Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Meyde blikt terug: ‘Ik sloeg Mathijsen vervolgens direct knockout’

Laatste update:

Andy van der Meyde reist het hele land door met zijn nieuwe theatershow en blijft bezig met zijn succesvolle YouTube-show Bij Andy in de Auto. Op de officiële website van Ajax neemt hij donderdag echter de tijd om terug te blikken op zijn periode in Amsterdam. De voormalig rechtsbuiten kwam in 1994 terecht in de C1 van Ajax en speelde uiteindelijk 91 competitieduels in het eerste.

Van der Meyde stond te boek als een lastige jongen en ook in zijn jeugd was hij geen lieverdje. "Mijn eerste wedstrijd weet ik nog wel. Op een toernooi ging ik de linksback, Joris Mathijsen, telkens voorbij", blikt Van der Meyde terug. "Hij kon dat niet hebben en trok aan mijn haren. Ik sloeg hem vervolgens direct knockout. Mijn trainer, Günther de Haan, werd helemaal gek natuurlijk. Al die jongens keken me aan en vonden dat ik gek was. Ze dachten dat ik zo'n boer was uit Arnhem."

In die periode bouwde Van der Meyde een speciale band op met toenmalig hoofd jeugdopleiding Co Adriaanse. Het was een haat-liefdeverhouding; Adriaanse heeft Van der Meyde weleens weggestuurd wanneer hij 'niet luisterde' of 'vervelend' was. "Ooit brak ik het been van de keeper van Newcastle United, zo dol was ik. Nooit ging ik een duel uit de weg. Na dat voorval werd ik een week weggestuurd", vervolgt de zeventienvoudig Oranje-international.

"Op trainingen ben ik ook wel eens op de vuist gegaan met teamgenoten. Uiteindelijk moest ik altijd op kantoor komen bij Adriaanse. Maar Co had een zwak voor me, hij zag het wel in me zitten", vertelt de inmiddels 39-jarige Arnhemmer, die in zijn carrière ook onder contract stond bij FC Twente, Internazionale, Everton en PSV. "Hij vond me een beetje gek, maar had wel vertrouwen in mij. Iemand anders had me ongetwijfeld weggestuurd. Of ik ergens spijt van heb? Nee, zo ben ik nu eenmaal."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die jongen heeft een hoop domme dingen gedaan in zijn leven, het klasse voorbeeld van iemand die ineens veel geld verdient en aandacht krijgt en hier totaal niet mee om kan gaan.

Wel vind ik het mooi om te zien hoe die gozer er nu op terug kijkt en hoe hij uit het dal gekropen is waar hij overduidelijk lange tijd in zat.

6 december 2018 om 21:58

Ja want in de jeugd kenden we hem allemaal al.

6 december 2018 om 22:08

Moet ik hier serieus op in gaan of kom je zelf al tot de conclusie dat dit de meest onzinnige opmerking is die je kon maken?

6 december 2018 om 22:06

Er niet mee om kunnen gaan is een ruim begrip, hij vult het op zijn eigen manier in. Dat het niet aan jouw perfecte plaatje voldoet betekent natuurlijk niet dat hij er verkeerd mee om gaat/ging. Hij heeft wat gekke dingen gedaan, maar wat mij betreft moet je af en toe eens gek doen.

6 december 2018 om 22:11

Andy heeft al vaak zat toe gegeven dat hij er totaal niet mee om kon gaan, heeft zelf ook zat voorbeelden genoemd van gedrag waaruit dat bleek, dus dit is niet eens perse mijn mening erover, hij vindt het zelf ook.

6 december 2018 om 22:45

Mede dankzij dit soort verhalen ben ik wel blij dat er toch steeds meer aandacht is voor het mentale aspect in het voetbal. Je ziet steeds vaker dat er gebruik wordt gemaakt van psychologen die spelers mentaal begeleiden. Van der meyde had met wat begeleiding misschien ook wel meer uit zijn loopbaan kunnen halen en mogelijk ook niet zo ver weg kunnen zakken op privé vlak.

6 december 2018 om 22:53

Op zich gaf hij voornamelijk geld uit aan leuke dingen en drank. Het was zijn voormalige vrouw die met name meer geld uit gaf dan dat er binnen kwam geloof ik.

7 december 2018 om 00:09

Het kwam ook een beetje door zijn vrouw, die een heuse dierentuin aan ging leggen. Dat is fucking bizar, maar desalnietemin vrees ik dat hij zijn geld ook alleen had opgemaakt in die periode.

Dit vind de Familie Mathijsen vast fijn om te horen.

6 december 2018 om 23:04

Ik denk dat de familie Mathijsen dit verhaal eerder wist dan wij....en hij heeft dit al eens in de auto verteld

Deze Andy weet met zijn beperkte niet-voetbal kwaliteiten wel het maximale uit zijn tv carriere te halen. Ik geef het hem wel na, hij heeft een relaxte manier van interviewen, is zelf openhartig en begrijpt de voetballers, waardoor hij ze vaak makkelijker aan het praten krijgt.

7 december 2018 om 07:31

Beperkte niet voetbal kwaliteiten? Als Arjen Robben dat nou zei? Maar een held hier aan de zijlijn? Mentaliteit was ruk maar met zijn voetbal kwaliteiten was niks mis.

7 december 2018 om 18:45

Met "niet-voetbal" kwaliteiten bedoelde ik juist zijn capcaiteiten buiten de lijnen, die lijken mij wat beperkt. Hij heeft niet bepaald de relativiteitstheorie uitgevonden zogezegd.

7 december 2018 om 09:34

Heb je hem ooit zien voetballen of zat je toe nog in de wieg, anders snap ik je reactie totaal niet.

Ja ja andy, nu weten we wel hoe stoere jongen je was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren