantwoord die maar moet z'n mond houden.

Wat mij betreft gewoon een terechte opmerking die hij maakt op een vraag die hij krijgt, hij krijgt geen vraag over z'n eigen overtredingen. Dus laat hem lekker daar een opmerking over maken die ook nog eens terecht is.

28 februari 2024 om 09:30

Nee dat is niet dezelfde speler...dit was die speler die licht met zijn pols Sandler raakt tijdens een onschuldig duel

28 februari 2024 om 13:21

Hij is gewoon groot en sterk en door zijn lengte soms een beetje onhandig. Hij is er de speler niet naar om mensen bewust pijn te doen. Echt niet. Moet ik wel bij zeggen dat ik in het stadion zat waardoor ik het niet heel goed heb kunnen zien, maar je reactie lijkt nogal overdreven.
Maar gefeliciteerd met het bereiken van de bekerfinale!

28 februari 2024 om 14:56

Mijn punt is meer dat voetbal een contactsport is waar spelers duels uitvechten op het scherpst van de snede en daar ontstaan soms (flinke) botsingen en overtredingen. Helemaal niks mis mee, dat hoort erbij. Maar ga dan niet als Uldrikis-zijnde een verhaal over UFC-vechters en weet ik veel wat houden als je jezelf ook totaal niet onbetuigd laat in de duels. Als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren.

Ongelofelijk waar keepers allemaal mee weg mogen komen, ook in het amateur voetbal

28 februari 2024 om 16:34

Dit is echt keepersles 1 wat betreft uitkomen. Jezelf beschermen in een duel, en er voor zorgen dat spitsen niet graag een duel met je aan gaan

Als je zelf niet zo achterlijk gedraagd met elleboog werk, dan zal de tegenstander volgende keer misschien wat voorzichtiger zijn. Maar als je uitdeelt, dan kan je verwachten dat je hem een keer terugkrijgt.

Soms vraag ik mij af of spelers nog weten dat voetbal een contact sport is. Als keeper zijnde deed hij niks geks, breed maken en doel klein maken. Dan kom je wel eens in botsing met elkaar.

Weet niet of er een VAR aanwezig was gister, maar die lag even te slapen dan. Breed maken is geoorloofd en een botsing ook. Maar die was niet alleen 'lomp' maar enorm gevaarlijk uitkomen en iemand met je knie op 1,80 hoogte raken. Voor zover ik weet kan je hier gerust rood voor geven. Moet zeggen dat ik de scheids wel meer gekke beslissingen heb zien geven, niet fluiten bij overduidelijke overtredingen en geen geel willen geven behalve als hij commentaar kreeg op z'n scheidsrechtere dwalingen.

Gelukkig voor de wedstrijd heeft dit niet heel veel impact gehad op de wedstrijd, behalve wellicht het Cillissen momentje als dat 'rood' was geweest. Geel zou verder geen impact hebben.

28 februari 2024 om 09:41

Rood wordt zelden gegeven als er gescoord wordt. Zie vaak genoeg uitkomende keepers alsnog een overtreding maken op een spits die de bal al gestift heeft. Maar wordt echt nooit bestraft als de bal erin gaat.

28 februari 2024 om 09:47

I know, dat is hetzelfde met voordeel. Mijn inziens wel onterecht en mag er best vaker met terugwerkende kracht alsnog een kaart gegeven worden. Maar dat is een losse discussie.

28 februari 2024 om 09:59

Weet inderdaad niet of er een VAR was, want dan had Uldrukis voor dat doelpunt zeker al 2x geel moeten hebben, misschien ook wel rood.
Lees dat je die momenten hebt gemist, maar dan zou ik de wedstrijd nog even terug kijken. Want dat was niet alleen even een kopduel aangaan van Uldrikis, maar bewust z'n elleboog naar achter en ook een keer bewust doorlopen op een enkel. Maar gelukkig had het verder geen impact op de wedstrijd.

28 februari 2024 om 11:01

Daar had je geel voor kunnen geven, maar hij was anders gaan voetballen met al geel op zak, dus om te zeggen dat hij dan rood had gekregen is behoorlijk speculatief, daarnaast gaat dit artikel over Cillissen niet over overtredingen door Uldrikis toch?

Uldrikis haakt en zaagt de hele wedstrijd door en had de eerste helft bij twee afzonderlijke momenten een gele prent moeten krijgen (krijgt 'ie de eerste, dan zal 'ie de tweede keer niet zo snel een dergelijke overteding maken, dus zo ver als een rode kaart wil ik niet gaan). Hij scoort, komt in een luchtduel in botsing met Cillessen en gaat daar achteraf over zeuren. Als je zo uitdeelt, moet je ook kunnen incasseren in mijn ogen.

Cillessen doet werkelijk niks verkeerd goal verdediger door breed te maken, als je niet van contact houd moet je andere sport gaan uitoefenen

Cillessen is de baas in die 5 meter en dat wil hij laten zien, je ziet duidelijk dat zijn ogen op de bal zijn en dat hij die wil wegtikken. Vervelend voor die spits, maar hij moet ook niet zo zeuren.

Cambuur begon goed? 0-2 was helemaal niet vreemd geweest voordat Cambuur uit het niets scoorde...

tja misschien eens in de spiegel kijken. Zelf had hij al 2x geel moeten hebben. Cillissen kwam redelijk gevaarlijk uit, maar is ook zelf bescherming...

28 februari 2024 om 15:14

Waarom zou een keeper zich meer mogen beschermen dan een speler en met z'n knie vooruit op 1,70/1,80 mogen uitkomen? Ze hebben al het voordeel van handen gebruik t.o.v. een reguliere speler.

Cillissen kwam gewoon dom en onbesuisd uit wat bestraft mag worden.

Dat stukje van spiegel slaat sowieso nergens op, hij krijgt een vraag en beantwoord deze. Of is je stelling dat hij niks mag zeggen omdat hij zelf een overtreding heeft gemaakt?

28 februari 2024 om 17:42

Jij vind het dom en onbesuisd dat is wat anders dan dat het ook daadwerkelijk zo is .. Zo te lezen vind het merendeel dit geen overtreding. Je kan er dus op 2 manieren naar kijken. Maar dat het hoog zit is me duidelijk als ik jou reacties lees.

28 februari 2024 om 20:21

haha je moet niet zoveel aannames doen. Alleen omdat ik vaker reageer betekent niet dat het me hoog zit.

Blijkbaar ben ik idd de enige die dit een schandalige overtreding vindt, en weer door met het leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren