Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Halst: ‘Of hij er geschikt voor is? Dat vind ik moeilijk om te beantwoorden’

Laatste update:

De KNVB moest door het vertrek van Dick Advocaat en Hans van Breukelen op zoek naar een nieuwe bondscoach en technisch directeur en lijkt die in Ronald Koeman en Nico-Jan Hoogma nu te hebben gevonden. Laatstgenoemde heeft de afgelopen dikke tien jaar een goede naam opgebouwd als algemeen directeur bij Heracles Almelo en Jan van Halst denkt dat die keuze weleens goed uit zou kunnen pakken.

“Het is in elk geval een verfrissende keus. Of hij er geschikt voor is? Dat vind ik moeilijk om te beantwoorden omdat de functies bij Heracles en de KNVB erg uiteenlopen”, vertelt de bestuurder van FC Twente in gesprek met de NOS. Van Halst is het in ieder geval niet eens met de kritiek dat Hoogma niet op de hoogte zou zijn van internationale ontwikkelingen: “Ze wilden hem niet voor niets bij HSV hebben.”

Hoogma liet onlangs met onder meer het uit de selectie zetten van Brahim Darri zien harde beslissingen niet te schuwen en Van Halst ziet wel overeenkomsten tussen de manier waarop Hoogma als voetballer opereerde en nu als bestuurder fungeert: “Hij heeft zelf altijd het maximale uit zijn mogelijkheden gehaald. Als speler en als directeur bij Heracles. Dat eist hij ook van zijn omgeving: het maximale.”

Henk Kesler, voormalig bestuurslid van FC Twente en directeur betaald voetbal bij de KNVB, is het ermee eens dat Hoogma een goede keuze is, al zet hij wel zijn vraagtekens bij de functie van technisch directeur: “Toen ikzelf directeur was bij de KNVB, vond ik een technisch directeur overbodig. En nu eigenlijk nog. Misschien dat voortschrijdend inzicht en het werk van Nico-Jan mijn gedachten zullen veranderen.”

Denk jij dat Nico-Jan Hoogma de juiste keuze zou zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat kan de technisch directeur binnen de KNVB doen? Die doet niet aan aankopen, verkopen, onderhandelingen?

3 februari 2018 om 11:04

Nee, maar wel een goede doorstroming van jeugd realiseren door middel van talentontwikkeling en opleiding (van speler en trainers). Of wat dacht je van technische innovaties zoals de Hawk-Eye en de videoscheidsrechter? Hij is een soort Van Basten. Alleen op een lager niveau en als eindverantwoordelijke.

Van Gaal lijkt me nog steeds een prima man voor de positie van technisch directeur.
Was die al benaderd of wilde hij niet (meer)?

3 februari 2018 om 16:42

we moeten eens ophouden met Van Gaal. Hij wil niet en is al op leeftijd gewoon de volgende generatie de kans geven.

3 februari 2018 om 17:01

De technisch directeur gaat zich voornamelijk bezighouden met de ontwikkeling van het Nederlands voetbal. Van Gaal is natuurlijk qua ervaring en kennis de juiste man, maar hij is natuurlijk ook al 66 jaar, erg koppig en bovendien denk ik dat hij liever adviseert dan zo'n functie aan te nemen.

Het Nederlandse voetbal is nu gebaat bij structuur, een nieuw en stevig fundament en een technisch directeur die nog een aantal jaren mee kan. Dan zie ik liever een relatief jonge technisch directeur met Van Gaal als een adviseur op de achtergrond.

Ik had wel gehoopt op een persoon met internationale ervaring. In Nederland heeft Hoogma enigszins een reputatie, maar in Europa en daarbuiten is het gewoon een lichtgewicht die nog niet bewezen heeft een functie bij de Knvb aan te kunnen.

De toekomst zal uitwijzen of Hoogma een goede keuze is. Heracles en de Knvb zijn niet te vergelijken, zowel qua grootte als de functie die hij zal gaan bekleden. Ik moet ook bekennen dat ik zo even niet iemand kan bedenken die vrij is, de juiste leeftijd heeft en aantoonbaar beter is.

Verder ben je vooral afhankelijk van de spelers in Oranje. Hoe gaan zij zich ontwikkelen, hoe gaan ze met de enorme druk om na twee misgelopen eindrondes en hoe gaat de jeugd zich manifesteren? Koeman is absoluut de juiste keuze als bondscoach, maar je bent als coach zo sterk als het collectief en de kwaliteiten die daaruit voortvloeien.

In elk geval wel geschikter dan Van Halst zelf. Persoonlijk snap ik totaal niet waarom men niet voor Wim Jonk gaat. Een fijnbesnaarde speler met een fantastisch spelinzicht die dicht bij de Cruijff-lijn staat en hiermee in commercieel opzicht ook heel interessant is vanwege de link met de Cruijff Foundation, een unique selling point voor Nederland wereldwijd. Maar ik zal wel dom zijn.

3 februari 2018 om 19:10

Wim Jonk heeft het vereiste niveau niet. Hij mist overzicht en is prima om details in te vullen. Als ik me niet vergis heeft Hoogma ook nog zijn HTS afgerond in zijn actieve periode. Dat zegt genoeg denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren