Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Halst looft ‘fantastisch’ Oranje-duo: ‘Daarin zijn zij heel erg goed’

Laatste update:

Jan van Halst is lovend over het optreden van verdedigers Nathan Aké en Jurriën Timber in het door het Nederlands elftal met 1-4 gewonnen Nations League-duel met België van vrijdagavond. De analist ziet de twee centrale verdedigers graag nog vaker samen met Virgil van Dijk spelen in de achterhoede van Oranje. Nederland komt in deze periode nog in actie tegen Wales (8 en 14 juni) en Polen (11 juni).

"Achterin heeft Louis van Gaal ook een aantal interessante keuzes die hij moet gaan maken, want Aké en Timber gaven hun visitekaartje wel af, toch?", werpt presentator Bas van Veenendaal op bij Ziggo Sport. "Ja, fantastisch", antwoordt de enthousiast geworden Van Halst. "Qua doordekken zijn zij heel erg goed. Omdat ze weten dat ze Virgil van Dijk nog als extra slot op de deur hebben. En dat is natuurlijk wel prettig. Dan kan Aké, met name tegen Romelu Lukaku, continu doordekken", verwijst hij naar het optreden van de verdediger tegen de Belgische spits.

"Dat werkt gewoon lekker, dat ze continu doordekken", vervolgt Van Halst zijn analyse over de rol van Aké en Timber bij Oranje. "Maar ook aanvallend en opbouwend, qua inpassen. Aké had continu de goede inspeelpass, waardoor het Nederlands elftal aan het voetballen kwam. En Timber kennen we natuurlijk bij Ajax. Die kon nota bene bijna rechtshalf lopen. Gewoon niet te moeilijk, meedoen met het voetballen, mensen wegsturen. Dus voetballend zijn die ook van meerwaarde", aldus Van Halst.

Aké weet zelf dat hij zich nu moet bewijzen richting van Gaal, nu het WK in Qatar steeds dichterbij komt. "Er liggen zeker kansen", doelt de verdediger maandag tegenover De Telegraaf op zijn rol in het 3-4-1-2-systeem van de bondscoach. "Door de verandering van systeem is er een extra plekje vrijgekomen, maar ik geloof ook in mezelf in een systeem met vier verdedigers. Uiteindelijk ligt het aan mezelf. Hoe ik op die positie speel en hoe ik het op de club doe."

De Oranje-verdediger weet heel goed wat Van Gaal van hem wil: meer diepte in de opbouw: "Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij dat meer van mij wilde zien. In de loop van het seizoen heb ik me daarin verbeterd en ben ik daar meer naar op zoek", aldus Aké, die redelijk tevreden is over afgelopen seizoen ondanks de slechts veertien optredens in de Premier League. "Vorig seizoen was nogal ongelukkig met veel blessures. Dit seizoen heb ik meer gespeeld en ook vaker belangrijke wedstrijden gespeeld. Al met al is het een beter seizoen geweest. Hopelijk kan ik dat doortrekken naar volgend seizoen."

Dat Aké in de Engelse media in verband wordt gebracht met een transfer naar Newcastle United zegt de veelzijdige verdediger van het Nederlands elftal niet veel. Een zomers vertrek staat niet op zijn lijstje. "Ik ga ervoor om me volgend seizoen nog meer te laten zien. In principe wil ik gewoon door bij City." Aké ziet de duels in de Nations League overigens niet als een onnodig zware belasting na een zwaar seizoen bij Manchester City. "De bondscoach heeft gezegd dat dit al deel uitmaakt van de voorbereiding op het WK. Daarom is dit een heel belangrijke periode voor ons om te werken aan het team en het implementeren van het systeem. Tegen België was het een goede stap. Hopelijk kunnen we dat doorzetten tegen Wales."

Nathan Aké en Jurriën Timber verdienen een basisplaats in Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ake en timber kloppen hard op de deur voor een basisplaats. Ake heeft het voordeel dat hij links is en de rest rechts. Timber is een klasse apart in de opbouw. Al is De vrij natuurlijk heel stabiel in het verdedigen. De ligt kan heel sterk zijn maar maakt best vaak een fout ( hands oid) waardoor het ook weer moeilijk wordt.

Wat een luxe eigenlijk, je hebt drie wereld CV’s en Ake en Timber die zich goed laten zien. Lastige keuzes, Virgil staat wat mij betreft vast maar kan niet tegelijk met de Vrij en de Ligt. Dat vind ik wat te statisch en kwetsbaar tegen snelheid en beweegbaarheid. Denk dat Ake blijft omdat hij links kan spelen en Timber dan plaats moet maken. De Vrij is de betere verdediger tegen toplanden, als je zelf de betere bent zou ik met Timber spelen om minder kwetsbaar te zijn in de omschakeling.

7 juni 2022 om 07:02

Ik heb ook al heel vaak gezegd dat ik het niet zie zitten in een combinatie van de ligt, de vrij en van dijk. Het zijn verdedigers die vooral in de mandekking staan. Ik zie het liefste teze of timber, met centraal 1 van de 3 en links Ake of Blind.

7 juni 2022 om 12:34

Dan was dit dus tóch de beoogde basisopstelling met Timber, Van Dijk, Aké. Tegen hele sterke tegenstanders zou ik overigens De Vrij wel op Timber's plek zetten denk ik.

Lastig. Ik vond Timber overtuigender dan Aké, maar Aké had in het begin wel Lukaku tegen zich en we weten niet of iemand anders het beter gedaan zou hebben. Met Timber creëer je een overtal op het middenveld. Iig vond ik De Ligt op de positie van Aké niet overtuigen. Denk dat je De Ligt toch op positie van Timber of van Dijk moet zien om een goed oordeel over hem te vellen. Zelfde voor De Vrij. Die moet zich ook op 1 van die 2 plekken richten. Dat maakt de positie van Aké wel kwetsbaar in de zin dat daar gekeken moet worden wie daar naast Aké zich daarop moet richten. Verder viel België natuurlijk erg tegen.

6 juni 2022 om 21:05

Eens met je verhaal. Betreft die LCV positie: als Van Gaal echt wil vasthouden aan een linkspoot op die plek (en dat wil hij denk ik inderdaad) dan lijkt Blind me de back-up voor Aké. Ik ga er vanuit dat je niet met BMI aan gaat komen, die is wel links maar die is wel zooooo veel minder dan De Vrij of De Ligt dat je dat niet kunt verantwoorden enkel op basis van linksbenigheid.

6 juni 2022 om 23:20



Misschien Rekik als linksbenige back-up voor Ake? Heeft een prima seizoen achter de rug bij Sevilla, en is net op het moment dat hij basisspeler leek te worden back-to-back geblesseerd geraakt. Sevilla heeft over alle competities maar 3 potten verloren waarin hij heeft meegedaan, geen slechte cijfers. Daarnaast zit hij met 27 jaar nu op een mooie leeftijd voor een verdediger, en heeft hij inmiddels ervaring in de Ligue 1, Bundesliga, en La Liga.

6 juni 2022 om 23:40

@sander Tja, ik zie BMI ook niet echt zitten.

@joshua Ik heb Rekik alleen maar nog vluchtig op mijn netvlies vanuit zijn tijd bij PSV en toen was ik niet weg van hem. Hoe hij nu is weet ik niet. Zou best kunnen dat hij een optie is. Andere optie is misschien Stefano Denswill? Maar goed die heb ik net zo vluchtig op mijn netvlies. Deed het volgens mij leuk in België, maar nu verhuurd door Bologna. Op zich is dat op zijn leeftijd een veeg teken. Blind met Malacia naast zich zou ook kunnen. Alleen dan denk ik dat je niet van Dijk erachter moet zetten. Heb altijd het gevoel dat Blind en van Dijk naast elkaar om de eoa reden niet helemaal werkt.

7 juni 2022 om 08:49

Wat betekent "eoa"?

7 juni 2022 om 10:45

In deze context; één of andere

Luxe idd achterin, zou er zo 1 inwisselen voor een betere middenvelder

Hier zit zeker muziek in. Aké zou ik daar sowieso laten staan omdat het in een driemansverdediging toch wel handig is dat je op LCV een linkspoot hebt staan. Zolang De Ligt niet zijn vorm van Ajax terug gaat vinden heb ik er niks op tegen dat Timber op de rechterkant staat. Straalt zoveel zekerheid en rust uit, gek genoeg meer dan De Ligt die toch een stuk ervarener is op topniveau. Maar wat een luxe achterin, het is nu nog wachten op een paar goede middenvelders naast Frenkie en dan kunnen er mooie dingen gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren