Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Meijde onthult dankzij wie hij aan heimwee-gerucht over Sutalo kwam

Laatste update:

Andy van der Meijde laat weten dat hij van een speler van het Kroatische elftal heeft gehoord dat Josip Sutalo heimwee zou hebben. Dat vertelt de voormalig buitenspeler van Ajax in een video-item van Vandaag Inside.

Enkele weken geleden zei Van der Meijde bij Veronica Offside stellig dat Sutalo heimwee zou hebben. Volgens hem wil de duurste verdediger van Ajax aller tijden niets liever dan terugkeren naar Kroatië. Van der Meijde gaf destijds niet aan hoe hij aan zijn informatie kwam.

Sutalo ontkende het heimwee-gerucht al snel in de Kroatische media, maar vorige week wilde de mandekker ook tegenover journalist Lentin Goodijk van Voetbal International een punt maken. “Dat heb ik trouwens ook gelezen, dat ik last zou hebben van heimwee. Daar is echt geen sprake van.”

“Ik heb mijn hele leven in het teken van voetbal gesteld. Ik train hard en ik doe elke dag mijn best om te slagen. Dan verdien je na al die jaren een toptransfer naar het buitenland, en dan zou ik zomaar opeens weer teruggaan? Ik moet er niet aan denken.”

De verdediger dacht wel te weten waar de bewering vandaan komt. “Kijk, de resultaten waren er nog niet, dus ik snap waarom dit soort dingen in de media verschijnen, maar het klopt gewoon niet”, aldus Sutalo, die in Amsterdam tot medio 2028 vastligt. Afgelopen zomer kwam hij voor ruim 20 miljoen euro over van Dinamo Zagreb.

Bron Van der Meijde
In een video-item van Vandaag Inside confronteert Wilfred Genee Van der Meijde met de mogelijk foute informatie, waarna de oud-prof uitlegt hoe hij aan zijn verhaal kwam. “Ik heb het gehoord van een ploeggenoot van hem, van het Kroatisch elftal. Niet van Ajax, maar van zijn eigen team daar”, aldus Van der Meijde. “Hij zat daarmee, hij heeft dat gezegd. Misschien liegt hij, maar ik heb het wel gehoord.”

Complimenten voor Sutalo
Sutalo kreeg in zijn eerste maanden bij Ajax bakken met kritiek over zich heen, maar kan inmiddels ook rekenen op (voorzichtige) complimenten. Zo schreef Johan Inan, Ajax-clubwatcher namens het Algemeen Dagblad, dat de centrumverdediger in korte tijd ‘een metamorfose heeft ondergaan’. Kees Kwakman zei na het gewonnen Eredivisie-duel met sc Heerenveen (4-1) het idee te hebben dat de Kroaat met meer vertrouwen speelt dan de afgelopen weken het geval was.

Marciano Vink zag Sutalo afgelopen donderdag tegen Brighton & Hove Albion (0-2 verlies) eveneens een degelijke indruk maken. “Ik denk dat Sutalo een soort graadmeter is”, zei de analist bij ESPN. “Hij voetbalt beter en maakt logischere keuzes. Hij is de bal niet meer liever kwijt dan rijk. Er is een aantal spelers die nu boven komen drijven. Ze laten zien dat ze de kwaliteit bezitten die men in hen zag. Het is alleen nog niet genoeg als team.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'mis je thuis?'

'ja soms wel'

Heimwee

14 november 2023 om 08:35

'wil je koffie?'

'nee ik drink geen koffie'

Drinkt zelfs geen koffie met ploeggenoten.

14 november 2023 om 08:45

Feitelijk is het dan dus wel waar ;-)

14 november 2023 om 11:01

Hij kan ook een theetje drinken met zijn collega's.

14 november 2023 om 08:44

Tja, ik heb bij Andy sinds hij als eerste kwam met het Mislintat-onderzoek toch de neiging hem te geloven. Het is toch ook niet raar, heimwee hebben. Het zijn gewoon jonge ventjes die opeens in een compleet ander land zitten. Net als alle andere zaken die niet "stoer" zijn, zo'n taboe om hier voor uit te komen of er over te spreken.

14 november 2023 om 08:48

Zeker gezien de klote situatie waarin Ajax zat/zit. Dan kan ik me voorstellen dat je denkt ‘Waar ben ik aan begonnen’

14 november 2023 om 09:19

Neiging hem te geloven? Hij riep dat sutalo met niemand sprak zelfs niet met medic en sosa. Terwijl wij toen zowat al elke dag filmpjes van Ajax zagen met sutalo waarop hij lachend en pratend met sosa en medic te zien was.

14 november 2023 om 09:27

Dat waren AI filmpjes.

14 november 2023 om 09:46

Je schijnt dus zelfs met heimwee af en toe te kunnen praten met anderen, maar in de brede zin van het verhaal dat hij heimwee heeft wijsneus

14 november 2023 om 11:19

Migi

Maar met het verhaal over van Hooijdonk sloeg hij weer de plank totaal mis dus dat is weer een reden om hem niet te geloven.

14 november 2023 om 12:18

@migi

Er zit nogal een verschil tussen heimwee en thuis missen. Als je aan mij vraagt of ik mijn ouderlijk huis mis, zeg ik ja. Maar ik zou er nooit meer willen wonen en ik heb er ook zeker geen heimwee naar.

volgens mij heeft Andy van een mug een olifant gemaakt.

14 november 2023 om 12:36

Ik heb bij Andy altijd het idee dat hij informatie van Steijn krijgt. Dat hij hem mede daarom zoveel ook beschermt

Ja als de speler zelf aan geeft dat het onzin is dan verzinnen we wel gewoon dat ik het zelf gehoord heb van een speler van het Kroatisch elftal. Want ja daar chill ik elke dag mee natuurlijk. Andy hou op met je domme gelul.

14 november 2023 om 10:51

Haha ja precies. Alsof er in het Kroatisch elftal een open sfeer hangt waarin iedereen zich kwetsbaar opstelt en vertelt hoeveel heimwee en andere onzekerheden hebben.

14 november 2023 om 11:47

En dan moeten we ook nog geloven dat die verder niet bij naam genoemde Kroatische elftalgenoot aan Andy verteld heeft dat Sutalo niet alleen bekend heeft heimwee te hebben, maar daar en passant ook nog aan toegevoegd heeft dat hij zijn ploeggenoten niet ziet of spreekt en zelfs geen bakkie koffie drinkt met Medic en Sosa. Tuurlijk. Zeer matige poging om je verhaal overeind te houden.

Vd Meijde hou op man, altijd als het met een willekeurige club slecht gaat, komen die zogenaamde analisten en bedoel ik vooral vd Meijde en Sneijder mee de boel nog verder opstoken met uit de lucht gegrepen verhalen.

zal vd meide dan echt dat nummer hebben van die ploeggenoot, vind hem niet echt concreet

@vz; Dankzij wie dan? Ik zie geen naam terug. Wie is het nou?

Van der Meyde is een gigantische leugenaar, eersteklas hypocriet en iemand wiens mening ik geen waarde aan hecht. Ik heb het al een paar keer gemeld, maar ik heb zijn biografie gelezen, heerlijk boek was dat. Heb misschien 20-30 bladzijden gelezen over de gok verslaving van zijn vader en de impact op zijn familie... 10 jaar verder en meneer is Koning Toto... tja dan heb je echt geen waarden en ben je gewoon een loser.
Ook hier is dit hele verhaaltje los zand, hij gaf eerst niks weg, en dat doet hij eigenlijk nu nog niet. Het zou ook heel onlogisch zijn. Nee ik drink geen koffie met mijn teamgenoten die dezelfde moedertaal spreken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren