Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart: ‘Laten we hopen dat een Nederlandse topclub hem oppikt’

Laatste update:

Rafael van der Vaart is zeer te spreken over Joey Veerman. De 109-voudig Oranje-international, tegenwoordig analist voor de NOS, zegt in gesprek met de Leeuwarder Courant te hopen dat de middenvelder van sc Heerenveen door een Nederlandse topclub wordt opgepikt. Tegelijkertijd signaleert Van der Vaart nog wel de nodige verbeterpunten bij Veerman.

“Ik heb mijn vraagtekens bij Veermans dynamische vermogen. Laten we hopen dat een Nederlandse topclub hem oppikt. Want ik vind hem echt de leukste speler van de Eredivisie. Voetballers zoals Veerman zijn van een uitstervend ras. Daarom hou ik ook van dat soort spelers”, geeft Van der Vaart te kennen. Veerman speelde dit seizoen voorlopig 23 officiële wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij goed was voor 7 doelpunten en 8 assists.

Van der Vaart: ‘Als je het over de allerleukste speler van de Eredivisie hebt'

Rafael van der Vaart liet zich zondag in Studio Voetbal al lovend uit over Joey Veerman.Lees artikel

“Die jongen geeft ballen die je niet verwacht. Vaak zeggen mensen dan: zó, hij zag de oplossing al voordat hij de bal kreeg. Maar dat klopt niet. Het is namelijk geen kwestie van zien, maar vóélen waar je medespelers staan. Veerman heeft dat gevoel. Ga jij maar eens ballen over veertig meter op de stropdas leggen. Zeker op deze slechte velden”, zo is de oud-middenvelder lovend. Van der Vaart was afgelopen zondag in Studio Voetbal ook al buitengewoon enthousiast over Veerman, die hij vergeleek met Andrea Pirlo.

“Veerman is op elke positie bij Heerenveen de beste speler”, vervolgt Van der Vaart. Sinds de winterse komst van Tibor Halilovic van HNK Rijeka heeft Veerman bij Heerenveen een meer aanvallende rol. “Dus moet je kijken: wat is de beste combinatie? Met Halilovic heeft Heerenveen nu een controleur die niet alleen ballen afpakt, maar ook goed kan voetballen. Ik vind het logisch dat Veerman nu iets aanvallender speelt, want een trainer wil ook dat zijn spitsen goede ballen krijgen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke voetballer. Zou hem zelf echt graag bij Ajax willen zien, omdat ik denk dat hij een beetje a la Schone zou kunnen spelen bij Ajax. Vanuit de wat meer verdedigende positie die balletjes maar neerleggen waar die zelf wil. Denk echter dat Ajax hem (mocht Gravenberch blijven) niet gaat halen, omdat het duo Klaassen - Gravenberch dan blijft bestaan. Veerman gaat die transfer wel maken deze zomer, dus wat mij betreft hoeft hij dan niet per se naar een andere Nederlandse topclub

12 februari 2021 om 10:35

Ook voor Feyenoord zou het een enorme toevoeging zijn.
Ik verwacht toch nog wel wat veranderingen aankomend jaar en met Slot zou hij prima passen.
Ben alleen bang dat hij te duur is voor ons.

12 februari 2021 om 10:50

@inkemontana

Ik denk ook niet dat Ajax zich gaat melden. Het middenveld van Ajax is ook aardig gevuld met een steeds beter wordende Alvarez en de terugkeer van Kudus. Wellicht kan 1 van de talenten de stap nog maken naar de selectie, dan is het middenveld van Ajax aardig vol.

Misschien is PSV voor hem wel interessant, want daar ging het qua middenveld nog wel een paar keer mis afgelopen weken.

12 februari 2021 om 10:59

Juis voor PSV is hij imo totaal niet interessant. Veerman vind ik een beetje een type Gutierrez. Jongens die met een 10 mentaliteit op een controlerende positie spelen. Op een 3 mans middenveld met 1 echte controleur is dat prima. Maar PSV speelt met 2 vleugelspelers en 2 spitsen. Dan heb je gewoon twee brekers centraal op het middenveld nodig en Veerman laat veel te vaak zijn man lopen en is niet sterk in de duels. Daarnaast heeft PSV met Fein een jongen die gok ik nog over het niveau van Veerman heen gaat groeien in de toekomst.

Bij Feyenoord en AZ zie ik hem wel slagen. Ajax en PSV is verder ook echt te hoog gegrepen denk ik.

12 februari 2021 om 11:14

@inkemontana "dus wat mij betreft hoeft hij dan niet per se naar een andere Nederlandse topclub" Het is natuurlijk geen Pirlo dat we bang moeten zijn dat hij naar een andere NL topclub gaat. Bij ons is er geen ruimte (te duur om als wissel te halen) en zie liever volgend seizoen dat een Taylor meer minuten krijgt. Ik zou wel toejuichen als een PSV (verwacht niet, denk dat Schmidt betere spelers gaat halen), Feyenoord of AZ (opvolger Koopmeiners) hem zou halen. Jammer dat Vitesse niet meer een rijke eigenaar heeft. Zou heel goed zijn voor Eredivisie als Vitesse ook kon aanhaken en zo 7 miljoen zou betalen voor zo een speler. Feyenoord zie ik niet aankloppen. Die zullen - als ze Senesi en Berghuis verkopen - hun geld goed moeten besteden om meer posities te versterken. Blijft over AZ. Zouden die zo groot bedrag kunnen/willen betalen? Zou mooi zijn als ze zulke spelers kunnen kopen.

12 februari 2021 om 11:57

Afgelopen zomer gaf ik al aan dat ik hoopte dat Ajax Veerman zou kopen, zelfs als hij 10-15 miljoen moet kosten, want dat vond ik hem waar. Uiteindelijk heeft Ajax toen Klaassen gekocht, maar ik die lijkt met Kudus te gaan vechten om de nummer 10 positie.

Verder verwacht ik dat Gravenberch komende zomer of het jaar daarna vertrek en dan zou hij de perfecte vervanger zijn.

Voor Feyenoord lijkt hij me overigens niet betaalbaar. PSV zou wel een optie zijn. Afhankelijk van hoeveel geld die te besteden hebben na de coronacrisis. Ik denk overigens wel dat Veerman niet in het 4-2-2-2 spelletje van Schmidt past, dus dan zou psv wel anders moeten gaan spelen.

12 februari 2021 om 12:20

Veerman is weer zo een typische leuke jongen die we vooral ook goed vinden omdat hij een van ons is. Als je puur naar voetbalkwaliteiten kijkt dan kom je er helaas al gauw achter dat hij de dynamiek en snelheid mist voor de top. De volgende miskoop in de maak. Ajax stay away.

Zolang Ajax niets kwijt raakt op het middenveld dan zie ik hem niet gehaald worden. Feyenoord kan hem denk ik niet betalen maar voor PSV zou dit een mooie toevoeging zijn denk ik ipv een Rosario,thomas, Mauro

12 februari 2021 om 10:13

Voor PSV zou het idd een goede speler zijn. Rosario en Sangare brengen nul voetbal in de ploeg

12 februari 2021 om 10:16

Er zullen wat uitgaande transfers moeten zijn om het mogelijk te maken maar een onmogelijke aankoop is niet. Ik zie een middenveld met Sangaré als breker, Veerman ernaast en hopelijk Ihattaren volgend seizoen wel zitten. In een 433 of 4231 opstelling.

12 februari 2021 om 10:16

Alleen is Psv in staat om en transfersom van 10 miljoen of meer hiervoor neer te leggen ? Daarom denk ik dat hij eerder naar een buitenlandse club vertrekt.

12 februari 2021 om 10:56

In het geval van Baumgartl en Bruna was het in ieder geval wel mogelijk die 10 miljoen

12 februari 2021 om 11:17

@tv11 Ik zie liever PSV (ook al ben ik geen fan) weer kwaliteitspelers halen ipv dit soort spelers. Netwerk van Schmidt is interessanter dan het Eredivisie-netwerk van analisten als vd Vaart, Perez of Derksen.

12 februari 2021 om 12:05

Dan moet Schmidt wel echt zijn systeem veranderen, want in het 4222 systeem past Veerman eigenlijk niet. Verder is hij zeker te betalen als er spelers verkocht worden, maar ik vraag me dan wel af wie er verkocht worden. De enige die ik eigenlijk komende zomer zou kunnen zien vertrekken zijn Malen (is gewoon verschrikkelijk goed) en Ihattaren (heeft dan nog maar 1 jaar contract), maar er is ook een grote kans dat die gewoon blijven.

12 februari 2021 om 12:41

Psv speelt toch alleen countervoetbal. Niet iedereen is daarvoor gemaakt.. Zie Maher bijv.

12 februari 2021 om 10:53

Schmidt gaat niet afwijken van zn heilige Sangare - Rosario.

12 februari 2021 om 12:02

Misschien zou het een optie zijn om Veerman te kopen en dan vervolgens Taylor aan Heerenveen te verhuren?

Ik kan het mij niet voorstellen dat een Nederlandse topclub hem gaat oppikken voor het prijskaartje waarmee Heerenveen lijkt te schemeren. Die willen iets van 10 miljoen of zo. Alleen Ajax en PSV kunnen dat betalen, maar ik zie het ze niet doen. Ik heb mijn vraagtekens of hij wel goed genoeg is en in de omstandigheden van een topclub waar hij dus veel minder ruimte krijgt zich kan onderscheiden. Voor die transfersom moet het een schot in de roos zijn en dat zie ik niet.

12 februari 2021 om 10:36

10 miljoen willen en 10 miljoen krijgen is een wereld van verschil. Ik denk dat Heerenveen met 6-8 miljoen ook wel akkoord gaat. Ik denk dat hij het bij PSV zeker kan maken. Dat de ruimtes kleiner worden hoeft voor hem niet eens zo'n heel groot probleem te zijn, omdat dat hem wel ligt. Het grootste vraagteken is of hij verdedigend genoeg toe kan voegen.

12 februari 2021 om 12:02

Veerman voor 6 miljoen laten gaan zou wel heel slecht onderhandeld zijn. Veerman heeft zelf ook al aangegeven dat het buitenland ook een optie is. Dan is die 10 miljoen echt niet zo ondenkbaar.

12 februari 2021 om 12:44

Gaat psv ineens op balbezit spelen dan? Zo een mooie voetballer in het omschakelspel van PSV zou echt zonde zijn van zijn kwaliteiten. Ik hoop dan dat hij nog liever naar het buitenland gaat net als Jerdy schouten waar ajax en psv ook op hebben lopen slapen.

12 februari 2021 om 10:39

Het is altijd wel moeilijk wanneer je die schot in de roos heb. Suljemani bijvoorbeeld dacht men dat ook echter werd dat niet.
Ik denk persoonlijk echt wel dat hij nog in Nederland moet blijven en idd bij de top spelen zodat hij Europees ook ervaring opdoet.
Daarnaast weet ik niet of hij een toevoeging voor Ajax gaat zijn.
Ik zie hem als voetballer meer bij PSV of Feyenoord maar ja wat je aangeef Feyenoord gaat geen 10 mil betalen.

12 februari 2021 om 12:46

Sulejmani dacht ik gelijk die past niet bij Ajax. Maarja dat dacht ik van Luis Suarez en Marko Pantelic ook😅 sometimes you win sometimes you loose

12 februari 2021 om 12:08

We hebben het hier wel over een centrale middenvelder met 5 goals en 7 assists in 21 wedstrijden. Dat zijn gewoon ongekende statistieken voor zijn positie. Die 10 miljoen zie ik Heerenveen wel vangen. Die Ejuke hebben ze ook dik verkocht.

12 februari 2021 om 12:48

We hebben het wel over de eredivisie waar Giakoumakis topscorer is he Peer.. Het is wel een leuke voetballer inderdaad maar laten we niet doen alsof de weerstand heel hoog is in Nederland.

12 februari 2021 om 12:48

We hebben het wel over de eredivisie waar Giakoumakis topscorer is he Peer.. Het is wel een leuke voetballer inderdaad maar laten we niet doen alsof de weerstand heel hoog is in Nederland.

12 februari 2021 om 12:50

We hebben het hier ook over een middenvelder die in wedstrijden thuis tegen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard het verschil niet maakte in de periode dat zijn ploeg 10 wedstrijden op rij niet wist te winnen. Dan zou ik als Ajax of PSV huiverig zijn om hem te halen. Ik geloof best dat Heerenveen die 10 miljoen kan vangen. Hebben ze inderdaad ook volgens mij voor Ejuke gekregen. Die maakt in Rusland ook geen indruk overigens. Echter dat Heerenveen die prijs kan krijgen, maakt niet dat ik hem goed genoeg vind of ook zie slagen. Als Heerenveen 10 miljoen wil en kan krijgen moeten ze dat vooral doen. Ik gun ze en Veerman dat hij slaagt.

12 februari 2021 om 14:20

Natuurlijk gaat het maar over "de Eredivisie", maar ook wat Giakoumakis presteerde is gewoon fantastisch. Hij staat niet voor niets met 21 doelpunten 1e, terwijl de nummer 2 op de topscorerslijst Henk Veerman is met 12 doelpunten. Het is dus ook niet zo dat elke willekeurige speler er hier zo 20 in schiet.

Zou voor zowel Ajax als PSV een interessante optie kunnen zijn. Is het niveau van Feyenoord, AZ, Vitesse toch wel voorbij volgens mij.

12 februari 2021 om 10:30

Dat dachten we van zoveel subtop spelers dat ze het niveau hogerop wel aan konden, zijn er meer gefaald dan geslaagd.. Bij Heerenveen is het lekker ballen, bij de top 3 moet je goed spelen, dan komt er ineens veel druk bij kijken en zijn ze toch minder goed dan dat ze lijken.. Als Psv zijnde zou ik hem wel inruilen voor Rosario, dat is nou typisch een speler voor Heerenveen

12 februari 2021 om 10:34

Haha “inruilen” wordt hem niet hoor, zou een droom zijn.

Heerenveen vraagt (terecht) een hele hoop geld. Dat bedrag zie ik PSV liever niet neerleggen, daarvoor zijn er te veel spelers geweest die de stap van subtop naar top toch niet hebben kunnen maken. Ik denk dat het een goede speler zou zijn voor de topclubs in NL, maar het risico is m.i. te groot.

Dit is een voetballer met een bovengemiddeld gevoel voor het vinden van zijn medespelers. De punten waar hij nog echt aan moet werken zijn acceleratievermogen, positiespel en defensief bewust zijn. Of het een goede investering is weet je nooit op voorhand. Ik denk wel dat het een gok waard is.

Wellicht kan Ajax Ekkelenkamp voor een habbekrats aan Heereveen verkopen en Veerman ervoor in de plaats halen. Natuurlijk wel voor een degelijke prijs Ekkelenkamp vind ik nog steeds een speler met potentie maar ik denk dat hij er stilaan bij gebaad is in de eredivisie te gaan voetballen bij een ploeg waar hij structureler aan bod komt.

12 februari 2021 om 12:04

Wil je nou serieus zeggen dat Heerenveen bij zo'n ruil moet bijbetalen? Of lees ik het verkeerd?

12 februari 2021 om 12:11

Ik zie ook wel iets in een verhuur van Taylor aan Heerenveen, als wij dan Veerman voor een mooi bedragje (8 miljoen ofzo) kunnen overkopen.

Als ik PSV zo op het middenveld zag spelen dan is hij wel een verrijking voor ze.
Hem achter Ihattaren en dan 1 defensieve middenvelder er nog bij

Feyenoord had Joey Veerman aan het begin van dit seizoen moeten halen. Als je de 9 ton voor Diemers, én een miljoen of 3 erbij, dan had je een geweldenaar op het middenveld gehad. Veerman heeft nu al aangetoond een veel betere middenvelder te zijn dan Kükcu.

12 februari 2021 om 12:12

Aan het begin van dit seizoen tekende Veerman juist bij bij Heerenveen en wilden ze al 10-15 miljoen voor hem hebben. Als Feyenoord hem had willen hebben hadden ze hem rechtstreeks van Volendam moeten kopen.

12 februari 2021 om 12:26

Heerenveen had van de zomer Ejuke voor 12 miljoen aan Rusland verkocht, en dus dacht men minimaal hetzelfde bedrag voor Veerman te kunnen vangen. Feyenoord heeft het überhaupt nooit geprobeerd, maar het blijft een gemiste kans.

Leuke speler, maar dat zal dan PSV moeten zijn. Zie hem bij Ajax niet in de basis komen, want Gravenberch, Alvarez, Klaassen en Kudus speelt hij er niet uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren