Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem aangeslagen door dood Jansen: ‘Column valt mij zwaar’

Laatste update:

Het nieuws van het overlijden van Wim Jansen op 75-jarige komt hard aan bij Willem van Hanegem. De voormalig speler en trainer van Feyenoord hoorde het slechte nieuws dinsdag toen hij op de golfbaan stond. "Ik schrijf al jaren columns voor het AD, maar deze valt mij zwaar", aldus de bedroefde Van Hanegem, die samen met Jansen in 1970 de Europa Cup I veroverde met Feyenoord in het San Siro.

"Dat Wim Jansen er niet meer is, kwam bij mij binnen als een schok", schrijft Van Hanegem dinsdag in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Ik had vorig jaar gelezen dat hij de ziekte van Alzheimer had, maar ik hield er geen rekening mee dat de wereld hem zo snel zou verliezen." De trainer in ruste probeert vervolgens Jansen als teamgenoot te omschrijven. "Wim was mogelijk een nog grotere mopperaar dan ik als speler; hij kon echt tekeergaan als mensen er een potje van maakten. En Wim was later natuurlijk technisch directeur in De Kuip toen ik trainer van Feyenoord was."

Van Hanegem benadrukt dat hij door de jaren heen altijd een goede band heeft gehad met Jansen, bij wie dementie was geconstateerd. "Nee, wij waren niet gebrouilleerd, al ken ik de verhalen van mensen die denken dat het wel zo is. Toen ik trainer van Feyenoord was, zou Wim als technisch directeur bij voorzitter Jorien van den Herik hebben aangedrongen op mijn vertrek. Ik kon me dat niet voorstellen, eerlijk gezegd. Van den Herik verlengde mijn contract en toen verdween Wim bij Feyenoord. Dan zoek je elkaar even wat minder op in de jaren die volgen. Maar geloof me, er zijn nog veel momenten geweest dat we uitgebreid met elkaar hebben gesproken", aldus Van Hanegem.

Voor Van Hanegem is het zwaar om de juiste woorden te vinden om het overlijden van Jansen goed te omschrijven. "Ik schrijf al jaren columns voor het AD, maar deze valt mij zwaar. Omdat ik Wim en zijn familie goed heb gekend. En ook omdat ik niet graag op de voorgrond treed als er mensen zijn overleden. Er zijn al zoveel van die types die dat maar al te graag doen. Maar ik wilde en moest uiteraard toch stilstaan bij het overlijden van de man met wie het een genot was om te voetballen", zo besluit de voormalig trainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Respectloos om een clickbaitkop te maken over een overleden persoon. Doe ff normaal VZ. Ga jullie schamen.

25 januari 2022 om 18:40

Sorry maar wat is er mis met de kop?

25 januari 2022 om 18:45

Idd, bij de titel denk je direct aan Jansen, verder niets vreemds.

25 januari 2022 om 18:57

Aangepast dus nu geen kritiek. Geld verdienen over de rug van een overleden persoon is gewoon respectloos in mijn ogen.

25 januari 2022 om 18:43

Deze titel is niet zo veel mis mee, toch? Wat stond er eerder?

25 januari 2022 om 18:46

Hoezo clickbait? Je kan ook doorslaan in de kritiek. Veel sterkte aan de mensen die Wim lief hadden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem niet ken en nooit heb zien voetballen. Eigenlijk best erg gezien het toch wel een grootheid is in het voetbal..

25 januari 2022 om 18:55

Leg ajb even uit wat er respectloos is aan deze titel, want met de beste wil van de wereld zie ik het niet.

25 januari 2022 om 19:00

Titel is al aangepast.

25 januari 2022 om 19:21

Ja wat stond er dan?

25 januari 2022 om 20:14

@Catenaccio 2.0. Er stond eerst: Van Hanegem eert 'man met wie het een genot was te voetballen'. In mijn optiek geen hele rare titel. VZ heeft veel slechtere gehad in het verleden.

25 januari 2022 om 23:14

Dan is deze titel veel.slechter. Deze gaat over leed van Willem en zijn probleem met de dood van Wim. Dan is de vorige toch beter. Ere wie ere toekomt. En nu is dat even Wim Jansen. Morgen mag Willem weer de noodzakelijke aandacht opeisen.

26 januari 2022 om 01:07

Zoals ik deze lees, er vanuitgaand dat er veel berichten eerder waren over Wim, dan gaat deze over het feit dat de andere Wim er in dit geval niet zomaar even een column over weet te schrijven. Uiteindelijk vraagt de media ook Van Hangen weer naar zijn mening of column.

Wim Jansen is (samen met Johan Cruijff) toch wel het levende bewijs dat voetbalkennis samen kan komen. Beiden hebben samen gespeeld bij Ajax en in de VS en beiden zijn lid van een klein clubje spelers dat voor Ajax en Feyenoord heeft gespeeld. En beiden zijn ze toch nog geliefd onder de supporters van de club waar ze het langst hebben gespeeld en begonnen zijn. Uiteindelijk hadden ze ook allebei een duidelijke visie, waar Jansen de jeugd van Feyenoord mee onder handen heeft genomen en deze toch aardig op niveau had gekregen, was de visie van Cruijff voor Barcelona en Ajax een begin van een goede periode. Misschien heeft Wim Jansen wel te weinig de credits gekregen uiteindelijk, maar ook hij heeft natuurlijk een flinke bijdrage geleverd aan de het Nederlandse voetbal.

25 januari 2022 om 19:08

Grappige was dat ze allebei maar weinig mensen serieus namen als het over voetbal ging, maar naar elkaar luisterden ze!

Moet het overlijden van legend Jansen worden overschaduwd door andere legend Van Hanegem te laten vertellen hoe zwaar hij het er mee heeft? En dan met een foto van VanHanegem er bij? Hoe kan ik het nieuws kapen door het over mij te laten gaan en VZ doet er lekker aan mee! Chapeau!

25 januari 2022 om 20:19

Een column wijden aan het overlijden van zijn vriend en voormalig ploeggenoot, op de dag van diens overlijden, is toch niet heel gek? In dit geval is het niet zo dat het iemand is die ver van Jansen afstond en interessant gaat proberen te doen. Van Hanegem is niet iemand die snel op de voorgrond wil treden, maar in dit geval snap ik deze column en strekking daarvan helemaal.

25 januari 2022 om 23:09

Voor 80% met je eens. Niet de 20% waar ik moet lezen dat willem het er zo moeilijk mee heeft. Hou het bij Jansen en deel je emoties met je vrouw. En VZ doet er ook nog aan mee door juist dat aspect er uit te lichten.

25 januari 2022 om 20:26

Zeer ongepaste reactie. Het is toch mooi om zo'n legende te eren? Van Hanegem geeft zelf aan het ongemakkelijk te vinden, omdat hij er niet mee te koop wil lopen met een column en houdt het heel kort.

Wat een negatief persoon ben jij.

25 januari 2022 om 22:37

Wim Jansen was geen legende. Beetje overschatte speler

25 januari 2022 om 23:11

Precies wat ik zeg: eer de legende met mooie herinneringen. Bespaar me de teksten die vertellen dat je het er zo moeilijk mee hebt. Had je zo weer een alinea over Jansen kunnen schrijven.....

25 januari 2022 om 23:23

Echt onvoorstelbare reactie hier. Alsof Willem de krant gebeld heeft of hij een reactie over zijn eigen gevoel mag geven? Beide voetballegendes gaan lang terug, buren in HIAmbacht in de tijd van het beste Feyenoord ooit. Allebei enorm betrokken gebleven bij Feyenoord. Als je beide personen in ook maar een heel klein beetje kent, dan zou je je schamen voor je eigen reactie.

26 januari 2022 om 14:34

Fascinerend. Er is iemand dood en dat is voor sommigen aanleiding om te gaan debatteren over de vraag of hij wel of niet een legende was. Iets met fatsoen en prioriteiten in het leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren