Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart kon naar Barcelona: ‘Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht’

Laatste update:

Rafael van der Vaart snapt weinig van spelers die op jonge leeftijd naar het buitenland gaan. Van der Vaart, als 33-jarige in de herfst van zijn carrière actief bij FC Midtjylland, kreeg in het verleden zelf ook kansen om al vroeg te vertrekken bij Ajax. Van der Vaart besloot echter in Amsterdam te blijven.

/

“Tegenwoordig merk je dat jonge spelers heel snel de hemel in worden geprezen. Ook in Nederland. Je hoeft maar een paar wedstrijden goed gespeeld te hebben en je komt in aanmerking voor het Nederlands elftal en wordt in verband gebracht met topclubs”, aldus Van der Vaart in het Noordhollands Dagblad.

“Toen ik zestien was, wilde Barcelona mij hebben. Er was toen geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om dat te doen. Ik vond dat ik eerst door moest breken bij Ajax. Dat is ook mijn advies aan de jonge talenten hier: laat eerst eens zien dat je constant kunt presteren voordat je een stap maakt.”

Spelers gaan te vroeg naar het buitenland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een van de meest zinnige opmerkingen die ik recent van v.d. Vaart heb gehoord.

27 december 2016 om 12:47

Inderdaad. Je hoort hem niet vaak iets zinnigs zeggen maar hier heeft hij gewoon gelijk, zo'n Bazoer bijvoorbeeld heeft een kleine kans op slagen, en alleen omdat hij gelijk de handdoek in de ring gooide en niet voor zijn kansen wou vechten.

27 december 2016 om 12:52

@clover,

Maar dan praat je over een mentaliteitskwestie. Dat breekt de meesten vroeg of laat op, ongeacht of je nu in Nederland speelt of in het buitenland.

27 december 2016 om 14:18

Bazoer is een mooi voorbeeld, want dat gaat nu al tot 2 keer toe mis. Eerst bij PSV en nu bij Ajax. Je kunt er op wachten tot hij bij Wolfsburg ook de handdoek in de ring gooit als het even niet gaat zoals hij wil en het ergens anders beter denkt te kunnen krijgen.

27 december 2016 om 14:18

Ik geloof ook niet dat Bazoer zelf geloofd in zijn kwaliteiten anders kiest hij niet voor een overstap naar Wolfsburg. Als hij mentaliteit had gehad en nog een seizoen volle bak had gespeeld had hij veel betere clubs voor het uitkiezen. Nu vult ie gewoon op een makkelijke manier zijn zakken maar als de nood hoog is bij Wolfsburg aan het eind van het seizoen gaat de trainer niet een jongen van 19 voor de leeuwen gooien en zeggen, behoed ons maar voor degradatie.

27 december 2016 om 22:42

Als Bosz jouw op de bank of de tribune plaatst en je niet eens in aanmerking komt om te wisselen, snap ik best dat je weg wilt. Bazoer heeft het goed gedaan. Hij moet gewoon spen.bazoer is gewoon op tijd weg gegaan en is geslaagd bij Ajax. Van der Vaart is misschien net iets te laat weg gegaan. Hij was wisselspeler toen hij weg ging,

27 december 2016 om 12:50

Hij zegt vaak genoeg zinnige dingen maar sommige mensen hoor ik dan zeggen: ga zelf eerst presteren en dan praten. Maar deze man heeft wel een veel grotere carriã©re gehad dan menig voetbalanalisten op tv die wel serieus genomen worden.

27 december 2016 om 13:44

Van der Vaart was een topspeler met prachtige carriere maar hij wordt afgemaakt op zijn meest recente keuzes en prestaties. Eigenlijk erg maar dat is het wereldje vandaag de dag en daar speelt de media een grote rol in.

Maar hij moet ook slim genoeg zijn dat hij niet uitspraken moet maken dat hij nog in Oranje hoort of kans moet maken. Daar pakken ze hem namelijk op.

27 december 2016 om 14:31

Toch is het moeilijker om naar hem te luisteren omdat hij niet alles uit zijn carrière heeft gehaald. Ergens heeft hij gefaald. De laatste jaren is mijn respect voor hem zwaar afgenomen ondanks zijn mooie carrière. Kijk naar de man van glas Arjen Robben. Hij speelt nog steeds op topniveau terwijl van der Vaart ergens in Denemarken speelt. Als Rafael de laatste jaren gewoon hard was blijven trainen had hij nu nog een mooie club gehad. Daarom is het moeilijk om naar hem te luisteren als hij het over mentaliteit heeft. Aan de andere kant heeft hij wel een betere instelling dan de meeste 'talenten' die tegenwoordig in de Eredivisie spelen.

27 december 2016 om 14:41

Haha hij heeft mijn posts gelezen de laatste tijd. Zeg dit al een tijdje. Oud nieuws dit weten we toch al?

Tja, dat klinkt leuk en aardig maar het waren natuurlijk wel compleet andere tijden.
De kloof tussen de Eredivisie en de grotere competities was nog niet zo groot en ook financieel waren de verschillen veel kleiner.

Er is sindsdien veel veranderd en het is daarom ook niet geheel onlogisch dat een aanbod van een grote buitenlandse club tegenwoordig veel aantrekkelijker kan klinken dan destijds het geval was.

27 december 2016 om 13:12

Heeft ook te maken met het respect dat die generatie voor een gearriveerde speler had. Nu denkt men als jonkie vaak al dat men er is, maar vergeet men dat er spelers zijn bij grotere clubs die al jaren presteren en daardoor vele malen meer aanzien hebben. Een van der Vaart haalde al gauw een hoog niveau, maar snapte wel dat hij het nog lang niet zou gaan winnen van de spelers die toen bij de topclubs zaten en al een aardige staat van dienst hadden. Als je hier als 16-jarige nog geen zicht op het eerste elftal hebt (waar veelal jonge spelers met een korte staat van dienst spelen), dan is dat zicht bij een topclub er al helemaal niet. Dat is alsof je in een bootje op zee dobbert zonder ook maar een beetje land aan de horizon, dan weet je gewoon niet waar je terecht komt.

27 december 2016 om 13:38

Er zijn natuurlijk tig factoren.

Zo geef je het respect voor gearriveerde, of op zijn minst meer ervaren, spelers aan. Toen van der Vaart 16/17 was zaten spelers als Winter en Witsche nog bij de selectie, terwijl je met spelers als Machlas, Bergdolmo, Galasek en Arveladze ook diverse spelers had die 27-28 jaar waren en al de nodige jaren meeliepen.

De talenten hier worden te snel geprezen en er zal geen hiã£â«rarchie als toen meer zijn in de kleedkamer, waarbij er een gewaardeerde oudere garde rond liep om de jonkies met beide benen op de grond te houden. Dat er de laatste tijd ook meerdere jonge gastjes, die nog geen vol seizoen Eredivisie in de benen hadden, direct voor Oranje werden opgeroepen werkt ook niet in het voordeel. Ik vraag me af of zo'n Bazoer ook zo snel de handdoek had gegooid als hij nog geen interland gespeeld zou hebben.

Daarbij liepen er destijds ook de nodige Nederlandse topspelers rond in de grotere competities, terwijl de Nederlandse uitblinkers uit de Eredivisie momenteel gemiddeld al blij mogen zijn als ze het bij een subtopper weten te redden. Dit terwijl de top 3 van de Ballon D'or stuk voor stuk spelers betreft die al op jonge leeftijd naar het buitenland is vertrokken. Wellicht sterkt dat het idee dat zo'n route uiteindelijk misschien wel tot grotere hoogte kan leidden dan de traditionele route.

Er zijn nu gewoon zoveel dingen heel anders dan 16 jaar geleden toen van der Vaart doorbrak. Het is een beetje appels met peren vergelijken.

27 december 2016 om 13:20

En tegenwoordig is het ook zo dat 'pappie Modaal' als bus-trein of tram chauffeur wordt ingezet, voor een salarisje van 80 tot 120 duizend p.j. in hartje Londen, Madrid of Barcelona.
Dat is gewoon heel lastig als je als gezin misschien modaal of zelfs onder modaal verdient, en je kan opeens heel veel geld verdienen.
Dan speel je in op behoeftes.

Grappig om te lezen dat het alweer 17jaar is geleden dat vd Vaart zijn debuut voor Ajax maakte, helaas voor mij(ons) heeft hij maar een fractie van zijn inmense potentie waar gemaakt. Dacht destijds echt die gaat van Ajax naar de Europese top en vlamt daar tien jaar.

Ben het met vd vaart eens dat jonge talenten zich eerst beter in eigen land kunnen bewijzen om vervolgens letterlijk volwassen de volgende stap te maken.

Echter zie je wel dat de talenten die vroegtijdig naar grote clubs gaan over het algemeen ook redelijk terecht komen, ze breken (vaak) niet door bij een Chelsea of een Madrid maar komen dan altijd nog goed mee bij een Everton of een Sevilla.
Maar wanneer je echt overtuigd bent van je eigen kunnen laat het dan zien bij een club in je eigen land om vervolgens als gearriveerde speler naar het buitenland te vertrekken.

27 december 2016 om 13:09

Vroeg vertrekken en vanuit een topclub verder zoeken opent wel deuren die anders gesloten blijven.
Neem een Bruma, ging vroeg naar Chelsea en vervolgens Hsv, maar bij beide clubs weinig indruk gemaakt. Daarmee wel een hoop vlieguren en van toegevoegde waarde voor PSV en nu Wolfsburg (geen idee hoe goed hij het daar doet).
Stel dat hij bij Feyenoord gebleven was en (net als nu) een aantal jaren op het hoogste niveau nodig had om te presteren. Het is maar de vraag of Feyenoord dat geduld met hem had. Voordat je het weet val je bij Feyenoord buiten de boot en kan je kiezen tussen een Excelsior, Sparta en moet je een veel langere weg afleggen om bij een PSV of Wolfsburg te komen.

Achteraf is het makkelijk praten of een keuze wel of niet goed uitpakt, maar voldoende spelers die niet op jonge leeftijd de stap naar de europese top heeft gemaakt maar vervolgens ook niet via de eredivisie de top haalde.

27 december 2016 om 13:13

Welke Nederlandse of eredivisie talenten kan je noemen die te vroeg naar een topclub zijn gegaan om vervolgens door te breken bij Everton of Sevilla?

27 december 2016 om 13:28

Doelde meer op het niveau van Everton en Sevilla, goede Europese subtop.
Maar bij Everton is Lukaku natuurlijk een mooi voorbeeld van een jong talent die het bij een topclub niet red maar zich vervolgens bij een subtop club zo goe ontwikkeld dat hij weer terug naar de top zou kunnen.
Matic hetzelfde verhaal, een Ake doet het nu goed bij Watford en kan wanneer hij het niet red bij Chelsea altijd nog bij een mooie club terecht.
Hoeft niet altijd slecht te zijn om vroegtijdig te vertrekken, maar een Klaassen zou bijv op zijn 18e anders bij een Napoli binnen komen (die waren redelijk concreet begreep ik) dan wanneer hij nu zou gaan als aanvoerder.

In veel landen om ons heen ben je nog een talent op je 22 en je moet dus langer wachten op een kans.
Dat bedoeld vd Vaart volgens mij, als je echt heel goed bent zoals hij was heb je er op je 20ste al 4 seizoenen op zitten, en dan kom je anders binnen bij een nieuwe club.

27 december 2016 om 17:45

Het scheelt dat Lukaku al een onomstreden basisspeler was bij Anderlecht voor hij naar Chelsea ging.

Vd Vaart zegt wel vaker zinninge dingen, alleen wordt er hier altijd lacherig over gedaan!
Deze jongen heeft een geweldige carriere gehad en is nu lekker aan het ballen in de buurt van zijn vriendin!
Dan heb je het toch prima voor elkaar.

Altijd maar weer dat negatief gelul over zo'n jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren