Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Ven vestigt bizar persoonlijk record: slechts twee spelers zijn sneller

Laatste update:

Micky van de Ven heeft afgelopen weekend tijdens de remise met Eintracht Frankfurt (2-2) zijn eigen snelheidsrecord aangescherpt. De 21-jarige verdediger van VfL Wolfsburg, die deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal, trok afgelopen zondag een sprint van maar liefst 36,35 kilometer per uur. In de Bundesliga waren alleen Bayer Leverkusen-aanvaller Moussa Diaby (36,52) en Borussia Dortmund-aanvaller Karim Adeyemi (36,65) sneller dit seizoen.

De voormalig Volendammer wordt dit seizoen door trainer Niko Kovac gebruikt als linksback en centrale verdediger. Van de Ven stond zondag naast de pijlsnelle Maxence Lacroix geposteerd in het centrum van de Wolfsburg-defensie. Dat had een reden: bij Eintracht Frankfurt speelt Randal Kolo Muani als spits. De snelle Fransman is bezig aan een indrukwekkend debuutseizoen in de Bundesliga en liet al elf treffers en twaalf assists noteren. Tegen de vijfvoudig international van les Bleus wist Van de Ven zijn eigen snelheidsrecord aan te scherpen.

Het oude record van Van de Ven stond op 35,87 kilometer per uur, waarmee hij al de snelste verdediger in de Bundesliga was dit seizoen. Dat record heeft hij nu eigenhandig uit de seizoensstatistieken gewerkt. In een eerder interview met de Wolfsburger Allgemeine Zeitung sprak Van de Ven over het geheim achter zijn snelheid. “Mij wordt vaak verteld dat ik de snelle benen van mijn moeder heb gekregen. Zij was de snelste uit mijn familie. We zijn trouwens een echte voetbalfamilie. Mijn ouders en zus hebben ook allemaal voetbal gespeeld.”

In gesprek met Kicker sprak Van de Ven na afloop van het duel met Eintracht over zijn toekomst bij Wolfsburg. Meerdere clubs zouden zich al bij de Duitse club hebben gemeld voor de diensten van de linkspoot. “De kans is groot dat ik hier blijf spelen. Misschien nog een jaar, misschien nog drie of vier jaar.” Bij de nummer acht van de Bundesliga ligt Van de Ven nog tot medio 2027 vast. Transfermarkt schat zijn waarde in op zo’n acht miljoen euro, al lijkt het erop dat Wolfsburg een stuk meer kan vragen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met deze snelheid is hij interessant voor iedere topclub die met een hoge lijn speelt. Ben benieuwd of hij zich lekker door kan ontwikkelen, doet nu in ieder geval goede ervaring op in de Buli.

7 maart 2023 om 12:59

Snelheid is dan inderdaad belangrijk, maar dat is niet het enige wat je nodig hebt om bij een topclub te slagen.

7 maart 2023 om 13:15

Dat zegt hij toch ook helemaal niet.

Van Dijk, Ake, Botman, Schuurs, De Ligt, Timber, Van den Ven, De Vrij. Wat een luxe hebben we achterin zeg, jeetje.

7 maart 2023 om 12:20

En dan vergeet je Geertruida ook nog te noemen. Die haalt dit seizoen vooralsnog een veel hoger niveau dan Timber.

7 maart 2023 om 12:25

Kunnen we éen van die centrumverdedigers niet ruilen tegen spelers? Bel Duitsland op en vraag of ze de Vrij + Botman willen ruilen voor ter Stegen ofzo? Zullen beide partijen blij mee zijn gok ik .

7 maart 2023 om 12:32

Schlotterbeck, Rüdiger en Süle zijn ook geen koekenbakkers natuurlijk

7 maart 2023 om 12:44

Ik geef je op een briefje dat Duitsland heel graag 2 tot 4 van onze wissels toe zou willen voegen aan hun verdedigers-gilde. Alleen Rudiger blijft staan.

Evenals dat wij wel een paar wissels van de Brazilianen zouden willen hebben m.b.t. de voorhoede.

7 maart 2023 om 12:54

@shenkie; Firmino ging niet mee naar het WK, wellicht ziet Koeman het wel in hem zitten?

7 maart 2023 om 13:43

Doe dan maar Serge Gnabry

7 maart 2023 om 14:13

Liever die Fullkrug dan Depay

7 maart 2023 om 12:42

Je vergeet nog spelers als St Juste (basisspeler Sporting), Pascal Struijk (basispeler Leeds United) en Perr Schuurs (basisspeler Torino)

7 maart 2023 om 12:48

Ik zie Schuurs er toch echt tussen staan, al dan niet terecht.

7 maart 2023 om 13:19

Deze spelers waren 15 jaar geleden gewoon opgeroepen. Nu zitten zij niet eens bij de beste 10 verdedigers...

7 maart 2023 om 13:47

Struijk heeft voor België gekozen en zal daar binnenkort zijn interlands spelen.

7 maart 2023 om 13:27

Timber en Schuurs horen niet in dit rijtje. Komen niet eens in de buurt bij de rest qua niveau.

7 maart 2023 om 14:22

Dan heb je ook Doekhi nog bij Union lopen



Toen hij bij Volendam furore maakte vond ik het al vreemd dat de Nederlandse top hem niet in het vizier had. Ik vind hem als LCV het best: kan ontzettend goed opbouwen van achteruit, durft in te dribbelen, comfortabel aan de bal en snelheid. Maar dit soort snelheden verklaren wel waarom ze hem ook veelal als back gebruiken. In potentie misschien wel de meest onderschatte verdediger die we in Nederland hebben. Van der Ven en Frimpong als toekomstige backs: ik zie het zomaar gebeuren. Kan ook in een 3 mans defensie dus uitstekend uit de voeten. Mooi om deze ontwikkeling bij hem te zien. Zou bij een team dat hoog op de middenlijn verdedigt heel goed tot z'n recht komen.

7 maart 2023 om 13:13

Moet zeggen dat ik hem niet veel heb zien spelen bij Volendam, maar het valt wel op dat de Nederlandse top de laatste jaren vaker leuke spelers mist uit de KKD.

Zo had je Schouten en Dallinga bij Excelsior de afgelopen jaren. Gelukkig heeft Feyenoord het licht gezien en wel Wieffer gehaald.

Er zijn natuurlijk ook een hoop spelers die het niet zullen halen, maar bij de 3 namen van Excelsior kon je toch zien dat er veel potentie in zat.

7 maart 2023 om 13:26



@unknown007, denk dat deze jongen niet zozeer gemist is maar de salariseisen te hoog voor een speler uit de kkd. Feyenoord had sws interesse. Mino zit daar en Ajax leek hem vaak een beetje te ontwijken tenzij het om eigen jeugd gaat. 1 miljoen verdient hij per jaar dus dat lijkt me voor PSV en Feyenoord ook wat te gortig voor een speler die nog nooit op eredivisie niveau of iets gelijkswaardig heeft gespeeld.

7 maart 2023 om 13:48

@Joga, Van de Ven heeft Feyenoord afgewezen en Wolfsburg plukte van de Ven volgens mij voor de neus weg van PSV, torn van Bomnel trainer was van Wolfsburg. De Nederlandse top had hem wel degelijk in het vizier.

Nederland heeft zoveel goede centrale verdedigers: Nathan Ake, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Jurrien Timber, Sven Botman, Micky van der Ven, Geertruida, Pascal Struijk, Stefan de Vrij, St.juste, Perr Schuurs. Zelfs de minste van dit rijtje zijn gewoon basisspelers bij Torino en Sporting en zouden een paar jaar geleden basisspelers zijn geweest in Oranje dat bv de WK finale haalde

7 maart 2023 om 13:01

Speelt Struijk niet veelal als verdedigende middenvelder?

Wat een verademing in tegenstelling tot Daley Blind die nog verliest in een sprintduel met een bejaarde met een rollator.

7 maart 2023 om 13:09

Kijk uit met wat je zegt @vinroo, elke vorm van kritiek richting Daley Blind is als vloeken in de kerk hier op Voetbalzone. blind kan namelijk zo lekker meevoetballen

7 maart 2023 om 13:10

toch heeft die een mooiere carierre gehad met meerdere succesen dan veel van deze namen zullen krijgen.

7 maart 2023 om 13:29

Totale onzin natuurlijk, zijn successen komen niet in de buurt met die van bijvoorbeeld Ake, Van Dijk, De Vrij, De ligt, etc. Vooral niet als je het feit meerekent dat zij nog meerdere prijzen kunnen winnen terwijl het voor blind wel zo'n beetje ophoud na dit seizoen.

7 maart 2023 om 14:35

kijk wie je opnoemt.. en dan nog etc er achter zetten. jij bent ook slim genoeg om in te schatten dat het natuurlijk niet om die namen gaat.

7 maart 2023 om 14:48

@feyenoorddude, weet niet of je door je clubvoorkeur met een bepaalde bril kijkt, maar hoe zwaar weeg jij successen? Is 99 interlands en 7 keer kampioen van Nederland geen prestatie? Dan trek je de vergelijking met een Ake (overigens uitstekende verdediger hoor), maar wat heeft hij behaald dan? Ake is het laatste anderhalf jaar vaste basis geworden, daarvoor was het wisselspeler en deed hij het erg goed bij Bournemouth. Dan noem je ook een de Vrij, op basis van wat? Hij is ook aardig op leeftijd namelijk en zie hem niet, mits andere club, veel prijzen pakken met Inter. Dat je dan ook van Dijk noemt in het rijtje is niet realistisch. Dat is een vergelijking trekken tussen Weghorst en van Nistelrooij, tussen Klaassen en Seedorf, oftewel geen realiatisch vergelijkingsmateriaal.

7 maart 2023 om 14:52

vergeet ook niet dat blind 141 wedstrijden in united heeft gespeeld en hij dichterbij een cl en wk titel is geweest als basis speler dan sommige zijn geweest of (waarschijnlijk) gaan komen. Oja en dan vergeet ik nog de prijs europa league winst!

7 maart 2023 om 15:52

@tegenargument, ik vind 7 keer kampioen worden van Nederland niet per se een enorme prestatie. Het is iets dat bijna niemand hem nadoet maar om dat te bereiken moet je vooral lang in Nederland spelen en dat wil bijna niemand. Spelers als Klaassen, Veltman etc kunnen dat ook wel bereiken als ze nog een paar jaar blijven en in geval van Veltman, terugkeren. Zo'n topper als de Ligt is binnen 3 seizoenen al weg. Ravyg had het ook over een mooiere carriere. Ik denk dat wat dan vooral telt is met wie de meeste van die jonge jongens willen ruilen en dan denk ik dat het gros echt liever de carriere van Ake willen dan die van Blind. Ik vind basis staan bij een van de allerbeste teams echt een grotere prestatie dan bij een Man u dat subtop was. Daarnaast speelde Ake op jonge leeftijd al in de PL.

7 maart 2023 om 16:02

Het gaat er ook niet om met wie je wil ruilen @prime want dan wil iedereen liever ruilen met ronaldo of messi. Het gaat er om dat blind gewoon een hele mooie succesvolle carriã¨re heeft gehad ondanks dat hij vanaf dag 1 zelfs bij ajax de meeste kijkers thuis tegen zich heeft gehad. en er zijn genoeg groot beloofde namen die maar tot de helft van zo een carriã¨re zijn gekomen of gaan komen en heel graag die van blind zouden willen hebben. En elke trainer heeft hem altijd opgesteld en bij elke ploeg heeft hij een belangrijk aandeel gehad. Ik heb bijvoorbeeld heel mijn leven de Vrij een hele matige/ slechte verdediger gevonden en als hij speelde continu gewezen op wat hij allemaal fout deedt en dat het alleen niet opviel doordat hij in een 5 mans verdediging speelde. Maar als ik dan achteraf zijn carriã¨re er bij pak kan ik niet anders zeggen dat hij toch wel een hele mooie carriere heeft gehad die je alleen kan hebben als je toch wel een goede cv bent.

7 maart 2023 om 16:06

Dan verschillen de meningen. Uiteraard is een kampioenschap Premier League 'zwaarder' dan een Eredivisie kampioenschap. Maar het niet als enorme prestatie zien is ook weer zoiets... Ik bedoel, als topclub ben je verplicht om kampioen te worden, maar je moet het nog wel doen. Daarnaast is Blind onderdeel geweest van de ploeg die halve finale CL heeft gespeeld, met Ajax. Je kan stellen dat Man U op dat moment sub top was, maar je vergeet even dat het wel nog steeds 1 van de grootste clubs in de wereld is. Om je dan staande te houden is best knap, toch? We doen hier vaak voorkomen dag Blind een koekebakker is, maar in mijn ogen is hij een succesvolle voetballer geweest en daarnaast bijna 100 interland gespeeld en de nodige prijzen gepakt. Wat als Bayern de CL pakt (doet niets af of Blind wissel is of niet), maar is Blind dan succesvoller of gaan we dan andere maatstaven erbij halen?

7 maart 2023 om 16:20

@ravyg, tuurlijk wil dan iedereen Messi of Ronaldo's carriere maar in jouw post had je het over een mooiere carriere dan deze namen. Dan neem ik aan dat je met deze namen dat je het over het rijtje Nederlandse verdedigers had die eerder opgenoemd werden en niet over Bakkali, Bazoer en Tannane.

7 maart 2023 om 16:46

@tegenargument, als Blind de CL pakt met Bayern als wissel heeft dat geen waarde. Anders kan je ook wel de prijzen van Ake als wissel bij Chelsea meetellen en dat doe ik ook niet. Heeft ie toch weer 2 extra PL kampioenschappen en een EL op zijn naam staan.

Het is trouwens niet eens zozeer dat een PL kampioenschap zwaarder is maar het is veel lastiger om goed genoeg te zijn om basis te zijn in zo'n team. Zeker zo'n team als City dat geld heeft als water en de afgelopen jaren, honderden miljoenen heeft gespendeerd aan alleen de verdediging al.

8 maart 2023 om 10:41

@primetime, maar wel alle andere namen die er tussen staan.

7 maart 2023 om 17:35

Wat een kleuters zijn jullie. Het gaat hier om de snelheid van Ven en jullie belanden in een discussie over blind en zijn prijzen….grow up!

7 maart 2023 om 21:45

Ik hoor steeds dat Blind traag is, maar wat is eigenlijk de top snelheid van Blind? Enig idee?

Deze jongen is 1.93 groot en rent 36km per uur? Jezus wat een vertoning

7 maart 2023 om 13:51

En nog wendbaar ook...

7 maart 2023 om 14:29

Lengte helpt vaak juist mee voor de topsnelheid. Dit is geen Fifa waarin alleen kleine buitenspelers snel zijn.

7 maart 2023 om 15:27

Beste voorbeeld is Usian Bolt

Net verlengd of bijna (?)
NLse clubs kansloos.
Zal niet snel meer terugkomen

Wij hebben echt best wel een topverdediging, wie moet je nu laten afvallen? En dan zijn er nog spelers als St-Juste, Doekhi, Struijk en vast nog een paar andere. Was onze aanval maar zo goed!

Eindelijk een speler waar Volendam een behoorlijk doorverkooppercentage heeft kunnen bedingen. Ik zou zeggen bayern of dortmund kom er maar in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren