Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip en Ajax horen goed nieuws in aanloop naar Klassieker met Feyenoord

Laatste update:

Daags na het late 1-1 gelijkspel met Go Ahead Eagles zal Ajax de training hervatten met het oog op de Klassieker tegen Feyenoord aankomende zondag. Brian Brobbey zal aanwezig zijn bij die groepstraining en kan dus mogelijk spelen in Rotterdam.

"Brian Brobbey hervat vrijdag de groepstraining bij Ajax", schrijft Mike Verweij van De Telegraaf op X. "Mogelijk inzetbaar in Klassieker."

Afgelopen zondag wist Van 't Schip nog niet met zekerheid te melden of Brobbey fit zou zijn voor het duel in De Kuip. Voor Jordan Henderson en Steven Berghuis komt het heetgebakerde potje in elk geval te vroeg.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Dat is nog niet afgeschreven", antwoordde Van 't Schip na afloop van het duel met PEC Zwolle (3-1 zege) op de vraag of Brobbey het treffen zou halen. Tegen Go Ahead bleek naast Brobbey ook Chuba Akpom geblesseerd.

De Engelse spits werd in de punt van de aanval vervangen door Steven Bergwijn. Mocht Brobbey zondag inzetbaar blijken, zal John van 't Schip vermoedelijk Kristian Hlynsson of Mika Godts naar de bank verwijzen. Dat duo vormde completeerde donderdag samen met Bergwijn de voorhoede.

Vermoedelijk zal Bergwijn naar zijn favoriete linkerkant verhuizen, waardoor Brobbey de centrale rol op zich zal nemen. Van 't Schip moet op de rechterflank de knoop doorhakken.

De coach zal moeten beslissen of hij voor Hlynsson kiest, die doorgaans een basisplek heeft onder de coach, of voor Godts, die zeer dreigend oogt en de laatste twee wedstrijden twee assists noteerde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties



Maar dan kon ie gisteren ook meedoen toch? Of was dat al bekend.

5 april 2024 om 07:54

Waarschijnlijk dus niet

5 april 2024 om 08:16

Hij hervat vrijdag de groepstraining staat er dus niet.
Maar prima een speler terug uit blessure zonder ritme stel hem maar op klinkt als prima

5 april 2024 om 10:20

Ah, hij is overnacht hersteld en de groepstraining is nodig om hem wedstrijdfit te krijgen.

Ajax is zo mager, Brobbey gaat het verschil niet maken voor de uitslag.

5 april 2024 om 07:55

Was tegen PSV toch telkens enorm belangrijk en voor de winterstop was hij zonder rendement al de beste speler aan Amsterdamse zijde. Na de winterstop wist hij ook weer het doel te vinden.

5 april 2024 om 09:26

Kan prima het doel vinden, maar moet ten eerste wel bereikt worden en ten tweede, als scoort Brobbey 2x, Ajax geeft zoveel goals weg, niet normaal. Gister voor het eerst sinds een half jaar weer eens geweest en het is echt helemaal niks. Traag, voorspelbaar, technisch slecht, geen mentaliteit. Het is echt niet best en Brobbey gaat het verschil zondag niet maken.

5 april 2024 om 10:01

Leuk en aardig maar de vorige keer tegen Feyenoord heeft Brobbey helemaal niets laten zien.

5 april 2024 om 13:31

Dan zal hij nu ook wel niks laten zien. Hopelijk leest Ajax jouw reactie, dan hoeven ze Brobbey niet eens op te stellen. Het heeft toch geen zin

5 april 2024 om 07:57

Gelukkig is Brobbey een beest en absoluut niet mager!

5 april 2024 om 08:06

Zeker is Brobbey belangrijk , samen met Godts en Bergwijn gaat dat echt wel verschil maken. Met een fitte Kaplan staat de verdediging een stuk beter. Feyenoord is ook niet in goede doen , met top spelers als Geertruida, Gimenez, Stengs en Wieffer niet in vorm. Ik zie Ajax wel een puntje weghalen uit Rotterdam zondag.

5 april 2024 om 08:17

Hahaha, zo speel je tegen Utrecht de beste 88min van het seizoen en 3 dagen later een off day uit bij volendam.
Vervolgens ben je meteen niet in goede doen, en zie jij ajax een puntje afsnoepen in de kuip. Waar is dat verder in godsnaam op gebaseerd.

Ik zie ajax zeker scoren in de kuip, maar met die ruimte die ajax weg geeft zie ik Feyenoord er ook 4 maken.

5 april 2024 om 08:22

Ajax gaat gewoon inzakken in de Kuip en laat het initiatief over aan Feyenoord. Ze hebben hier en daar individuele kwaliteit genoeg om te scoren dus ik ga niet uit van een dikke Rotterdamse overwinning

5 april 2024 om 08:23

Ja want inzakken kunnen ze zo goed

5 april 2024 om 08:31

@Daboze,

Dat doet Ajax doorgaans prima. We kunnen dit seizoen niet veel, maar dat wel. Tegen Villa kregen we een corner tegen maar was er weinig aan de hand, en tegen PSV in Eindhoven brak Ajax de tweede helft mentaal.

Feyenoord is veruit favoriet. Maar ik zou geen monsterscore verwachten. Dit Ajax zakt best aardig in. Dat is een van de weinige dingen die we wel kunnen.

5 april 2024 om 08:50

Ja Ajax zakt zo goed in dat ze weinig tegendoelpunten tegen krijgen. Oh wacht

5 april 2024 om 08:56

We krijgen zoveel tegendoelpunten doordat we altijd het spel moeten maken en we dan gigantische ruimtes weggeven doordat we dat gewoon organisatorisch niet trekken dit jaar. Dat is echt heel iets anders dan inzakken, maar dat begreep jezelf ook wel.

5 april 2024 om 08:58

Tinus88,

Brödö en Villa uit alweer uit het geheugen gewist ;-)

Inzakken en counteren is wel de enige taktiek dat goed werkt tegen Feyenoord.
Zie Ajax dan ook niet met Godts starten.

5 april 2024 om 09:05

Ik ben Villa uit helemaal niet vergeten. Dat was gewoon verdedigend prima totdat we een goal uit een corner tegen kregen en daarna Mannsverk kortsluiting kreeg. De uitslag doet anders vermoeden, maar Ajax stond tegen Villa gewoon een uur alleraardigst.

5 april 2024 om 09:28

nielsfleuren: Bergwijn die het verschil gaat maken? Die stond gisteren te sjokken alsof op rennen de doodstraf stond.

5 april 2024 om 09:28

Het probleem is dat je wel kan gaan inzakken, maar Ajax waarschijnlijk minstens één goal tegen zal krijgen, zoals vrijwel elke eerdere pot dit seizoen.

5 april 2024 om 09:30

4fRedondo, Ajax gaat zeker met Godts starten als ze willen counteren. De enige die een voeyballende actie kan maken op snelheid. En Brobbey op zijn Brobbeys natuurlijk ook 😉

5 april 2024 om 09:55

Is zeker geen abc'tje. Godts, Bergwijn en Brobbey in de counter is toch altijd oppassen. al mag ik wel stellen dat stel en dat gaat Ajax doen de bus parkeren Feyenoord wel gewoon favoriet is.

6 april 2024 om 07:26

Ja want Ajax zakt ook echt elke wedstrijd in hè… oh wacht..

Ajax haalt een bijster triest niveau dit seizoen, maar jouw reactie is van eenzelfde niveau.

Die wedstrijd van zondag is voor de punten minder belangrijk dan het gelijke spel van gisteren. Bij winst had je afstand genomen en maakt een verlies op zondag voor plek 5 niet uit. Onbegrijpelijke wissels daarom van John, waarmee hij Ajax en zichzelf in de problemen brengt. Een wedstrijd tegen Feijenoord is een wedstrijd op zich. Beide elftallen willen dan niet verliezen en zijn dan kennelijk wel in staat om een tandje bij te zetten. Dat Brobbey er dan wel weer bij is, is belangrijk voor Ajax. De keuze Hlynsson of Godts is niet zo moeilijk denk ik: Godts. John kennende zal het wel Hlynsson worden.

Denk dat het puntverlies van gisteren Feyenoord nog dat beetje extra gebrand maakt er op te klappen zover dat nodig is. Gimenez zal waarschijnlijk weer veranderen in prime Schevchenko. Kan me niet herinneren sinds ik het in 2005 ben gaan volgen dat ooit zo tegen een klassieker op heb gezien. Er is werkelijk geen enkel houvast in deze ploeg, ook de rentree van Brobbey niet

5 april 2024 om 10:00

Het inzakken kan Ajax aardig. ze hoeven dan het spel niet te maken en gaan op de counter spelen. dat is heel anders dan in 90% van de potten. kijk een PSV uit en thuis.

Feyenoord is daar kwetsbaar tegen. Feyenoord is wel de favoriet en we moeten gewoon winnen.
Maar of het makkelijk gaat zal te betwisten zijn.

5 april 2024 om 10:20

Probleem is dat Ajax niet op de 0 kan spelen. Elke tegenstander krijgt geheid een aantal levensgrote kansen. Je moet dan de mazzel hebben zoals thuis tegen PSV dat er slechts 1 binnenvalt. Veel jonge jongens zoals Gaaei waar de Kuip echt een heksenketel voor gaat worden. Met jongens als Martinez en Tagliafico kon je met een gerust hart kijken. Ik ben bang dat de Kuip deze groep gaat overdonderen

5 april 2024 om 11:55

Het is idd afwachten hoe sommige jongens zich staande gaan houden.

Blijft altijd wel een spannende wedstrijd voor af. ongeacht de vorm/stand.

Lekker laten banken, tegen Feyenoord win je toch niet met dit camping elftal. De laatste 5 wedstrijden heb je hem nog keihard nodig.

Alsjeblieft godts erin!! Dat is een serieuze plaag voor iedere tegenstander!

Wees verstandig en laat v. T Schip mooi het jaar afmaken Valt heel goed bij zijn spelers⚽️⚽️⚽️❤️👍🏽

Gister met Bergwijn in de spits speelde Ajax goed omdat hij zich vaak liet inzakken waardoor er veel ruimte kwam te liggen voor bijv een Godts en Taylor om in te duiken.

Ajax kan het Feyenoord lastig maken door de bus te parkeren en er via de counter uit te komen.
Daar is Feyenoord al het hele jaar zwak tegen. Denk daarom dat met een Bergwijn in de spits dat dat voor morgen niet extreem slecht uitkomt. al is Brobbey natuurlijk gewoon enorm belangrijk.

Zou Brobbey niet eens laten spelen, spaar hem maar voor die 5 andere potjes. Zondag ben je kansloos.

Er gaat een hardnekkig gerucht rond dat de afwezigheid van Berghuis nog maar weinig van doen heeft met een blessure. Het wordt ook vaag gehouden vanuit de club. Naar wat ik begrepen heb is de spelersgroep klaar met het gedrag van Berghuis. Nu Berghuis heeft laten weten na dit seizoen elders te willen gaan voetballen denk ik dat ook de technische staf andere keuzes maakt.

Ajax heeft niets te verliezen tegen Feijenoord en als ze geconcentreerd en vrij uit spelen, is er kans op succes met wat geluk.

5 april 2024 om 13:26

Dat is dus niet waar. Ze hebben veel te verkiezen. Niet qua punten op de ranglijst perse maar geen enkele Ajacied wilt een historische nederlaag. Zie thuis tegen Feyenoord als voorbeeld. Daarom vooral dichtzetten achterin en de schade zo beperkt mogelijk houden lijkt mij de beste tactiek voor dit Ajax

Ga uit van verlies voor Ajax,,alles wat anders uitvalt is meegenomen

Ik denk dat dit de eerste keer in hele lange tijd wordt dat Ajax met 'angst' naar de kuip gaat. De voorgaande jaren was het zelfvertrouwen dermate groot dat ze gingen winnen. Nu zal Ajax denk ik spelen om niet te verliezen. Feyenoord is de grote favoriet en dat is al heel lang niet zo geweest. Ajax zal heel blij zijn met een gelijkspel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren