Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie keek zijn ogen uit: ‘Echt een absolute leider, niks geforceerd’

Laatste update:

Robin van Persie is een van de oudgedienden in de selectie van Feyenoord en veel jeugdige spelers van de Rotterdamse club kijken op naar de 34-jarige aanvaller. Van Persie helpt zijn teamgenoten waar het kan, zoals de spits eerder bij Arsenal bij de hand werd genomen door andere topvoetballers, zoals Patrick Vieira.

"Dat was echt een absolute leider. Niks geforceerd, gemeend", memoreert Van Persie in gesprek met Voetbal Inside. De spits refereert aan zijn debuut tegen Portsmouth. "Vieira kwam naar me toe en zei: 'Hoe gaat-ie?' En ik helemaal zenuwachtig: 'Ja, gaat wel lekker.' Hij zei: 'Je moet gewoon doen wat je tijdens trainingen doet. Ik ga voor jou rennen.’”

“Hij zei: ‘Ik ga die ballen terugveroveren voor je. Dan lever ik ze bij je in. Dit is jouw kans, pak je kans!’”, vervolgt Van Persie over de woorden van de Fransman, die tegenwoordig trainer is van OGC Nice. De topscorer van het Nederlands elftal aller tijden keek zijn ogen uit toen hij in 2004 Feyenoord verliet om zich aan te sluiten bij the Gunners.

“Daar ging echt een wereld voor me open. Door gewoon te kijken naar Robert Pirès, Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Vieira, maar ook hoe die jongens zich buiten het veld gedroegen. Dat was gewoon een eyeopener, een heel leerzame periode voor mij”, aldus Van Persie, die aan het eind van vorig seizoen besloten heeft nog een jaar actief te blijven als profvoetballer.

Verwacht jij dat Feyenoord in de top drie van de Eredivisie gaat eindigen komend seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

WK 98! Beste WK die ik tot nu toe bewust heb meegemaakt met de spelers zoals Viera!

12 juli 2018 om 21:36

Wat een elftal hadden die Fransen he. Thuram, Blanc, Desailly, Petit, Vieira, Zidane, Pires, Henry

12 juli 2018 om 21:50

Barthez, Candela, Leboeuf, Djorkaeff, Karambeu, Lizarazu, Trezeguet, Dugarry. Niet normaal.

12 juli 2018 om 22:52

Barthez? Slechtse keeper die ik ooit gezien heb in een United shirt.

12 juli 2018 om 21:49

Vieira speelde bijna niets dat WK

12 juli 2018 om 23:27

Nee maar volgens mij heeft ie het opgezocht.... en dat stond er niet bij 😉

Robin blijft voor mij dan weer een enorme held. Bescheiden, technisch briljant en een geweldige speler om naar te kijken. Achteraf heeft hij precies het juiste carrièrepad genomen door bij Arsenal in de leer te gaan. Die spelers wisten wat profvoetbal inhield en Robin heeft ervan geleerd.

Mijn voorspelling: Over een jaar of 10 zet vrijwel iedereen in Nederland Van Persie op minstens zo'n hoog voetstuk als Bergkamp. Misschien wel hoger.

12 juli 2018 om 21:52

Wel grappig, ik heb eens een docu gezien over Arsenal Legend Ray Parlour. Tot echt het seizoen 2002 was de professionaliteit ver te zoeken. Roken, drinken. Pints wegtikken alsof het water was als je op de tribune zat, dan toch op de bank moeten zitten vanwege een blessure en dan ladderzat in moeten vallen.

Bergkamp was een pro, Vieira ook. Maar Robin had mazzel dat hij niet tussen onder aanvoerder Tony Adams groot werd.

12 juli 2018 om 21:56

Heb ik ook weleens wat over gelezen ja, wat dat betreft kwam hij inderdaad op een perfect moment binnen. Die cultuur heerste bij het grootste deel van de Eredivisieclubs tot een jaar of 10 geleden ook nog gewoon trouwens. Feyenoord werd in 1999 met een compleet bierteam kampioen, Theo Janssen zoop zich elke week kapot toen hij met Twente kampioen werd in 2010. Dat kan nu allemaal niet meer.

12 juli 2018 om 22:16

Dat is niet waar Jorisdijk. Wenger nam het eind 1996 over, en het eerste wat hij deed was alcohol op de club verbieden en roken van de spelers verbieden. Wenger begon direct met het veranderen van de professionaliteit van de club. Dat was al vanaf de 1e dag. Jouw verhaal gaat over de periode voor 1996. En Adams is dankzij Wenger van de drank af. Adams heeft wel eens verklaard dat hij dankzij Wenger geen alcoholist is geworden.

13 juli 2018 om 07:51

Deed het in de ban. Lees maar eens een artikel over de kampioenswedstrijd van 2001/2002. Een quote uit het boek: "the Romford Pele". Dan zie je hoe serieus sommige spelers dat namen. Ik mag hier helaas geen links posten. En Tony Adams heeft zichzelf als Alcoholist beschreven in meerdere interviews dus ik zou wel graag de bron van dat verhaal willen horen.

12 juli 2018 om 23:13

Dat roep ik al jaren. Met de jaren gaan we inzien wat een ongelooflijk talent van Persie was.

12 juli 2018 om 23:41

Helemaal mee eens. Deze man heeft zo ongelofelijk veel mooie goals gemaakt, en allemaal ook extreem divers. Absolute legende. Gelukkig hebben we de beelden grotendeels in HD beschikbaar.

13 juli 2018 om 00:02

Hahaha, dat is precies ook wat ik ook dacht, maar niet op schreef. GELUKKIG hebben we de beelden nog, dan kunnen de mensen met terugwerkende kracht zich verwonderen en zeggen dat we hij altijd ondergewaardeerd is.

13 juli 2018 om 08:58

Ik vond Bergkamp technisch toch een stuk verfijnder dan Van Persie. Natuurlijk heeft Van Persie heel veel fantastische doelpunten gemaakt gedurende zijn carrière maar zoals ze wel eens zeggen "laat hem dat 100 keer doen en die andere 99 keer lukt het niet meer", maar bij Bergkamp had ik altijd het gevoel dat het hem die andere 99 keer ook zou lukken. Zo'n meesterlijke controle over de bal als hij had, heb ik zelden gezien.

Mooie verhalen komen los bij Van Persie de laatste maanden. Wat een verademing, mooie positieve commentaren over iedereen in zijn omgeving. Top!

Nou, ik denk dat Viera ook onder de indruk was van jou talent. Anders gaat ie geen ballen bij je inleveren. Echt genoten van je spel en de prachtige goals waar je zoveel patent op blijkt te hebben. Je goal tegen liverpool in de Fa Cup in 2009 zal ik nooit vergeten. Misschien niet je allermooiste, maar wel een absoluut technisch meesterwerk, zoals je die bal daar tussen 2 verdedigers aanneemt op de borst vervolgens wegsleept van die verdedigers om af te maken met je rechterbeen. Exceptioneel!

Leuke interview.

Wel grappig dat hij zijn jeugdige obsessie met het maken van "mooie doelpunten" een beetje bagatelliseert. Uiteindelijk is dat degene wat hem in de toekomst zal definieren als speler, want Robin maakte ongelofelijk mooie doelpunten. Met de vliegende kopbal tegen Spanje als zijn magnum opus (zowel in schoonheid als in relevantie voor die wedstrijd).

Ik wou juist dat de Nederlandse spitsen van nu zo een drang en obsessie hadden met het maken van mooie doelpunten! met andere worden, techniek. volgens mij is dat juist een heel nuttige eigenschap voor een jeugdspeler.. dat je op die leeftijd niet even blij bent met een intikkertje als met een goal die je perfect inschiet na het uitspelen van je directe tegenstander of na een bergkampiaanse aanname.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren