Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie: ‘Dat afscheid was zwaar, hij zag mij als een van zijn voetbalzonen'

Laatste update:

Robin van Persie en Arsène Wenger werkten acht jaar met elkaar samen. De manager van Arsenal maakte vrijdag bekend dat hij aan het seizoen bij de Londenaren vertrekt. Zodoende komt er een einde aan een samenwerking die in 1996 werd gestart. Van Persie was 21 jaar toen hij Wenger leerde kennen. “Hij zei meteen: jij krijgt de tijd. Arsène maakte een heel vaderlijke, zeer intelligente indruk”, vertelt Van Persie in het Algemeen Dagblad.

“Hij had echt een meerjarenplan met me, maar het meest bijzondere van alles is: hij maakte dat plan helemaal waar”, memomeert de aanvaller van Feyenoord. “Hij heeft altijd geduld en vertrouwen in me gehad.” Van Persie had in zijn jonge jaren veel aan de Fransman, ook al was hij net als in zijn tijd bij Feyenoord niet de makkelijkste. “Hij bleef me altijd steunen, liet me van mijn fouten leren, praatte urenlang met me, en maakte me stap voor stap beter.”

“Als ik zeg dat hij mijn voetbalvader is, dan is dat niet overdreven. Hij heeft me gevormd als mens en als speler.'' Wenger kreeg veel kritiek de laatste jaren, niet in de laatste plaats van zijn eigen supporters. “Mensen vergeten vaak waar Arsenal stond voordat hij kwam", oordeelt Van Persie. "Voor 1996 werden ze 'Boring Arsenal' genoemd. Wenger heeft de club niet alleen heel veel succes gebracht, hij liet Arsenal prachtig voetbal spelen, hij heeft eigenhandig de hele clubcultuur veranderd.”

Van Persie ziet het als een voorrecht dat hij acht jaar lang met hem heeft mogen werken. Ondanks zijn transfer naar Manchester United, medio 2012, bleef het contact en respect bestaan. “De waarheid is dat het juist heel respectvol is gegaan. Dat afscheid was heel zwaar, heel moeilijk, voor ons allebei. Hij zag mij als een van zijn voetbalzonen. We hebben heel veel gepraat, gediscussieerd ook, maar nóóit ruzie gehad. Er was juist veel wederzijdse waardering en begrip. Onze band is altijd goed gebleven, we hebben nog steeds regelmatig contact.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het is wel jammer dat er geen noemenswaardig Nederlandse talent meer bij Arsene is terecht gekomen sinds Van Persie. Nu is ook wel zo dat we geen talent van het kaliber Van Persie hebben geproduceerd in dit land, maar het zou wel mooi zijn geweest als er meer Nederlandse talenten bij Arsenal terecht waren gekomen. Wenger wist als geen ander een man te van kleine snotneusjes.

Hij heeft ook 1 van de mooiste elftallen ooit onder zich gehad. Bergkamp, Viera, Petit, Adams, Seman, Wrigt...... man een heerlijk elftal was dat.

21 april 2018 om 09:29

Vergeet Henry niet. Man wat een elftal was dat toendertijd.

21 april 2018 om 09:49

Ja precies en vergeet Pires niet.

21 april 2018 om 10:09

Volgens mij zat v Bronckhorst er toen ook nog, en Sol Campbell. Gilberto Silva!

21 april 2018 om 10:22

Lehmann, Ljungberg.

21 april 2018 om 10:31

Zelfs Overmars.

21 april 2018 om 09:14

Wenger gaat niet met pensioen, hij gaat nog een club trainen of bondscoach worden

21 april 2018 om 11:57

wie zegt dat ie met pensioen gaat??? stopt alleen bij arsenal

Wenger kan nu coach van Frankrijk worden..

21 april 2018 om 09:44

Babel ging toch naar Liverpool of mis ik een stukje. Ik denk dat Babel niet met Van Persie te vergelijken is qua talent. Op dit moment gaat hij waarschijnlijk wel gewoon een vaste waarde worden in Oranje en in de tijden van RvP was dat sowieso niet gelukt omdat er toen betere waren.

Ondanks dat ik vind dat Wenger een paar jaar te lang bij Arsenal is blijven zitten, ben ik wel een enorm fan van hem en dat is omdat ik sowieso al erg gecharmeerd ben van trainers die spelers ook echt gewoon daadwerkelijk kunnen vormen, beter kunnen maken en over het algemeen een goed team kunnen vormen en kneden en dat heeft Wenger natuurlijk echt wel in de vingers.

Gisteren bij Voetbal Inside gaven ze het al aan: Wenger kan echt spelers vormen. Spelers als Bergkamp, Henry, van Persie, Fabrégas, Nasri, Pirés, Petit, etc. etc. hebben zich onder hem allemaal tot spelers van een hoog niveau ontwikkeld, alleen de spelers die zich de afgelopen jaren onder Wenger hadden ontwikkeld, kozen telkens allemaal voor een vertrek (denk aan van Persie, Nasri, Sagna, Clichy, Fabrégas, Song, etc.).

In het hedendaagse voetbal heb je bijna geen coaches als Wenger meer, die spelers zo kunnen vormen. De enigste 2 coaches die in mijn ogen ook kunnen, wat Wenger ook deed/doet (dus spelers vormen en beter maken), zijn in mijn ogen Klopp en Pochettino: die 2 kunnen echt spelers beter maken, vormen en naar een hoger niveau brengen.

Klopp heeft dat momenteel met bijvoorbeeld Salah, Firmino, Mané, etc., maar bij Dortmund heeft hij dat ook gedaan met spelers als Gundogan, Sahin, Lewandowski, Götze, Hummels, Subotic, etc. etc. en Pochettino die heeft dat momenteel bij Tottenham, met onder andere Kane, Alli, Eriksen, Sánchez, etc. en dit zijn coaches die je gewoon de tijd moet geven en die dan wat moois met hun team op kunnen bouwen, waar je dan na een tijdje profijt van zal hebben en van dat soort coaches houd ik dus.

De publieke opinie over Wenger is in 2 dagen tijd wel erg veel veranderd. Ik begrijp dat mensen hem respecteren om zijn stabiliteit en loyaliteit maar nu worden er opeens allerlei rare dingen geroepen als toptrainer. Een toptrainer was in de laatste 10 jaar minimaal 1x kampioen geworden met Arsenal. Daarom vind ik Arsene niet zo top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren