Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem vindt Luuk de Jong ‘geen bijzondere kopper’ en legt schuld bij Ajax

Laatste update:

Willem van Hanegem vindt niet dat Luuk de Jong een wapen in de lucht is voor PSV. De Kromme stelt dat de aanvalsleider van de Eindhovenaren vorige week tegen Ajax (3-0) vooral met het hoofd kon scoren omdat Jurriën Timber zich liet verrassen en verbaast zich er dan ook over dat De Jong al vijf keer op rij kon scoren tegen de uittredend landskampioen.

De Jong kopte een week geleden de 1-0 tegen de touwen uit een voorzet van Johan Bakayoko, maar dat had volgens Van Hanegem niets met de kopkracht van de Achterhoeker te maken. "Hij is niet zo'n bijzondere kopper", zegt het clubicoon van Feyenoord in de podcast Willem & Wessel van het Algemeen Dagblad. "Afgelopen week deed hij het wel goed, kwam hij er goed voor op het goede moment, maar het was vooral Timber die zich door hem liet verrassen."

De kopdoelpunten van De Jong zijn dit seizoen op een hand te tellen. Zijn goal tegen Ajax was het vijfde doelpunt dat de spits van PSV dit seizoen die hij met het hoofd maakte en dat zijn cijfers die Van Hanegem benadrukt. "Ga nou eens kijken hoeveel goals hij maakt met de zijkant en de achterkant van zijn hoofd. Dat is toch een beetje angstig. Of ik hem altijd op zou stellen? Nee, dat hoeft voor mij niet. Ik vind het wel een aardige jongen hoor, daar gaat het niet om, maar PSV kan zonder hem."

Ruud van Nistelrooij, de trainer van PSV, zal het niet eens zijn met Van Hanegem. Hij liet De Jong dit seizoen al in 34 officiële wedstrijden opdraven en zag dat de spits daarin tot zestien doelpunten en negen assists kwam. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, die in juli vorig jaar met 3-5 werd gewonnen, mocht De Jong zijn eerste prijs van dit seizoen omhooghouden. Zondagavond krijgt hij in de bekerfinale tegen de Amsterdammers weer de kans om eremetaal te pakken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien wel de best koppende spits van Europa.
Groetjes van een Ajax supporter

30 april 2023 om 13:14

Eens. Hopen dat hij vandaag 3x met z’n hoofd scoort in een duel met Alvarez.

30 april 2023 om 13:25

Eens. Groetjes terug

30 april 2023 om 14:18

Grappig wel, jammer dat alleen 80% van zijn doelpunten uit de gemaakt in de Eredivisie.

30 april 2023 om 14:33

Ha ha ha. So what? Als dat zo makkelijk is waarom hebben andere toppers in de eredivisie niet die statistieken? Iemand die echt goed kan koppen er er makkelijk meer maken in dat geval. Kraam gewoon geen onzin uit. Luuk is heel beperkt maar als hij één aspect goed beheerst is het wel koppen!

30 april 2023 om 14:42

@excedo dat heb je nu in dit topic al een keer of 4 herhaald ja. Ga je dat nou onder alle reacties zetten? Buiten dat klopt het ook nog niet eens. Van de 88 kopgoals zijn er 61 (waarvan 8 tegen de topclubs) in Nederlandse competities gemaakt (70%), 15 in EL/CL wedstrijden (17%) en12 buitenlandse competities (14%). Volgens mij alsnog een aardig moyenne, ook buiten de Eredivisie. Nota bene de EL finale beslist met twee kopgoals en in La Liga evenveel kopgoals gemaakt als met zijn linker en rechter bij elkaar 👍

30 april 2023 om 15:40

Johan Cruijff heeft 83% van zijn doelpunten in Nederland en Amerika gemaakt, maakt dat hem dan ook een matige voetballer? Dat hij 80% van zijn doelpunten gemaakt heeft in de Eredivisie is ook niet raar als je ongeveer 65% van je wedstrijden in Nederland hebt gespeeld. Dat is het mooie van cijfers je kunt ze interpreteren zoals het voor jou het beste uitkomt. Stel hij scoort x-% van alle goals met het hoofd is hij dan een goeie kopper of kan hij slecht schieten??

30 april 2023 om 22:21

Gimenez doet het 10 keer beter dan luuk de jong.

30 april 2023 om 15:12

Het is ook het enige wat hij kan, maar idd wel goed

En timber is een goede kopper zeker, maar die stond toevallig op de verkeerde plek..

Haha, Willem toch…
Luuk is een van de beste, zo niet de beste kopper van Europa. Hij moet wel de ballen van de flanken krijgen.

30 april 2023 om 13:04

ronaldo is de beste kopper maar daarnaast heb ik benzema een kopgoal zien maken die ik de jong nooit zal zien maken. in spanje deed die het eventjes goed maar hij zakte toch aardig weg.

30 april 2023 om 13:09

Een goeie kopper ben je niet door een keer een spectaculaire kopgoal te maken. Je bent het door consistent te zijn.

Luuk de Jong komt niet eens heel hoog in de lucht, maar hij positioneert zichzelf slim en weet hoe hij moet knikken met zn bolletje. Zelfs kleine spelers kunnen goede koppers zijn, zoals Linssen.

30 april 2023 om 13:23

Had Linssen niet ook eens 8 kopgoals in een seizoen? Bizar haha.

30 april 2023 om 13:29

Linssen kan ook oprecht wel goed koppen. Als het geen dwerg was, zou hij echt 10 goals per seizoen extra maken. Geldt trouwens ook voor Paixao. Die wint op een of andere manier kopduels van mensen die 3 koppen groter zijn.

30 april 2023 om 13:36

Hij zal nu toch wel één van de grootste zijn.
Iemand die weet hoe hij het doet en hoeveel kopgoals hij heeft?

30 april 2023 om 13:51

Linssen maakte laatst pas zijn eerste goal in Japan, en die was gewoon met de voetjes

30 april 2023 om 14:14

Kijk anders is ff na wie meer kopgoals heeft gemaakt en meer kopduels heeft gewonnen, dan komt Ronaldo niet eens is in de buurt van Luuk de Jong.. 1 mooie kopgoal van Benzema wow wat knap..zo heb ik ook Luuk de Jong een omhaal zien maken die ik Benzema nog nooit heb zien maken..

30 april 2023 om 14:33

@Fey Knap hoor in de eredivisie van Luuk.

Haha wat een man die Willem. Je kan alles zeggen over de Jong maar koppen kan hij als de beste.

Luuk de Jong kan niet ontzettend veel, maar als hij 1 ding wel kan, dan is het koppen.

30 april 2023 om 13:21

Idd, als Willem nu had gezegd dat Luuk geen goede technische voetballer is, dan had ik hem gelijk gegeven. Maar als Luuk een ding wel goed kan, dan is het wel koppen.

30 april 2023 om 13:37

Dat is het mooie van ouder worden.
S morgens al aan de borrel naast je croissantje.

Ik vind De Spits De Jong ook niet zo heel bijzonder maar we kunnen moeilijk gaan ontkennen dat hij een van de beste koppers is van Europa haha

30 april 2023 om 14:20

Waarvan 80% gescoord in de eredivisie.z

Luuk de Jong heeft zijn gebreken… Maar koppen kan hij als een van de beste. Och Willem toch.

Luuk de Jong: maakt 88 doelpunten met het hoofd, alleen Ronaldo maakte er meer.Van Hanegem: "Luuk de Jong is niet zo'n goede kopper". Deze man doet het er vaak ook maar gewoon om he? Hoe kun je nou zo'n geweldige voetballer geweest zijn en dan nu zulke onzin uitkramen? Zowel nationaal als internationaal zijn er vrijwel geen betere koppers dan de Jong. Dat zagen we al bij Sevilla in de Europa League, maar ook in La Liga maakt hij evenveel doelpunten met het hoofd als met links en rechts bij elkaar. "Geen bijzondere kopper". 😅

30 april 2023 om 13:22

Vind het ook altijd bijzonder dat iemand die op een dusdanig hoog niveau heeft gevoetbald zulke onzin uitkraamt. Misschien moet Willem even een clipje van alle kop goals van Luuk de Jong terug kijken. Laten we het maar op de leeftijd van Willem gooien…

Zoveel domheid Willem….. Luuk is een van de beste koppers in Europa…. Gebrek aan bruikbare aanvoer zorgt ervoor dat de kop goals minder zijn dit jaar

Euh, Willem... Luuk wint structureel bijna tweederde van zijn kopduels. Zowel in de eredivisie als in Spanje. Misschien doelt hij erop dat hij geen extreem goede afmaker is met het hoofd, maar volgens mij heeft hij in zijn carriere best wat goals gemaakt met het hoofd. Overigens is het dit seizoen wel iets minder.

Geen bijzondere kopper... Willem toch.
Dat we zonder hem zouden moeten kunnen vind ik overigens wel. Dat zei ik na zijn eerste vertrek ook al. Ik had er vertrouwen in dat we een meer voetballende spits zouden krijgen.

Willem, bij deze heb ik je toch eindelijk in het rijtje van Sjaak en de tweeling uit Brabant moeten plaatsen. Wat een geweldig domme uitspraak

Sorry Willem hier zit je echt naast, koppend is Luuk gewoon heel erg sterk.

Ik heb ook vaak kritiek op Timber gehad dit seizoen als een directe tegenstander scoorde maar dit was de perfecte voorzet op met afstand de beste kopper van de eredivisie. Timber springt er met zijn hele hebben en houden tegenaan. Veel meer kun je niet van hem verwachten.

Als je als 'voetbalkenner' zegt dat Luuk de Jong geen bijzondere kopper is ben je niet meer serieus te nemen.

Wimpie stelt dat Luuk geen goede kopper is… de onderliggende gedachte is dat Timber verkeerd stond.. en dat het wederom over Ajax gaat, en hoe slecht het daar nu wel niet gaat.

Misschien moet ie wat meer z’n eigen club supporten en minder mauwen over de rest van de “traditionele top 3”, want als Ajax en PSV WEL in goede doen waren, dan had z’n eigen club niet daar gestaan waar ze nu staan.

30 april 2023 om 13:15

Deels met je eens, alleen Dat laatste totaal niet. Als feyenoord de rest 'gewoon' wint komen ze op 85 punten. Dat is net geen top 10 aller tijden van de eredivisie dus ook met een goed ajax en of psv hadden ze grote kans gemaakt op een kampioenschap.
Verder slaat het nergens op wat Willem zegt, de Jong beste kopper van de eredivisie van de afgelopen 20(?) Jaar

30 april 2023 om 13:52

Laatste is natuurlijk pure onzin. Of elk jaar dat Ajax of PSV kampioen is geworden was dat geluk omdat Feyenoord niet in goede doen was.

Willem ik heb je hoog zitten, maar hier sla je de plank wel mis.

Barca, Sevilla & Nederlands elftal haalden Luuk omdat hij zo'n sierlijke schijnbeweging heeft, nou goed Willempie..

Hij is een goede kopper. Maar verder een matige spits. PSV moet hoger mikken.

Luuk is vooral een speler die sterk is in de vooractie waardoor hij vaak redelijk vrij in kan koppen.

Ik durf wel te stellen dat Luuk de Jong tot de 3 beste koppers ter wereld behoort. Die kan heeft, ondanks beperkte voetballende kwaliteiten, toch een erg mooi cv opgebouwd. En dag komt vooral door zijn specialisme in de lucht.
En ja, je kunt het Ajax prima aanrekenen. Maar wat De Kromme hier doet is laten lijken alsof PSV niet zoveel kan, waardoor Ajax nog minder lijkt de kunnen.

Ali Daei vind ik nog steeds de beste. Geweldige sprongkracht, koopkracht had ie en scoorde uit moeilijke hoeken. Verder C. Ronaldo natuurlijk en L. De Jong hoort ook in dit rijtje thuis. Geweldige kopper.

Bewijst maar weer dat Willem maar wat roept om zijn praatje weer te vullen...

Nee Luuk de Jong is meer een dribbelaar.😄

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren