Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel: ‘Het zegt wel iets over de situatie in Amsterdam’

Laatste update:

Ajax is deze transferperiode actief en haalde met Dusan Tadic een grote naam naar de Johan Cruijff ArenA, terwijl de Amsterdammers op het punt staan ook Daley Blind voor vele miljoenen terug te halen. PSV-trainer Mark van Bommel houdt de situatie van Ajax met een schuin oog in de gaten en vindt het ‘bijzonder’ dat de club aan de hand van directeur spelersbeleid Marc Overmars in staat is om spelers vanuit de Premier League naar de Eredivisie te halen.

Ajax betaalt minimaal 11,4 miljoen euro aan Southampton voor Tadic, terwijl Blind volgens De Telegraaf voor minimaal 16 miljoen euro en maximaal 21 miljoen euro wordt aangetrokken. “Spelers uit de Premier League halen, dat is wel bijzonder”, reageert Van Bommel desgevraagd aan de krant. “Ik wil er niet te veel over zeggen, maar het zegt wel iets over de situatie in Amsterdam. Ik denk dat ze niet blij zijn dat ze al vier jaar geen kampioen zijn geworden.”

Van Bommel wil liever niet te veel ingaan op de situatie van Ajax en kijkt naar PSV. “Verder kijk ik het liefst naar mijn eigen ploeg. Er komen jonge gasten aan die ook kwaliteit hebben. Je kan maar met elf man spelen, maar als je kampioen wordt staat iedereen op de foto. Iedereen heeft dus een rol.”

De selectie van PSV kent deze zomer veel mutaties en tot en met 31 augustus zit Van Bommel in onzekerheid. “Die lange transferperiode, dat slaat helemaal nergens op. In Engeland gaat de markt nu drie weken eerder op slot, maar hier niet. Dat komt omdat we in Nederland bijna nooit eensgezind zijn. Iedereen vindt die 31 augustus niets, maar er gebeurt ook niets. Dat is bij de kunstgrasdiscussie precies hetzelfde. De KNVB moet daarin de leiding nemen.”

Verwacht jij dat Mark van Bommel kampioen met PSV gaat worden in zijn eerste seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat Ajax al 4 naar geen kampioen is en 150+ milj op de bank heeft werkt zeker niet in het voordeel voor v.Bommel. Dat bedoelt ie te zeggen Haha. Achja psv heeft altijd al minder mogelijkheden, fans, geld, geschiedenis dan Ajax. Dus daar zal het niet aan liggen, gwn het maximale eruit halen en dan kunnen we toch Ajax weer concurreren.

16 juli 2018 om 08:38

Geschiedenis wel, maar geld is absoluut niet waar. Tot in de jaren ‘90 was PSV de rijkste club van Nederland die gewoon van bij Ajax kon weghalen. Er zijn meerdere voorbeelden waar Ajax een speler wilde halen, maar deze naar PSV ging omdat die meer boden.

16 juli 2018 om 09:58

''er zijn meerdere voorbeelden waar Ajax een speler wilde halen, maar deze naar PSV ging omdat die meer boden.''

Klopt, en daar zijn ze in Amsterdam jullie nog steeds heel dankbaar voor.

Wat een onzin, dus omdat een door derden partij meer geld over heeft voor een speler, maakt ze dat ook automatisch meteen rijker? Misschien wilde Ajax gewoon weg niet verder gaan dan een bepaald bedrag? Gevalletjes Maher en Narsingh die jij bedoeld heeft ze dan ook (gelukkig) een hoop geld bespaard.

16 juli 2018 om 11:20

PSV begon ooit als personeelsclubje en groeide uit tot een volwaardige eredivisionist. In de jaren '70/'80/'90 begon de multinational Philips zich almaar meer te profileren als financier voor transfers, met name in die periode werd de club vaak beschimpt door "alleen maar een koopclub" te zijn. Daar waar bijvoorbeeld Ajax haar spelers voor het eerste team wist te brengen middels opleiding & scouting, kochten de Eindhovenaren er op los, en met succes.
Het team dat in '88 de Europacup 1 won, kende bijvoorbeeld opvallend veel ex-Ajaxcieden, maar daarnaast ook andere spelers die aangetrokken waren i.p.v. opgeleid. Veel heeft men dan ook te danken gehad aan de Philips N.v., er werd geleund op het balanstotaal vh bedrijf, en in feite was men hun tijd toen al ver vooruit: het is een blauwdruk geworden voor hoe men tegenwoordig een profclub succesvol maakt.
Inmiddels speelt Philips een veel minder prominente rol bij Psv, en heeft men de continuïteit gevonden door verstandig beleid en autonoom hun plek gevonden aan de top vd eredivisie.

Historisch gezien klopt het, er waren in die jaren in Eindhoven altijd meer financiële middelen dan elders. Tegenwoordig is dat achterhaald, Ajax heeft verreweg de meeste financiële flexibiliteit, en ik ben blij dat men daar eindelijk mee durft te gaan met de tijd, i.p.v. halsstarrig vast te klampen aan verouderde conservatieve dogma's wanneer het gaat om het aankoopbeleid of het salarishuis.

Tegenwoordig is elke succesvolle club een koopclub

16 juli 2018 om 13:10

Wel even goed lezen. Ik schreef duidelijk 'tot in de jaren '90' Maher en Narsingh heb ik het dus uiteraard niet over. Je moet meer denken aan Vanenburg, Gullit en zelfs Ronaldo

16 juli 2018 om 16:32

Ronaldo zijn we in Amsterdam nog steeds dankbaar voor. Een jaar later schoot "plan B" ons naar de CL winst.

Een klein beetje offtopic, maar wat zou Marcel Keizer nu denken? De vier grootste aankopen van vorig jaar waren Wober, Orejuela, Johnson en Siem de Jong voor bij elkaar 15 - 16 mijloen euro. Zijn opvolger kreeg in de winter al een links- en rechtsback erbij.. en heeft nu vanaf deze zomer ook Tadic, Blind, Labyad, Bande en Schuurs erbij. Totaal voor pakweg 45-50 miljoen euro.

16 juli 2018 om 08:11

Marcel Keizer is lang niet de meest meelijwekkende in het rijtje recente trainers van Ajax hoor. Onder Keizer waren er al wel dingen mogelijk (zie oa die transfersoap rond Richarlison die helaas op niets uitmondde), en hij kreeg bij zijn aanstelling al een heel behoorlijke selectie om mee te werken. Bosz en met name Frank de Boer hadden toch echt een stuk minder mogelijkheden (al had Bosz de mazzel van o.a. de goedkope Sanchez die een enorm schot in de roos bleek). Maar inderdaad, de opgaande lijn in investeringen in de selectie is ontzettend duidelijk - een teken dat het hartstikke goed gaat met Ajax, ondanks wat Van Bommel hier suggereert.

16 juli 2018 om 10:53

Dus als Ajax geen prijzen wint gaat het nog steeds hartstikke goed met Ajax? Dan hadden ze nu die 30 miljoen ook wel in de zak kunnen houden.

17 juli 2018 om 08:21

Je reageert op me zonder dat je reactie ook maar érgens inhoudelijk op mijn reactie aanhaakt? Bijzonder. En daar krijg je nog duimpjes voor ook?

Natuurlijk willen ze bij Ajax prijzen winnen. Soms heb je daarvoor iets meer mazzel nodig dan Ajax de afgelopen paar jaar gehad heeft, en meestal moet je daarvoor ook meer afdwingen. Natuurlijk moest Ajax nu investeren in kwaliteit, maar het is goed dat ze er naartoe gewerkt hebben om die investeringen ook echt mogelijk te maken, zonder daarbij onverantwoorde risico's te lopen. De huidige transferuitgaven passen gewoon binnen het meerjarenbeleid van Ajax, waarin stapsgewijs toegewerkt is naar het verantwoord kunnen doen van grotere uitgaven om een selectie op de been te kunnen brengen die Europees misschien wél wat beter mee kan komen. Tel daarbij op dat zich met Blind en Tadic gewoon buitenkansjes voorgedaan hebben (net zoals twee jaar geleden met Ziyech die nog betaalbaar was en zich graag in Nederland wilde doorontwikkelen), en je hebt tot dusver een geweldige transferzomer.

16 juli 2018 om 08:14

Terrechte opmerking en dan had hij ook met Nouri te maken. Voor mij nog altijd onbegrijpelijk en schandalig dat hij ontslagen is, had minstens tot de zomer de kans moeten krijgen.

16 juli 2018 om 08:54

Keizer hoeft niks te denken. Ajax zit nu in een situatie dat ze geld kunnen uitgeven. Ook mede door verkoop van spelers. Maar volgens mij is dit gewoon een opgezet plan. Om het eerst rustig aan te doen en daar nu de vruchten van te plukken.

16 juli 2018 om 09:58

Ajax zat destijds ook in een situatie waarin ze geld konden uitgeven. Keizer mag dus best iets denken.

16 juli 2018 om 11:59

Destijds liep Bergkamp dat nog tegen te houden hé.

En dat Van Bommel met een jaloerse blik naar Amsterdam kijkt.... We kunnen nu eenmaal flink investeren omdat we een goed en zuinig beleid hebben gevoerd. En dat onze spelers er in Europa goed op staan... In veel spelers interesse en waarvoor ook flink betaald wordt of gaat worden. Als je dat vergelijkt; Zoet en De Jong wilden graag weg en gaan of hebben verlengd door een gebrek aan interesse. Aria's wil al langer weg, maar zit er ook nog steeds. Maar goed, helemaal tevreden met ons beleid. En de 4 prijsloze jaren worden hopelijk omgezet in titels de komende seizoenen....

16 juli 2018 om 07:53

Ik hoop voor je dat dat met deze trainer gaat lukken.

Wat ik mij nou afvfraag over Blind. Toen Blind nog bij ajax zat was het een speler waarvan je hield of je verafschuwde hem. En een deel hield vanhem en deel verafschuwde hem toen der tijd. Werd zelfs nog weleens uitgefloten.
Is het verstandig om deze jongen nu terug te halen en gaan de supporters hem die 2 de kans gunnen. JE zou zeggen met zijn pl ervaring dat het wel zo zou zijn.

16 juli 2018 om 08:01

Het mooie aan Daley Blind is dat hij zich in zijn laatste jaar bijna onomstotelijk populair bij iedereen gemaakt heeft. Gewoon door de benen de laten spreken. Was in het begin bij Ajax gewoon niet goed genoeg. Ging naar Groningen, kwam terug en had zeker nog mindere periodes, wat (hoe stom dat ook is) tot fluitconcerten leidde. Dit leek Blind echter alleen maar aan te sterken, en in zijn laatste jaar voetbalde hij zo goed dat niemand meer een reden had tot fluiten. Werd een echte publiekslieveling die zelden steken liet vallen. Speelde meen ik op het WK in Brazilie alles, en was in het seizoen voor het WK niet voor niets voetballer van het jaar in Nederland.

Hij is in zijn laatste jaar publiekslieveling geworden, en dat gaat hij bij zijn terugkeer weer worden. Net als zijn vader.

16 juli 2018 om 08:56

@ bliek

Blind werd net zo als Anita de missing link toen hij van linksback naar CVM werd verplaatst. Ajax ging toen lopen. Dat is de positie die 9 van de 10 keer het probleem is bij Ajax. Bosz had ook dat probleem totdat hij Schone op die positie plaatste. Riedewald was ook een goede geweest.

Vanaf dat moment groeide de status van Blind enorm en kwam hij volledig los van het beeld, die zit bij Ajax dankzij zijn vader. Hij ging als een hele grote meneer de deur uit.
Eentje met een ijzersterke mentaliteit, want het is maar weinig voetballers gegeven om van volledig uitgekotste speler bij de supporters uit te groeien naar geliefd bij diezelfde supporters. Zijn status is dan ook niet 2e kans als hij terug komt maar mega held die betere aanbiedingen heeft afgeslagen om terug te keren bij zijn jeugdliefde (want die heeft blind gewoon gehad in betere competities en bij ploegen die meer kunnen bereiken in een Europa dat een gemiddeld Ajax seizoen). Ik wil niet zeggen een Rijkaard status (die kwam immers terug terwijl hij geslaagd was en ook gewoon bij zijn club kon blijven), maar ook geen kilometers er vanaf.

Immers Blind kan eigenlijk alleen maar verliezen, brengt hij wat van hem verwacht wordt voldoet hij aan de verwachting brengt hij minder dan is het een miskoop en is hij zijn status die hij met pijn en moeite heeft verworden kwijt.

Is het verstandig, nou van Ajax kant zeker, maar de vraag i, is het vanuit Blind verstandig om terug te komen. Je zou denken van wel omdat het haast niet slechter kan dan vorig jaar.

16 juli 2018 om 12:02

Volgens mij werd hij als LB in 12/13 al verkozen tot Ajacied van het jaar, en pas in 13/14 werd hij opgesteld als DM. Het is dus niet helemaal waar dat zijn status pas groeide toen hij DM werd.

16 juli 2018 om 08:25

Leuk dat je Zoet en De Jong noemt, maar de veel geprezen Ziyech zit ook nog altijd bij Ajax. Dat zuinige beleid is leuk, maar onderstussen heeft PSV de afgelopen 4 seizoenen 3 landstitels gehaald, dat moet Ajax nog maar eens zien te presteren. En dat in de wetenschap dat, zoals Cruijff zelf ooit zei, een zak geld nog nooit een doelpunt heeft gemaakt.

16 juli 2018 om 08:45

Je bedoelt net als de 4 titels op rij de 4 seizoenen ervoor.
Komt goed Ajax gaat dat in de nabije toekomst wel weer een keer doen.

16 juli 2018 om 08:59

Net zoals resultaten uit het verleden... Het gaat om nu. Die 3 sterren zijn leuk, maar het gaat nu om dit seizoen!!

16 juli 2018 om 10:12

@johan78,

Dan snap ik al dat gezeur niet op clubs als Psg, Chelsea en Man City. Die kopen dus geen kampioenschappen, die scouten slim en stellen puike selecties samen.

De CL zelfde verhaal, al die teams kopen gewoon goed en slim in en doen dat beter dan de mindere competities. Heeft blijkbaar geen ruk met het verschil in budget te maken want zoals gezegd een zak geld heeft nog nooit een doelpunt gemaakt......

16 juli 2018 om 13:59

@ninjakai,

Dat valt nog te bezien, of clubs als Chelsea en Man City zo slim scouten. Man City smijt al vele jaren met de nodige miljoenen, maar nu dankzij de inbreng van een succescoach pakken ze voor het eerst echt overtuigend de titel. PSG is een ander verhaal, die hebben een budget dat zo veel groter is dan alle andere clubs in Frankrijk dat dat geen faire vergelijking is. Hetzelfde geldt voor jouw vergelijking van de clubs uit de top-4 landen in vergelijking met die uit mindere competities.

Maar je snapt natuurlijk zelf ook wel dat van dergelijke verschillen op eredivisie niveau geen sprake is. Ajax en PSV kopen allebei middelmaat, alleen is bij Ajax de onzekerheidsfactor misschien net iets lager aangezien ze nu spelers met PL ervaring inkopen, maar een garantie op succes is het allerminst. En daar komt nog bij dat Ajax nou niet bepaald een geweldige track record heeft qua aankopen voor astronomische bedragen.....

16 juli 2018 om 10:57

Nee, dan Ziyech. Er is zoveel interesse dat ie gewoon niet weet welke club hij kiezen moet. Veltman een jaar geleden hetzelfde weg. Zag door de enorme hoeveelheid interesse geen andere optie dan te blijven.

Ajax heeft t geluk dat ze op de naam van vroeger kunnen teren want het is niet zo dat de spelers die de afgelopen jaren weg zijn gegaan nu zo enorm uitblinken. Tenzij je Sanchez meetelt die na 1 jaar weer pleitte was.

16 juli 2018 om 12:45

Zwak argument natuurlijk... De enige twee jongens die de afgelopen tijd wel slaagden bij Ajax, maar faalde na hun transfer waren Siem de Jong en Davy Klaassen (evt Blind ook, maar die is verre van compleet door de mand gevallen bij ManU). Goed, eerlijk is eerlijk, staan ook niet veel succes verhalen tussen, maar nogmaals, de meeste Ajax spelers die vertrokken waren al geen onbetwiste spelers. Daarnaast, als je zo ver terug mag gaan als de Jong en Klaassen, mag je de twee seizoenen er voor ook wel meerekenen, waar eerst Vertonghen verkocht werd en het seizoen er na ook Alderweireld en Eriksen. Je kan toch moeilijk stellen dat die niet geslaagd zijn?

16 juli 2018 om 12:45

Zo ver terug als de Jong en Blind*, natuurlijk

Van Bommel kan dit mooi ombuigen alsof er blinde paniek is in Amsterdam na 4 jaar zonder titel, maar dan mist hij het punt wel. Er is jarenlang irritant zuinig gedaan bij Ajax, en dat mondt nu uit in een financiële situatie waarbij flinke stappen vooruit gezet kunnen worden. Onder Frank de Boer was er zo goed als niets mogelijk qua transfers, onder Bosz werden er wat voorzichtige aankopen gedaan, onder Keizer werden er ineens voor serieuzere bedragen aankopen gedaan, en inmiddels kan Ajax onder Ten Hag gewoon op verstandige wijze grotere sommen geld steken in het versterken van de selectie om de hele boel naar een hoger niveau te tillen. Iets zegt me dat Van Bommel dolgraag had gezien dat PSV ook die mogelijkheden had.

16 juli 2018 om 09:03

Natuurlijk had Van Bommel dit graag gewild. Maar dat gaat niet als je beste speler en aanvoerder gehuurd is. Net zoals het verleden waar ze regelmatig spelers huurden. Dan bouw je niets op. Maar goed, laten we niet te vroeg juichen in Amsterdam, met Ten Hag aan het roer wordt het nog lastig zat !

16 juli 2018 om 09:16

@fcbogarde

PSV is anders met dat gehuurde spelertje wel 3x kampioen geworden, over opbouwen gesproken. Jullie praten al 4 jaar over opbouwen maar er gebeurd qua prijzen toch bijzonder weinig.

Het enige wat jullie de afgelopen jaren gedaan hebben is geld verdient en een verloren nfinale gespeeld.tenzij je een accountant bent kan ik me niet voorstellen dat je geld boven prijzen prefereerd maar het kan aan mij liggen.

Ik denk dat Ajax komend jaar kampioen gaat worden, het ontbrak jaren aan ervaring en er komt nu een kwaliteitsinpuls. Ten Hag is geen geweldige trainer maar het materiaal is goed genoeg om kampioen te worden.

16 juli 2018 om 09:06

Jij probeert nu gewoon iets recht te lullen wat krom is. Natuurlijk rommelt het bij Ajax na weer 4 jaar gdroog gestaan te hebben. De mensen die verantwoordelijk zijn bij Ajax zitten er al jaren en waarom nu dan juist de knip trekken? Juist, omdat ze er van balen dat ze al 4 jaar geen kampioen zijn. Daarnaast komen ze er nu ook pas achter dat je een mix van ervaren spelers nodig hebt, dat roep ik al jaren maar het dringt schijnbaar nu pas tot ze door.

16 juli 2018 om 09:13

Dat zullen ze je in Eindhoven niet in dank afnemen, dat Ajax jouw tips ter harte heeft genomen... 😉

16 juli 2018 om 10:35

@panerai Ik heb het idee dat Van Bommel en jij juist degenen zijn die Ajax iets proberen aan te praten. Natuurlijk is het voor Ajax compleet waardeloos dat er al vier jaar niets meer gewonnen is, het is in Amsterdam hoog tijd voor weer wat tastbaar succes, maar dat wil niet zeggen dat het rommelt of er intern grote paniek heerst ofzo.

De overgrote meerderheid van de supporters is inmiddels heel erg overtuigd van Overmars. Van der Sar heeft wat minder krediet, mede doordat hij niet echt een geweldige uitstraling heeft in de media, maar ook om zijn vertrek wordt niet massaal geschreeuwd ofzo. Ten Hag heeft nog een boel te bewijzen, dat is meer waar de twijfels op het moment zitten, maar verder is het rondom de technische staf in tijden niet zo rustig geweest als nu (sinds het vertrek van Bergkamp). Om dan te zeggen dat het rommelt bij Ajax...

16 juli 2018 om 10:59

@magnetics, waar zegt van Bommel dat er intern grote paniek heerst bij Ajax? Hij zegt alleen dat dit soort aankopen laten zien dat Ajax geen risico neemt en er alles aan het doen is om kampioen te worden. Of dacht je dat ze deze spelers ook hadden gehaald als Ajax afgelopen 2 seizoenen kampioen was geweest?

16 juli 2018 om 11:41

Magnetics jij ziet de werkelijkheid niet. Jonk, Bergkamp, Bosz, Keizer, zelfs Cruijff stapte er weer uit. En jij zegt dat v. Bommel jullie iets aanpraten. Jullie technische hart en die geweldige (td) directeur van jullie zijn hier toch echt zelf verantwoordelijk voor

17 juli 2018 om 08:43

@skede: Om even het letterlijke citaat uit de tekst erbij te pakken:
“spelers uit de Premier League halen, dat is wel bijzonder”, reageert Van Bommel desgevraagd aan de krant. “Ik wil er niet te veel over zeggen, maar het zegt wel iets over de situatie in Amsterdam. Ik denk dat ze niet blij zijn dat ze al vier jaar geen kampioen zijn geworden.”

Ik zie nergens ook maar een hint van Van Bommel over dat Ajax geen risico zou willen nemen en er alles aan wil doen om kampioen te worden. En eigenlijk zijn deze transfers juist grotere risico's vanwege de grote bedragen die ermee gemoeid gaan - hoe hoger het spel, hoe groter de kans ermee op je bek te gaan. Mochten Blind of Tadic hun prijskaartjes straks niet helemaal waar weten te maken, dan krijgen Overmars en Van der Sar dat vol op hun bordjes.

Wat Van Bommel wel zegt: "het zegt wel iets over de situatie in Amsterdam. Ik denk dat ze niet blij zijn dat ze al vier jaar geen kampioen zijn geworden."

Hij zegt het bewust niet met zoveel woorden, maar hij insinueert hier toch echt dat Ajax handelt uit een soort noodgreep. Alsof Tadic en Blind paniekaankopen zijn (ook al zijn ze al vroeg in de transferzomer gehaald). Alsof die vier jaar zonder prijs inderdaad tot grote consternatie geleid hebben in Amsterdam en er wekelijks geroepen wordt om het vertrek van Overmars en Van der Sar. Nou is met name die laatste niet heel populair, maar zo erg is het absoluut ook weer niet.

Of ik dacht dat Ajax deze spelers ook had gehaald als ze de afgelopen 2 seizoenen kampioen waren geworden? Eerlijk gezegd wel, ja. Er is jarenlang zorgvuldig naar toegewerkt om de financiële situatie te creëren om dit soort investeringen te kunnen doen. Als dan buitenkansjes à la Tadic en Blind zich voordoen, dan denk ik niet dat Ajax bijvoorbeeld na 3 achtereenvolgende kampioenschappen had gezegd: 'nee, laat maar zitten, die spelers hoeven wij niet.' Kwaliteit is altijd welkom, daar wordt de selectie beter van, en het is (in ieder geval voor Ajax zelf, en wellicht ook voor de rest van de Eredivisie) een goed teken dat die kwaliteitsspelers nu ook het idee hebben dat ze iets bij Ajax te zoeken hebben.

17 juli 2018 om 08:54

@pukkiedukkie

Even voor de goede orde: Bergkamp is sinds eind 2017 weg bij Ajax, en het vertrek van zowel Jonk als later Bosz hing inderdaad direct samen met zijn aanwezigheid. Bergkamp ging tegelijk met Keizer weg, maar dat was niet direct aan elkaar verbonden; Keizer ging omdat het elftal onder hem niet goed genoeg zou presteren, Bergkamp was de rotte appel in de mand die overal voor onrust zorgde en die nodig moest vertrekken om de boel niet verder te verzieken. Dat hele technische hart waar je het over hebt bestaat niet meer.

Je haalt nogal oude koeien uit de sloot, je haalt er zelfs wijlen Cruijff nog bij, die ontevreden was omdat niet iedereen binnen Ajax blind zijn orders opvolgde. Alles wat je opsomt is voltooid verleden tijd (al zou ik Bosz altijd weer van harte verwelkomen bij Ajax, maar dat is een andere kwestie).

Inmiddels komen er geen geluiden meer van interne onrust naar buiten, en hebben alleen de supporters nog hun twijfels bij Ten Hag als trainer voor deze groep, maar die krijgt de kans om zich te bewijzen. Dus vertel me, waar zit die onrust verder?

17 juli 2018 om 10:45

Magnetics Buitenkansjes? Voor Blind wordt de hoofdprijs betaald. Tadic is nog te doen maar beide hebben 0 restwaarde straks. Een investering van meer dan 30 miljoen!

Ajax gaat nu een hoop investeren. Voor PSV geldt dat ze nu voldoende hebben aan een ervaren middenvelder en een extra optie voor de CV. Psv was In principe vorig jaar al kwalitatief minder dan Ajax maar als team stonden ze er wel.

Ben benieuwd naar komend seizoen. Ajax met een ijzersterke selectie en PSV die ondanks het wegvallen van vGinkel een goede selectie heeft. Met vBommel aan het roer verwacht ik een mooie strijd tussen deze 2 ploegen.

Sterker nog bij Ajax is men al ontevreden als geen kampioen worden.Bij Ajax gaan ze elk jaar voor het kampioenschap en zo hoort het ook. Dus elk jaar als ze geen kampioen worden zijn ze ontevreden

16 juli 2018 om 10:26

Idd, bij PSV willen we niet elk jaar kampioen worden.

16 juli 2018 om 11:07

Misschien is de druk en het moeten in Eindhoven minder. En bij Ajax wordt dat meer uitgesproken dan bij PSV

16 juli 2018 om 17:38

Sowieso word er bij Ajax meer gepraat dan Psv nu nog een x de voeten laten spreken dat gebeurd al 4 jaar niet.

Je kan inderdaad maar 11 spelers opstellen, maar de bank is ook erg belangrijk. Ik heb nog geen club gezien die met 11 basisspelers kampioen is geworden.

Iedereen zegt maar dat Ajax makkelijk kampioen wordt. Natuurlijk met de aankopen zal Ajax wel de favoriet zijn, maar dat waren ze voorgaande jaren ook. Het gaat er ook om dat je constant weet te presteren en ook de moeilijke/mindere wedstrijden over de streep kan trekken. Dit is iets wat PSV goed kan. Heel degelijk en constant presteren. Als ze het constante meenemen van vorig seizoen zullen ze zeker meedoen. En wie weet wat voor rol van Persie gaay spelen bij Feyenoord

16 juli 2018 om 09:35

En dan nog even over de transferperiode. Het klopt dat deze eerder dicht moet, maar als wij hem al 3 weken eerder dichtdoen is de kans wel aanwezig dat Spaanse, Duitse, Italiaanse of andere clubs onze spelers weg kopen en kunnen de NLse clubs geen vervanger meer halen. Dus top wat de Engelsen gedaan hebben, maar deze regel moet dan overal zo zijn

16 juli 2018 om 12:03

Dit is iets wat Cocu goed kan*

Het zijn niet alleen de aankopen die Ajax favoriet maken. Waar Ajax voorgaande jaren voortdurend aan het sukkelen was met trainers en beleidsmakers, blijft Ten Hag voorlopig op zijn plek en is er tot nu toe weinig verkocht (al geldt dat ook voor Psv, maar daar zullen er toch nog een paar weggaan). Daarnaast zijn er bij PSV juist veel wijzigingen met het verlies van Cocu, Brands en Pascal Janssen. Het zal er vanaf hangen hoe snel Van Bommel zijn stempel kan drukken en hoe die stempel gaat uitpakken. Overigens ben ik ook wel benieuwd naar Feyenoord met Ayoub, want die zag ik heel graag naar PSV komen.

16 juli 2018 om 21:00

We gaan het zien. Heb er in ieder geval zin in en ben benieuwd naar de prestaties van de klassieke top 3 en natuurlijk ook hoe andere clubs voor dendag komen.

Zal tijd worden dat Ajax eens flink investeert! Kan ik ze geen ongelijk in geven.
Heeft jaren geduurd voordat ze de portemonnee eindelijk echt eens open trokken. En dat dan niet voor 1 speler, maar meerdere grote namen.
Ik vind het jammer omdat ik totaal niet voor Ajax ben, maar kan ze hierin geen ongelijk geven.
Voor Ajax wordt het tijd flink te investeren, maar dan moeten ze het nog wel gaan waar maken!
Vorig jaar dacht ik ook dat ze kampioen zouden worden, maar dat werd hem ook niet.

Ben wel benieuwd hoe van Bommel het met PSV gaat doen, denk ook wel een talent op trainers gebied.

Het zou goed zijn als Ajax Ziyech nog voor rond de 20 miljoen kan verkopen, anders loopt de transferbalans wel erg scheef. Mocht de Ligt dan nog blijven, dan is Ajax toch wel duidelijk de favoriet voor de titel met de ervaring van Blind en Tadic erbij. Ik ben benieuwd of Ten Hag het aankan, van Bommel heeft gelijk dat het na 4 jaar hoog tijd is voor een titel in Amsterdam. Voor hem als onervaren coach is het wel lekker dat hij zich nu al in de underdogrol kan nestelen.

16 juli 2018 om 17:00

De vraag is ook wat met Ziyech gaat gebeuren. Is wel een aderlating als hij weggaat.

16 juli 2018 om 17:09

Dat denk ik opzich ook wel, maar in principe heeft Ajax Tadic voor de 10 positie gehaald. Mocht die compleet floppen daar (wat ik niet verwacht) dan zou Ajax daar ook nog Labyad neer kunnen zetten. Ziyech is belangrijk geweest voor Ajax, maar ik denk dat zowel hij als Ajax bereid zijn verder te gaan als de juiste club met het juiste bedrag langskomt.

Ajax is wel flink bezig met investeren. Bij Psv is het nogal rustig. Zeker een middenvelder met kwaliteit is nodig ipv Van Ginkel. Vraag me af of Affelay geen optie is met zijn ervaring. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat Psv kampioen zal worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren