Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk vol lof: ‘Het positiespel is van een uitzonderlijk hoog niveau’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ajax er woensdagavond in het eerste duel met Juventus in de kwartfinales van de Champions League goed aan doet om van eigen kracht uit te gaan. De oud-spits annex analist is zondagavond bij Studio Voetbal lovend over met name het positiespel van de Amsterdammers.

Van Hooijdonk stelt dat Ajax vertrouwen kan putten uit de wedstrijden die het eerder dit seizoen speelde in de Champions League tegen onder andere Bayern München en Real Madrid. "Als Ajax weer in staat is om de tegenstander kapot te spelen, dan zijn ze ook in staat om van Juventus te winnen over twee wedstrijden", is de analist overtuigd.

"Als je het positiespel beheerst wat Ajax op dit moment beheerst, dat is echt van uitzonderlijk hoog niveau. Als je dat op de dag zelf kunt halen, kun je het iedereen heel erg moeilijk maken", vervolgt Van Hooijdonk, die wel benadrukt dat veel zal afhangen van het meespelen van Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette van Juventus liep ongeveer twee weken geleden in het EK-kwalificatieduel met Servië een hamstringblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie.

Italiaanse media verwachten dat Ronaldo woensdag in de Johan Cruijff ArenA gewoon van de partij zal zijn. "Maar ik verwacht niet dat hij speelt", zegt Van Hooijdonk. "Als je een hamstringblessure hebt, staan daar een paar weken voor. Het risico dat je loopt als je in Amsterdam geblesseerd raakt, dan mis je ook de return."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Pierre, als Ajax 1 ding altijd doet, is het wel van eigen kracht uitgaan. Dat is echt misschien wel het grote verschil met de andere topclubs in NL. Soms naïef, heel vaak juist iets heel goeds en iets waar vele supporters juist enorm trots op zijn.

8 april 2019 om 00:40

Precies dit, soms vervelend en dodelijk maar over het algemeen gewoon enorm goed.

8 april 2019 om 00:41

Wat laat jij je hier kennen. Toch weer sneren, jammer hoor.

8 april 2019 om 00:50

Arsenallz, jammer dat je dit als sneer opvat, want het is namelijk wel degelijk een verschil. Zie afgelopen weekend Ajax-PSV. PSV past zich aan, terwijl Ajax dit nooit doet. En zoals ik zeg, soms naief, vaak iets heel goeds. Dat is juist de grote kracht van Ajax. En soms ook de zwakte (Zie bv EL finale). Het is totaal geen sneer, maar gewoon de realiteit. En veel supporters zijn er trots op. Hetzelfde dat ik vaker hoor van supporters van PSV dat het resultaat heilig is. En dat is dan toch ook geen sneer maar realiteit.

8 april 2019 om 01:34

Formus ik bespeur geen enkele sneer ik jouw reactie, maar goed het zal aan mij liggen. Er is toch niks mis mee, wij hebben onze opvatting wat mijn voorkeur heeft. En Psv heeft hun opvatting, waar ze allemaal achter staan niks mis mee. Ik ben alleen een liefhebber van gedurfd en aanvallend voetbal.

8 april 2019 om 00:42

Idd. Sterker nog, de hele club inclusief jeugdopleiding is er op ingericht. Ajax is niet in staat om tegen te houden en te counteren, op de 0 spelen zit niet in 't DNA. Dat maakt ajax vaak ook zo wisselvallig, het is vaak heel goed of heel slecht. Een gulden middenweg is er meestal niet, maar dit seizoen is het gelukkig veel genieten in de Arena

8 april 2019 om 02:02

Precies. Dit seizoen is het genieten en onder peter bosz was dat ook, maar de jaren daarvoor was het toch niet om aan te zien? Je zag toen niks van wat je nu ziet dus dat DNA werd toen even aan te kant gezet, al leverde het wel 4 kampioenschappen op. Nu is het goed, maar de afgelopen 10 jaar was het gemiddeld gezien voetballend gewoon slecht. Je moet teruggaan naar het team van sneijder en van der vaart als je voetbal van dit niveau wilt zien. Dus wat Formus zegt met 'heel vaak iets goeds' ben ik het dan ook niet mee eens.

8 april 2019 om 08:05

Van eigen kracht uitgaan en elke keer met twee middenvelders in de voorhoede spelen als verkapte 4-4-2.
Tegen de mindere tegenstanders speelt een echte spits en tegen betere teams speelt Tadic.
Dat is niet van eigen kracht uitgaan maar een aanpassing.
Vorige week 6 verdedigers in het veld brengen om de overwinning binnen te halen.

8 april 2019 om 09:01

Hi Bomba, weer een stok gevonden? Ajax gaat van eigen kracht uit door zelf te voetballen. Ajax wil de bal hebben. Dat is van Ajax' eigen kracht uitgaan. Maar die kwaliteit is lastig en daarom is Ajax de enige club in Nederland en scouten ze op technische voetballers en niet op stevige balveroveraars (uitzonderingen als Poulsen natuurlijk daargelaten). Ajax speelt zelfs met voetballers (lees middenvelders) achterin. En ja, dat is de kracht. Als je dat weet te bespelen zoals PSV thuis tegen Ajax, ManU in de EL-finale, dan is het héél kwetsbaar. Mourinho zei niet voor niets: Ajax mócht de bal hebben, zoals ze altijd willen. Wij speelden ons spel: op resultaat. Nou, dat heeft Ajax geweten. 67% balbezit, maar kansloos. Dan komt de kwetsbaarheid naar voren. Het moet allemaal kloppen. Iedereen moet in vorm zijn om grootse tegenstanders te verslaan. Want fysiek zal Ajax het meestal afleggen.
En vorige week tegen PSV: dat je serieus daar over begint. Mijn reactie was toen NB waarom Ten Hag dat deed, vond ik niet des Ajax'. Maar toen moest het met 10 man (!!!), tegen de nr 1 over de streep getrokken worden. Te makkelijk scoren bombanera. Je weet dondersgoed dat Ajax een gedachtengoed heeft en is. Een identiteit. Bekend over de hele wereld. En helaas hebben sommige mensen daar moeite mee. Maar ach, vijanden hebben houdt je scherp. En dat is precies wat Ajax nodig heeft.

8 april 2019 om 09:45

De bal willen hebben, is niet van eigen kracht uitgaan.
De bal willen hebben en controle als doel is een vorm van angst.
Dit zodat de tegenstander niet kan scoren.
Ajax scoort trouwens ontzettend weinig uit balbezit met een opbouw van achteruit.
De meeste doelpunten vallen door gegenpressing. Afstraffen van fouten door hoog de bal te veroveren.
Tadic staat in de spits voor extra controle op het middenveld.
Ik vond die wissel van ten Hag goed om te zien of de supporters van Ajax werkelijk geloven in aanvallend voetbal of toch kiezen voor de verdedigende wissel uit noodzaak. De meesten hadden geen enkele moeite met die wissels van ten Hag.
Het blijkt dus een leugen te zijn dat men altijd voor mooi voetbal kiest boven resultaat wat ik hier altijd al schrijf.
Als het resultaat minder belangrijk is waarom juicht men die wissels toe van 6 man in de verdediging om de boel dicht te metselen.
Wie voor mooi voetbal is ongeacht resultaat zoals vele gebakken lucht verkopers ons wijs willen maken zou het nooit accepteren dat je zelfs met 10 man voor de pot gaat hangen. Het resultaat is immers niet belangrijk zolang je maar plezier hebt in het 'aanvallend' spel aldus deze gebakken lucht verkopers.
Ik had hier vorige week nog een discussie met dit soort types.
Ajax heeft trouwens ook gecounterd uit bij Bayern en in Madrid. Alle doelpunten vielen uit counters en de tegenstander had meer balbezit.
Een kritische blik naar het eigen spel mag niet.

8 april 2019 om 10:24

Weet je bombanera, je kan wel proberen het spel van Ajax af te blijven keuren en balbezit als modus van controle en vorm van angst noemen en daar zou je bij De Boer misschien mee weg komen, maar Ajax speelt tegenwoordig veel naar voren, meer dan veel andere clubs en dwingt veel clubs zijn wil op. Ajax wordt geroemd om zijn filosofie. Wereldwijd. Al decennia lang. En ik geef juist de kracht en de zwaktes aan. Ik was ook kritisch vorige week op Ten Hag, maar dat was 1 wedstrijd tegen dé concurrent die je over de streep moest trekken. En dat was die 30 minuten (jawel, 30 minuten!!!!) geoorloofd volgens velen. En de winnende trainer heeft toch altijd gelijk?! Ik hoop datj e begrijpt dat ik (en velen met mij) juist kritisch ben, er is geen kritischer publiek dan in de Arena. En dat jij het anders wilt beweren, ga je gang, het is je goed recht, maar het lijkt er juist meer op dat jij er moeite mee hebt dat Ajax zo groot is om de eigen filosofie en dat jij het hierom niet wilt zien. Over de hele wereld staat Ajax zo bekend en wordt Ajax geroemd hierom, maar jij vindt dat dat niet juist is. Tuurlijk heb je recht op je mening, maar als ie anders is dan de algemene mening, mag je die best zelf wel even onder de loep nemen. Ben benieuwd.

8 april 2019 om 10:40

@formus
De Ajax filisofie is spelen met echte buitenspelers en niet met middenvelders op de flanken.
Dit heeft niets met Cruijff voetbal te maken.
Dit is op papier de schijn voorhouden dat je met 1 spits speelt terwijl je in de praktijk met 1 of hooguit 2 spitsen speelt.
Ook het spelen met de punt naar voren heeft niets met Cruijff of de Ajax filisofie te maken.
Het is allemaal gebakken lucht wat er verkocht wordt.
Dus volgens velen is het geoorloofd om af te stappen van 'aanvallend voetbal' omdat je met 10 man komt te staan. Het cijfer 10 is slechts het getal. De reden voor de aanpassing is omdat de tegenstander sterker is door welke reden dan ook. Dat kan inclusief de reden van 10 man zijn.
Maar als een eredivisieclub tegen Ajax ervoor kiest om de bus te parkeren door het grote krachtsverschil omdat Ajax simpelweg beter is dan is het anti voetbal.
Ajax speelt soms tegen eredivisieclubs met een niveauverschil alsof je tegen 10 man speelt. Maar deze zelfde supporters die de wissel toejuichen van ten Hag verketteren andere clubs die zich aanpassen. Hoe hypocriet is dat.
De werkelijkheid is dat velen gebakken luchtverkopers zijn en helemaal niet voor aanvallend voetbal zijn maar gewoon resultaat willen zien als puntje bij paaltje komt. Dat hebben we vorige week duidelijk kunnen zien.

Ik vind de opbouw van Ajax niet in de Ajax filosofie en daar begint voetbal.
Ik vind de pressing van Ajax wel bij vlagen indrukwekkend.
Hier worden de meeste resultaten mee geboekt. Gegenpressing is een vorm van counteren alleen dan hoger op het veld. Aan de bal opbouwend van achteren speelt Ajax totaal niet het Cruijff voetbal.
Niemand kijkt naar voetbal.
Ik heb ook al meerdere keren gelezen dat Juventus een couhterteam is in de NLse media. Dit schrijft men zomaar op want het zijn Italianen dus het zal wel zo zijn.
Alles wordt met een vooroordeel geschreven.

8 april 2019 om 10:44

'Alles wordt met een vooroordeel geschreven'. Zullen we het hier dan maar op houden 😉

8 april 2019 om 12:16

Ik wil dat je ingaat op mijn inhoudelijke punten over de Ajax filosofie.
Speelt dit huidig Ajax wel of geen
Ajax voetbal? En probeer eerlijk te zijn en beargumenteren aan de hand van de criteria van het Ajax voetbal.

8 april 2019 om 13:09

Zo bomba, nu zie ik pas écht je frustratie:

"Ik wil dat je ingaat op mijn inhoudelijke punten over de Ajax filosofie".
Je gedraagt je als een klein kind nu, terwijl ik net deze eindeloze discussie stop omdat je toch niet wilt luitseren. Ik doe het nog af met dat iedereen met een vooroordeel schrijft, om beide partijen in hun waarde te laten.
Maar jij gedraagt je echt als een klein kind. Wees eens fatsoenlijk in je manier van communiceren. "Ik wil". Wat ontzettend sneu dit zeg. Een verwend mannetje die zijn zin niet krijgt.

8 april 2019 om 13:31

Jij bent juist degene die zich gedraagt als een kind aangezien jij het belangrijker vindt om mij als persoon te discussieren.
Ik schreef een hele betoog en jij gaat op geen enkel argument in behalve op mij als persoon.
Dat is erg kinderachtig. Zo gaat dat namelijk altijd. Als er geen argumenten meer zijn dan gaan we focussen op de persoon.
Ik ben helemaal niet belangrijk.
Ik vroeg jou om je 'ajax filosofie' toe te lichten. Ik heb met waterdichte argumenten aangegeven waarom dit huidige Ajax niet het Cruijff voetbal speelt. Dan wil ik dus graag weten wat jij in je post bedoelt met Ajax filosofie.

8 april 2019 om 13:46

Bomba, dit zijn werkelijk de laatste woorden die ik aan je vuil maak, maar als je je zin begint met "ik wil" dan hoop ik toch dat je je realiseert dat een kind van 4 zich zo gedraagt. Een normaal persoon zou netjes vragen of de ander er op in wil gaan. "Zou je misschien op mijn punten in willen gaan?". Dat zijn fatsoensnormen over hoe je een zin begint, dan was ik er misschien nog wel op ingegaan, maar ik realiseerde me ook dat het weinig zin heeft, omdat ik tegen een muur leek te praten. Door nu ook weer te zeggen: "Zo gaat dat namelijk altijd" komt het kind in je weer naar boven. Als dat altijd zó gaat, moet je misschien eens in de spiegel kijken of dat misschien ook aan jou kan liggen. Je bent namelijk zo overtuigd van je eigen punt, dat je niet kan accepteren dat er een andere mening is. Als je je mening wilt opdringen aan een ander, kan de ander oud en wijs genoeg zijn om de eer aan zichzelf te houden en te stoppen met het oneindige ja- nee- verhaal, zoals dat waar wij in verzeild raakten. Jij hebt jouw mening, ik de mijne. Overtuigen heeft geen zin, dus sloot ik het op een nette manier af, die, nogmaals, de waarheid in het midden liet. Denk daar maar eens over na, maar ik ben bang dat je weer in op je oude riedeltje verzandt dat je denkt dat jij de waarheid in pacht denkt te hebben. Accepteer het nou maar, die heb je niet. Er zijn andere meningen op deze wereld. Miljarden. Helaas voor jou.

8 april 2019 om 13:54

@formus
Nee de realiteit is dat jij het zo opvat omdat je je aangevallen voelt.
Er is helemaal niets mis met mijn vraag en je kan de intentie erachter ook niet weten.
Mijn vraag was op geen enkele wijze bedoeld zoals jij het probeert voor te stellen.
Je bent tijd aan het verspillen asn irrelevante zaken want ik ben helemaal niet belangrijk.
Post moeten worden gemotiveerd volgens de regels. Jij gaf een mening die onderbouwing mist en ik vraag naar de onderbouwing van de stelling Ajax filosofie. Jij vatte dat vijandig en aanvallend op.
Ik probeer geen mening op te dringen. Ik probeer achter jouw motivatie voor jouw mening te komen welke criteria jij hanteert.
Dit zie jij als een aanval en dat is erg jammer.

Het lijkt me ook het beste wat Ajax kan doen tegen Juventus. Snel druk zetten en combineren. Ik denk ook niet dat Ajax heel goed is in 11 man op eigen helft, 90 minuten lang. Compleet andere stijl natuurlijk.

Ik zou de euforie wel temperen, het is en blijft Juventus. Om een open deur in te trappen; Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Feyenoord heeft normaal gesproken ook dezelfde visie qua voetbal als Ajax. Werkvoetbal heeft nooit bestaan bij Feyenoord. Feyenoord heeft altijd technische voetballers gehad (citaat wijlen Hans Kraay Sr.). En we hebben met Jaap Stam ook een trainer die dezelfde filosofie heeft. Feyenoord heeft die filosofie altijd gehad. Dus Ajaxieden, hou op met die geschiedvervalsing van niet bestaand werkvoetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren