Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie: ‘Binnen nu en een jaar gaat hij een megatransfer maken’

Laatste update:

Kylian Mbappé en Erling Braut Haaland vormen in alle opzichten de grote voorbeelden voor andere talenten, waaronder die van Jong Oranje. Robin van Persie is onder de indruk van het potentieel van de aanvallers van respectievelijk Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund. In zijn laatste jaar bij Fenerbahçe zag Van Persie in een oefenduel met AS Monaco al de kwaliteiten van de Fransman. “We speelden op een achterafveldje van een amateurclub, maar wat ik in die twintig minuten van hem zag heb ik nog nooit eerder bij een jongen van die leeftijd gezien. Zo explosief en zo technisch…”

“Hij deed in het slot van die wedstrijd meer dan wij met z’n allen bij elkaar in zeventig minuten hadden gedaan. Het was bizar goed. Ik keek het laatste stuk vanaf de bank en zei tegen de anderen: ’Als dit geen wereldster wordt, eet ik deze voetbalschoenen op’”, verzekert Van Persie dinsdag in zijn column in De Telegraaf. Haaland tikt volgens de voormalig Oranje-international net als Mbappé ‘alle boxen aan van mentaliteit, fysiek, tactiek, gedrag buiten het veld, ambities, onverzettelijkheid, scoringsdrift en nog meer’. “Het is ongekend dat hij op zo’n jonge leeftijd tegen de beste teams ter wereld dat hoge niveau al haalt.”

“Je moet heel veel in je bagage al hebben en mentaal zo sterk zijn om dat elke dag te kunnen opbrengen. En hij heeft dat. Binnen nu en een jaar gaat ook Haaland een megatransfer maken”, voorziet Van Persie. “Een wereldster word je niet zomaar. Talent hebben is één, maar een mooie carrière tegemoet gaan vraagt heel veel toewijding. Deze twee spelers zijn daarom de ultieme voorbeelden voor de jeugd. Op zoveel onderdelen werken ze aan hun ’wapens’, zoals ik dat altijd noem. Ze werken zo hard aan alles.”

Van Persie sprak recent in het kader van een YouTube-serie met twaalf spelers van Jong Oranje. Hij sprak met de spelers, in vier groepjes van drie, met name over media-aandacht en of hun ontwikkeling gaat volgens hun eigen verwachting. “Net als zij was ik ongeduldig, wilde ik meer en was dat soms onmogelijk. Tegelijkertijd hebben zij, en dat had ik gelukkig minder, te maken met een enorme druk van buitenaf door de komst van social media en praatprogramma’s.”

“Ik zie dat het soms lastig is om daarmee om te gaan. In mijn tijd bestond er geen internet en was er lang niet zoveel commotie rond dingen.” Van Persie is van mening dat Nederland blij moet zijn met spelers die de potentie hebben om het grote Oranje te halen. “Geef ze de tijd, geen alarmbellen als ze een keer een rode kaart pakken of buiten de pot piesen. Mijn totale indruk is dat er in dit Jong Oranje voldoende spelers lopen met extra kwaliteiten. Het zou me verbazen als meerdere spelers niet het Nederlands A-elftal halen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Tja, daar durf ik mijn geld ook wel op in te zetten. Mooi stukje open deuren intrappen van Van Persie.

13 april 2021 om 07:57

Heb je het artikel gelezen of ben jij iemand die graag op een headliner reageert? Want er staat veel meer in dan open deuren.

13 april 2021 om 07:57

Een ervaring delen is geen open deuren intrappen.

13 april 2021 om 07:58

Dus als jou gevraagd wordt een mening te geven over wereldtalenten dan hou jij jou stil.

13 april 2021 om 08:11

Probeer eens te lezen, wijsneus. Het gaat niet over dat zij fantastische en constate spelers zijn, dat ziet iedereenwel, maar het gaat over wat daarvoor nodig is en wat een talent onderscheidt van deze mannen.

13 april 2021 om 08:43

Wat je daar voor nodig hebt, dat kan ook iedereen wel bedenken. Dat talent alleen niet goed genoeg is, dat weet ook iedereen. Dus ik vind dit wel een gevalletje open deuren intrappen. Dat jij het schijnbaar niet wist zegt meer over jou dan over mij, niet zo'n wijsneus.

13 april 2021 om 10:34

Van Persie heeft het toch over dat hij dat ook een paar jaar geleden al zag in een oefenduel. Toen hij nog niet zo 'groot' was als nu..

13 april 2021 om 08:24

Van Persie : " wat ik in die twintig minuten van hem zag heb ik nog nooit eerder bij een jongen van die leeftijd gezien". Dit tekent vPersie wel een beetje.kijkt eindelijk eens 20 minuutjes naar een ander,en bestempeld hem maar meteen als buitenaards en exceptioneel.Brobbey heeft meer potentie vind ik.

13 april 2021 om 08:41

Want wij weten precies wat Van Persie die bewuste dag exact heeft gezegd? Ik kan nu ook zeggen dat ik Haalland en Mbappe al jaren geleden een grote toekomst heb voorspeld.

Achteraf zeggen dat je iets had voorspeld is makkelijk. Op dit moment voorspellen dat een nog niet zo'n hele bekende speler een wereldster wordt is een stuk lastiger.

13 april 2021 om 10:05

Ja en dat is dus wat Van Persie beweert gedaan te hebben. Of je gaat er natuurlijk van uit dat van persie aan het liegen is.

13 april 2021 om 13:59

Zeg je nu serieus dat Brobbey meer potentie heeft dan Mbappe?

13 april 2021 om 20:27

Brobbey?. Meen je dat echt? Dat moet ik je adviseren een bezoekje aan de brillenboer te maken.😂

13 april 2021 om 20:58

Ik heb idd een bril nodig. Zei ik echt Brobbey ?

13 april 2021 om 20:28

Lezen ... van Persie heeft het over de jeugdspelers die het toen waren, niet over het nu.

Vooral Mbappe vind ik echt een topspeler. Als je zijn statistieken bekijkt dan is dat echt ziek, al vier jaar op rij, en dat terwijl hij pas 22 is. Het enige waar ik me bij hem echt zorgen om maak, is het aantal blessures. Voor zover nog geen hele grote blessures gehad, maar hij heeft toch wel vaak kleine dingen waardoor hij 3-4 wedstrijden op rij moet missen.

13 april 2021 om 07:59

Ik vind zijn statistieken toch niet zo indrukwekkend als die van Haaland als je het niveau van de Franse competitie in acht neemt. In de CL overlegt Mbappe ook absurde cijfers maar qua statistieken komt hij relatief gezien niet in de buurt van Haaland die het bij veel mindere clubs doet en nog twee jaar jonger is. Desalniettemin twee toptalenten maar ik denk dat Haaland meer goals in zijn carrière zal gaan maken.

13 april 2021 om 08:17

Beide hebben echt zieke statistieken. Ook Mbappe laat het al vanaf zijn 18e zien. En speelt in tegenstelling tot Haaland wel om de prijzen. Speelde met PSG de CL finale, en hebben een beste kans om dit jaar Bayern te verslaan en wederom in de halve finale te komen. Heeft een WK-finale gewonnen en gescoord in de desbetreffende finale.
Haaland doet me een beetje denken aan Zlatan. Een pure doelpuntenmachine. Mbappe is wat completer als voetballer en kan meer dan scoren. Het is net waar je meer van houdt.

13 april 2021 om 08:58

Haaland doet me allesbehalve denken aan Zlatan, behalve dat het allebei lange spitsen zijn met een Scandinavisch land als nationaliteit. Zlatan heeft meer techniek in z'n kleine teen dan Haaland in z'n hele lichaam. Maar vind het uiteraard heerlijk om naar die power, die kracht en die snelheid van Haaland te kijken.

13 april 2021 om 11:27

Zo zie ik Haaland ook, en daarom heb ik nog steeds twijfels of hij dit overal kan presteren. Veel meer dan bij Mbappe denk ik dat het bij Haaland van groot belang is bij welke club hij terechtkomt en hoeveel ruimte hij krijgt.

Tsja en de toptransfer zal wel naar Madrid of ManC gaan, waardoor ze weer wat miljoentjes bij kunnen schrijven op hun bankrekening....

13 april 2021 om 08:06

Dus? Mag dat niet? Snap dat gezeik om geld nooit echt, alsof mensen het van hun eigen zak moeten financieren. Als je jaloers bent (suggereer niet dat jij dat bent) doe dan iets waardoor jij ook miljoenen bij kan schrijven.

13 april 2021 om 09:58

En waarom zouden dit verkeerde clubs zijn? City staat stijf bovenaan in de PL en Madrid speelt elk jaar om de titel en eindzege in de CL. Als (potentieel) beste spelers van de wereld is de kans inderdaad vrij groot dat ze ook naar de beste clubs van de wereld zullen gaan. En verrassing, die zullen ook als een van de besten betalen. Liever naar deze clubs als naar China of Saudi Arabië.

Wauw Robin moet scout worden, hij heeft er echt kijk op.
Zelf nog nooit gehoord van deze 2 talentjes.

Mbappe is zo ontzettend goed. Maar dat had iedereen al gezien lijkt me.

Moet toch even de kanttekening plaatsen bij "mentaliteit buiten het veld" mbappe met behoorlijk wat neymar trekjes het nieuws had gehaald de afgelopen jaren. Vond ik destijds toch wel een behoorlijke afknapper

Wat zegt Van Persie nu precies?! "in mijn tijd was er geen internet?' De beste man is 37 jaar oud, vanaf het begin van zijn loopbaan heeft hij nooit anders dan internet gekend. Hij heeft zelf volle bak te maken gehad met (sociale) media en praatprogramma's.

Hoe dan ook zijn Haaland en Mbappe natuurlijk verder dan Van Persie op die leeftijd was. Inderdaad een beetje open deuren intrappen, zijn beide topspelers.

13 april 2021 om 08:56

Nja, je kan het toch in perspectief plaatsen? In zijn tijd - als groot talent - was er inderdaad internet, maar waren sociale media totaal niet zo groot als nu. Ie-de-reen heeft nu een mening om te ventileren die je ook kan lezen. Dat is totaal onvergelijkbaar.

13 april 2021 om 09:06

Van Persie praat overduidelijk over zijn tijd als jeugdspeler. Daar gaat het hele programma over. Toen Van Persie doorbrak in 2000, bestonden Facebook, Instagram en zelfs Hyves nog niet. Voetbalfora waren er ook nog niet of nauwelijks. Zelfs Voetbalzone bestond in 2000 nog niet. Praatprogramma Voetbal Insite bestaat ook pas sinds 2001 en werd in het begin vrij slecht bekeken. Daar kraaide geen hond naar. Studio Voetbal bestaat pas sinds 2002, toen was Van Persie al doorgebroken en was hij de Uefa Cup aan het winnen. Dus ja toen Van Persie zo oud was als de jonge gasten die hij interviewt voor dit programma bestonden social media, praatprogramma's en voetbalfora nog niet of nauwelijks. Gewoon een correcte uitspraak. Hierdoor was het leven van een jonge speler destijds veel makkelijker. De enige negatieve en cynische geluiden kwamen uit columns in kranten, maar daar kon je je heel makkelijk voor afsluiten. Maar als je ook naar de latere periode van Van Persie gaat kijken, zelfs toen waren social media als Facebook en Instagram nog lang niet zo groot als nu. Vooral de afschuwelijke tirades die je als prof over je heen krijgt op social media tegenwoordig was toen nog nauwelijks sprake van.

13 april 2021 om 09:16

In zijn tijd bedoelt hij toe hij zo oud was als Mbappe en Haaland, voor 2005. Internet had toen hij doorbrak nog niet de noodzaak in het leven zoals het nu heeft. Geen social media, geen smartphones en als je al internet had, was het van een lachwekkende snelheid waardoor je een minuut moest wachten tot een pagina geladen was. Wie weet had Van Persie thuis helemaal geen computer staan.

13 april 2021 om 09:17

Klopt toch ook wat hij zegt? Enige wat je in die tijd kon doen was een floppie in je Tulip computer stoppen en Commander Keen, Prince of Persia of Lemmings spelen.

13 april 2021 om 23:30

Haha sjempjesliek, dat is nog wel een decenniumpje eerder hoor, hoe jij het omschrijft

13 april 2021 om 14:20

In de tijd dat hij 21-22 was, de leeftijd van die gasten nu, was ik 15. Toen was dat er al allemaal en had ook iedereen wat te zeggen. Toen kreeg je ook alle misstappen mee van pak een beet een Joey Barton of wie zich ook in die tijd als een debiel aan het gedragen was. Het enige wat die doet is die spelers aaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren