Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van Gaal zat bij Barcelona en wilde mij als concurrent voor Kluivert’

Laatste update:

Jimmy Floyd Hasselbaink was halverwege het seizoen 2002/03 dicht bij een transfer naar Barcelona. Het ontslag van Louis van Gaal bij de Spaanse grootmacht zorgde er uiteindelijk voor dat de overstap geen doorgang vond, zo vertelt de voormalig Oranje-international tegenover Sky Sports.

Hasselbaink maakte in de zomer van 2000 de overstap van Atlético Madrid naar Chelsea. Ook in de Premier League scoorde hij er op los, met interesse vanuit Barcelona als gevolg. “Er was al een akkoord over de transfersom. Louis van Gaal zat bij Barcelona en wilde me hebben. Hij wilde een concurrent voor Patrick Kluivert”, aldus de spits, die in 169 wedstrijden 81 keer trefzeker was voor the Blues.

“Op vrijdag was er een akkoord tussen de clubs. Dat weekend speelden we tegen Manchester United. Claudio Ranieri vroeg me nog of ik wilde spelen, want hij wist het al. Ik wilde mijn laatste wedstrijd spelen en dan de stap maken”, legt Hasselbaink uit. “Ik kreeg een trap op mijn enkel van Phil Neville en viel uit. Mijn enkel was dik, maar dat zou de deal niet afgestopt hebben.”

De slechte prestaties van Barcelona in de Spaanse competites zorgden er volgens Hasselbaink uiteindelijk voor dat zijn transfer naar het Camp Nou geen doorgang vond. “Valencia won van Barcelona en de volgende ochtend werd Van Gaal ontslagen, waarna de deal afketste.” Van Gaal werd vervangen door Radomir Antic en de interesse van Barcelona in Hasselbaink nam af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze man heeft volgens mij een hoop meegemaakt in zijn carriere. Kan eerlijk gezegd niet wachten tot hij zijn kennis en anekdotes gaat delen bij dat nieuwe programma op RTL met Humberto. Alleen al om Janssen en Hasselbaink ga ik kijken.

3 januari 2019 om 08:47

Hij kwam duidelijk te kort voor Barcelona. Speelde uitstekend in Eem
4-4-2 bijvoorbeeld bij Atletico Madrid scoorde ook veel maar die speelden op de counter. Als centrum spits bij Barca moest je een aanspeelpunt zijn en andere beter laten voetballen en zelf ook kunnen scoren en Kluivert was daar perfect voor tot op zekere hoogte met onder andere Rivaldo en later met Ronaldinho naast zich.

3 januari 2019 om 09:47

Toch mooi dat van Gaal hem naar Barcelona wilde halen en wel weet dat hij gekort was gekomen. Ongetwijfeld dat jij het 20 jaar later beter weet dan van Gaal toen.

3 januari 2019 om 10:04

Hij werd niet voor niets ontslagen en na van Gaal was er geen interesse in Hasselbaink. Dus zo erg als versterking werd hij is niet gezien.

3 januari 2019 om 11:15

Hij kwam destijds absoluut niet tekort voor Barça. Ook omdat het niveau destijds niet zo hoog is als we gewend zijn én het gegeven dat Kluivert toen al een poos niet presteerde.

3 januari 2019 om 11:16

Dat heeft te maken met het bestuur. van Gaal vertrok, de president vertrok en er kwamen nieuwe mensen die hun eigen plannen hadden.

3 januari 2019 om 12:41

Waar kwam hij dan te kort? Scoorde overal waar hij speelde genoeg doelpunten.
Barca van toen was het barca niet van nu, ze speelde vaak begin 21e eeuw slechts voor de 4e plaats toen Valencia en Deportivo La Coruna meer domineerden in La Liga.
Hasselbaink had een prima spits kunnen zijn voor dat Barca.

3 januari 2019 om 13:52

Ik heb ook vermeld dat hij veel scoorde. Maar kwa speelstijl in een 4-3-3 komt hij voetballend vermogen te kort. Kijk maar naar Nederlands elftal hij heeft niemand ooit kunnen bekoren in oranje. De speelstijl waarmee van gaal was begonnen spelen ze nog steeds alleen is het nu stukken beter uitgevoerd. Zelfde gold voor Makaay idem dito ook destijds een wereldspits maar niet voor een 4-3-3. Of wil jij zeggen dat Inzaghi ook zou passen in van gaals systeem?

3 januari 2019 om 09:29

Van Gaal heeft in die tweede periode volgens mij zowat niemand aangetrokken. Volgens mij is de enige echte aankoop Riquelme geweest. Een gehuurde spelers (mendieta) en verder jeugdspelers. De jeugdspelers die Van Gaal liet debuteren waren overigens niet de minste: Iniesta en Victor Valdes.

Jimmy heeft nooit de waardering gekregen voor het seizoen bij Atletico, dat degardeerde en waar hij topscorer van de PD werd.
Bij Barcelona had hij waarschijnlijk niet helemaal uit de verf gekomen, die speelden net zo als het nederlands elftal en daar heeft hij nooit echt kunnen laten zien of brengen wat hij nu echt waard was.
Daarnaast met Kluivert, Van Nistelrooy en Mackaay was de concurrentie ook groot, Allemaal toppers. Pierre van Hooydonk zegt en denkt dat hij ook in dit rijtje thuishoort maar dat is natuurlijk niet waar

Dat herinner ik me nog inderdaad. Barca was toen een mager elftal. Achterin een drama, Puyol was de enige die het niveau aankon, het middenveld niet veel soeps (iniesta kwam nog maar net kijken en Xavi kwam nog niet uit de verf) en voorin was Kluivert niet meer de speler als voorheen. Maar in de zomer van 2003 ging dat veranderen met de komst van een geweldenaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren