Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel: ‘Na dat gesprek met Van Gaal barstte ik zelfs in tranen uit’

Laatste update:

Voor Mark van Bommel behoren Louis van Gaal en Marco van Basten niet meer tot zijn beste contacten in de voetbalwereld. De ex-international doet tegenover FOX Sports een boekje open over de conflicten die hij met beide trainers had.

/

Toen Van Basten bondscoach was, bedankte Van Bommel zelfs een tijdje voor het Nederlands elftal. De grondslag daarvan was dat de voormalig middenvelder in het WK-kwalificatieduel met Roemenië (2-0 winst) gewisseld. Van Basten wilde daar destijds geen uitleg over geven, maar liet op de radio weten dat hij niet tevreden was over Van Bommel. Het was het begin van een slechte verstandhouding, die er mede toe leidde dat de oud-speler van onder meer Bayern München, Barcelona en PSV niet meer opgeroepen werd.

“Toen raakte Wesley Sneijder geblesseerd. Hij belde mij en zegt: ‘Mark ik heb je nodig’. Mijn eerste reactie was: 'Nee, ik kom niet'. Toen heb ik erover nagedacht en ik heb gelijk tegen hem gezegd dat ik niet meer zou komen als zolang hij trainer was”, vertelt Van Bommel. Bij Bayern München was Van Bommel onder Louis van Gaal aanvoerder en de man in de kleedkamer die weerwoord durfde te geven aan de trainer.

/

“En Louis kan alles hebben, maar je moet niet tegen hem ingaan. Dat escaleerde in de winter van 2010, waarin ik een hele zware, vervelende discussie met hem heb gehad, waarin ik hem alles gezegd heb wat eigenlijk niet kan. Tot uitschelden aan toe. Normaal is Louis drie minuten aan het woord, maar nu was ik aan het woord. Ik liep die kamer uit en ik kwam de fysio tegen. Ik zei: 'het is afgelopen' en toen barstte ik zelfs in tranen uit.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 januari 2017 om 18:44

Blijkbaar kan Mark ook niet alles hebben..

Dus het feit, dat hij werd gewisseld wilde hij een tijd niet meer voor Oranje uitkomen? Moet ook niet gekker worden dat je als trainer zelfs geen speler meer mag wisselen.. Zegt meer over van Bommel dan over van Basten in deze, maar zal wel wat meer gebeurt zijn maar dit argument vind ik niet heel sterk.. en het feit dat hij geen uitleg wilde geven vind ik ook niet relevant en dat het daarna op de radio wel verteld werd.. allemaal egootjes

4 januari 2017 om 16:30

Je mist het punt. Het gaat er niet om dat hij gewisseld werd, het gaat er ook niet om dat hij gepasseerd was. Het gaat erom dat Van Basten hem wisselde en later passeerde, zonder hem een reden te geven waarom. Gezien de staat van dienst van Van Bommel in het voetbal, en ook zeker Oranje, is het toch wel te verwachten dat hij wat uitleg krijgt, hij was zeker geen talentje dat uberhaupt blij mocht zijn om er bij te zitten. Zo gaan volwassen mensen met elkaar om als ze een beslissing maken. Dat dit dan niet gebeurt, is jammer maar overheen te stappen. Als de coach dan vervolgens wel aan de media wilt vertellen waarom je gepasseerd bent, tja dan voel je je echt totaal voorbijgelopen. Een op een heeft hij niet de ballen te zeggen waarom maar naar een derde wel.

4 januari 2017 om 19:19

Ook jij mist het punt gedeeltelijk Baloog. Dat hij geen uitleg kreeg was 1 maar blijkens de tekst schoot het in het verkeerde keelgat dat die uitleg op de radio wel werd gegeven.

4 januari 2017 om 21:54

Dat is gewoon exact wat ik zeg. Lees het nog maar eens maar nu goed.

5 januari 2017 om 00:45

Van Bommel piepelde van Basten. Munteanu was de man voor van Bommel. Daar is in de rust op gehamerd. Van Bommel liet Munteanu met opzet lopen in de eerst 5 minuten van de 2e helft en heeft daar zelfs een smalend de bank op gewezen vanuit het veld. Dus meneertje van Bommel moet niet janken. Luisteren naar de trainer (en voetballer die alles heeft gezien)

4 januari 2017 om 18:04

Er werd afgesproken voor het duel dat Van Bommel als verdedigende middenvelder de spelmaker van de Roemenen, Munteanu, zou oppakken. Deze Munteanu speelde echter constant vlak voor zijn eigen verdediging waardoor dat zowel nutteloos als contraproductief zou zijn. Er was zelfs vantevoren afgesproken dat de aanvallers 'het maar op moesten lossen' als Munteanu te ver bij van Bommel weg zou lopen. Van Basten zag dat als enige in de rust anders (van Bommel kreeg o.a. na die tijd nog bijval van Kuyt) en haalde Van Bommel er na 5 minuten 2e helft af.

Toen Van Bommel na afloop er ook nog een keer van langs kreeg was het voor hem wel een beetje klaar.

Is trouwens niet de enige international die gedonder heeft gehad met Van Basten.

Fijn dat Mark zelf ook toegeeft dat het een vervelende vent is

De persoonlijkheid van Van Bommel maakt hem volgens mij erg geschikt als trainer, veel meer dan een Cocu, Van Bronckhorst en in mindere mate De Boer. Ik hoop dat hij zijn carriã¨re als trainer verstandig opbouwt. Een echte winnaar. Sympathieke vent verder.

4 januari 2017 om 17:04

Haha, Van Bommel wordt doorgaans op allerlei kleurige manieren beschreven door voetballiefhebbers, maar sympathiek heb ik nog niet eerder gehoord. Ken jij een kant van hem die wij niet kennen?

4 januari 2017 om 17:36

Wat is er mis Van Bommel? Niet dat er iets mis is met die andere drie die Wouterke opnoemt, ieder mens is anders. Maar Van Bommel heeft toch van alles wat, als het gaat over lachen, voetbalinhoudelijk, maar ook een dominante uitstraling als het moet en hij is welbespraakt. Als je bijv. Cocu of v.bronckhorst ziet is dat toch anders, die zijn iets meer van de cliches.

4 januari 2017 om 20:08

In Van Bommel zie ik ook zeker wel een trainer hoor. Die man had een winnaarsmentaliteit waar je u tegen zegt. Dat in combinatie met zijn inzicht maakte hem de voetballer die het geschopt heeft tot gewaardeerde kracht bij 2 van de beste clubs ter wereld. Maar daarnaast was Van Bommel ook typisch zo'n voetballer waar je een hekel aan had als hij niet voor je favoriete team speelde. Vandaar dat ik hem niet meteen met het woord sympathiek associeer.

LvG is een dominante trainer die weinig sociale kwaliteiten heeft tenzij t jochies zijn. Volwassen mannen met een mening trekt hij niet. Uiterst dubieus en aanwijsbare oorzaak voor falen.
Grootste blunder ooit is natuurlijk mislopen WK Japan en Korea met een schitterende selectie. Daarnaast Barcelona 2e keer en Manu en meningsverschillen met Bayern leiding.
Kinderachtig en voor NL voetbal desastreus.

4 januari 2017 om 16:43

Zo dus jij kent LvG? Hij heeft laten zien genoeg sociale kwaliteiten te hebben en er zijn meer spelers die met hem weglopen dan hem niet mogen van wat je kunt zien uit de reacties van de meeste spelers. Dat hij dominant is heeft hij ook laten zien masr het ene kan best samen met het andere.

4 januari 2017 om 16:49

Noem dan ook even meteen de goede prestaties die hij met zijn 'weinig sociale kwaliteiten' gehaald heeft. Derde worden op een WK met een matig team dat zich vervolgens onder een andere trainer niet eens weet je plaatsen voor een EK. Kampioen worden met AZ. Kampioen worden met ajax en de Champions league winnen met ajax. Daarnaast heeft hij gewoon veel betekent voor het Nederlands voetbal door alle teams die hij onder zijn hoeden heeft gehad goed verzorgd aanvallend voetbal te laten spelen, wat soms zelf vernieuwend was in de voetbalwereld.

Natuurlijk heeft Van Gaal nare trekjes en kunnen een aantal voetballers slecht met hem door een deur. Maar ieder persoon heeft zo zn minpunten.

4 januari 2017 om 16:55

Ik heb Van Gaal meerdere keren ontmoet en ook gesproken, zo ook meerdere mensen in mijn omgeving. In mijn beleving, en naar mijn weten die van hun ook, klopt dit echt niet wat je nu zegt mbt sociale vaardigheden en ik heb dit zelf echt heel anders ervaren.

Van Bommel was natuurlijk een professional, een leider, maar ook iemand met een mondje.
Het is een beetje zoals Ferguson en Keane, haat-liefde verhouding. Alhoewel ik me ook wel kan voorstellen dat sommige spelers de norsheid van Van Gaal niet kunnen luchten.. Van Bommel is daarentegen behoorlijk eerlijk en open.

En eerlijk is eerlijk, je moet toch flinke ballen om tegen een autoritaire man als Van Gaal in te gaan. Niet iedereen durft het openlijk met Van Gaal oneens te zijn. Uiteindelijk heeft Van Bommel maar mooi bij AC Milan gespeeld, niet verkeerd dat je die ook kan bijschrijven achter je naam!

4 januari 2017 om 21:53

Precies, denk dat LvG inderdaad niet gediend was van iemand die daadwerkelijk een andere mening uitte. Zeker iemand die zo mondig is als Van Bommel. Een enorme leider, een etter, een smeerlap, een professional maar bovenal iemand die 100% het beste met zijn team voor heeft. Gaat voorop in de strijd, cijfert zichzelf weg en is gewoon een nuttige kracht zoals een nuttige kracht moet zijn.

Fortuna - PSV - Barcelona - Bayern - AC Milan - Psv
Een absoluut droomlijstje voor iedere Nederlandse voetballer lijkt me qua buitenlandse clubs.

Van Gaal was- en is een TOP trainer.....van Basten was een TOB trainer.....maar, ze dulden allebei geen tegenspraak ! Hun mening was de enige die gold, en wie er tegenin ging werd zonder pardon afgeserveerd !!

Kan me nog herinneren dat programma met Johan derksen. Toen het ging over de verloren wk finale stonden de tranen in zn ogen. Dit typeert zijn mentaliteit wel en denk ook dat het hem echt pijn heeft gedaan dat die vertrok toendertijd bij Bayern

Ik kan me vaag herinneren dat Cruijff het ook een keer oneens was met Van Bommel toen het over voetbal ging. Was volgens mij tijdens een voetbalprogramma gedurende een WK. Van Bommel liet toen duidelijk blijken weinig kijk te hebben op tactisch gebied. Daarom zie ik in hem ook absoluut geen toptrainer.

Verder zie je vaak dat de oudere spelers wat mondiger worden door hun ervaring. Je ziet regelmatig dat dit kan leiden tot conflicten met de trainer. Niet alleen bij Van Gaal en Van Basten. Het is een natuurlijk iets. Jongere spelers zullen dat minder snel doen. Het kan uiteindelijk gewoon zo zijn dat denkbeelden haaks op elkaar staan en dan wordt het onwerkbaar. In het geval van Van Bommel ben ik geneigd om de kant van Van Gaal te kiezen aangezien hij veel meer verstand van voetbal heeft en ik hem ook socialer vind. Hij heeft misschien de schijn tegen door zijn optredens in de pers, maar dat zegt niks over hoe hij omgaat met zijn spelers. Als je hem ook maar een beetje kent of je in hem hebt verdiept weet je gewoon dat het een hele eerlijke man is die heel begaan is met mensen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren