Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Heuvel: ‘Grote zorgen bij Nederlandse autoriteiten om Quincy Promes’

Laatste update:

Quincy Promes zit nog altijd vast in de Verenigde Arabische Emiraten, zo weet John van den Heuvel te melden in een video-item van De Telegraaf. De misdaadverslaggever vindt het zeer opvallend dat de aanvaller van Spartak Moskou nog altijd vastzit in Dubai, terwijl Nederland reeds om uitlevering heeft gevraagd. Volgens Van den Heuvel had Promes al lang uitgeleverd moeten worden, maar hij vermoedt dat Rusland daar een stokje voor wil steken.

Promes zit nog altijd vast in de oliestaat, nadat hij eind februari in Dubai werd aangehouden. De aanvaller zou betrokken geweest zijn bij een verkeersongeluk en daarna gevlucht zijn van de plaats delict.

De aanvaller was met zijn werkgever Spartak Moskou op trainingskamp in het Midden-Oosten, maar werd op het vliegveld vanaf waar hij zou terugvliegen naar Rusland gearresteerd.

Sinds 1 augustus 2023 heeft Nederland een uitleveringsverdrag met het land in het Midden-Oosten en vanwege de recente veroordelingen tot in totaal 7,5 jaar gevangenisstraf verzocht Nederland de VAE om uitlevering.

Volgens Van den Heuvel moet Nederland zich inmiddels zorgen gaan maken, want Promes had al lang uitgeleverd kunnen zijn. Volgens de misdaadjournalist is het ‘volstrekt onduidelijk’ waarom de VAE, ondanks het verdrag, nog altijd niet heeft uitgeleverd.

“Ik weet dat er achter de schermen wel degelijk gewerkt wordt door de justitie-autoriteiten in Nederland om hem uitgeleverd te krijgen. Dat gebeurt in absolute stilte, want het laatste wat men wil is Dubai schofferen. Maar er zijn wel grote zorgen. Het gaat allemaal wel heel traag en sloom.”

Vervolgens geeft Van den Heuvel aan Russische inmenging te vermoeden. “Het is een wedstrijdje verplassen geworden. Als Dubai Promes naar Rusland stuurt, dan zal Moskou pronken met het ‘binnenhalen’ van Promes. Als Nederland erin slaagt hem uitgeleverd te krijgen, dan is dat een opsteker voor Nederland”, aldus Van den Heuvel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom hecht Rusland zoveel belang aan iemand als promes? Het is geen wereldspeler, veroordeeld voor drugssmokkel en zal over 2? Jaar uit zijn contract lopen. Hebben ze geen belangrijkere dingen aan hun hoofd daar?

13 maart 2024 om 17:01

Wellicht ruilmiddel in de oorlog als het nog gekker gaat lopen? Buitenlanders in Rusland worden in de watten gelegd tot het zover komt

13 maart 2024 om 17:06

Ruilmiddel ? Ik zou hem zelfs niet ruilen tegen een pond suiker. Als hij weer terug gaat naar Rusland mag hij daar lekker blijven.

13 maart 2024 om 17:02



Ik denk dat Rusland 0 waarde hecht aan Promes. Hij is toevallig de pion in het spel dat ze aan het spelen zijn met Nederland.

13 maart 2024 om 17:03

Politiek signaal en drukmiddel. In een periode waar heel Europa zich tegen Rusland keert willen ze even duidelijk maken dat ze meer in de pap te brokkelen hebben in het midden-oosten.

13 maart 2024 om 17:05

Drukmiddel voor wat dan? Alsof wij niet zonder promes kunnen voortbestaan..

13 maart 2024 om 17:57

Sowieso een politiek signaal inderdaad. Drukmiddel in de zin van: als het Nederlandse recht wil zegevieren, zal het te maken krijgen met Russische weerstand. Wij kunnen natuurlijk goed zonder Promes voortbestaan, maar ons strafsysteem is wel gebaseerd op het vastzetten van criminelen. Als dat niet lukt, dankzij Rusland, kunnen ze onze instituties toch een beetje uithollen.

13 maart 2024 om 18:05

Je leest niet wat ik zeg. Promes is geen druk middel. Tonen dat Rusland ook nog steeds vrienden heeft wel, al helemaal wanneer die vrienden olie Staten zijn.

13 maart 2024 om 17:21

Denk "terugpakken" voor de mh17 beschuldigen die ze hebben gehad

13 maart 2024 om 20:54

De persoon Promes interesseert ze geen hol. Poetin zou hem lachend in een meer in Siberië smijten als het hem uitkomt. Het "westen" een hak zetten daarentegen is zijn levenswerk met z'n Peter de grote complex.

Laat hem lekker in Rusland. Kost het ons ook niets voor zijn onderhoud in de gevangenis. Snap niet dat ze hem zo graag terug willen.

13 maart 2024 om 17:27

Om het recht te laten zege vieren. Persoonlijk zou ik het prachtig vinden om Promes achter de tralies te hebben.

13 maart 2024 om 17:36

Ja en zijn slachtoffers dan? Je zou maar door iemand zijn neergestoken en vervolgens die persoon vrijuit van zijn leven zien genieten

13 maart 2024 om 17:58

Rusland draagt nu actief bij aan onrechtvaardigheid in Nederland. Dat vinden ze geopolitiek gezien natuurlijk prachtig. Al zullen ze om Promes zelf niks geven.

Wat valt er precies met Promes te pronken voor Rusland? Ja heel stoer hoor dat Rusland een ongewenste burger van Nederland heeft, het is niet dat we hier in Nederland wakker van liggen of die nu in Rusland zit of in de bak in Nederland. In beide gevallen hebben we er geen last van.

Nederlandse belastingbetaler is Rusland juist dankbaar dat het geld niet in hem gestoken hoeft te worden.

Oei oei oei, een gevangenisstraf die boven je hoofd hangt heeft mijn pa ook niet. Het is overigens jammer dat de uitlevering van Promes zo lang moet wachten. Dubai wilt een drugscrimineel toch niet zo vrij door laten lopen?

13 maart 2024 om 17:31

Dubai is een paradijs voor criminelen. Er worden bijna geen vragen gesteld over waar je geld vandaan komt. Je kunt vastgoed cash kopen zonder ingewikkeld papierwerk en er zijn bijna geen belastingen. Als Dubai ineens allemaal criminelen gaat uitleveren dan kost ze dat een hoop geld en investeringen. De top van de Europese drugshandel zit niet voor niets in de VAE.

13 maart 2024 om 18:15

Een boel hoge bazen van terroristische organisaties overigens ook.

13 maart 2024 om 18:43

Die lui hebben nog nooit een biljet dat al even in omloop is tegen hun neus gedrukt.

Ik snap niet waarom Rusland zo graag een veroordeelde crimineel terugwil?

Bevries al zijn tegoeden en dergelijke in nl en laat m naar rusland vertrekken. Wil die het terug kom dan eerst je straf inlossen.

Moeten we hem officieel niet Quincy P. noemen nu? Om zijn identiteit te verbergen

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren