Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Brom onder druk: ‘Leuk is anders, laten we dat vooropstellen’

Laatste update:

John van den Brom staat onder druk bij AZ. De oefenmeester won dit seizoen slechts 12 van de 33 wedstrijden en verloor de bekerfinale van Vitesse, waardoor AZ zich via de play-offs moet verzekeren van Europees voetbal. Een deel van de aanhang riep vorige week om het vertrek van Van den Brom, tijdens de verloren uitwedstrijd tegen NEC.

"Leuk is anders, laten we dat vooropstellen", reageert de trainer zaterdag in gesprek met De Telegraaf. "Maar wat kan ik er voor waarde aan hechten? Dit is de mening van die mensen en dat mogen ze tegenwoordig roepen. Ik kan er niet zoveel mee."

Volgens Van den Brom, die in februari bijtekende tot medio 2018, weet iedereen bij de club waarmee men bezig is. "En dat we keihard werken om uit deze dip te komen. Daar hebben we de fans ook bij nodig. We moeten hen weer achter het team krijgen." Zondag sluit AZ het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Is John van den Brom nog de juiste trainer voor AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doel was playoffs halen en dat hebben ze gehaald. Verder hebben ze de bekerfinale gehaald. Sorry maar az supporters wat zeuren jullie?

Fc utrecht, vitesse en twente hebben een net zo goede selectie als az. Dus AZ staat gewoon waar het moet staan.

13 mei 2017 om 16:54

Misschien wel, maar als je naar het voetbal kijkt wat AZ neerzet... Ongeïnspireerde bagger. Bovendien, ik schat AZ als club zijnde wel wat hoger in dan FC Utrecht of Vitesse.

13 mei 2017 om 17:13

Is vanaf Utrecht de stap naar AZ een stap omhoog ja?

13 mei 2017 om 17:47

Ja, van FC Utrecht naar AZ is een stap omhoog.

13 mei 2017 om 17:56

Laten we nou niet die discussie houden, wij AZers mogen helemaal niet praten want zowel subtoppers Utrecht en Vitesse hebben momenteel een sterkere selectie daarna komt AZ.

Dat neemt niet weg dat we veel meer punten hadden gehad als Brom niet zo had gekloot met de opstelling plus de hele selectie is de 2e seizoenshelft uit vorm

13 mei 2017 om 17:57

Een stapje.

13 mei 2017 om 19:12

Inderdaad ja, misschien kun je daar Twente en Heerenveen hier nog aan toevoegen qua begroting, supportersgrootte en stadion.
Momenteel mogen deze clubs hun pijlen richten op plek 3 tot en met 8.
Alles wat meer is, moet je zien als bonus.
Ik vind dat AZ de laatste seizoenen in sportief en financieel opzicht, uitstekend werk heeft geleverd.
Dan kun je als fan vraagtekens zetten bij enkele dipwedstrijden, die anders hadden kunnen geeindigd, maar over het algemeen heeft een club als AZ de zaakjes prima voor elkaar lijkt mij.

13 mei 2017 om 19:29

ik denk dat je geen gelijk heb.alleen bij Vitesse en Utrecht hebben trainers die alles uit hun selecties weten te halen en Brom kan dat niet.
als AZ een trainer als ter Hag had dan stond AZ boven Utrecht en Vitesse.dat is het punt.

14 mei 2017 om 01:53

Az heeft qua supportersgrootte en stadion niks speciaals, het beleid is wat ze zo sterk maakt. Qua supportersgrootte horen ze in een rijtje met Roda en NAC thuis, niks meer of minder

15 mei 2017 om 08:51

Zet je AZ bril dan maar even snel af. Want die tijd is voorbij. Waar baseer je eigenlijk op dat je AZ hoger inschaalt? In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
Ik sluit me aan bij 1AZ1

16 mei 2017 om 18:53

Het enige wat 1az1 zegt is dat op dit moment Vitesse en Utrecht een betere selectie hebben, iets wat ik niet weerleg.
Maar waar ik het op baseer? Iets kan je alleen baseren op resultaten uit het verleden. Anders is Feyenoord een betere club dan Psv, omdat ze dit seizoen kampioen zijn geworden en PSV niet.

Maar laten we alleen Vitesse en AZ aanhouden, om het gemakkelijk te houden.

Aantal grote prijzen (gehele historie)
Az
Opgericht in 1967, 2x landskampioen, 4x Knvb beker, 1x Johan Cruijffschaal (en de enige reden waarom ze er daar niet meer van hebben is omdat eind jaren '70 begin jaren '80 er geen supercup was)

Vitesse
Opgericht in 1892, 1x Knvb beker

Plaats op de Europese ranglijst
Az
63, stijgt nog omdat de cijfers van 16/17 daar nog niet bij zijn opgeteld

Vitesse
170, stijgt over twee jaar wanneer de cijfers van 17/18 erbij worden opgeteld.

Bezettingsgraad stadion
Az
86%

Vitesse
74.8%

Dus ga alsjeblieft een eind fietsen met je bewering. Vitesse heeft het uitstekend gedaan dit seizoen en heeft daarmee 51 punten gehaald. AZ heeft een dramatisch seizoen gehad en heeft daarmee 49 punten gehaald. Daar zit het verschil.

Hopelijk presteert Vitesse nu wel goed in Europa, anders raken we alsnog de Europese plaatsen (waar AZ zich vrijwel altijd goed voor heeft ingezet) kwijt. Dus succes in Europa, geniet ervan, maar jullie staan absoluut nog niet boven AZ .

13 mei 2017 om 16:54

Vind dat je helemaal gelijk hebt behalve over het feit dat de Twente selectie gelijkwaardig is aan AZ, FC Utrecht en Vitesse.
De selectie van Twente is helemaal niet zo bijzonder maar dat wordt gewoon heel knap werk geleverd door de staf

13 mei 2017 om 17:45

Dat kan jij mooi zeggen maar wij moeten elke thuiswedstrijd naar 11 natte kranten kijken die geen plezier uitstralen, Brom zijn tijd zit erop! AZ kan én moet beter!

Iedereen die geen verstand van zaken heef en zegt dat Brom volgend seizoen de ideale trainer voor AZ is kan beter meer research doen over het huidige AZ. 95%van de AZ aanhang ziet liever een andere coach

#bromexit


13 mei 2017 om 19:16

Inderdaad en dat is voor mij de reden dat ik morgen niet kom. Als protest tegen die klote opstellingen. Ik trek het mentaal niet langer om Dos Santos te zien spelen. Ik ga liever Ajax en Feyenoord kijken ipv elf van die ongeïnspireerde gasten. Noem me maar een successupporter, maar ik ben er helemaal klaar mee.

13 mei 2017 om 17:47

Maar met wat voor voetbal? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het resultaat belangrijker maar wat we dit jaar voorgeschoteld krijgen is zeer matig. We hebben maar 5 van de 16 competitiewedstrijden in eigen stadion gewonnen.

Bekerfinale? Tuurlijk, leuk maar kijk ook even naar de loting. Lienden uit, Emmen, Aswh, Heerenveen en Cambuur thuis. Om vervolgens geen fatsoenlijke kans te creeeren in de finale. Zelfde verhaal voor de Europa League, winst tegen Zenit was leuk maar doorgaan in een poule met Ierse amateurs mag ook wel.

Punt is dat Brom blijft wisselen, spelers geen vertrouwen geeft en op Luckassen en Haps na niemand beter heeft gemaakt dit seizoen. Tel daarbij een gebrek aan strijdlust en het niet drie keer achter elkaar naar de juiste kleur kunnen spelen van de bal en je begrijpt de onvrede van de supporters. Er zit echt meer in dit materiaal dan hij eruit haalt, alleen de voorhoede is (achteraf) matig.

Plek 5 is met deze spelersgroep echt het maximaal haalbare. Vincent Jansen en Henriksen
waren voor AZ topspelers,
Tim Krul is ook geen verbetering tov Sergio Rochtet,ridgiano Haps is niet zo goed als voor de
winterstop,joris van Overeem heeft ook een vormdip gehad,
Ron Vlaar loopt ook te sukkelen met blessures.ik vind Derick Lucassen een positieve uitzondering.
Ik heb er vertrouwen in dat het volgend seizoen beter gaat met AZ , vooral in de thuiswedstrijden.

Ik denk dat de keeper een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het punt verlies van AZ.

Een grote als die van de trainer.

13 mei 2017 om 18:04

Nee, totaal niet waar de keepers hebben geen punten gepakt maar ook geen punten verloren voor AZ.(niet veel) De grootste irritatie factor is Brom die moet gewoon zijn heil ergens anders zoeken.

13 mei 2017 om 20:05

Keepers van (sub)toppers die geen punten 'pakken' leveren per definitie bijdrage aan puntverlies. Een goede keeper pakt hier en daar net wel een onmogelijke bal.

Als eventuele vervanger voor van de Brom zou ik dan Ron Jans halen. Club en trainer passen prima bij elkaar.

13 mei 2017 om 19:15

Ron jans heeft al aangegeven hoe dan ook een jaar op sabbatical te gaan.

Iedereen vergeten dat ze een hele goede eerste seizoenshelft hebben gedraaid onder diezelfde trainer?

13 mei 2017 om 21:08

Niet overdrijven al ga je de wedstrijden terugkijken, zal je van mening veranderen, het was inderdaad voldoende en een paar spelers hadden het op hun heupen en speelde goede wedstrijden maar de teamchemie is er nooit geweest. Brom bleef maar wisselen van opstelling heeft de spelers niet meer in vorm gekregen, ze zijn eerder slechter gaan spelen

13 mei 2017 om 22:34

Hmm ik heb er even over nagedacht, maar helemaal geen behoefde die wedstrijden terug te gaan kijken. Heb wel de stand winterstop even nagekeken en dacht eigenlijk dat ze 4e waren met gat naar subtop, maar dat was blijkbaar nog een paar wedstrijden voor de winterstop. Weet wel dat men begin van het seizoen nog wel ontzag voor AZ had, maar dat dat later minder werd.
Misschien heb je toch gelijk. Brom geen technisch hoogwaardige trainer, maar normaal wel erg goed in teamspirit kweken.
Jammer want het is zo'n fijne vent die vd Brom.

14 mei 2017 om 22:48

Ja omdat AZ volledig afgezakt is.

Als ik het hier zo leest moet Utrecht wel erg veel moeite gaan doen om morgen te verliezen.
Alles om de 750000 euries binnen te halen.

Leuk als je eigen aanhang er geen vertrouwen in heeft.
Hij bracht ze toch naar de beker finale.

Maar goed dat is mijn mening.

13 mei 2017 om 22:28

Hoop dat Utrecht aan zijn sportieve plicht voldoet.
Net als Vitesse altijd doet🙃

Als je nagaat hoeveel punten AZ alleen thuis al heeft laten liggen tegen degradatiekandidaten (en dat zijn er heel wat dit seizoen) dan is wel duidelijk dat er veel meer in zat dan de vijfde plek op 10 punten van Utrecht. Als je de goede seizoenstart van ca 8 wedstrijden niet meetelt dan komt AZ niet verder dan de asgrauwe middenmoot. De rek is er uit. Houwdoe en bedankt.

go jordania dat hoop jij alleen omdat jullie dan met dat geld ervan door gaan, ga nou niet over sportieve plicht praten dat hadden jullie tegen feynoord moeten doen

15 mei 2017 om 08:45

Juist daarom het tweede zinnetje en de emoticon... inderdaad als vitessenaar geen recht van spreken mbt sportieve plicht. sjongejonge jammer dat ik dit uit moet leggen hé.

Het is al 3 jaar niet om aan te zien. Dat AZ desondanks 5e wordt zegt alles over het niveau van de Eredivisie: bedroevend. Van den Brom is een tactisch onbenul die zo snel mogelijk vervangen moet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren