Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal werd misleid door spelers van Man United: ‘Ze zijn onprofessioneel’

Laatste update:

Louis van Gaal heeft in een uitgebreid interview met BILD ook teruggeblikt op zijn periode bij Manchester United. De trainer vindt dat sommige spelers van the Red Devils zich onprofessioneel opstelden. Ze weigerden e-mails te lezen die Van Gaal naar ze stuurde, zo vertelt de Nederlander zondag in de Duitse krant.

Van Gaal bevestigt dat hij een tracker meestuurde met de e-mails, zoals Britse media al schreven na zijn ontslag in 2016. "Ja, dat klopt. Ik stuurde e-mails naar spelers, waarin ik bijvoorbeeld hun sterke en zwakke punten benoemde. Ik ontwikkelde de digitale tracker samen met mijn ict-man. Elke speler kon inloggen. Ik gaf iedere speler de mogelijkheid om zich thuis voor te bereiden op een gesprek met mij", vertelt de Nederlander. "Dan konden we erover praten in een één-op-één-gesprek."

Niet iedereen maakte daar gebruik van. Sommige spelers misleidden Van Gaal, door bijvoorbeeld de e-mail te openen op hun telefoon en vervolgens twintig minuten iets anders te gaan doen. Daarmee wekten ze de indruk dat ze de e-mail lazen. "Dat toont vooral aan dat ze geen professionals zijn en daar heb ik met ze over gesproken", aldus Van Gaal. "Bij Bayern München deed ik hetzelfde met de e-mails. Ik ben ervan overtuigd dat een echte professional ook wil leven als een professional. Arjen Robben bijvoorbeeld, die leest de e-mails wel."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt mij toch dat je je wil verbeteren als profvoetballer. Ik snap dan ook niet dat je als spelers zo kinderachtig gedraagt met zo'n mailtje dat er uiteindelijk alleen maar is om je te helpen.

18 maart 2018 om 12:36

Sommige kan ik begrijpen zijn er klaar mee. Van Gaal is ook een idioot soms. Teveel controle willen hebben. En teveel iets zoeken naar iets wat er niet is, net als sommige gesprekken op werk. Beetje ja knikken naar je manager anders heeft hij weer een apart beeld ervan.

Voetbal moet niet naar het niveau kantoor of iets dergelijks. Denk jij dat Messi daarop zit te wachten?

18 maart 2018 om 12:38

Het is topsport en geen amateurvoetbal jongen. Enig inzicht wat dat betekent?

18 maart 2018 om 12:40

Prima, maar ken je Louis? Dat is die oom op je verjaardag waar je eerst een half uur verteld hoe fantastisch je vakantie was. En vervolgens ja knikken en doen. En daarna verteld dat Italië veel mooier is vanwege dit en dat.

Meeluisteren, maar het niet interesseren. Want Louis doet het toch op zijn manier.

18 maart 2018 om 13:02

Die jongens zijn allemaal topvoetballers die weten wat er in de top gevraagd word. Bovendien hebben ze ook onder genoeg andere grote coaches gewerkt dus ik denk dat ze blijkbaar het nut niet in zagen van deze door Van Gaal opgestelde emails. Wie weet gingen die dingen helemaal nergens over.

Di Maria bv werd daar door LvG op elke positie gezet behalve op de positie waar hij hoort te staan waardoor hij geen knikker meer raakte. Bij PSG pakte hij meteen de draad weer op daarna en liet hij wel zien waartoe hij in staat is op zijn goede positie. Je kan je dan ook afvragen of deze emails inhoudelijk wel hout sneden.

Bovendien is Van Gaal ook niet altijd even professioneel als hij zijn club weer voor schut zet met zijn idiote gedrag tegen de media. Presentatie en je club goed uitdragen is ook onderdeel van je vak als coach en die presentatie rammelt bij hem van alle kanten.

18 maart 2018 om 13:26

Juist als iemand niet op zijn favoriete positie staat kan je veel leren. Zo'n speler wordt betaald om zijn best te doen op welke positie dan ook. Als je geen knikker raakt dan zijn tips die je krijgt juist handig om ervoor te zorgen dat je de knikkers wel gaat raken.

18 maart 2018 om 13:27

LvG z’n presentatie doet niet terzake in dit topic. Hij is een controlefreak, dat klopt denk ik, maar wil z’n spelers helpen beter te worden. Daarom is LvG een uitstekende opleider en trainer van jonge spelers. Als je als voetballer zoveel geld verdiend dan dien je gewoon een e-mail te lezen wanneer dit van hè gevraagd word, ook al is het volgens die speler onzin. Dan kan die speler LvG uitleggen waarom het volgens hem onzin is. En dat DiMaria bij PSG weer liet zien wat hij kan komt ook door het verschil in niveau van de competitie. Uiteraard hielp het niet mee dat hij overal neergezet werd door LvG maar misschien had hij wel wat gehad aan die e-mail.

18 maart 2018 om 13:37

@jasonrhijn

Ik denk dat ook messi zich heeft willen ontwikkelen. En ook zeker wel naar tips van trainers heeft geluisterd ondanks dat hij veel vanuit zijn eigen manier voetbalt.

Daarnaast hoe moeilijk is het nu om een keer een mailtje met tips te lezen en er vervolgens even over te praten?

18 maart 2018 om 13:47

dan zetten we volgende keer ook gewoon de keeper op rechtsbuiten, wie weet wat hij allemaal kan leren

een speler misbruiken op een verkeerde positie getuigt imo niet van een goede coaching. natuurlijk heb ook ik LvG hoog zitten maar dat wil niet zeggen dat hij het altijd goed ziet. hij heeft bij United 350 miljoen geã¯nvesteerd in pure middelmaat bv (op Martial en Mata na)

18 maart 2018 om 13:48

zolang het geen wekelijks mailtje is met een Pdf-je van 20 pagina's in de bijlage LvG kennende is het niet een mailtje van 20 regels. die schrijft hele kladblokken vol aan die zijlijn

18 maart 2018 om 14:01

"daarom is LvG een uitstekende opleider en trainer van jonge spelers."

helemaal mee eens maar er zaten ook internationaal gelouterde spelers in die selectie en die hoef je niet op te leiden. die weten zelf wel of ze goed of slecht hebben gespeeld en wat beter had gekund met hun ervaring op topniveau en ik denk dat LvG op hun doelt. zo een Daley Blind of Rashford zullen zo een mailtje wel lezen denk ik.

wat Di Maria betreft, die heeft het met Benfica en PSG ook vaak genoeg laten zien in de Champions League en Europa League en op het WK 2014 was hij een van de betere spelers. ik denk daarom dat het niet alleen lag aan het verschil tussen beide competities

18 maart 2018 om 15:01

Een leuke vergelijking natuurlijk met een keeper maar voor zo ver ik weet heeft van gaal di maria niet in de goal gezet. En daarnaast zeg ik ook niet dat van gaal altijd gelijk heeft. Maar je kunt zeker altijd leren van een coach als van gaal maakt niks uit of je net komt kijken of dat je al jaren lang een topspeler bent. Kijk maar naar het voorbeeld dat van gaal zelf noemt, Robben, die wil nog steeds bijleren en beter worden. Je bent nooit uitgeleerd.

En de lengte van die mailtje weet ik natuurlijk ook niet, maar ze zullen er vast niet elke week hele dagen mee bezig zijn geweest

18 maart 2018 om 15:20

klopt maar als jij een pure flankspeler bent die ruimte nodig hebt en je word centraal gezet om het spel te gaan maken in de kleine ruimte dan is het niet zo gek dat je geen knikker raakt natuurlijk. je mist alle kwaliteiten voor die positie maar je word daar wel neergezet om dingen te doen die je helemaal niet kan. Robben werd gewoon op zijn goede positie gezet maar anders had hij dat echt niet gepikt, iets wat Di Maria wel deed wat wel iets zegt over zijn mentaliteit ook.

ik hoop het niet voor ze toch is het zo dat een hoop spelers gewoon niet zitten te wachten op zo een mailtje. ik zie het een beetje als zo een mental coach. de een heeft er behoefte aan en de ander denkt hier heb ik helemaal niks aan

Ongelooflijk eigenlijk. Zoveel betaald krijgen, maar een paar uur per dag trainen en dan nog geen mail willen lezen die juist je persoonlijke prestaties analyseert en je zo helpt ze te verbeteren.
Jammer dat je af en toe naar zo'n soort (volk) zit te kijken, helaas kunnen ze goed voetballen.

Dat Robben ze wel las verbaasd me niks, hij is qua mentaliteit en inzet echt een inspiratie voor jonge voetballers. Hij is talloze keren geblesseerd geweest, maar heeft zich altijd weer op het hoogste niveau teruggeknokt en nu op zijn 34e is hij gewoon nog steeds een wereldtopper, die nog altijd vol voor de sport leeft. Als alle Nederlandse spelers zijn mentaliteit hadden, dan stonden we deze zomer ‘gewoon’ op het WK. Dat sommige spelers (van United of waar dan ook) dat niet doen vind ik echt belachelijk trouwens, als je eenmaal zo ver bent gekomen wil je toch de best mogelijke speler worden? Misschien verklaart zo’n verschil in mentaliteit misschien ook wel waarom de ene speler, zoals bijvoorbeeld Salah die als simpel renpaard werd gezien door velen, zich zo enorm ontwikkelt op allerlei aspecten, terwijl andere spelers (Pogba?) zich amper lijken te verbeteren.

18 maart 2018 om 13:27

"als alle Nederlandse spelers zijn mentaliteit hadden, dan stonden we deze zomer ‘gewoon’ op het Wk."

Die mentaliteit alleen gaat je niet naar een WK brengen. Ik had liever gehad dat al onze Nederlandse spelers konden voetballen zoals Robben. dan waren we er zeker bij geweest.

wat Salah en Pogba betreft, het scheelt natuurlijk wel of jij op je goede positie word gezet en in je kracht word gebruikt of dat je word misbruikt door het veld in te gaan door allerlei taken te moeten doen die je niet beheerst ipv je te benutten op je kwaliteiten. die Klopp snapt er gewoon een stuk meer van als Mourinho. die koopt lukraak spelers aan zonder te kijken naar waardoor ze nou eigenlijk zo goed presteerde bij hun vorige club

Eens dat het vreemd is van de betreffende spelers, maar het zegt ook veel van vertrouwen vanuit coach als hij zo'n tracker laat bouwen.
Een goede trainer prikt in een 1 op 1 gesprek binnen 5 minuten door een speler heen die claimt zich te hebben voorbereid maar dit niet heeft gedaan. Heb je meteen een interessante dialoog met die speler.
Direct een tracker plaatsen zorgt voor een vertrouwensbreuk vanuit trainer naar speler.

18 maart 2018 om 13:28

Luca Toni en Frank Ribery waren er anders niet van onder de indruk toen LvG hun de wet wilde voorschrijven.

En toch zeurt iedereen op Mourinho nu hij de mentaliteit van bijna dezelfde spelersgroep in twijfel trekt.

18 maart 2018 om 13:19

Dit is een Nederlandse website en LVG is een Nederlandse trainer, welkom in de wereld der subjectiviteit. Je ziet het wel vaker, als een Nederlandse trainer ergens ontslagen wordt ligt het zelden aan hem maar aan de spelers, de club, het bestuur of weet ik veel wat.

18 maart 2018 om 14:09

Mooi toch, een gezonde hoeveelheid nationalisme. Ik houd ervan.

Ik vraag me eigenlijk af of emails uberhaupt zo'n goed idee zijn als je kijkt naar het engels van louis zelf en sommige spelers. De spelers kunnen allemaal wel engels spreken maar kunnen ze het ook een beetje lezen? Dat lijkt me normaliter geen vereiste voor een profvoetballer.

Bij robben is het makkelijk, gewoon mailtje in nederlands

Hij heeft denk ik meer te maken gehad met een mentalitieitsverschil en belevingswereld tussen Duitsland en Engeland. Heb in bij landen gewoonte en gewerkt en kan stellen dat in Duitsland een email van de baas altijd goed wordt gelezen zeker als er een vervolg actie aan vastzit. In England is dat erg persoonsgebonden.

Nee van Gaal is onprofessioneel door een tracker mee te sturen.
Dat geeft vooral aan dat hij de professionaliteit van de spelers niet vertrouwt. Dat doen alleen mensen die denken dat de spelers niet zoveel vertrouwen hebben.
Als je een tracker stuurt dan ben je de spelersgroep al kwijt.
Het toont aan hoe onprofessioneel van Gaal is door zijn eigen ego boven alles en iedeen te prevaleren.
Messi had het geen dag volgehouden met van Gaal.

18 maart 2018 om 15:23

Van Gaal is wel een professioneel hoor. iemand die het beste uit jonge spelers haalt alleen hij heeft hetzelfde probleem als bv een Frank De Boer. hij kan niet met vedettes omgaan omdat het een autoritair figuur is die peoples manager kwaliteiten mist. voor een jonge selectie is het een topcoach maar voor een selectie met gearriveerde spelers heb je meer aan een type Ancelotti of Hiddink dan aan een Van Gaal

Van Gaal is een prima coach voor jonge spelers die nog naar hem opkijken als een schoolmeester, en daardoor perfect in de maat lopen. Spelers die echter al jaren op hoog niveau voetballen hoef je niet te vertellen hoe ze moeten voetballen. Op Youtube staat daadwerkelijk een filmpje van Van Gaal die Rooney uitlegt hoe hij een vrije trap moet nemen.. plaatsvervangende schaamte. Zulke jongens moet je gewoon vrij laten en bijsturen wanneer je ziet dat iets niet loopt.. geen volledige controle willen houden alsof het kleine kinderen zijn. Dan raak je zo'n groep heel snel kwijt.

Ziek...
Snap dat de spelers klaar waren met zijn manier van aanpak.
Dit bewijst weer dat hij ze constant in de gaten hield. Dat zijn manier niet werkte. Iig niet bij deze groep. Dat zag je ook in het spel terug. Nu is het ook niet best. Maar onder LVG creëerde ze minimale kansen/ mogelijkheden.

Je staat iedere dag met deze spelers op het veld. Waarom spreek je de dan niet aan waar ze aan moeten werken dan via een mailtje.

Dat Robben het wel gedaan heeft. Wil niet zeggen dat de rest geen prof is? Als het maar op de manier moet die LVG wil.

Onzin kan toch ook min en plus punten tijdens het gesprek benoemen en er gelijk over praten. Van gaal heeft gewoon zwaar gefaald bij United en kan nu wel smoesjes blijven verzinnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren