Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal zag Berghuis een ding ‘iets te veel doen’ in de eerste helft

Laatste update:

Louis van Gaal kijkt daags na de oefenzege op Denemarken (4-2) met een goed gevoel terug op de prestatie van de Oranje-internationals. De bondscoach zag dat het nieuwe 1-3-4-1-2-systeem naar behoren functioneerde, al was volgens hem het verval bij Oranje in de tweede helft wel te groot. Of er wijzigingen worden doorgevoerd in de opstelling voor de vriendschappelijke interland van dinsdag tegen Duitsland kan Van Gaal zondag nog niet met zekerheid zeggen.

De eerste helft tegen Denemarken stemt hoopvol, zo oordeelt Van Gaal een dag later in gesprek met De Telegraaf. "We creëerden zes open kansen. En daarnaast scoorden we ook nog eens drie keer. Als je dat doet tegen een ploeg als Denemarken, die al een aantal jaren dit systeem speelt, dan vind ik dat echt geweldig." Voor rust werd amper iets weggegeven door de Oranje-defensie. "Behalve één keer door balverlies van Steven Berghuis. Berghuis heeft normaal gesproken geen balverlies, of heel weinig. Dat had hij in de eerste helft iets te veel. Ondanks dat heeft hij een hele goede wedstrijd gespeeld."

Van Gaal zag Steven Bergwijn met twee doelpunten excelleren in een systeem met twee spitsen, met Memphis Depay als zijn collega voorin. Dat Bergwijn de voorkeur zou krijgen boven Arnaut Danjuma en Donyell Malen stond al langer vast voor de bondscoach. "Bij mij moet je het iedere training laten zien. Ik heb elf tegen elf in verschillende opstellingen gespeeld. Memphis heeft gewoon een vaste plaats bij mij. Ik heb daarnaast met Malen daar gespeeld, maar ook met Bergwijn." Het gebeurde allemaal in een nieuw systeem, waar de afgelopen week veel aandacht voor was op de trainingen.

"We hebben het systeem uitgelegd met digitale beelden, zodat het ook wel erg duidelijk was", zo bevestigt Van Gaal. Het lijkt erop dat het 1-3-4-1-2-systeem ook tegen Duitsland zal worden gebruikt, al staat de opstelling volgens Van Gaal nog niet vast. Hij wil graag andere spelers aan het werk zien, al heeft de eerste helft tegen de Denen hem wel aan het twijfelen gebracht. "Misschien kies ik ook wel voor hetzelfde elftal, want het was wel vrij goed. Het hangt ook weer van de training af. Ik kan nu nog niet zeggen hoe ik dinsdag ga spelen."

Georginio Wijnaldum speelde zaterdag niet en trainde zondag mee met de reserves van Oranje.

Moet Steven Berghuis ook starten tegen Duitsland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zie je maar weer wat een coach toch aan verschil kan maken. Het sentiment rond Oranje is weer volledig gedraaid, terwijl we nog geen eens een jaar na een heel mager EK zijn. Ik ben echt fan van Van Gaal. Hoe knap is het dat wanneer je al zo lang meegaat in het voetbal, je je toch weer aanpast naar het moderne voetbal. Hulde.

27 maart 2022 om 16:34

Van Gaal verdiend inderdaad heel veel respect. Dit is ook een spelersgroep die perfect bij van Gaal past. Veel jonge jongens en de ervaren spelers kennen hem al redelijk van zijn vorige periode waarin hij erg succesvol was.

Hij deed z'n uiterste best en het is qua type wel een speler die goed past op die positie achter de twee aanvallers, maar ik vind het toch te weinig wat niveau betreft. Maar een alternatief is er ook niet echt. Ik vind hem vooral bij afronden en kansrijke posities erg wild en overduidelijk niet klinisch, zei de commentator ook op gegeven moment niet dat hij op 2 goals stond na 35 interlands ofzo? Ik vind het toch te veel een eredivisie voetballer, tegen grote landen kun je daar eigenlijk niet mee aankomen, maar nood breekt wetten.

27 maart 2022 om 16:32

Hij brengt iets op 10 wat onze andere middenvelders niet brengen. Het klopt dat hij geen wereldtopper is, maar de enige wereldtopper die we hebben is van Dijk en in mindere mate de Ligt, Frenkie, de Vrij, Depay. We hebben veel meer aan Berghuis dan aan Klaassen of Wijnaldum op die positie.

27 maart 2022 om 16:35

Wat hebben we dan aan Berghuis wat een Klaassen of Wijnaldum niet brengen?

27 maart 2022 om 16:42

Hij kan Bergwijn en Depay wegsturen, hij heeft een goed schot en is altijd op zoek naar de bal. Wijnaldum die speelt vaak verstoppertje en Klaassen in mindere mate ook, maar die is weer van een mindere kwaliteit dan Wijnaldum.

27 maart 2022 om 17:11

Creativiteit, dat is toch evident? Wijnaldum en Klaassen zijn dravers.

27 maart 2022 om 18:15

Wijnaldum is meer dan een draver, die heeft echt heel goed gespeeld bij Liverpool.

27 maart 2022 om 21:28

@ Teesboer: Dat hij goed heeft gespeeld bij Liverpool zal niemand ontkennen, maar dat hij bij Liverpool speelde als dienende speler zal toch ook niemand ontkennen lijkt me? De creativiteit bij Liverpool moest komen van de voorhoede en de backs, en het middenveld was er volledig op ingericht om die te laten renderen, vandaar dat ze een CL wonnen met Wijnaldum, Henderson en Fabinho op het middenveld wat allemaal geen creatieve spelers zijn. Als je 3-4-1-2 speelt moet je gewoon een creatieveling op 10 hebben staan om de spitsen of de backs weg te sturen en Wijnaldum is daar als voetballer gewoon niet goed genoeg voor

Waarom is het opeens normaal dat je een 1 voor 4-3-3 of 5-3-2 zet. Iedereen speelt met 1 keeper, waarom neemt iedereen dit zomaar over. Is dit de Twiligt zone ofzo?

27 maart 2022 om 17:18

Dat is ook abnormaal, maar v Gaal vindt dat de keeper er ook bij hoort.
Wat mij betreft zou het een optie zijn als er ploegen zonder keeper zijn, of met twee keepers spelen.
Maar goed, hij heeft het uitgevonden en dus is het logisch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren