Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem begrijpt verrassende Oranje-oproep: ‘Dat heeft aan hem gevreten’

Laatste update:

Willem van Hanegem kan begrijpen dat Jordy Clasie tijdens deze interlandperiode deel uitmaakt van de selectie van Oranje voor de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland. De oud-international signaleert in het programma Willem van Oranje van ESPN dat de dertigjarige middenvelder van AZ het moeilijk heeft gehad in het buitenland. Desondanks vindt Van Hanegem Clasie nog altijd een goede speler.

“Hij is een familiemens. Als hij in het buitenland is, weet hij niet hoe snel hij weer naar Nederland moet komen. Dat heeft toch aan hem gevreten, eerlijk gezegd. Het was een goede speler en het blijft een goede speler, dus het verbaast mij niet dat hij gewoon opgeroepen wordt”, zegt Van Hanegem. Clasie speelde in november 2016 tegen België (1-1) zijn zeventiende en voorlopig laatste interland.

Clasie keerde in 2018 terug in Nederland, na drie jaar in het buitenland voor Southampton en Club Brugge te hebben gespeeld. Na een jaar op huurbasis voor zijn oude club Feyenoord te hebben gespeeld, nam AZ hem definitief over van Southampton. Sindsdien speelde Clasie 79 officiële wedstrijden voor de Alkmaarders. Van Hanegem zou Clasie echter niet in de basiself van Oranje posteren in de oefenwedstrijd tegen Denemarken van komende zaterdag.

“Ik zou Drommel nemen. Hij heeft niet zo’n geweldig seizoen, nee. Maar dan moet je hem wel de kans geven”, zo begint Van Hanegem bij de keeper als hem gevraagd wordt naar zijn ideale opstelling voor de eerstvolgende wedstrijd van Oranje. Zijn defensie zou bestaan uit Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind.

“Blind vind ik geen goede verdediger, maar het is makkelijk om te zeggen: hij speelt niet. Het is een aardige speler, maar het gaat steeds minder en minder worden”, stelt Van Hanegem. Op het middenveld kiest hij voor Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Davy Klaassen, terwijl zijn voorste linie zou bestaan uit Arnaut Danjuma, Memphis Depay en Steven Berghuis. “De manier waarop hij gaat spelen... Je zit toch niet met een team dat er helemaal niks van begrijpt? Ik begrijp niet waarom die mensen nu al zo bezig zijn met de manier van spelen. We moeten gewoon 4-3-3 spelen en waar je nodig bent, moet je zijn. Meer is het niet.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hmm wie had dat gedacht, dat van Hanegem de oproep van Clasie zou begrijpen 😁

23 maart 2022 om 12:31

Het valt me nog mee dat Willem, hem niet gelijk de basis in praat.

23 maart 2022 om 13:18

Haha, inderdaad ja. Opzich ook geen hele bizarre keuze van van Gaal natuurlijk, al had ik persoonlijk eerder Gravenberch of zelfs Rosario/veerman gekozen.

23 maart 2022 om 13:37

Nou ik vind het wel bizar. Clasie is inmiddels 30 jaar en over een paar maanden 31. Ik begrijp echt niet waarom je zo'n speler erbij roept. Het is ook niet dat hij ooit een bak aan internationale ervaring heeft opgedaan en weet wat het is om prijzen te winnen.

23 maart 2022 om 13:47

Van Gaal heeft hem natuurlijk al een tijd mee gemaakt dus weet wat hij kan. Voor de rest lijkt het niet echt nodig dat je bij Oranje weet hoe het is om prijzen te winnen.

23 maart 2022 om 13:50

Tja, hij speelt wel goed afgelopen maanden natuurlijk, dus wat dat betreft niet 'bizar' denk ik, ondanks dat er wat mij betreft zeker betere/logischere opties waren.

23 maart 2022 om 14:26

Maar wat zijn uiteindelijk de betere en logischer opties voor een clasie.
Die vanuit een cvm positie het spel verdeeld.
Dus niet vanuit een aanvallende positie.

23 maart 2022 om 14:41

Gravenberch en Rosario leken mij wel betere opties eerlijk gezegd. Gravenberch speelt iets verder naar voren maar kan prima als Clasie spelen. En Rosario doet het ook uitstekend in Frankrijk. Veerman speelt inderdaad wel verder naar voren. Op de plek van Clasie hebben we ook Koopmeiners en de Roon bijvoorbeeld nog. Dus zijn selectie lijkt me niet per se noodzakelijk, hoewel hij een goed seizoen draait.

23 maart 2022 om 15:36

Tja maar je heet Van Gaal om je controverse.... hij roept Clasie alleen maar voor de vorm op om anderen te motiveren. Clasie kan het niet eens belopen op het middenveld, als Frenkie de brommer aanstrapt kan hij hooguit staan uitzwaaien. Wellicht had Louis nog een pionnetje te kort op de training?

23 maart 2022 om 17:47

@fossen, Matisuwa zou ik ook nog eerder oproepen dan Clasie. 23 jaar en basis in de Ligue 1.

23 maart 2022 om 20:54

Opvallend dat je Rosario noemt. Ik zat ook aan hem te denken als optie ipv Clasie.

Ik zie niks van Nice behalve de opstellingen en hij is de enige die altijd speelt. Maar die staan hoog in een sterke competitie, dus dan zou het logisch zijn dat hij een oproep zou krijgen.

Was in zijn 1ste tijd bij Feyenoord ook echt wel spelbepalend. Toen hij uiteindelijk terug kwam voor een huurperiode van een jaar had ik de hoop dat hij het 2e seizoenshelft, na een paar maanden fit worden, zou laten zien dat hij het nog kon. Helaas bleef dat wat teleurstellend. Nu zie ik buiten mijn club om niet veel eredivisie voetbal maar blijkbaar heeft hij de weg omhoog weer gevonden en dat gun ik hem van harte.

Gaat t Willem? Wel erg subjectief. Doe dan iemand met toekomst en beter is. Veerman bijvoorbeeld. Die moet zich nog bewijzen hoor,maar is niet minder dan Clasie

23 maart 2022 om 15:39

Zo kun je er nog wel 20 oproepen die beter zijn dan Clasie, Timber van Utrecht is ook nog beter dan Clasie, sterker nog Timber van Ajax kun je nog beter op het middenveld zetten dan clasie die kan dat helemaal niet belopen joh. Je speelt ook verdedigend gezien met een man minder met Clasie door zijn fysiek kan hij niets aan doen maar de tegenstanders profiteren daar natuurlijk wel van.

Leuk voor Clasie dat hij er bij zit, maar normaliter zoal hij niet op veel speeltijd hoeven rekenen.

Overigens wel een opvallende opstelling van v. Hanegem. Ik zou zeker niet voor Drommel kiezen, die jongen gaat het niveau wat je voor Oranje nodig hebt toch nooit halen. Beter die jongen uit Duitsland een kans geven. (Ben even z'n naam kwijt.)

Middenveld is ook wel erg saai zo. Ik zou gaan voor of Klaassen of Wijnaldum, maar zeker niet allebei.

Blind op Linksback......tja. Fijn dat hij af en toe een goede pass geeft, maar dat weegt wat mij betreft inmiddels niet meer op tegen de verdedigende blunders die hij maakt. Lekker Malacia weer een keer een kans geven.

23 maart 2022 om 12:48

Je bedoelt Mark Flekken denk ik, ik zou hem ook eerste keeper maken bij afwezigheid van Bijlow en Cillissen. Verder hoop ik op een middenveld van Frenkie, Koopmeiners en Berghuis. Alle drie basisspelers en bezig aan een goed seizoen, Wijnaldum en Klaassen niet. Al gaat er waarschijnlijk sowieso 1 van de 2 starten

23 maart 2022 om 12:51

Haha die bedoel ik idd. Thanks.

3e alinea heb ik mijn vraagteken bij. Quote: "van Hanegem zou Clasie echter niet in de basiself van Oranje posteren in de oefenwedstrijd tegen Denemarken van komende zaterdag. “Ik zou Drommel nemen. Hij heeft niet zo’n geweldig seizoen, nee. Maar dan moet je hem wel de kans geven”, zo begint Van Hanegem bij de keeper als hem gevraagd wordt naar zijn ideale opstelling voor de eerstvolgende wedstrijd van Oranje." - Denkt Van Hanegem nou dat Clasie een keeper is?

23 maart 2022 om 12:45

Het is heel raar geschreven dit artikel. Ik las het in 1e instantie ook zoals jij doet.

Maar onderstaand zinnetje is van groot belang in dit geval:
"zo begint Van Hanegem bij de keeper als hem gevraagd wordt naar zijn ideale opstelling voor de eerstvolgende wedstrijd van Oranje."

23 maart 2022 om 12:47

Misschien dat die eerste zin nog bij alinea 2 hoort. Dan scheiden ze de onderwerpen tussen Clasie en Drommel.

23 maart 2022 om 12:50

Dat zou idd beter geweest zijn.

Op de manier van selecteren hoort hij er ook wel bij te zitten. Doet het hartstikke goed bij en met AZ en als je op korte termijn kijkt dan is het niet gek dat v Gaal hem oproept. Op de lange termijn natuurlijk een ander verhaal. Clasie zal niet meer groeien en is dit wel zijn max.

Het is helemaal niet makkelijk om van Blind te zeggen 'hij speelt niet'. Zelfs in deze vorm is ie met afstand de beste Nederlandse optie, helaas. Om nu met een paar oefenwedstrijden te proberen om Wijndal of Malacia in te passen is geen optie.

Clasie is natuurlijk een totaal misplaatste oproep. Voegt absoluut niets toe aan de selectie.

23 maart 2022 om 13:26

Met afstand zelfs ? Juist in wedstrijden waar hij onder druk komt, is hij super kwetsbaar.

Je objectiviteit laat je in de steek

23 maart 2022 om 13:37

Vind je Wijndal en Malacia betere opties?

23 maart 2022 om 13:42

Zeker. Met name Malacia is soms wel wat slordig, maar kan zijn foutjes vaak nog corrigeren op snelheid. Blind maakt misschien wat minder opzichtige fouten, maar de fouten die hij maakt kan hij ook niet meer corrigeren.

Dus wat mij betreft zijn de jongere, snellere backs absoluut een betere optie.

23 maart 2022 om 13:51

Ik vind ze verdedigend allebei een stuk sterker en hebben beiden het voordeel van snelheid. Blind is verdedigend juist kwetsbaar; dat is iets waar de meesten het wel eens over zijn (en zeker een deel van het Ajax publiek afgelopen zondag en daarvoor ook al).
Kwaliteiten waar je tegen sterkere tegenstanders, die ik verwacht op een WK tegen te komen, meer aan qaan zal hebben.

Tegenwerping zal komen van "de voetballende capaciteoiten van Blind." Die onderken ik ook.

Ik ageerde vooral tegen je opmerking (zoals zichtbaar in mijn eerste reactie): "met afstand". Ik vind dus sowieso verdedigend Wijndal en Malacia betere opties.dus dat met afstand is denk ik wat gekleurd (eufemisme).

23 maart 2022 om 14:03

In Oranje is Blind als linksback nooit met afstand(!) de beste optie. Hij verzaakt al 4 jaar op die positie. Het probleem is vooral dat men al te lang heeft gewacht en je nu niet ineens een andere back kunt opstellen. Je zit dus aan hem vast tot na het WK. Het is dus voor Blind te hopen dat hij in een 5-3-2 formatie kan spelen, want anders gaat hij ongetwijfeld tegendoelpunten veroorzaken.

23 maart 2022 om 14:31

Misschien zou het juist beter zijn hem als linkercentraleverdediger te gebruiken bin Oranje. Dat hij gewoon achter blijft en goede ballen naar voren speelt. Zijn positie kiezen is echt goed maar zijn snelheid laat hem in de steek. Met van Dijk in het midden en de Vrij als RCV. Dan kun je mijns inziens iets proberen met Wijndal of Malacia op linksback, maar dan moet Blind wel echt opgelegd worden níet naar voren te gaan.

23 maart 2022 om 15:04

In een verdediging met 3 Cv's zou Blind een goeie aanvulling zijn, eens.
Maar als er "gewoon" 4-3-3 gespeeld wordt zou ik altijd voor De Vrij en Van Dijk naast elkaar gaan. De Vrij heeft ook een heerlijke pass in huis. Zal het iets minder vaak doen dan Blind, maar laat ook veel minder steken vallen dan Blind als het om verdedigen gaat.

Drommel in doel is hetzelfde probleem creëren als toen bi Ajax Scherpen op doel kwam te staan. Cruciale fouten en onnodige uitschakeling tegen AS Roma tot gevolg. Wil je met Oranje verder in een poule, kan Drommel er eigenhandig met missers voor zorgen dat we cruciale goals tegen gaan krijgen. Die kans is namelijk levensgroot. Gewoon Cillessen op doel. By far onze minst slechte, eigenlijk beste keeper. Nog nooit gefaald in Oranje. Al heeft hij tegenwoordig wel vaak te maken met blessures. Dat is wel even een puntje van aandacht.....

23 maart 2022 om 14:10

Ik zou er ook niet mee zitten als Flekken op doel zou staan. Als ik de statistieken er even bij pak:

Cillessen: 15 wedstrijden, 26 tegendoelpunten en 3 clean sheets.
Flekken: 25 wedstrijden, 22 tegendoelpunten en 9 clean sheets.

Natuurlijk zegt dat niet alles, maar dan zou ik toch voor de doelman in vorm gaan. Het is ook niet zo dat Cillessen nou echt een puntenpakker is. Bovendien weet je bij voorbaat dat 99 van de 100 strafschoppen erin gaan bij hem. Ik vind de reach van Cillessen echt heel matig. Een bal die goed in de hoek zit, zit er bij hem wel vaak in.

Maar goed, dat Cillessen er wel bij zou moeten zitten, daar ben ik het wel mee eens. Drommel mag dan jong zijn, maar heeft op dit moment niet eens het niveau van PSV, laat staan Oranje. Hij kan duidelijk (nog) niet tegen de druk, dus dat moet je 'm ook helemaal niet aandoen. Zoet had daar in het verleden ook last van, toen hij incidenteel een paar keer mocht keepen.

23 maart 2022 om 16:05

Volgens mij start Flekken tegen Denemarken. Hem ken ik niet zo goed, maar we gaan het zien. Hoop dat hij echt kan keepen, want Drommel is het helemaal niet, Cillessen te vaak geblesseerd en Bijlow maakt de laatste tijd veel te veel foutjes, dus die is ook niet onomstreden. Hoewel Slot ons anders wil doen geloven, is Bijlow echt nog niet top. Misschien in de toekomst. Laten we het hopen, want als hij beter wordt, Flekken echt goed is, en Cillessen topfit is, hebben we in elk geval een paar redelijke ballenvangers. Maar een van der Sar zit er nog niet tussen....

Met het aanbod aan spelers wat we nu op het middenveld hebben zou ik zelf ook niet zo snel aan Clasie hebben gedacht.

Maar goed, ik ben dan ook geen trainer. V Gaal heeft een bepaalde visie voor ogen wat betreft zijn tactiek waar hij een rol (in alle waarschijnlijkheid als reserve) voor Clasie ziet.
En tuurlijk, als je hem gaat vergelijken met spelers als De Jong, Koopmeiners, Berghuis etc is hij minder. Maar het is ook weer geen koekenbakker.

Clasie is pure armoede wat mij betreft. Wat brengt hij nou met zich mee waar oranje iets aan heeft? Wat eredivisie ervaring en een sterkhouder bij een subtopper. Clasie was bij Feyenoord al een big game choker en is dat nu nog steeds, onbegrijpelijk.

23 maart 2022 om 14:19

Het probleem is vooral dat er geen alternatieven zijn. Van De Beek is geblesseerd, Veerman heeft er net een handjevol wedstrijden bij PSV opzitten en Gravenberch speelt het hele jaar al verstoppertje. Vooral bij jonge spelers, snap ik dan dat je ze dan even overhevelt naar Jong Oranje als het grote Oranje even te vroeg komt.

Een ander alternatief zou dan Bazoer zijn, maar die is verdedigend zo kwetsbaar dat je dan de balans kwijt bent. Hij speelt niet voor niets nu in een soort van vrije rol in een 3-mans-centrum. Ik zou Clasie er zelf ook nooit bijhalen, maar de alternatieven zijn ook allerminst overtuigend.

Wel vind ik het erg zonde dat Van Gaal juist defensief experimenteert in plaats van aanvallend. Z'n argument dat je met 5-3-2 prima aantrekkelijk kunt spelen, gaat bij mij niet op. We hebben genoeg wedstrijden gezien om te weten dat dat niet gaat als je geen Robben's en Van Persie's in de ploeg hebt. Ik had liever gezien dat hij met spelers als Veerman, Berghuis (op het middenveld) en Gravenberch zou experimenteren. Juist het voetbaltempo op het middenveld maakt dit Oranje zo kwetsbaar en dan zou een middenveld met De Jong, Koopmeiners en Berghuis best interessant zijn. Wijnaldum zou overigens ook kunnen, maar die vind ik oprecht slecht spelen in Oranje in het afgelopen anderhalve jaar.

23 maart 2022 om 16:58

@Sirius, persoonlijk ben ik altijd wel gecharmeerd geweest van Matusiwa en Jerdy Schouten (wel veel geblesseerd geweest dit seizoen, maar nu fit). Doen het beiden goed in de Ligue 1 en Serie A. Weliswaar voor clubs uit het rechter rijtje, maar toch. Zit in ieder geval nog meer rek in en het zijn spelers die ook verdedigend echt wel hub man staan.

Heeft Willem een zonnesteek opgelopen? Waarom ‘moet’ je in godsnaam Drommel, die een belabberd seizoen speelt, een kans geven, en Flekken -die een wereldseizoen speelt in een betere competitie- niet?

Je kunt de beste man ook niet meer serieus nemen. Het wordt wel een beetje lachwekkend allemaal. Maar goed, niemand die zich er wat van aantrekt. Wat dat betreft kan ie beter bij Harry Mens blijven zitten. Niks objectiefs meer aan maar ergens onderweg heilig verklaard

Ik ben een fan van meneer van Hanegem maar wat zegt ie nou eigenlijk mbt Daley Blind? HIj stelt 'm wel op maar..

â€å“blind vind ik geen goede verdediger, maar het is makkelijk om te zeggen: hij speelt niet. Het is een aardige speler, maar het gaat steeds minder en minder wordenã¢â‚¬â, stelt Van Hanegem. Ik snap dit echt niet.

Typerende teksten voor (oud) voetballers die interessant willen klinken wanneer er niets te melden valt ofzo. Valt me echt op dat van alle sporten vooral de voetballers dingen zeggen waarvan je echt denkt
wtf l*l je nou joh?

Van Hanegem heeft deze keer wel heel lang moeten wachten voor hij Clasie weer de bekende veer in de reet steekt. Maar de voorzitter van de Clasie fanclub is back in town!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren