Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk niet bij iedereen op nummer één: ‘Sol Campbell was betere voetballer’

Laatste update:

Virgil van Dijk heeft maandag wederom individuele prijzen in de wacht gesleept. De verdediger is maandag door spelers en supporters van Liverpool uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De Oranje-international werd onlangs door zijn collega's in de Premier League verkozen tot PFA Player of the Year en eindigde ook in de officiële verkiezing van de Engelse voetbalbond bovenaan. Alleen van de Engelse pers kreeg Van Dijk geen prijs overhandigd. Die trofee was een prooi voor Raheem Sterling, die met Manchester City de landstitel, FA Cup en EFL Cup veroverde.

Van Dijk ontving 46,8 procent van de stemmen in de door Liverpool uitgeschreven verkiezing voor de aanhang. De mandekker bleef daarmee achtervolgers Mohamed Salah (23,9 procent) en Sadio Mané (11,3 procent) ruimschoots voor. Salah was overigens wel de winnaar in een andere categorie. Zijn treffer in de thuiswedstrijd tegen Chelsea (2-0 zege) op 14 april werd door de aanhangers van the Reds verkozen tot mooiste doelpunt van het seizoen 2018/19.

Alle lof ten spijt, Van Dijk is volgens voormalig Arsenal-verdediger Lauren niet beter dan Sol Campbell, die met the Gunners ongeslagen kampioen werd in 2004. “Van Dijk heeft de verdediging van Liverpool op orde gebracht. En dat was nodig ook, want de defensie was lange tijd de achilleshiel", oordeelt Lauren in gesprek met American Gambler. "Door zijn aanwezigheid kan Liverpool rustig op de verdediging leunen. Sol is in mijn ogen echter de betere voetballer. Bij Tottenham Hotspur en het Engelse elftal was hij steevast een van de uitblinkers en bij Arsenal groeide Sol uit tot een absolute topspeler, vandaar mijn keuze."

"Sol is tweemaal kampioen geworden en gaat daarom de geschiedenis in als een van de beste verdedigers ooit", vervolgt Lauren, zelf jarenlang de vaste rechtsback van Arsenal. Hij kijkt vanuit zijn eigen ervaring met veel interesse naar Trent Alexander-Arnold, de rechtsbenige vleugelverdediger van Liverpool. “Het is een heel erg goede speler. Intelligent en onvermoeibaar op de rechterflank. Het is jammer voor Héctor Bellerín, die ik erg hoog heb zitten, dat hij afgelopen seizoen zo vaak geblesseerd is geweest. Zijn progressie bij Arsenal was namelijk erg indrukwekkend. Alexander-Arnold steekt er echt bovenuit en is misschien wel de allerbeste rechtsback van het moment.”

Alexander-Arnold kwam afgelopen seizoen tot het indrukwekkende aantal van zestien assists en Van Dijk bracht in totaal zes doelpunten op zijn naam. Daarnaast incasseerde de verdediging van Liverpool slechts 22 doelpunten, al leverde dat niet de eerste landstitel in bijna drie decennia op. Het seizoen kan zaterdag in stijl worden afgesloten als Tottenham Hotspur in de finale van de Champions League wordt verslagen.

'Sol Campbell was een betere voetballer dan Virgil van Dijk'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vidic-Ferdinand beste duo ooit van de PL vond ik

27 mei 2019 om 20:14

Mwah. Beter dan Mustafi - Sokratis?

27 mei 2019 om 20:55

Nee maar ik vind bailly-lindelof echt 10 klasses beter

27 mei 2019 om 21:00

Smalling-Jones vergeten?

28 mei 2019 om 00:34

Sol een voetballer? Sure haha

27 mei 2019 om 21:06

Nee, Terry-Carvalho.

27 mei 2019 om 21:43

Ik vind persoonlijk ook Terry-Carvalho het beste duo (dat ik ooit gezien heb). Bij dit soort discussies voeren emoties vaak de boventoon en zo hoort het wat mij betreft ook. Ik denk dat er weinig discussies leuker om te volgen zijn dan die tussen mensen die een voorkeur hebben voor Lampard, Gerrard en Scholes. Als men die meningen kan onderbouwen dan heb je in mijn ogen precies te pakken wat voetbal zo leuk maakt.

28 mei 2019 om 06:54

Lampard en Gerrard waren de beste waterdragers ooit in de BPL.

27 mei 2019 om 22:31

Ik denk dat Van Dijk - De Ligt (als hij naar Liverpool gaat tenminste) hen van de troon gaat stoten.

Lastig te vergelijken. Het niveau van de Premier League ligt nu veel hoger dan in 2004. Waar we toen nog spraken over een top 4, is dat inmiddels een top 6. Daarnaast had Arsenal toen 90 punten met 26 goals tegen, waar Liverpool dit jaar 97 (!) punten heeft gehaald en er maar 22 tegen heeft gehad.

Normaal gesproken ben je met 97 punten kampioen met een straatlengte op de nummer 2, maar dat is dan ook het enige feitje dat in het voordeel van Campbell spreekt.

27 mei 2019 om 20:49

Top 6? Tussen de nummer 2 en 3 zit geloof ik al 25 punten verschil

27 mei 2019 om 21:04

Voor dit jaar heb je natuurlijk gelijk, maar in potentie is er sprake van 6 topclubs die mee kunnen doen om de titel. Door beleid, trainers en geluk (bijv. transfers) kan een club een aantal jaar domineren. Maar als over 3 jaar de top 3 eindigt met ManU , Chelsa en Spurs is dat toch minder gek dan pakweg Sevilla, Bilbao en Valencia. De financiële middelen liggen dichter bij elkaar dus zou op lange termijn ook meer concurrentie moeten ontstaan

27 mei 2019 om 21:47

Vorig jaar zat er tussen de no 1 en 2 al 20 punten verschil, met als kan ik niet zoveel eerlijk gezegd, zolang ze maar raak kopen ipv gericht kopen zie ik het nog niet heel snel veranderen

27 mei 2019 om 21:56

United had vorig jaar 81 punten, wat normaal gesproken goed is voor plek 1 of 2. Dit jaar hebben City en Liverpool 98 om 97 punten, wat vrij bizar is en eigenlijk nooit voorkomt. Dat zelfde City is door de nummer 4 in de Premier League uitgeschakeld in de Champions League.

Ter vergelijking, Barca is kampioen geworden met 87 punten (11 punten verschil op de nummer 2) en vorig jaar met 93 punten (14 punten verschil met de nummer 2). Is dit dan ook een 1 mans competitie?

27 mei 2019 om 22:12

Wat heeft een andere competitie er nu mee te maken of er in Engeland wel of geen top 6 is, al eindigt Real of Atletico op 40 punten van Barcelona, daar wordt het verschil in punten tussen de no 1, 2 of 3 in Engeland echt niet kleiner van. En Man U is vorig jaar toch 2e geworden met 81 punten, dan hebben ze toch aan de verwachting voldaan, het enig wat ik vind als er 20 punten of meer verschil is, dan kun je in mijn optiek niet meer spreken van een top 6

27 mei 2019 om 23:27

Je weet best wat er bedoelt wandering. In Engeland zijn gewoon meer potentiële kampioenenen dan in andere competities. Pak Engeland en de kampioenen van de afgelopen 10 jaar. Leg daarnaast de kampioenen van Duitsland, (frankrijk sinds 2013), Italië, Spanje en Nederland. Dan zie je toch iets meer variatie in Engeland dan in de overige leagues

28 mei 2019 om 08:21

Ja echt een wereld van verschil, door die ene uitschieter van Leicester 4 clubs in Engeland, tegenover 3 in Spanje 3 in Italië en 3 in Duitsland, maar nogmaals, dat er in die andere landen geen top 6 is is wil niet zeggen dat die er in Engeland wel is

27 mei 2019 om 20:53

Ik vind dat je helemaal niet moet spreken van een top 6. Eerder een top 2. Liverpool en city zijn sterker dan de rest. Clubs als Arsenal united chelsea spurs maken totaal geen kans op het kampioenschap. Zoals jij et nu zegt heeft elk land wel een top 6

27 mei 2019 om 21:02

Dit seizoen is dat toevallig zo. Vergeet niet dat United vorig jaar 2e werd en Liverpool 4e. De jaren daarvoor werd Liverpool ook 4e,8e en 6e.

27 mei 2019 om 21:02

Dat is alleen dit seizoen gebleken. City eindigd net als vorig jaar weer als kampioen. Liverpool was vorig jaar met de hakken over de sloot in de top 4 geëindigd.

PFA Fans player of the year heeft van Dijk ook niet gewonnen, dat is door Hazard gewonnen (maar daar is geen artikel over gekomen natuurlijk).

Grappemakers zijn jullie hahahaah.. jones? V dijk? Bailly? Hahahah.. de aller besten zijn toch met afstand adams, bould, keown en campell! En de enige die daarbij in de buurt komt is kompany! Dan krijg je het rijtje v dijk, vidic, ferdinand, terry etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren