Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbaasd FC Twente spreekt aanvoerder Ziyech aan op vernietigend interview

Laatste update:

FC Twente is even niet blij met Hakim Ziyech, die in een interview met De Volkskrant de vloer aanveegde met zijn medespelers, de technische staf en het (oud-)bestuur van de club. In Enschede had men dit niet zien aankomen, omdat het interview niet was gelezen door iemand van de club, voordat het gepubliceerd werd. Daarmee schond Ziyech het protocol.

/

Dat uitgerekend de aanvoerder zijn boekje te buiten is gegaan, heeft voor verbazing gezorgd bij Twente. In een reactie aan het Algemeen Dagblad wil de club niet laten weten of het interview nog gevolgen zal hebben voor Ziyech; Twente beschouwt 'de zaak' als een interne aangelegenheid en wil inhoudelijk niet reageren.

Eerder deze zondag reageerde Läslo Hut, voormalig secretaris van supportersvereniging Vriendenkring van FC Twente, al op het spraakmakende interview: “Je hebt zo helemaal niets aan hem. Hij maakt met dit gedrag de andere spelers slechter, dat weet ik zeker. Strik erom en weg ermee”, zei hij tegen RTV Oost.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

LeÄ·ker ergens anders laten voetballen, beter voor beide kanten

4 januari 2016 om 00:17

Ja strik erom en weg ermee en succes met vechten tegen degradatie. Alsof dat al niet moeilijk was. Zo een gretige Jupiler League club zie ik zo Twente uit de Eredivisie schuppen straks in de play-offs. Verder kan ik me de frustraties van Ziyech wel begrijpen, die man heeft alles voor de club gegeven, heeft voor zijn sportieve carriere gekozen en hij voelt zich genaaid door de club. Betekent overigens niet dat hij dit gedrag moet vertonen als in de interview hoewel ik niet weet wat hij precies daarin heeft gezegd.

4 januari 2016 om 00:33

Play-offs halen zal lastig worden zonder hem, de Graafschap is van hetzelfde niveau.

4 januari 2016 om 07:28

Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat het daadwerkelijk fout gaat met Twente. Als Ziyech weggaat zal er toch wel wat geld vrijkomen om een paar redelijke spelers te huren of te kopen (spits, verdediger). Het vertrek van Ziyech hoeft niet per se een slechte zaak te zijn, als Hake in de winterstop een manier heeft de ploeg niet meer steeds als los zand en zonder idee laat voetballen.
Misschien ben ik te optimistisch, maar ik denk dat Twente het gaat redden.

4 januari 2016 om 12:30

IK verwacht wel dat Twente wat zal ondernemen wanneer Ziyech gaat maar als je ziet wat die van Leeuwen tot nu toe opgepikt heeft is het niet al te hoopgevend.

Als je medespelers zo slecht en lui spelen/presteren voor hun kunnen en je gaat (bijna) degrederen dan raak je als aanvoerder geirriteerd en zeg je dingen die je niet meent en waar je later (misschien) spijt van krijgt maar ik begrijp het ook wel, ik zou het zelfde zijn als ik in zijn schoenen zou staan

4 januari 2016 om 08:04

Dan zeg je juist dingen die je meent en wellicht niet had moeten zeggen. Hij weet dondersgoed wat hij hier deed en wil enkel een breuk forceren.

Hij zegt hier niks verkeerds in mijn ogen. Het is gewoon de realiteit. Jaren lang heeft men gezwegen in Enschede. Hij geeft zijn mening en nog correct ook

3 januari 2016 om 23:47

Hij valt als aanvoerder zn teamgenoten af. Dat hij dat doet middels fatsoenlijk taalgebruik en dat het daarnaast miss nog klopt ook, verandert daar niets aan. Een beetje aanvoerder weet beter dan dat.

3 januari 2016 om 23:58

Als aanvoerder valt hij door de mand.. echt de slechtste van de afgelopen 5(misdchien wel 10)jaar

4 januari 2016 om 12:35

@ Nasibal

Wat voor taal gebruik hij heeft gebruikt weet ik niet aangezien ik het desbetreffende interview niet gelezen heb. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee dat een speler gewoon zegt waar het op staat, tegenwoordig mag je helemaal niets meer zeggen en word alles al heel snel als onfatsoenlijk bestempeld wanneer je terecht kritiek uit.

Daarnaast klagen we terecht steen en been in Nederland dat er geen spelers zijn die zeggen wat ze denken en/of hun team genoten aanspreken op een slechte mentaliteit of het 1000 keer maken van dezelfde (domme) fouten. Overigens vind ik het ook wel ironisch dat de club die het structureel niet zo nauw neemt met de waarheid, protocollen/regelgeving nu opeens zo´n groot probleem maakt van het schenden van een klein protocol.

Terecht van Ziyech! Hij is juist degene die genaaid is..

4 januari 2016 om 00:03

Wij als supporters zijn genaaid.. wij zitten met de zooi de aankomende jaren! Voetballers zijn voor even supporters voor t leven

4 januari 2016 om 00:31

Mooi gezegd

4 januari 2016 om 01:30

Dat hebben jullie ook wel laten merken, dat spelers passanten zijn!! Je eigen spelers uit fluiten terwijl het bestuurlijk een puinhoop is..

4 januari 2016 om 02:14

Inderdaad heb gewoon medelijden met schreuder.werd door iedereen afgemaakt maar die haalde nog punten.maar die geweldige fans wilde persee een nieuwe coach,en ook nog alle spelers uitfluiten.naar mijn mening is dit gewoon karma voor "veel" twente supporters.jaren grootspraak en vals spelen tja dan moet je keer op de blaren zitten.

Ziyech doet dit natuurlijk ook om zijn transferprijs iets te drukken wellicht heeft dan meer opties.hoop dat hij niet een te grote stap maakt.mooie voetballer maar zou als ik hem was eerst nog 2jaar naar de nederlandse top gaan en fysiek sterker worden.psv zou nu een mooie optie zijn aangezien maher het minder doet en voor de meeste wedstrijden hendrix,guardado,propper een te verdedigend ingesteld middenveld is. En misschien kan hij zich nog op cl niveau bewijzen dit seizoen.ajax is stom geweest dat ze toen dat bod van napoli op klaassen hebben geaccepteerd had je nu voor de helft een betere speler kunnen oppikken

4 januari 2016 om 07:29

Schreuder haalde 1 punt, dus geen punten.....

4 januari 2016 om 12:21

@ryan

Dat het jou nog steeds niet duidelijk is waarom de supporters (ik ook) Schreuder weg wilden hebben laat wel zien dat jij je er niet echt in verdiept hebt. Je roept maar wat op basis van wat nieuwsberichten.

Ziyech probeert een vertrek te forceren. De manier waarop is echter kwetsend voor de club, zijn collega's en de supporters. Dit zegt veel over zijn mentaliteit. Desalniettemin: Het ga je goed Hakim!

3 januari 2016 om 23:51

Ja wie zou er niet een zinkend schip willen verlaten nu het nog kan. Ik zou ook zo snel mogelijk willen vertrekken van mijn club als ik elke wedstrijd met teamgenoten moest spelen die 30 klasses minder zijn dan ik. Zoek je een mooie club uit ziyech en laat dat arme twente even flink cashen.

3 januari 2016 om 23:59

Dat zegt dus alles over zijn mentaliteit. Hij is aanvoerder van een erg jong en onervaren team en krijgt elke maand zijn salaris netjes betaald. Bovendien heeft hij zich, ondanks alle ellende, bij Twente in de kijker kunnen spelen van grote clubs. Waarom dan zo afgeven op de club en met name zijn collega's? Zij zijn niet verantwoordelijk voor de crisis bij Twente. Zijn gedrag is een aanvoerder onwaardig en ik vraag me af of hij ooit een "grote" voetballer zal worden met zo'n mentaliteit.

4 januari 2016 om 00:10

Ach dat een stel supporters oordelen over de mentaliteit van hun aanvoerder wanneer hij;

- is voorgelogen door de gehele club over de positie en situatie waar deze zich in bevond (ja ik weet dat Joop het niemand vertelt, maar wat als jouw manager je vertelt dat je meer mogelijkheden hebt dan bij een vergelijkbaar bedrijf, en een week later is je werkgever failliet, dan zou ik ook laaiend worden tegen iedereen daarbij betrokken is)

- in een elftal speelt wat nauwelijks eredivisiewaardig is, toch betrokken is bij de meeste doelpunten, en je teamgenoten nog steeds alles verzieken.

- en als je teamgenoten het niet verzieken dan moeten ze worden verkocht want anders is je werkgever alsnog failliet.

Dit alles zegt voor mij meer over de gemiddelde supporter van twente dan over Hakim Ziyech. Het is prima dat je vraagtekens stelt, maar oordelen over de mentaliteit van een persoon die constant is voorgelogen door zijn werkgever is een beetje stom als je het mij vraagt.

Mwah, niet veel vernietigends aan. Net gelezen, hij is eerlijk.
Enige die er van langs krijgt is van Basten...

3 januari 2016 om 23:47

En wat hij over Van Basten heeft gezegd was ook heel eerlijk en realistisch. Van Basten was een geweldige speler. Geen twijfel over mogelijk maar qua trainer behoort hij slechts tot misschien niet eens de subtop.

Zijn medespelers spelen niet ver onder hun kunnen. Het zijn voor het grootste gedeelte hele jonge jongens die in iedere normale situatie langzaam gebracht zouden worden. Ze horen eigenlijk nog in Jong te spelen en af en toe minuten te maken, maar moeten noodgedwongen elke week in de basis staan en voldoen aan verwachtingen die je eigenlijk niet mag hebben. Vervolgens worden ze in de media afgebrand door notabene hun eigen aanvoerder. En dan gaan mensen dat nog goedpraten ook onder het mom van

4 januari 2016 om 06:33

Eindelijk iemand die het snapt...

Lastig dit. Vanuit FC Twente gezien is het natuurlijk vanzelfsprekend dat ze hier absoluut niet blij mee zijn. Van andere andere kant is het wel eens verhelderend om eens de waarheid te horen. Eindelijk iemand die zijn hart laat spreken zonder politiek correct gezwets. Voetbalbladen koop ik al niet meer. Voordat er een stukje in zo'n blad komt, heeft de volledige persafdeling van de club zo'n artikel al doorgenomen en gewijzigd. Vind het niet echt spannend om te lezen dat alles binnen de club fantastisch is en dat iedereen vrienden met elkaar is.

Die is allang bezig met zn afscheidstournee en waarschijnlijk zal de zaakwaarnemer deze strategie wel mede hebben bepaald.

Tja hakim vind zichzelf nogal wat.Deze jongeman gaat heel diep vallen.Wat een praatjes voor een aardig voetballertje.

4 januari 2016 om 05:43

Een aardig voetballertje, echt waar? In Nederland de beste 10 die er is.

Het is niet de vraag of Ziyech gelijk heeft maar of hij als aanvoerder wel zo'n interview zou moeten geven. En ik vind het ect dieptriest van deze kerel dat hij zich zo laat kennen. Met deze mentaliteit en jezelf als opperwezen van de club beschouwen, dan ga je er niet komen. Succes in de 2e divisie van Marokko over 4 jaar Hakim!

4 januari 2016 om 06:36

Dit dus! Hij vergeet ecen te vermelden dat zijn teamgenoten bijna allemaal jonger zijn als hem, en in een normale situatie rustig zouden worden gebracht!
Wat mogen we verwachten van zulke jonge gasten?
Ik had graag gezien dat Ziyech zelf op zijn 17/18e voor de leeuwen was gegooid en dan door zijn aanvoerder werd afgefakkeld...Iemand met zo'n mentaliteit kan daar zelf ook zeker niet mee ongaan!

Gewoon voor een goede prijs verkopen. Kijken of je transfervrije spelers kan strikken voor 6 maanden en/of huren. En van de zomer opnieuw bouwen. Het is nu schade beperken en zorgen dat je buiten de play-offs blijft.

Ach ja voetballers in de media kun je nooit serieus nemen. Ook hier zit wel een dubbele bodem in, namelijk een transfer forceren. Jammer dat het zo moet en dat natrappen is niet chique maar zoals hij door joop en consorten is behandeld is ook niet chique. Hopelijk vind Twente een mooie club voor ziyech en kan Twente daarna een echte aanvoerder halen, want dat is waar ziyech wel in tekort is geschoten. Voor de rest als voetballer heb ik genoten van ziyech.

4 januari 2016 om 00:56

In welk opzicht trapt hij na ? Hij zit immers nog bij Twente. Hij is kritisch en terecht, echter niet verstandig om dat buiten kamers te roepen.

Aan de ene kant mag ie zijn frustraatsies uiten, echter roepen dat je bijna niemand van de spelers/club zal missen is toch echt wel misselijk! Het zal ook aan hem liggen dat , bijna alle supporters van Twente hem nu uitkotsen!

Te zielig voor woorden als je het zo ,zou bekijken zouden Janmaat, Wijnaldum , Krul, S. de Jong ook Newcastle, moeten verlaten want ja wie wil er nou tegen degradatie spelen ook al is het in 1 topcompetitie!

Erg egoistisch om de hele tijd om 1 transfer lopen janken als het totaal niet loopt!

Ik heb 0,000000 medelijden met Ziyech, waarom omdat ie ,tegen degradatie moet spelen ach zeg jeetje!
Voor dat geld wil ik ook wel tegen degradatie spelen, maar ja profvoetballers zijn t.w helemaal de realiteit uit het oog verloren! Vergeten dat zeker 80% op deze Aarde aan het overleven is!
En hun veel te veel geld krijgen , voor wat???? Omdat ze goed tegen 1 bal aan kunnen lopen!

4 januari 2016 om 01:01

daar gaat het helemaal niet om man twente heeft zyech een plaatje voorgehouden wat niet klopte hij zou nu voor de titel spelen met goede spelers om hem heen ipv tegen degradatie strijden met spelers uit de jeugd.

4 januari 2016 om 06:38

En dan zou je als aanvoerder juist je rug moeten rechten en je stinkende best doen ipv te gaan zitten janken in de media en je jongere medespelers afzeiken.
Hij krijgt zijn geld en ook zeker zijn kans op een mooie transfer...

4 januari 2016 om 11:01

ik denk eerder dat de media het aan hem vraagt en waarschijnlijk heeft twente een aardige prijs om zijn nek gehangen waardoor het moeilijk word om te vertrekken voor hem en dat hij daar niet vrolijk van word kan ik me goed voorstellen na zo voorgelogen te zijn door twente zou ik ook niet meer gemotiveerd zijn.

Tsja, ee waarheid is hard. Maar in Enschede hebben ze liever spelers en bestuurders die supporters naar de mond praten. Vooral niet te eerlijk zijn want anders worden er tere zieltjes gekrenkt en dat is uit den boze. Ziyech is gewoon klaar met die bak ellende in Enschede en kiest voor zichzelf nu. Hij is de enige die dit seizoen heeft laten zien dat hij meer dan eredivisiewaardig is, de rest is hooguit hoofdklasseniveau. Nu klagen over zijn uitspraken en als hij weg is janken over het gebrek aan scorend vermogen. Och tuurlijk, we moeten Brama de redder in nood niet vergeten!! Eerst verketterd door de supporters in Enschede en nu hem terug willen als een verloren zoon, het kan verkeren in die hypocriete zooi genaamd de Grolsch Veste.

4 januari 2016 om 10:51

Je verhaal is in het geheel vrij subjectief, maar door 'Brama verketterd door de supporters' wordt duidelijk dat je oprecht geen idee hebt. Jammer. Gaat in Almelo wel erg lekker hè? Knap, geniet ervan!

Als Twente ballen heeft zet je zo een speler (tijdelijk?) naar het 2de.... Maar hij is te belangrijk waarschijnlijk dus durven zij niet....

Wat zegt hij anders dan wat iedereen al kan zien? Wat een belachelijk reacties allemaal.

Die ligt dus volledig op ramkoers. ...

Twente kan dit natuurlijk niet gebruiken maar ik zou hem gewoon straffen door hem niet te verkopen in de winter en ook tot de zomer nie meer laten spelen

Ziyech baalt van de vraagprijs van 18 M en probeert eem transfer te forceren. Het bestuur moet het hoofd koel houden en gewoon de hoofdprijs vragen, Ziyech heeft nog een contract tm 2018. Daarnaast met interesse van clubs als sevilla, ac milan, psg, liverpool, newcastle, wolfsburg en schalke kun je er vanuit gaan dat het voor alle partijen goed komt.

4 januari 2016 om 08:01

Vraagprijs van 18M? Hahaha. Ziyech is een vertrek aan het forceren, het lijkt me niet dat clubs dit betalen, twente mag al blij zijn met een bod van 6M. Bij een rechtzaak loopt ie bijna gratis de deur uit ivm sportieve en financiele verbetering en daarmee maak je de gemeente niet blij.

4 januari 2016 om 08:14

Mvp 2015 en een contract tm 2018...

4 januari 2016 om 12:28

Staatsen ziet ze wel eens vaker vliegen. Als het tien miljoen wordt vind ik het al veel!

Goede speler, weinig ruggengraat. Kan me op zich wel voorstellen dat de overstap van Heerenveen naar Twente hem vies is tegengevallen, dat er veel frustratie bij hem zit en dat hij misschien wel is voorgelogen. Toch verdient ie goed geld en is hij de aanvoerder van een jonge ploeg, dus wat meer karakter zou geen kwaad kunnen, die transfer komt van de zomer wel. Zou best kunnen dat ie zich onmogelijk wil maken en zodoende z'n vraagprijs omlaag wil brengen.

Wat een voorbeeldige speler is dit toch, zeker als aanvoerder...
Not!!!

Over zijn voetballende kwaliteiten zijn weinig twijfels denk ik, maar mentaal is het toch een stuk minder hoor. Laat regelmatig het koppie hangen omdat hij ontevreden is over de sitiuatie, speelt zijn eigen wedstrijden en probeert nu zeer opzichtig een vertrek te forceren. Iets wat niet nodig is, want Twente moet hem wel verkopen dus die transfer komt er toch wel. Maar goed schijnbaar haat hij de meeste mensen binnen de club omdat niet iedereen super aardig tegen hem doet. Zelfde als met de supporters, er zijn er drie die hem onheus bejegenen en dat is voor meneer al genoeg om klaar te zijn met alle supporters. Dezelfde supporters die hem elke wedstrijd toezingen. Maar vind je het gek, iedereen moet koning Ziyech adoreren, het is alles of niets.

Prima hoor, ik snap best dat de overstap naar Twente een behoorlijke teleurstelling is geworden. Maar blijf ff professioneel bezig zeg. Je krijgt er meer dan genoeg voor betaald. Dat hij zich zo durft uit te laten over zijn broodheer. Ik zal blij zijn als ie weg is, ben helemaal klaar met die gast.

Ziyech mag best commentaar hebben maar zou dat binnenshuis moeten houden. Nu valt hij in t openbaar z n collega s en werkgever af. Als ik zulke dingen over mijn werkgever en collega s zou zeggen in de media zou ik waarschijnlijk ander werk kunnen gaan zoeken.

Om welk interview gaat dit? Zie nergens in de tekst wat hij over Twente heeft gezegd. Maar goed je hoort je aan de regels te houden van jouw club.

Ziyech is een fantastische speler en heeft gewoon groot gelijk met zijn kritiek. Het wegsturen van Schreuder en dan vervolgens de nobody Hake aanstellen als trainer is te belachelijk voor woorden. Ze gaan hem missen in Enschede !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren