Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie wijst twee beste tegenstanders aan: ‘Een heel speciaal duo’

Laatste update:

Robin van Persie speelde in zijn achttien jaar durende carrière tegen de beste verdedigers ter wereld. Gevraagd naar de beste tegenstanders die hij tegenkwam, wijst Van Persie naar Rio Ferdinand en Nemanja Vidic. “Zij hadden een uniek partnerschap. Het was een heel speciaal duo”, aldus de onlangs gestopte aanvaller tegenover de BBC.

Van Persie speelde met Arsenal jarenlang tegen Ferdinand en Vidic, om in 2012 de overstap naar Manchester United te maken. “Zij waren een van de redenen om naar Manchester te gaan”, vertelt de Rotterdammer, die in zijn eerste jaar in Manchester direct kampioen van Engeland werd. “Spelen met echte kerels als zij, dat leek me mooi. Al had ik bij Arsenal natuurlijk ook al met volwassen spelers als Dennis Bergkamp en Thierry Henry gespeeld.”

Ook Sir Alex Ferguson, destijds de manager van the Red Devils, was een belangrijke factor in de overstap van Van Persie. Na zijn eerste seizoen bij Manchester ging de coach echter al met pensioen. “Dat was een klap”, zegt Van Persie. “Het idee toen ik kwam was dat hij minimaal drie jaar zou blijven, maar je weet hoe het voetbal gaat: het verandert iedere dag. Daar moet je mee omgaan.”

Over de mooiste doelpunten uit zijn loopbaan hoeft de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal niet lang na te denken. “Voor Arsenal was dat de volley tegen Charlton Ahtletic, en voor Manchester United die volley tegen Aston Villa. Voor het nationale elftal kies ik de kopbal tegen Spanje op het WK 2014”, besluit de voormalige spits.

Wat vind jij de mooiste goal uit de loopbaan van Robin van Persie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat duo was zeker magisch waren gewoon 2 bikkelharde verdedigers echt een stabiele verdediging in die tijd.

The flying dutchman, ik zal je kopbal nooit vergeten RVP!

Was ook een ijzersterk duo. Afgezien van die kleine Argentijn die zich daar niks van aantrok in de finale van 2009.

Zijn mooiste goals zijn allemaal ballen die hij in een keer uit de lucht nam..

Lezen kunnen wij allemaal hier Marieke. Toch bedankt voor de info.

De volley tegen Charlton blijft mij het meest bij, een van de meest fenomenale, technische schoten ooit als je het mij vraagt.de kopbal tegen Spanje was geweldig maar ik vond RvP niet top in NL elftal ondanks dat ie topscorer werd van ons land. In mijn ogen was hij er schuldig aan dat we niet met RvP, VdV, Sneijder en Huntelaar speelden omdat hij in de spits moest. De moge goal tegen Ivoorkust daar gelaten, had ik graag de hunter langer als 9 gezien

24 mei 2019 om 11:43

Ik ben blij dat je niet veel invloed had op het selectiebeleid. Waar wilde je dan Kuyt en Robben verder plaatsen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren