Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Hooijdonk: ‘Ik heb lang nagedacht. Hij is de beste speler van de Eredivisie’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk is diep onder de indruk van Joey Veerman, zo maakte hij duidelijk tijdens het programma Studio Voetbal. De analyticus genoot van het optreden van de middenvelder van PSV in het gewonnen duel met PEC Zwolle (1-7) en hij noemde Veerman op dit moment 'de beste speler van de Eredivisie'.

“Achter elke pass die Veerman geeft, zit een boodschap”, zo begon Van Hooijdonk. “We hebben het vaak genoeg gehoord: je moet de bal passen met een boodschap zodat de ontvanger eigenlijk al weet wat de bedoeling is van die pass.”

“Bij Veerman is de balsnelheid altijd perfect. Je kan er als ontvanger altijd mee doen en laten wat je wilt. In de wedstrijd legt hij hem zes of zeven keer van links naar rechts op Bakayoko, die gelijk kan aannemen en zijn actie kan inzetten.”

“Veerman doet de bal gewoon nooit pijn. Er zit zoveel gevoel in zijn aanname en in iedere pass die hij geeft. Ik heb er goed over nagedacht, maar op dit moment is hij de beste speler in de Eredivisie. Dat vind ik echt”, aldus Van Hooijdonk.

De analist is ervan overtuigd dat Veerman eenvoudigerwijs een stap hogerop aan zou kunnen. “Ik heb al vaker gezegd: hij kan met twee vingers in de neus mee bij de top zes van de Serie A.”

Ibrahim Afellay sloot zich aan bij de woorden van zijn collega. “Samen met Jerdy Schouten is hij echt dé motor van PSV. Hij geeft gewoon ballen die anderen niet kunnen geven.”

“Hij geeft ook ballen waardoor anderen wat meer tijd kunnen hebben voor een volgende actie. Voor dit PSV is hij absoluut onmisbaar”, besloot Afellay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sorry maar dat is Luuk de Jong. Scoort veel goals, laat het team beter spelen en staat altijd op als het even slecht gaat

26 februari 2024 om 00:13

Luuk is in ieder geval wel de beste kopper van Nederland.

26 februari 2024 om 09:06

Mee eens beste kopper. Maar Joey verstuurd alle balle perfect aan. En regeert de hele middenveld.

26 februari 2024 om 00:35

Luuk is met afstand de MVP van dit seizoen (tot nu toe). En met je eens dat hij als leider ook zijn rol enorm goed oppakt. Daarom belangrijker dan Veerman, al kunnen we ook niet zonder Joey.

26 februari 2024 om 08:39

Ben het met je eens. Maar toen Tadic 5 seizoenen op rij de MVP was werd hij hier ook verketterd en werden spelers als Gakpo, Simons en Kokcu als beste spelers bestempeld. Zelf vind ik overigens Hancko de beste van de eredivisie.

26 februari 2024 om 00:36

Zonder die spelers is luuk stukken minder, het is dat het team leuk draait en dat is mooi voor zo spits als luuk.

26 februari 2024 om 00:36

Voetballend heel wat beperkter als Veermand , maar over het algemeen Luuk super belangrijk , belangrijkste speler van psv samen met veerman en Schouten en n bij vlagen saibari en Boscagli

26 februari 2024 om 07:28

Ik vergeet nooit meer dat 95% van de PSV fans op dit forum aan het begin vroeg om Pepi te laten spelen. Daar zijn ze gauw van terug .

26 februari 2024 om 08:02

95% voelt als natte vingerwerk. Kun je dit ook bewijzen/aantonen met bron?

Heb hier genoeg Psvers zien pleiten voor Luukie hoor.

26 februari 2024 om 08:27

Zie hier een mooi geval waar de schreeuwende minderheid het wint van de zwijgende massa. Ik weet zeker dat de meerderheid van de PSV fans echt niet zomaar ineens Luuk uit de basis wilde hebben hoor, laat staan dat 95 procent (?!) dit zogenaamd zou willen. Is gewoon complete onzin.

26 februari 2024 om 08:27

Weet niet van 95 procent (is wat hoog hè) maar pak eens de vz artikel erbij dat Pepi werd gekocht. Men sprak wel degelijk Luuk uit de basis op den duur wat niet zo gek was. Zo denderend was hij niet vorig seizoen. Lang Pepi baka en sommigen zelfs later lozano op rechts. Super fast aanval bla bla je kent het wel.Dit seizoen is Luuk trouwens geweldig ! In eigenlijk alles zelfs leiderschap.

26 februari 2024 om 09:10

Ook mee eens ik was toen van mening dat Luuk zijn tijd voorbij zou zijn. Pepi zijn tijd komt ook nog wel.

Als Veermanfan ben ik het hier helemaal mee eens. Met of zonder Veerman maakt alle verschil bij PSV. Met genoegen heb ik ook naar Veerman gekeken tegen Dortmund, mooi dat hij op hoger niveau ook zo goed is. Geweldige ontwikkeling heeft hij doorgemaakt want ook in het spel zonder bal enorme sprongen vooruit gemaakt en er is niemand in Nederland die de ballen zo mooi kan wegleggen als Veerman.

26 februari 2024 om 01:14

1 mindere pot en hij is meteen overschat. Zo snel gaat het hier. Werd voor gek verklaard toen ik riep dat Joey de beste ed middenvelder was. Zeker na z'n mindere pot. Kwestie van tijd totdat het weer gebeurd. Dan kan hij het tempo niet aan etc

26 februari 2024 om 07:00

Je haalt me de woorden uit de mond met je laatste zijn. Fantastische voetballer,maar heb soms idd het gevoel dat hij het tempo (vooral verdedigend) niet aan kan. Heb ik ook met Mats Wieffer, maar dan in de omschakelijk. Die staat verdedigend meer zijn mannetje, maar is dan voorwaarts veelvuldig balverlies. Dat zie je bij Joey niet. Schouten heeft dat ook minder, maar die kan weer niet een bal over 30 meter op de stropdas leggen zoals Joey. Veerman is absoluut de beste middenvelder van de eredivisie.

26 februari 2024 om 07:48

Even los van het feit dat Veerman inmiddels verdedigend ook zijn mannetje staat. Voor dit soort spelers heb je juist een type als Schouten er achter staan. Als Veerman eens balverlies heeft of iets te diep staat dan loopt Schouten de gaten dicht. Dat is juist de ideale combinatie. Schouten beter verdedigend, Veerman beter aanvallend. Samen top!

26 februari 2024 om 08:40

Balans in een elftal is enorm belangrijk. Die v/d Boonen bij Ajax was bij Toulouse zeer goed met dank aan Spierings.

Ik kan me Nikos Machlas nog herrinneren bij Vitesse. De combi met Čurović was perfect. Ondanks dat Machlas bij Ajax betere spelers om zich heen had, haalde hij nooit het niveau wat hij bij Vitesse aantikte.

Maar Schouten speelt in de heel belangrijke wedstrijden achterin en niet naast Veerman. Ik verwacht ook dat Veerman na dit seizoen vertrekt. Zouden Veerman en Frenkie samen in Oranje kunnen spelen? Ze spelen allebei het liefst links/centraal op het middenveld.

26 februari 2024 om 08:26

Voetballend en creatief gezien één van de beste spelers in de ED. Grootste tegenstander is hij zelf. Laat zich snel gek maken door transfers en kritiek. Komt soms wat arrogant en verwaand over. Als ie mentaal nog net een stukje weerbaarder en proffesioneler wordt kan ie heel ver komen.

Daar hoef ik niet lang over na te denken

Verman voetballend zeker de beste ! En de slimste !

Moest van Hooijdonk daar echt zo lang over nadenken? Misschien kunnen ze dan beter mij of een ander actief lid van VZ daar aan tafel zetten.

26 februari 2024 om 09:45

Het duurt bij Pierre steeds wel lang. Ongeveer een half jaar tot een jaar. Want eerst zegt Van der Vaart dat Timber in potentie de beste middenvelder van Feyenoord is, dan lacht Van Hooijdonk hem uit om vervolgens een half jaar later exact hetzelfde te zeggen. En nu ook weer bij Veerman, die het niet zou redden bij de Nederlandse top, zagen de early adapters dat toch wel een stuk eerder dat hij bij PSV in ieder elftal de afgelopen jaren de beste is maar komt Van Hooijdonk weer eens met mosterd na de maaltijd.

Mee eens. Een aantal keren psv bezocht dit seizoen in vak c rij 6. Veerman is zo belangrijk en echt een motor van dit team. Echt de belangrijkste man van psv. Bepaald het tempo en zit echt overal tussen. Je merkte duidelijk recent nog dat het veel minder liep tijdens zijn afwezigheid ( blessure ). Die vervang je niet zomaar

Het grappige is dat Veerman bij de meeste buitenlandse clubs gewon gaat falen.
Kan er meer opnoemen die het wel
Gaan halen.

26 februari 2024 om 01:49

Hij heeft het dan ook over de beste speler van de Eredivisie dit seizoen, nu. Dat er spelers zijn met meer potentie lijkt me duidelijk. Verder vind ik dat beste speler gedoe enorme flauwe kul gezien je niet alle posities met elkaar kan vergelijken.

26 februari 2024 om 07:00

Haha zoals wie ?

26 februari 2024 om 08:56

Geertruida, Hancko, Hartman, Timber, Hato, Bakayoko

26 februari 2024 om 09:00

Hato?? Hahaha

26 februari 2024 om 09:17

Hato komt er wel ja.

26 februari 2024 om 09:58

Als je Hancko een betere voetballer dan Veerman noemt, dan weten we wel waar je clubvoorkeur ligt.

Ik vind Geertruida de beste speler van de Eredivisie.
Hij scoorde vandaag gewoon weer, onterecht afgekeurde goal maar die man kan echt overal spelen.
Ik denk echt dat hij de nieuwe Rijkaard/Nigel van Oranje kan worden. Ik zou Geertruida heel graag als 6 op het middenveld willen zien.

26 februari 2024 om 03:00

Het zegt al genoeg dat je Rijkaard en de jong met elkaar vergelijkt. Waren 2 totaal verschillende voetballers.

26 februari 2024 om 08:05

Maar wel allebei geschikt als #6 toch? Evenals Geertruida Dat was geloof ik zijn punt.

26 februari 2024 om 08:06

Ik ben groot fan van Luts maar de keren dat hij (noodgedwongen) op 6 heeft gespeeld vond ik hem een stuk minder belangrijk cq nuttig dan op rechtsback.

26 februari 2024 om 08:55

Was gewoon terecht afgekeurd kerel. Ken de regels.

26 februari 2024 om 09:18

De nieuwe Franklin Rijkaard.. oke jongens the jokes waren leuk 😂

26 februari 2024 om 12:22

@rambo,

Volgens mij is de goal volgens de regel helemaal terecht afgekeurd. Of de regel goed is is een andere vraag. Of vond jij dat de speler van Almere de bal onder controle had?

26 februari 2024 om 13:13

@superfarmers
De bal schiet gewoon weg van zn voet terwijl hij wil aannemen, dat is gewoon onkunde. De buitenspel word opgeheft omdat er een nieuwe situatie ontstaat maar ik wil niet als een papegaai Affelay napraten, als je studio voetbal gaat kijken dan leggen ze dat situatie haarfijn uit. Volgens mijn optiek was het onterecht en de analisten op tv bevestigden dat. Dat is eigenlijk ook niet belangrijk wat wel of niet terecht was. Het gaat mij erom dat het heel knap is, dat een rechtsback weer in een scoringspositie staat en alweer geweldig afrond. Hij scoort niet uit een corner of dode spelmoment want dan kan je zeggen, hij stond daar al maar gewoon voetballend met zn drang naar voren scoort hij plus Geertruida komt altijd weer op tijd terug op zn positie. Hij is echt van buitencatogerie.

26 februari 2024 om 13:23

Volgens mij raakt hij hem op het onderbeen en niet met zijn voet. Ik weet niet in hoeverre dat ook meegespeeld heeft. Maar dat hij de bal niet onder controle had is volgens mij wel heel erg duidelijk.

Bij Feyenoord zie je dat vooral Geertruida vaak zelfs via het centrum doorschuift. Je zou hier vaak eerder de centrale verdediger verwachten, maar zeker met een Trauner achterin is het verstandiger om hem niet al die afstanden af te laten leggen. Maar je ziet het niet alleen bij Geertruida maar bijvoorbeeld ook bij Brenet die heel vaak in de 16 komt.

26 februari 2024 om 15:12

Jij zou Geertruida op het middenveld willen zien? Ik weet niet in welk land jij woont, maar hier is het net 3 uur geweest en drinken we normaal gesproken nog geen alcohol

Veerman draait een uitstekend seizoen in een van de sterkste Eredivisie teams van de afgelopen jaren. Veerman is een prima speler, maar absoluut niet van de buitencategorie. De volgende spelers doen kwalitatief in mijn ogen niet veel onder voor onze Joey ;l. De Jong, Bakayoko, bosgacli , Lang, Timber, Geertruida, Wieffer, Brobbey, Berghuis, en Pavlidis. Ik ben benieuwd of Veerman eenzelfde route kan bewandelen als Reinders en Koopmeiners en zich ook zo goed staande kunnen houden in de Serie A.Hoe ziet jullie top 10 eruit van beste eredivisie spelers dit seizoen?

26 februari 2024 om 02:24

Je mist de belangrijkste en beste verdediger van de eredivisie David Hancko. Speelt al jaren foutloos.

26 februari 2024 om 02:46

Goed punt. Hancko een erg goede speler, die bij een subtopper niet zal misstaan. Al vind ik hem dit seizoen minder sterk en vallen zijn tekortkomingen meer op dan voorgaande seizoenen. Al ben ik het met je eens dat hij niet misstaat in de top 10 eredivisie spelers

26 februari 2024 om 03:23

Tekortkomingen ? Ben benieuwd welke want deze jongen heeft alles.

26 februari 2024 om 08:07

Ik kijk elke week elke minuut van Feyenoord, maar Hancko en tekortkomingen heb ik nog geen enkele keer hand in hand zien gaan. Ben erg benieuwd naar je toelichting?

26 februari 2024 om 09:20

Zonder tekortkomingen was Feyenoord nog actief in europa denk ik als hij het zo perfect deed verdedigend. Laten we niet doen alsof hij de nieuwe Ramos of Maldini is. Tegen eredivisie spitsen geen tekortkomingen hebben is niet spannend 🥱

26 februari 2024 om 09:42

Hancko heeft geen echte tekortkomingen, maar blinkt ook nergens echt in uit. Hij is wat mij betreft een allrounder achterin, maar geen specialist in iets. Is opbouwend prima, kan prima koppen, prima in de duels, prima in positionering, best wel snel. Dat maakt hem gewoon een zeer solide verdediger.

26 februari 2024 om 15:14

Werd onlangs tegen Lukaku gewoon geklopt in de 1 op 1 hoor. Prima verdediger verder, maar wel redelijk overschat hoor.. als hij echt zo goed was dan zou hij onderhand al wel een trede hoger spelen natuurlijk.

Veerman is zeker goed, maar toch vind ik hem vaak te nonchalant. Heb ik me veel aan geërgerd dit seizoen. Ben er ook van overtuigd dat hij om die reden niet zal slagen in de absolute top. Neemt niet weg dat ik me best kan voorstellen dat er mensen zijn die hem op dit moment de ‘beste speler van de Eredivisie’ noemen.

26 februari 2024 om 08:59

Ik ook, gaar hij niet redden. Hij is ook al 25. Top zijn is ook vooral mentaal en Veerman heeft wel heel veel begeleiding nodig om een beetje richting top eredivisie te gaan, daar waar anderen dat al op 21jarige leeftijd hebben. Dus ik zie het ook niet gebeuren. Misschien Atalanta ofzo

26 februari 2024 om 09:29

25 jaar al?! Even oud als Martin Odegaard die Veerman zijn team he-le-maal zoek speelden. Zulke wedstrijden op dat niveau wil ik baas Veerman zien.

Veerman is top, maar verdedigend minder
Claasie is in beide gevallen beter

26 februari 2024 om 09:39

Hou op hoor. Tegen Dortmund op 6 gespeeld en in die rol speler van de week geworden. En dat echt niet alleen omdat hij leuke balletjes gaf. Veerman is inmiddels een zeer complete middenvelder, die uiteraard uitblinkt wanneer hij de bal aan de voeten heeft, maar die tegenwoordig ook gewoon verdedigend zeer solide is. Clasie mag de veters van Veerman op dit moment niet eens strikken. Clasie speelde goed, maar in de wedstrijd tegen PSV schoot die een paar x van wanhoop de bal de tribune in. Die werd toen helemaal weggevaagd.

26 februari 2024 om 09:59

Jij bent af Cas1. Serieus Clasie? Het niveau van clasie is gewoon AZ. Veerman heeft laatst nog een puike pot gespeeld tegen Dortmund en gaat zeker nog wel een stap omhoog maken na PSV. Clasie volgend jaar misschien naar Chelsea?Vind jij Ramalho ook beter dan Hancko of Hato?

26 februari 2024 om 10:51

ja. ik blijf erbij.
Toen ik naar Barca keek tegen??? dacht ik. Ze missen een Veerman in het team.
Geen speler die een ander vrij voor de goal kan zetten
maar draait het team niet dan zal hij niet opstaan en het team bij de hand nemen Claasie wel
Bovendien schuwt hij strijd niet. slidings maken
nadeel geen restwaarde, Veerman minstens € 20 mln

26 februari 2024 om 14:15

@cas1,

Ben jij toevallig AZ supporter?

26 februari 2024 om 21:54

Haha, je hebt toch wel in de gaten dat cas1 sarcastisch is

Pierre oude voetbalgoeroe. Ik wil wel eens zien dat men een mannetje op hem zet. Dan zie je deze topper niet meer. Hij heeft ruimte nodig daarom vindt hij zichzelf ook een 8. En geen 10 maar laat hem eens oppaken door een ploeg met een middenvelder die dat kan. Dan ben jk benieuwd. Een leuke eredivisiespeler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren