Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Looi analyseert: 'De situatie van Mahi lijkt op die van Zivkovic'

Laatste update:

FC Groningen staat voor een traditioneel lastige opgave: zondag wacht de uitwedstrijd tegen FC Twente. In 2004 wist de club daar voor het laatst te winnen, toen het 1-2 werd door goals van Erik Nevland en Mile Krstev. De Trots van het Noorden geeft zich echter niet bij voorbaat gewonnen tegen de Tukkers en zal ervoor knokken, belooft trainer Erwin van de Looi.

/

Volgens hem hoort FC Twente bij de top vier van de Eredivisie. “Ze hebben een goede, redelijk jonge selectie waarvan ik niet zomaar een zwakke plek kan opnoemen. Ze hebben een duidelijk idee en spelen tactisch anders dan de voorgaande jaren. Luc Castaignos is hun meest opvallende speler. Hij is heel belangrijk, altijd aanspeelbaar, zoekt de diepte en maakt doelpunten. Die moeten we in de gaten houden”, weet Van de Looi.

Zelf heeft FC Groningen echter ook gevaarlijke spelers rondlopen. De jonge Mimoun Mahi mag gezien worden als een coming man bij de noorderlingen. Van de Looi vindt de dribbelaar nog wat te wispelturig. "Zijn situatie lijkt op die van Richairo Zivkovic in het vorige seizoen. Langzaam maar zeker komt Mahi er steeds dichterbij en het is ook erg lekker om op de bank te kijken en te weten dat er met zijn invalbeurt iets extra’s gaat gebeuren in de wedstrijd."

Wordt het tijd dat Mimoun Mahi een basisplaats krijgt bij FC Groningen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mahi verdient een kans in de basis. Het is alleen wel zo dat hij moet bewijzen dat hij een flink deel van de wedstrijd een goede bijdrage kan leveren. Nu valt hij de laatste x mimuten in, is de back van de tegenstander niet helemaal scherp meer en kan hij onbezorgd zijn acties maken. Hij moet dus groeien naar het niveau van 70-80 minuten presteren en dat kan alleen als hik een kans in de basis krijgt

28 november 2014 om 19:47

Mahi is veel beter dan zivkovic. Mahi is ook sterker en behendiger dan zivkovic!!!!

28 november 2014 om 20:40

Mahi en zivko zijn niet te vergelijken! Mahi is een buitenspeler en Zivo een spits en beide hebben ze totaal verschillende kwaliteiten!

Ik houd meer van naar voren kijken en weten dat er iets gebeurt, omdat hij erin staat. Mahi hoort in de basis.

28 november 2014 om 19:08

Men schreeuwde vorig seizoen ook om Zivkovic nadat hij het in invalbeurten zo goed deed, maar toen hij zijn opwachting maakte binnen de basisopstelling viel het heel erg tegen, en wist hij weken achtereen niet te brengen wat hij als sub wel deed. Ik snap daarom ook wel dat Van de Looi voorzichtig is met Mahi. Zo'n jongen kan natuurlijk niet 90 minuten lang datgene brengen wat hij in een invalbeurt in 15 minuten wel kan. Qua prestaties heeft hij natuurlijk wel recht op een basisplaats, maar het is nog maar de vraag of hij dan die prestaties ook net zo goed weet te leveren. Vorig seizoen hadden we met Zivkovic het bewijs dat dat dus niet zo hoeft te zijn helaas.

29 november 2014 om 02:25

Zivkovic had vorig seizoen veel eerder gewoon uitgeroepen moeten worden tot nummer 1 spits,, of wil je zeggen dat vd Velden het goed deed in de spits toen?

Maar nee, ze wouden maar dat spelletje spelen waar Groningen vorig jaar ook niet de ploeg voor had tot het niet meer kon (de 5 punten uit 10 wedstrijden ofzo reeks) en ze meer terug getrokken gingen spelen.

Ik vind situatie van Mahi ook totaal anders als Zivkovic die net 17 was en gewoon nog naar school moest. En dat spelers wispelturig en grillig zijn bij Groningen is normaal, anders spelen ze ergens anders of zijn ze zo weg. Mahi is teminste grillig, kan je niet zeggen van prima donna Hoesen die er al 4 maanden niks van bakt.

Mahi heeft iets wat anderen niet hebben, die jongen moet je er gewoon inzetten. Stoppen met dat voorzichtige angsthazen gedoe maargoed vd Looi he....

29 november 2014 om 12:23

Heb je wel gelijk in dat de situatie totaal anders is, gezien zijn leeftijd e.d. Met Van der Velden in de spits voetbalde Groningen in het begin wel aardig, maar dat ging ook al snel minder. Zivkovic kon daarna ook niet brengen als basisspeler wat hij als supersub wel deed. Aan het einde van het seizoen lukte dat wel, maar dat kwam ook vooral door het gewijzigde speelsysteem. Met zijn snelheid en die van Kostic op de zijkant had je de perfecte spelers voor het countervoetbal waar we zo'n sterke reeks mee behaalden.

Ik vind Hoesen trouwens niet zo slecht als jij voor doet komen hoor. Dat hij niet scoort wisten we van te voren ook al, dus daar moet je hem niet op afrekenen vind ik, dan had je een andere spits moeten halen als Groningen zijnde. Voetballend doet hij het verder prima, en qua inzet is er vaak ook niet veel op aan te merken. Alleen in de luchtduels mag het soms nog wel wat venijniger, maar De Leeuw won er bijvoorbeeld ook nagenoeg geen een tegen Psv.

Mahi heeft misschien wel eens een kans verdiend, dat begrijp ik, maar ik zal niet gek opkijken als hij dan niet datgene weet te brengen wat hij in invalbeurten wel doet, net zoals Zivkovic in het begin had (als je dan even het verschil in leeftijd en het 'schoolgaan' niet meerekent). Dat is opzich ook niet gek lijkt mij. Hij steekt enorm veel energie in zijn invalbeurten, en dat is hem alleen maar te prijzen. Wat ik wel vind is dat Antonia na zijn eerste wedstrijd tegen GAE eigenlijk vrij weinig tot niks heeft laten zien, dus in dat opzicht zou je zomaar eens met Mahi in de basis kunnen beginnen.

Van de Looi is overigens wel een heel behoudende trainer, daar heb je volkomen gelijk in. Ik schrok zowaar van de wissels tegen Psv, zo aanvallend heb ik hem nog nooit zien wisselen. Hopen dat hij die lijn ook weet vast te houden, en niet steeds tot de laatste vijf à tien minuten wacht totdat hij ingrijpt. Soms zitten er wedstrijden bij waar je echt in de rust al wel kunt gaan wisselen voor mijn gevoel, maar uiteindelijk wisselt hij dan pas tussen minuut '70 en '80. In dat opzicht toont hij veel overeenkomsten met zijn meest recente voorgangers die eigenlijk ook nooit echte ingrepen deden voordat de slotfase was aangebroken.

Hopelijk gaan ze er net zo voor strijden als vorig jaar

On: Mahi vind ik op 't moment Groningen's beste speler, hopelijk start ie ook niet in de basis.

zwakke plek twente is de linksback keeper. logisch dat deze trainer dat niet aangeeft maar het lijkt me duidelijk dat daar de 2 minste spelers van twente staan.

Off: Als ik dit verhaal lees, lijkt het net alsof ik Cariere modus aan het spelen ben in Fifa. xD

Ik snap nog steeds niet dat Feyenoord ongeveer 3 miljoen heeft betaald voor Bilal en dat wij gelijk aangaven: Wij brengen hem rustig. Had dan Mahi gehaald. Mahi liet zijn talent al bij Sparta zien.

28 november 2014 om 21:08

Hoe oud is Mahi eigenlijk ?

28 november 2014 om 21:18

20 jaar nog maar.

29 november 2014 om 02:52

Maar Bilal had zich al op het hoogste niveau bewezen, Mahi niet. Al ben ik natuurlijk wel erg tevreden met Mahi. Het plezier spat er van af en dat hebben we de afgelopen seizoenen nog wel eens gemist bij Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren