Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij belooft: ‘Als ik dan word gevraagd, zeg ik volmondig ja’

Laatste update:
/

Ruud van Nistelrooij werd een half jaar geleden door Guus Hiddink gebeld, met de vraag of hij het zag zitten deel uit te gaan maken van de nieuwe technische staf van Nederland. Van Nistelrooij werd verrast door het verzoek, maar besloot de uitdaging wel aan te gaan. Hij zag het wel zitten om Patrick Kluivert op te volgen in de rol als assistent-bondscoach en werkt inmiddels samen met Hiddink en de internationals.

Van Nistelrooij was tijdens het WK analyticus voor ESPN en sprak in Brazilië een paar keer met Kluivert. Over diens rol bij Oranje ging het toen niet, want Van Nistelrooij vindt dat iedereen het op zijn eigen manier moet invullen. “Van de spelers hoorde ik dat ze heel veel aan Patrick hebben gehad. Dankzij zijn ervaring kon hij de jongens van tips en adviezen voorzien”, zegt hij tegen Sp!ts.

“Daar heb ik veel bewondering voor en zelf hoop ik ook op die manier van waarde te zijn voor het Nederlands elftal”, geeft Van Nistelrooij donderdagochtend aan. Hij kijkt nu mee in de keuken bij Hiddink en Danny Blind en vindt het allemaal erg interessant om te zien. “Ik doe het allemaal stap voor stap, maar ooit hoop ik er zelf klaar voor te zijn. Als ik dan word gevraagd voor het bondscoachschap, zeg ik volmondig ja. Maar zover is het natuurlijk nog lang niet.”

Zie jij Ruud van Nistelrooij in de toekomst bondscoach worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alles beter dan die gladde aal van een Danny Blind. Die man is al een gluiperd sinds midden jaren 90 toen dat gezeik er was bij Ajax.

4 september 2014 om 08:16

Ik zie ook niks in Blind, geen enkele uitstraling in mijn ogen.. Daarbij heeft hij toch amper ervaring??

4 september 2014 om 08:19

Klopt! Maar op 1 of andere manier zorgt hij wel goed voor zichzelf, ondanks dat hij nog nergens heeft gepresteerd, in welke functie dan ook.

4 september 2014 om 08:32

Ervaring genoeg als je een paar jaar onder van Gaal en Hiddink heb mogen werken en leren bij Oranje. Is ook nog een paar jaar assistent-trainer bij Ajax geweest en even hoofdcoach. En als speler was Blind bij het gouden team van Ajax medio jaren negentig een belangrijke schakel en verlengstuk op het veld van de trainer.
AZAlkmaar2, volgens mij heb ik je nog nooit iets positiefs horen zeggen over alles wat van Ajax is of komt. En Derksen na-papegaaien is ook niet echt moeilijk. Die doet er al jaren over om Blind belachelijk te maken.

4 september 2014 om 08:40

Sorry hoor, maar omdat hij Blind niks vindt praat hij Derksen na? Vind ik niet, Blind is nooit écht hoofdcoach geweest. Is nooit echt afgerekend op zijn werk, wat niet zo goed was als hoofdcoach bij Ajax en daarbij vind ik bondscoach een soort prestigebaan. Dat mag je doen als je bewezen hebt dat je een uitzonderlijk goeie coach bent die spelers in korte tijd aantoonbaar beter maakt..

4 september 2014 om 08:57

Gladde aal is letterlijk een benaming die Derksen al jaren aan zijn volgers probeert op te dringen. En dat het niet perse een regel hoeft te zijn dat je jaren hoofdcoach hoeft te zijn geweest voor deze 'prestige baan' daarvan is Joachim Low het mooiste recente voorbeeld met als uiteindelijk coach van wereldkampioen Duitsland.

4 september 2014 om 09:04

Na twee toernooien waar hij in de finale had moeten staan(wk 2010, vond ik de duitsers een beter toernooi spelen. Euro 2012, waren ze de topfavoriet voor de finale maar lieten ze het afweten tegen italie.).. Bovendien vind ik niet dat hij spelers aantoonbaar beter maakte, dat werd gedaan bij de clubs.. Ik denk dat die 10 extra die van Gaal en del Bosque(met name aan de niet-real/barca spelers) aan hun team konden geven, waardoor ze geweldige toernooien speelden, aan hun ervaring ligt.

4 september 2014 om 09:19

Logisch dat een clubcoach indien deze de kwaliteiten daarvoor heeft, meer tijd en mogelijkheden heeft om spelers beter te maken dan een bondscoach. Die is er meer voor om spelers in vorm met genoeg kwaliteit te selecteren en op de juiste plek te zetten, er een geolied geheel van te maken en ze gedegen voor te bereiden op een komende interland. Daarnaast heeft een bondscoach de beschikking over een groot professioneel team om zich heen waaraan hij specifieke taken kan delegeren die hij zelf wat minder beheerst.
Verder moet hij het team vertegenwoordigen naar de buitenwereld. De meeste mensen in Europa kennen Danny Blind nog wel als aanvoerder van CL winnaar Ajax.
Al met al denk ik dat Blind niet de meest voor de hand liggende keuze is, maar ook zeker geen verkeerde.

4 september 2014 om 10:08

@buitenspelval

Lul niet zo slap joh. 'gladde aal' is helemaal geen benaming van Derksen. Derksen gebruikt 'scholletje' als bijnaam, en dat is niet door Derksen bedacht, maar wordt binnen Ajax wel degelijk soms gebruikt om Blind te benoemen.

4 september 2014 om 10:32

@Woel,

Ten eerste, mooi verwoord dat 'lul niet zo slap joh', getuigt van van veel klasse.

Blijkbaar kijk en luister je niet genoeg naar VI of zo.
Derksen begint zijn zelfde betoog wen paar keer per maand standaard ongeveer zo:
"Blind, dat vind ik zo'n naar mannetje, draait met alle winden mee, is echt zo'n gladde aal.... Ze noemen hem bij Ajax niet voor niets Scholletje..."
Waarschijnlijk is dit bij een deel van de werknemers bij Ajax zo, er zijn er ook genoeg binnen Ajax die Blind wel respecteren, zoals F de Boer, maar Derksen gebruikt dit soort dingen graag selectief en wanneer het in zijn voordeel is.
Ik vind dit soort gedragingen misselijkmakend, temeer omdat Derksen het volk hiermee wil bespelen in zijn eigen gefrustreerde belang en de onderwerpen (slachtoffers) van zijn demagogie niet de kans geeft hun zegje te doen.
Er wordt dan gezegd dat uitgenodigd zijn maar niet willen komen. Zou ik zelf ook niet doe nadat er zo eenzijdig en respectloos over je wordt gepraat. Is mijn eer te na.
Maar goed, je zult het wel allemaal gelul vinden, om met jouw worden te spreken.

4 september 2014 om 11:35

@buitenspelval: dat jij nog exact weet welk zinnetje Derksen gebruikt heeft zeg. Dat is mij niet bekend, mij is enkel scholletje bekend. Maar ik zeg niks positiefs over Ajax of wat daar vandaan komt? De grootste onzin die je maar kan verzinnen. Ik vind Ajax op dit moment zelfs een voorbeeld voor elke club. Beste trainer in de eredivisie, een goede visie en een duidelijk beleid. Ik kan op dit moment weinig negatiefs over Ajax verzinnen.

4 september 2014 om 11:37

Ooh jawel trouwens, één klein puntje van kritiek en dat is dat ik niet snap dat Zivkovic niet bij Groningen mocht blijven voor een jaar. Daar leert hij in mijn ogen veel meer dan in de Jupiler League. Derksen zei dit trouwens afgelopen maandag als ik me niet vergis maar ik roep dit al weken.

4 september 2014 om 11:57

@AZAlkmaar2

Het is niet zo moeilijk voor mij hoor, om die steeds terugkerende uitspraken van Derksen te onthouden... Hij herhaalt ze zo irritant vaak letterlijk precies het zelfde, dat dat in je geheugen blijft steken. En fat maakt zijn positie op tv ook zo eng. De man indoctrineert de kijkers hiermee onbewust en dat lees je dan vaak letterlijk terug in fora.
Wat Ajax betreft heb ik je zo vaak negatief zien reageren op Ajax onderwerpen en soms ook de discussie met je aangegaan, maar als je zegt momenteel weinig negatiefs over Ajax kan verzinnen, hou dat gevoel vast.

4 september 2014 om 12:34

@buitenspelval: prima, maar ga mij niet zeggen dat ik Derksen naspreek omdat ik toevallig dezelfde mening heb of eenzelfde woord gebruik. Gladde aal heb ik Derksen zelf nooit horen zeggen, maar geloof je als je zegt dat hij dat wel eens heeft gebruikt. Ik probeerde een nette benaming te vinden want ik zat ook te denken aan gluiperd. Ik heb Derksen ook nooit gehoord over zijn rol in de jaren 90. Dat heb ik gewoon uit de boeken van oa Seedorf en Bogarde. Dat samengevoegd met zijn verdere loopbaan en zijn acties daarin heb ik denk ik een aardig beeld kunnen vormen van de persoon Danny Blind.

Over Ajax ben ik gewoon positief en heb ik al vaker gezegd dat ik Ajax een voorbeeld vind en De Boer de beste coach van NL. Maar dat wil niet zeggen dat ik elke speler van Ajax goed vind, of dat ze nooit fouten maken in mijn ogen. Ik mag dat gewoon benoemen dan lijkt me. Het is namelijk vaak onderbouwd. Als die mening toevallig met de mening van iemand anders overeen komt is dat leuk maar dat wil niet zeggen dat ik iemand kopieer. Ik heb namelijk een sterke eigen mening en kan prima voor mezelf denken.

4 september 2014 om 13:20

@AZAklmaar2

Oke

4 september 2014 om 13:30

@AZAlkmaar2

Oke,, laat ik me nog een keer verleiden tot een allerlaatste reactie.
Je spreekt Derksen niet alleen na w.b. Blind, in het topic over Kuijt doe je dat ook door hem een demagoog te noemen en ik zie het wel vaker langs komen in je reacties. Geeft niks, je beseft het alleen zelf niet, net zoals je korte termijn geheugen je al in de steek laat door te zeggen da je er dacht het woord gluiperd niet te gebruiken terwijl je hem al zo noemde in je eerste reactie. Maar goed, het zij zo.

4 september 2014 om 14:58

@buitenspelval

Ik verdedig Derksen totaal niet, dus jammer dat je dat gevoel krijgt.

Ik heb dezelfde mening als jij wat dat betreft. Derksen manipuleert het volk om tot dezelfde mening te komen als hij het volk wil opdragen. Hij vertoont gevaarlijke trekjes wat betreft mensen die hij niet mag. Dat gaat hij iedereen ophitsen om zijn mening te delen en krijgt een rode nek als iemand een andere mening heeft.

Ik had het alleen over 'gladde aal'. Scholletje gebruikt Derksen inderdaad regelmatig, maar 'gladde aal' heb ik zelf nooit zien langskomen, misschien jullie twee wel.

Ook zoals ik aangaf, scholletje is niet door Derksen bedacht, maar uiteraard wel uitgebreid vermeld.

4 september 2014 om 16:43

Mijn scepsische reactie was op je openingzin die me wat denigrerend overkwam.
Maar blijkbaar bedoelde je het niet zo. Ik ben blij dat je hetzelfde onbehagelijke gevoel bij Derksen hebt. Van mij mag deze man uit het programma VI verdwijnen.

5 september 2014 om 07:59

Nee, mijn excuses. Ben het een beetje gewend geraakt om commentaar te moeten inleiden met een opmerking die iets te hard overkomt.

'lul niet zo slap joh' is bijna synoniem geworden voor 'ik ben het niet geheel met je eens'

Ik ben benieuwd wat van Nistelrooy voor manager is/gaat worden. Misschien onder Giggs(die van Gaal waarschijnlijk op gaat volgen) bij United aan de gang en dan daarna zelfstandig?

4 september 2014 om 09:45

Van Nistelrooy is in ieder geval een gedreven en positieve vent. En hij is intelligent, dat helpt ook. Maar of hij echt veel voetbalinzicht heeft, dat vind ik erg moeilijk in te schatten. Als voetballer deed hij vrijwel als op intuïtie. Hij heeft natuurlijk wel veel ervaring en hoort bij de beste en meest succesvolle Nederlandse spitsen aller tijden.

Persoonlijk zie ik in hem een type als Hiddink. Ik hoop dat hij in ieder geval dezelfde kwaliteit heeft om de juiste mensen om hem heen te verzamelen om te compenseren voor de zaken waar hij zelf niet zo goed in is. Ik denk namelijk niet dat hij iemand is die individuele spelers beter kan maken. In dat opzicht zou ik hem graag samen zien werken met Kluivert, omdat die dat juist wel heel goed beheerst.

Giggs zal van gaal idd gaan opvolgend maar denk eerder dat schools en neville hem gaan helpen dan van nistelrooy

Ik ben best wel benieuwd hoe Danny Blind het gaat doen. Als en Van Gaal en een Hiddink het best wel in je zien zitten, dan moet je denk ik wel bepaalde capaciteiten hebben. Ik zou zeggen geef die man een kans. Doordat ie straks al een hele tijd bij het Nederlands elftal rondloopt, zal ie niet meer als nieuweling voor het elftal komen te staan. Aangezien je niet dagelijks met het team op het veld staat lijkt me dat een heel groot voordeel. Ik hoop, al was het omdat het om het Nederlands elftal gaat, dat ie ons allemaal gaat verrassen.

4 september 2014 om 09:46

Blind is vooral heel goed in zich inlikken en mensen het idee geven dat hij iets kan. Ik zie het totaal niet zitten in die kerel.

4 september 2014 om 09:59

vooropgesteld, ik ben geen groot fan van Blind, maar zijn analyses zijn altijd scherp. je kunt je niet ergens inlikken als je geen verstand van zaken hebt... Blind won als trainer de JC schaal en de knvb beker. dat is meer dan die overschatte trainer van psv die werkelijkwaar nog niets goeds gedaan heeft...
kan best dat je niks in Blind ziet...in dat geval sterkte met cocu die een slechtere versie van Blind is...

4 september 2014 om 11:57

Ik geloof niet dat we het over Cocu hadden, wel?

Overigens heeft Cocu ook een KNVB-beker gewonnen als trainer van Psv, en de JC-schaal daar hecht niemand waarde aan. Dan vind ik de jaarlijkse lichtstadderby winnen nog belangrijker....

Daarbij werd Blind trainer van Ajax in een periode dat er gewoon een goede selectie stond. In 2005/2006 stond er een fantastische selectie en toch werd het een allerbelabberdst jaar onder Blind. Cocu werd trainer op het moment dat het geld op was en er gebouwd moest worden, dat kun je niet met elkaar vergelijken.

Daarmee wil ik niet zeggen dat ik zielsgelukkig ben met Cocu, want dat is zeker niet zo. Die heeft ook nog veel te leren, zeker in zijn communicatie naar buiten toe. Maar dat kun je leren, kijk maar naar de Boer. Die was in zijn eerste twee jaar ook uiterst ongelukkig met zijn opmerkingen over te lang gras, scheidsrechters, Knvb die expres moeilijke uitwedstrijden in plande na Europese wedstrijden, etc. etc. Dat doet hij nu ook veel beter.

Als tacticus en spelbegrip is Cocu mijlenver vooruit op Blind. Hij moet alleen nog leren om dat op het veld uitgevoerd te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren