Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie: ‘Bouch is de enige persoon die mij heel awkward ziet opstaan’

Laatste update:

Robin van Persie maakte in de nacht van maandag op dinsdag middels verschillende kranten bekend dat hij nog een jaar doorgaat als voetballer van Feyenoord. De 34-jarige aanvaller heeft er lang over nagedacht en kwam erachter dat hij er nog niet klaar voor was om zijn schoenen in de wilgen te hangen. Hij voerde gesprekken met zijn vrouw Bouchra, trainer Giovanni van Bronckhorst, de clubleiding van Feyenoord, een fysioloog en zijn zaakwaarnemer Kees Vos. Toen hij op het terras bij zijn woning zat en vanuit de verte De Kuip zag liggen, hakte Van Persie de knoop door. “Ik keek naar dat stadion en dacht: waarom ben ik nu ooit gaan voetballen? Om een beker hoog te houden? Nee, omdat ik dáár wilde spelen. In een vol stadion, elke week.”

Van Persie keerde in januari terug bij Feyenoord na periodes bij Arsenal, Manchester United en uiteindelijk Fenerbahçe. Hij tekende een contract tot medio 2019 in De Kuip. Hoewel zijn contract doorliep, gaf de routinier na de winst van de bekerfinale aan dat hij worstelde met de vraag of hij nog wel door wilde gaan. Fysieke ongemakken belemmerde hem dagelijks, want het lichaam werkt niet meer mee zoals vroeger. “Bouch is de enige persoon die mij heel awkward ziet opstaan. Ze zegt er nooit iets van, maar ik zie aan haar dat ze in de gaten heeft dat ik na een wedstrijd overal pijn heb en stijf ben”, vertelt hij in De Telegraaf.

In aanloop naar de finale van de KNVB Beker tegen AZ liep Van Persie tegen PEC Zwolle een verrekking aan zijn kuit op. Het was een blessure die hij nog nooit had gehad en dat terwijl hij zich daarvoor volledig fit voelde. “Van die blessure was ik heel down. Ik moest weer helemaal opbouwen, terwijl ik juist op het maximale zat. Fysiek én mentaal vond ik dat heel zwaar”, klinkt het. Het zorgde voor chaos in het hoofd van Van Persie. “In de afgelopen weken had ik soms drie dagen dat ik in een modus zat van ’ik ga door’ en dan had ik weer drie dagen waarin ik dacht: ’nee, ik stop’.”

Behalve gesprekken met betrokkenen heeft ook de spelersgroep van Feyenoord een belangrijke rol gespeeld in de keuze van Van Persie om door te gaan. De 102-voudig Oranje-international ziet veel kansen om door te groeien met het huidige team. “Die gasten zien ook dat ik bepaalde dingen wilde delen, dat ik ze wil helpen. Ik krijg zoveel van hen terug en dat speelt mee bij mijn keuze om nog door te gaan. Het is een en al positief geweest het afgelopen half jaar”, aldus Van Persie. “De medewerking van Gio is gigantisch. Ik heb een groot vertrouwen in hem en andersom is dat ook.”

Ben jij er blij mee dat Robin van Persie nog een jaar door gaat bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dappere beslissing van Van Persie.
Hoop dat hij volgend seizoen gewoon een keer in de twee weken speelt, zodat hij altijd genoeg tijd heeft te herstellen. Zal vast ook wat trainingen overslaan. Zolang hij maar naar zijn lichaam luistert.

De enige speler nog op de Nederlandse velden die me echt kippenvel kan bezorgen soms. Dankbaar voor nog een seizoen, zelfs al zou hij nauwelijks spelen.

Hopelijk kan hij nog veel wedstrijden spelen komend seizoen. Het blijft toch mooi om naar hem te kijken en de klasse druipt er ondanks een minder lichaam vanaf.

15 mei 2018 om 08:11

Het feit dat zoveel mensen hem nog graag zien spelen - ik ook - zegt genoeg over wat belangrijk is in voetbal. Ik vind dat mensen als Van Persie laten zien dat techniek boven alles gaat. We zijn in Nederland groot geworden met technische onderbouwing. Jeugdopleidingen zouden dat altijd als absoluut uitgangspunt moeten houden. Fysiek komt later, zeker als jongeren wat ouder worden.

15 mei 2018 om 08:25

In het eerste deel heb je gelijk, tweede deel sla je de plank een beetje mis. Techniek zoals van Persie die heeft, leer je spelers niet aan...

15 mei 2018 om 09:33

de plank mis slaan is een beetje overdreven. Techniek zit natuulijk in je, maar je kan er wel degelijk op trainen. Wanneer je technisch ruk bent kan je hier tijd aan besteden en hier de focus op leggen bij trainingen om het te verbeteren.

Ik heb overigens soms het idee dat wanneer RVP speelt de eredivise een speeltuin is voor hem. Hoe makkelijk hij zich over het veld beweegt, de bal aanneemt, passt etc.lijkt voor hem zo makkelijk.

15 mei 2018 om 11:21

Dat obsessie met Fysiek is ook een beetje raar vind ik. Dat past ook helemaal niet bij Nederland. Nederlanders zijn over het algemeen Ectomorfen (lang en slank), dan maak je het wel heel moeilijk voor jezelf als land als je steeds absurde eizen gaat stellen aan het fysiek van een speler.

Oh en dat verhaal over techniek vaardige Nederland is verleden tijd denk ik. Techniek ontwikkel je op jonge leeftijd op de straat of op het pleintje (van Persie is heel zelf een groot voorbeeld van), en dat gebeurt steeds minder heb ik het idee. Met name de blanke kinderen zie ik zelden op pleintjes (En ik kom uit Emmen, dus moet je nagaan).

Mooi dat hij door gaat, speelt hij een heel jaar zoals hij dat halve seizoen speelde dan gaat hij mee dingen voor topscoorderstitel. Dat zou wat zijn.. als RvP dan nog even topscoorder wordt. Ik zou ook niet heel happig zijn om te stoppen als je om de 2 weken door 50.000 man als een held onthaald wordt. Als je Kuyt en RvP zo ziet vindt ik het echt jammer voor Ajax dat Sneijder voor geld kiest en Van der Vaart nooit meer op niveau heeft kunnen komen. Dit soort spelers uit die fantastische generatie zijn nog echt een meerwaarde in de eredivisie.

15 mei 2018 om 11:36

Ik heb het afgelopen jaar nog best genoten van Huntelaar ook nog hoor. Maar verder heb je zeker gelijk.

Geweldig nieuws dit!
Zal echt niet veel kunnen spelen weer. Maar als hij de belangrijke potten er kan staan zou dat genieten zijn. Bijv wel in de EL en dan maar rust in de competitie weer.

Ook voor de spelers groep is dit belangrijk. Je hebt gewoon 1 echt duidelijk leider en dat is ook nog eens iemand die tegenwoordig heel rustig en reëel is.

Zal weer iedere minuut genieten worden als hij speelt!

Come on Rvp!

Elk balcontact van Robin is genieten. Al speelt-ie het hele seizoen maar een half uur.

De nee stemmers zijn voor 020 😀 zeer goed nieuws dit. RvP true legend en dan voor de enige echte club spelen in NL. Mooier kan niet.

Hij is gelukkig en voelt zich lekker in zijn rol. Ik heb hem denk ik nog nooit zo relaxed en wijs meegemaakt. Komend seizoen met een landstitel afsluiten, met hem erbij moet dat lukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren