Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Drongelen: ‘Dat geloof ik niet, Ramos en Chiellini zijn ook erg goed’

Laatste update:

Het Nederlands elftal beschikt met Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt over twee van de beste centrumverdedigers ter wereld, zo is de algemene veronderstelling wereldwijd. Van Dijk won afgelopen seizoen de Champions League met Liverpool, terwijl De Ligt deze week voor minimaal 75 miljoen euro zijn transfer van Ajax naar Juventus afrondde. Rick van Drongelen bekijkt de ontwikkeling van zijn landgenoten met trots.

Van Drongelen voetbalt zelf op dit moment in Duitsland voor Hamburger SV en wordt daar regelmatig geconfronteerd met de opmars van het Nederlandse voetbal, en dan met name die van de verdedigers. In gesprek met BILD noemt de twintigjarige stopper Van Dijk en De Ligt 'twee bijzondere spelers'. "Ik denk dat de opleiding in Nederland eraan bijdraagt dat het land nu over een aantal goede centrumverdediger beschikt", vertelt de jeugdinternational.

"In Nederland wordt de nadruk er vooral op gelegd om bepaalde situaties voetballend op te lossen. Als je dan ook nog een beetje kunt voetballen, ben je al snel een interessante centrumverdediger", vervolgt Van Drongelen, die Sparta Rotterdam twee jaar geleden voor ongeveer drie miljoen euro verruilde voor HSV en tegenwoordig met die club actief is op het tweede niveau in Duitsland.

De vraag of Nederland over de beste centrumverdedigers ter wereld beschikt, beantwoordt Van Drongelen echter ontkennend. "Ik geloof eigenlijk niet dat Nederland de beste centrumverdedigers ter wereld heeft, ik vind Sergio Ramos en Giorgio Chiellini bijvoorbeeld ook erg goed. Maar in het algemeen wordt Van Dijk tegenwoordig wel beschouwd als de beste.”

Wie vind jij de beste van deze vier verdedigers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kies zelf voor de ligt okal ben ik een groot fan van chiellini maar bij van de ligt valt me mond soms open want een verschrikkelijk goede voetballer en nog zo jong wie weet waar hij over 5 jaar staat.

20 juli 2019 om 00:33

Maar het gaat over het niveau van nu. Niet van over 5 jaar. Denk dat ramos, chiellini en v dijk toch wel echt er bovenuit steken op dit moment

20 juli 2019 om 01:02

Nee sorry maar niet mee eens roedii! De Ligt is op zijn leeftijd echt serieus al zo volwassen en al zo goed! Natuurlijk maakt hij foutjes en die gaat hij nog wel meer maken ( net zoals elke voetballer / verdediger) maar menig (aanvallende) topspeler in Europa heeft al kennis gemaakt met (de jonge) de Ligt en zijn nu al onder de indruk van zijn potentie en voorkomen! Komt nog eens bij dat hij bij het NL elftal naast v Dijk staat de laatste maanden en daar wordt je op dit moment zeker niet slechter van! Hij moet het nog waarmaken dat klopt enigszins maar in CL met Ajax en bij Oranje regelmatig scoren en of verdedigend nu al zo belangrijk zijn dan hoor je wat mij betreft op zo’n jonge leeftijd (wordt weer goldenboy) zelfs zonder echte grote prijs al echt bij de top 3 verdedigers van de wereld hoor!

20 juli 2019 om 01:19

Ik ben zelf een groot fan van de ligt. Ik denk dat er op dit moment ook geen groter talent is samen met mbappe., de ligt heerst achterin maar zoals gezegd de foutjes zijn nog net iets meer dan een ramos chiellini of v dijk. Ik denk dat foutjes ook horen bij de ervaring.

20 juli 2019 om 10:40

Dus de Ligt is volgens jou beter dan van Dijk, Ramos of Chiellini? Mag jij kiezen welke. Ik vind zeker van niet eerder top-10. Heeft zich wel al bewezen op topniveau maar niet gedurende een heel jaar in een sterke competitie. Laat hem dat eerst maar eens doen. De Ligt maakt nog genoeg fouten, dat is ook niet erg en heeft waarschijnlijk met leeftijd te maken maar om bij de top-3 te horen mag die eerst nog over een langere tijd presteren. Bij het NL-elftal zie je dat van Dijk veel verder is in zijn ontwikkeling en op dit moment gewoon een stuk beter is..

Ramos laat verdedigend best wel vaak wat steekjes vallen, maar hij is door zijn uitstraling en leiderschap heel belangrijk voor real. Qua verdedigen vind ik chirllini nog steeds fenomenaal. Van dijk is hard op weg om dat niveau te bereiken en de ligt gaat elke dag van hem leren. De toekomst van het NL elftal ziet er goed uit.

20 juli 2019 om 02:54

Naja, je kan wel de nul houden. Echter zolang je niet scoort, win je ook niet. Dus Nederland heeft eerst echt ook nog fatsoenlijke aanvallers nodig. Hopen op Zirkzee of een mega ontwikkeling van bv Sam Lammer (of elke anders spits van die leeftijd)

Onze Rick heeft er qua duo op dit moment niet veel kaas van gegeten...dit is niet chauvinistisch bedoeld maar van Dijk maakt op dit moment een hele grote kans op de gouden bal als beste speler en dus ook als beste (CV) verdediger ter wereld! Komt er ook nog eens bij dat bijna alle topclubs van Europa de afgelopen maanden heel veel moeite hebben gedaan (Ronaldo vraagt het na wedstrijd zelfs aan hem persoonlijk) om (CV) de Ligt binnen te halen.

Ik vind De Ligt wel wat weg hebben van Ramos. Laten beiden soms een steekje vallen. Maar zijn daarentegen ook weer erg belangrijk en echte leiders.

De Ligt behoort imo nog niet bij de beste verdedigers (wellicht top 10, maar niet in de top 3 ofzo). Daarvoor zal hij denk ik toch 1-2 jaren op een absolute topniveau moeten presteren. Week in, week uit in een topcompetitie.

Van Dijk is gewoon dé beste op dit moment. Straalt zoveel rust uit. En speelt vrijwel foutloos. Wel een beetje een laatbloeier.

20 juli 2019 om 09:28

Als je de beste hebt, en 1 uit de top 10. Heb je denk ik wel het beste centrum ter wereld..

20 juli 2019 om 09:28

Als je de beste hebt, en 1 uit de top 10. Heb je denk ik wel het beste centrum ter wereld..

Chiellini is de beste verdediger die er is, demo's de beste persoonlijkheid en van dijk de beste verdediger die kan meevoetvallen met zijn goede crosspass.
De ligt het grootste talent, maar het niveau van bovenstaande heeft hij nog iet, maar hij komt akelig dichtbij...

20 juli 2019 om 02:40

Demo's is Ramos

De Ligt is echt gigantisch goed en op zo een jonge leeftijd al een persoonlijkheid. Als je zijn interviews terugkijkt van toen hij nog 17 was zag je meteen al dat het een grote zou worden. Maar waar ik mij over verbaas is dat er naast Van Dijk, Ramos en Chiellini zo veel goede verdedigers zijn die ondergewaardeerd zijn. Godin is voor mij jarenlang de beste verdediger geweest. Die is echt zo verschrikkelijk goed. Maar die lof krijgt hij nooit. Het is altijd Ramos, Chiellini, Van Dijk en daarvoor Thiago Silva. En wat jonge verdedigers betreft hoor je veel meer over De Ligt dan over jongens als Koulibaly, Laporte, Upamecano, Tah, Gimenez, Aké of Sule. Zijn die zoveel slechter dan De Ligt? Of lift De Ligt gewoon mee op de gigantische reclame die Ajax, mede dankzij De Ligt, dit seizoen voor zichzelf heeft gemaakt in de CL? We moeten De Ligt niet meteen bombarderen tot een van de beste der aarde. Laat hem eerst de komende 3 jaar bewijzen dat hij uitblinker is bij een topclub.

20 juli 2019 om 06:55

Koulibaly is alweer 28. En De Ligt is gewoon verdomde goed, komt professioneel over, leert van z'n fouten (die hij bijzonder weinig maakt). Gewoon een topper in wording. Dat zie je aan alles!

20 juli 2019 om 08:02

Laporte is 25, Tah 23 en gimenez 24. Allemaal een stuk ouder en die lieten op de leeftijd van de ligt nog niet zien wat de ex-ajacied deed.
Dus ik snap dat men een hogge pet op hebben over de ligt.

20 juli 2019 om 11:34

Moet wel echt 1 correctie maken hier: Godin kan inderdaad heel goed verdedigen maar die man is in het voortzetten van het spel echt een paar niveau’s minder dan de rest die je opnoemt. En dan kunnen we wel zeggen ja hij is toch verdediger dus wat maakt dat uit, maar ook passing etc. hoort gewoon bij de competenties van een verdediger. Dus puur verdedigen qua Godin ja eens maar als verdediger, nee oneens.

Ik dacht dat van drongelen een linksback was......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren