Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veldwijk vertrekt voor maximaal 1,35 miljoen euro naar Engeland

Laatste update:
/

Lars Veldwijk heeft zijn gewenste transfer te pakken. Nottingham Forest maakt donderdag via de officiële kanalen melding van de overstap van de 22-jarige aanvaller naar de Championship-club, die in het verleden tweemaal de Europa Cup I op zijn naam schreef. Met de overstap is een bedrag van ruim zes ton gemoeid en dat kan aan de hand van allerlei variabele clausules oplopen tot 1,35 miljoen euro. Veldwijk ondertekende bij the Tricky Trees een contract voor drie jaar.

Veldwijk werd de afgelopen weken met onder meer FC Utrecht, sc Heerenveen en Go Ahead Eagles in verband gebracht, maar geen enkele Nederlandse club werd concreet. Een delegatie van Nottingham Forest kwam tot vijfmaal toe een kijkje nemen en besloot anderhalf maand geleden wel zijn interesse te concretiseren. “Dit is een goede stap voor zijn loopbaan”, laat Serkan Kulüp van SK- Fortitude sportsmanagement donderdag aan Voetbalzone weten. Hij behartigt samen met Kevin Olivieira de belangen van Veldwijk, die ‘puur vanwege zijn ontwikkeling’ voor de roemruchte club uit Engeland koos. Onder meer Hans van Breukelen, Pierre van Hooijdonk, John Metgod, Frans Thijssen en Bryan Roy gingen de trefzekere aanvaller uit Uithoorn voor.

/

Veldwijk genoot de afgelopen maanden ook interesse uit Denemarken (Odense BK) en Noorwegen, maar de keuze is op de nummer elf van het voorbije seizoen in de Championship gevallen. Dat Stuart Pearce vanaf 1 juli voor de selectie staat, heeft ook een belangrijke rol gespeeld. “Een zeer ervaren trainer, ook op internationaal gebied”, stelt Kulüp, die resoluut ontkent dat met de transfer een bedrag van 2,5 miljoen pond, zoals de tabloids enkele dagen geleden suggereerden, gemoeid is. “Wij zijn blij, Lars is blij en Excelsior is ook blij.” Het grootste gedeelte van de transfersom gaat naar de forse schuld die Excelsior heeft, een klein gedeelte naar het spelersfonds en nog een deel naar Feyenoord.

Het management van Veldwijk rondde de transfer afgelopen weekeinde af. De aanvaller onderging maandag met succes een medische keuring en keerde terug naar Nederland, waar een advocaat de overeengekomen voorwaarden naliep. Vandaag werden de handtekeningen gezet. Veldwijk startte zijn loopbaan bij FC Volendam en maakte na een seizoen al de overstap naar FC Utrecht, waar hij niet doorbrak. In een uitleenperiode aan FC Dordrecht liet de aanvaller al zien over scorend vermogen te beschikken en dat kwam afgelopen seizoen in het tenue van Excelsior helemaal tot uiting. Als clubtopscorer had hij een belangrijk aandeel in de promotie van de Kralingers.

Een prachtige club voor Lars Veldwijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen verkeerde club, historisch heel mooi en voor een speler van zijn niveau en leeftijd een goede stap. Hij heeft genoeg tijd om zich daar op te bouwen en misschien komt hij wel in de premier league terecht

Waarom gaat een deel naar Feyenoord? Hij heeft niets met Feyenoord te maken?

12 juni 2014 om 18:18

Veldwijk stond voor een deel bij Feyenoord op de loonlijst. Ook gaan de geruchten dat Feyenoord de komst van Veldwijk deels gefinancierd heeft. Zou me niets verbazen als dit ook met Botaka gebeurd is. Die is ook door van Geel op Woudestein beland.

12 juni 2014 om 18:27

Zou goed kunnen feyenoordbarca, ik kan me herinneren dat Andwele Slory toentertijd ook van Telstar naar Excelsior ging en dat er toen ook al speculaties waren dat Feyenoord daaraan mee had betaald. Volgens mij trok Feyenoord Slory uiteindelijk ook aan door een optie (?) in zijn contract te lichten. Dat dit met Veldwijk ook zo is gegaan zou me helemaal niets verbazen.

12 juni 2014 om 18:35

Vroeg het me ook af,bedankt voor de aanvulling. Alleen vraag ik me nu af als Feyenoord dan iets van de transfertechten in handen had waarom ze de gok niet nemen met veldwijk. Denk dat hij er mits hij de kans krijgt toch ook wel 20 in de Eredivisie in schiet aangezien t niveau verschil steeds kleiner wordt.

12 juni 2014 om 18:38

Trouwens wel een hele mooie club voor Veldwijk! Mooie grote historie,zie ze graag terugkeren in de pl

12 juni 2014 om 20:25

veldwijk is transfervrij bij excelsior gekomen dus lijkt mij niet dat feyenoord zijn komst mee gefinancierd zou hebben en al helemaal niet in de positie waarin feyenoord zelf financieel zat het enige waar feyenoord misschien in heeft bijgedrage is zijn salaris maar dat weet ik niet

Het is een prachtige club voor Veldwijk maar hij had beter in NL kunnen blijven.

Nee, hele mooie club voor Lars, via daar de toptransfer naar Arsenal toch ;p

Edit:
Ook een heel mooi bedrag voor Excelsior. Vraag me alleen af waarom een deel naar Feyenoord gaat?

12 juni 2014 om 18:41

Beter in Nederland kunnen blijven? Prachtige club en als hij het daar maakt is het toch helemaal prima?

12 juni 2014 om 21:08

Het was een mix van de twee mogelijkheden van de poll, wat namelijk best zou kunnen: het had gekund dat hij beter in NL had kunnen blijven maar het wel een prachtige club voor hem was?

Dat is echter niet mijn mening hoor, ben het met u eens, zie mijn tweede zin. Kan het daar echt wel maken, al was het ook niet verkeerd geweest was hij naar de Eredivisie vertrokken.

12 juni 2014 om 19:14

Hij had inderdaad beter nog een jaartje in de eredivisie ervaring kunnen opdoen. De stap van de Jupiler League naar Championship is immens!

Ik had Veldwijk wel graag naar Pec Zwolle zien gaan omdat hij mij beter lijkt dan Benson en Fernandez. Bij Pec had Veldwijk Europees kunnen spelen en dat zou voor hem goed zijn. Ik hoop dat Veldwijk het goed gaat doen met Forrest en misschien promotie kan afdwingen.

12 juni 2014 om 18:25

Ik denk dat er geen Nederlandse clubs echt belangstelling hebben getoond, of die belangstelling toonden schrikten van de vraagprijs.

12 juni 2014 om 20:28

ik denk niet dat utrecht of heerenveen schikken van 6ton hoor die kunnen dat gewoon betalen

13 juni 2014 om 11:21

Met allerlei clausules 1,35 miljoen, daar zullen ze wel van schrikken.

12 juni 2014 om 18:51

Ik zie PEC nog geen ruim 6 ton die mogelijk 1.35 miljoen wordt op tafel leggen. Zoals Excelsior al aan Roda had laten blijken in de winterstop, vraagprijs neerleggen of hij blijft gewoon...

Als het om dit soort bedragen gaat haken alle Nederlandse clubs af. Hierdoor raakt het Nederlandse voetbal ook steeds verder achterop.

Ga het voetbal in z'n algemeen hierdoor ook steeds minder leuk vinden. De dikste portemonnaie wint toch....

Mooie transfer voor hem. Nottingham is natuurlijk een club met behoorlijk wat historie en daarnaast kan je zo in de PL belanden als hij het goed doet. Daarnaast is de Eredivisie leuk als je in de (sub)top speelt maar of je nou op Woudenstein tweewekelijks speelt of op City Ground is nogal een verschil.

Voor Excelsior ook een mooie transfer. Alhoewel het wel jammer is dat de helft bonussen zijn en een groot gedeelte ook weer wegvloeit naar derden kan die club er normaal gesproken weer een tijdje gegaan financieel gezien.

Daarnaast is het ook mooi voor de JL. Blijkt eens te meer dat je vanuit de JL ook prima de stap kan zetten naar grotere (buitenlandse) club.

Dit is zijn zaakwaarnemer niet eens. Voetbal International staat een andere zaakwaarnemer. Als je op zijn facebook kijkt zie je hem ook continue met Veldwijk. Denk verkeerd ingelicht VZ! Goeie stap voor Veldwijkkie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren