Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel: ‘Het is zonde, gezien mijn speelstijl was het mooi geweest’

Laatste update:

Mark van Bommel mag terugkijken op een prachtige loopbaan. De oud-middenvelder belandde via Fortuna Sittard bij PSV, won vervolgens met Barcelona de Champions League, speelde voor Bayern München en AC Milan, voordat hij afsloot bij PSV. Toch is zijn carrière niet helemaal compleet.

/

In het fraaie rijtje clubs ontbreekt een Engelse werkgever en daar heeft de 79-voudig Oranje-international achteraf toch wel spijt van. “Gezien mijn speelstijl was het mooi geweest, die had goed in de Premier League gepast”, geeft Van Bommel aan in de Engelse media. “Het is zonde dat ik er nooit gespeeld heb.” Dat terwijl clubs als Liverpool, Tottenham Hotspur en Aston Villa in het verleden belangstelling toonden.

“Spanje, Duitsland, Italië en Nederland heb ik gehad, maar Engeland ontbreekt. Ik heb wel aanbiedingen gehad, maar het is nooit wat geworden. Het is weleens bijna tot een akkoord gekomen, maar op de momenten dat de kans om naar de Premier League te gaan zich aandiende, koos ik toch voor een andere club.” Van Bommel, die het duel als middenvelder nooit schuwde, sloot zijn carrière in 2013 af in het shirt van PSV.

Had je Mark van Bommel graag in de Premier League gezien?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij een club als Liverpool had hij niet misstaan. Ook in het huidige Manchester United, in de rol van Blind, zou hij een topper zijn.

Van Bommel heeft desondanks alles uit zijn carrière gehaald wat er in zat. Geen super getalenteerde speler, maar wel met hard werken en veel inzicht een mooie carrière gehad. Nu hopen dat hij zijn winnaarsmentaliteit over kan brengen als trainer, want ik verwacht veel van hem op dat vlak.

Ik vond hem niet bij Barcelona passen. Al denk ik wel dat hij, doordat ie bij Barca speelde, bij Bayern terecht is gekomen. Daar was hij voor gemaakt en ook Milan paste perfect voor hem.
Ik denk dat 95% van de voetballers dromen van zo'n carriere als hij heeft gehad.

Mooi (irritante) baas was het toch op het veld. Persoonlijk had ik hem ook liever in de Premier League gezien dan bij Barcalona. Maar ja, als de Barca trein komt, dan spring je erop,

Van Bommel zijn speelstijl had zeker in de Premier league gepast maar deze man heeft met zijn kwaliteiten toch wel bij goede topclubs gezeten. Bij Barca was van Bommel wel op zijn best en hij heeft daar de CL gewonnen, ook ook bij Bayern en Milan was van Bommel een belangrijke middenvelder die zijn taken goed uitvoerde. Van Bommel viel alleen tegen in zijn laatste periode bij PSV maar dat was misschien gezien zijn leeftijd destijds wel te verklaren.

Vind het echt jammer dat hij geen engelse werkgever heeft gehad. Zou idd een mooie speler ervoor zijn, desalniet heeft hij wel een prachtig loopbaan gehad.

Van Bommel is hét slachtoffer geweest van het instorten van de transfermarkt, waardoor hij uiteindelijk veel langer dan gepland bij PSV bleef. Achteraf zou je kunnen betogen dat het juist goed is geweest voor zijn carrière, hij werd veel meer een leider in Eindhoven, maar er was voor Van Bommel al heel lang interesse voordat hij vertrok.

Van Bommel vergeet 1 ding: nergens hebben ze zo'n hekel aan hem als in Engeland.

Matennaaier pur sang, wat hem een aparte status gaf is dat hij bewust duels inging met als doel zijn tegenstander te blesseren.
Dat criminele gedrag wordt door sommige wel eens verward met 'een winnaar' zijn..

15 juni 2015 om 13:16

Ach, als hij in Engeland had gespeeld en succesvol zou zijn geweest dan zou hij daar op handen gedragen worden hoor.

Van Bommel kan nog niet tippen aan spelers als Keane of Stuart Pearce, die toch echt wel dik gerespecteerd werden daar.

15 juni 2015 om 13:22

Doe mij toch maar leTissier

15 juni 2015 om 14:50

Le Tissier stond toch niet bekend om zijn harde spel? Hij was juist meer een stylist.

15 juni 2015 om 16:44

Nou Sammerens.. Ik weet nog goed dat ik destijds veel CL wedstrijden bekeek op de Engelse kanalen via de Chinese stream netwerken(ppu2 of iets dergelijks, tijdje terug alweer haha) en zowel in zijn PSV periode als Barcelona periode werd hij er constant uitgelicht door zijn 'slimmigheid' en 'english powerplay'.

En de twee spelers die in jou eerste reactie genoemd worden, zijn natuurlijk mensen die daar een hele carrière hebben opgebouwd. Tuurlijk zou een speler als van Bommel daar nooit aan kunnen tippen. Dit baseer ik op het feit dat hij graag zoveel mogelijk competities achter zijn naam had zien staan en dus waarschijnlijk geen 10 jaar had gevoetbald in Engeland. Al is dit een flink 'als als' verhaal maar het was geen geheim dat van Bommel naam wou maken door heel Europa.

15 juni 2015 om 17:14

Je begrijpt mij denk ik verkeerd. De persoon op wie ik reageer zegt dat ze in Engeland een hekel aan hem hebben, dat hij een matennaaier is en tevens bewust mensen blesseert.

Daarop zeg ik dat hij met betrekking tot zijn spel qua slimheid/smerigheid en overtredingen wel een tikkeltje minder is als figuren als Keane en Pearce. Daarmee wil ik dus zeggen dat een speler als van Bommel echt wel gewaardeerd zou worden in de PL en ze daar echt geen hekel aan hem zouden hebben wegens zijn spel.

15 juni 2015 om 13:16

Als dat waar is was hij er wel slecht in. Hoeveel spelers heeft hij de wedstrijd uitgetrapt in zijn lange carierre?

15 juni 2015 om 13:22

Volgens mij werd Nigel de Jong ook op handen gedragen in Engeland, en die is op dat gebied in elk opzicht veel erger. En zo zijn er nog wel 10 te noemen. Keane, Ballack, Barton en als je verder terug gaat zijn er veel in Engeland te vinden die heel wat harder en smeriger speelde dan van Bommel en zeer geliefd waren (bij de eigen supporters althans).

Ik kan me van van Bommel weinig momenten herinneren waarop hij echt zware overtredingen maakte. Hij heeft echt wel wat kaarten gepakt en een ideale schooljongen was het zeker niet, maar ik vond het gif wat hij bracht altijd redelijk proportioneel en binnen de grenzen.

Ja ,tegen hem voetballen was verschrikkelijk, hij zuigt de energie uit het lijf van de tegenstander met irritant gedoe en vervelende overtredingen. Maar hij schopte zelden iemand doormidden en al helemaal niet met de intentie om te blesseren. Ik herken dat beeld helemaal niet van van Bommel.

15 juni 2015 om 14:07

Sorry, maar dan heb je echt niet opgelet in zijn carrière.
Er zijn tig voorbeelden van dat hij zijn noppen in de tegenstander zet, knijpen wanneer de scheids het niet ziet, de scheids aanraken en proberen te beïnvloeden en hierbij de vermoorde onschuld spelen.

Van niet alles zijn video's terug te vinden, dus hier 1 voorbeeldje maar (en je kunt niet zeggen dat hij hier gewoon de bal mist)
https://www.youtube.com/watch?v=ibnqwslcwve

Bij het kijken naar Van Bommel (op het veld, bij interviews) en zijn body language heb ik altijd serieus vermoed dat hij niet volkomen spoort. (zou zomaar gewoon kunnen, voetballers zijn net mensen)
Aan het eind van zn carrière dacht een collega hetzelfde:
http://www.goal.com/nl/news/213/eredivisie/2013/03...

15 juni 2015 om 14:19

Beide links doen het niet.

Maar goed, al deden ze het wel. Van vrijwel iedere verdedigende middenvelder is wel een smerige overtreding te vinden (en ook wel 10).

En de mening van een collega-voetballer doet me al helemaal niets. Zeker niet in het geval van van Bommel, want die heeft met zijn stevige speelstijl en zijn gezuig heel wat vijanden gemaakt. Zegt allemaal geen drol. Er zijn ook tal van interviews te vinden waar van Bommel wordt geprezen door collega's. Hij was ook bij al zijn clubs geliefd.

En wat jij afleest aan zijn lichaamstaal. Nou ja, dat boeit me eigenlijk nog het minst van alles.

15 juni 2015 om 14:26

Van Bommel heeft er nooit een een schop verkocht die het niet verdiende. Altijd als hij er eentje aanpakte had diegene het volledig aan zichzelf te wijten. Als oranje speelde juichde de hele kroeg ook altijd als ze zagen dat die smeerlap van de tegenstander een welverdiende schop op het bovenbeen kreeg. De tegenstander verslaan betekent nou eenmaal dat je soms naar wat minder charmante middelen moet grijpen, 16 miljoen man verwacht prestaties, dan ben ik blij met spelers als van Bommel die doen wat nodig is.

15 juni 2015 om 14:46

Zeg dan gewoon dat je een fan van hem bent en je ogen sluit voor dat hij een rot-karakter heeft.("mening van collega-voetballer doet me helemaal niks" en dan "ook tal van interviews......wordt geprezen door collega's )
Dan hoeven we deze hele discussie niet te hebben en hoef je niet met dooddoeners en slappe excuses te komen van 'ja, ze doen allemaal wel eens wat' - Waardeloos argument.

En je dacht toch niet dat ik schreef over zijn lichaamstaal met het idee dat jij er ook maar iets van zou begrijpen. Dus vanzelfsprekend boeit dat je niet...

15 juni 2015 om 14:48

Het wordt steeds gekker (of belachelijker)....
Iniesta verdiende het?
Messi ook? Ja..die heeft ook ervaring met Van Bommel

15 juni 2015 om 15:13

@ziggyzag
Ik denk dat we gerust mogen concluderen dat jij hier degene bent die enigszins bevooroordeeld is. En dat je er dan een paar linkjes bij plakt die niet werken, nou ja, daar kan ik weinig aan doen.

Maar goed, van Bommel werd bij alle clubs waar hij speelde gerespecteerd, heeft nooit absurd lange schorsingen gehad en is in een één op één gesprek een hele vriendelijke en aardige man. Gezellig ook, ik heb hem meerdere malen ontmoet op de Herdgang.

En voor de duidelijkheid, ik heb jaren met psychiatrisch patiënten gewerkt, dus ik herken een psychopaat wanneer ik er één zie

Van Bommel is een winnaar van het puurste soort en ja, daardoor gaat hij in het veld wel eens over de schreef en is hij buiten het veld, zeker na een verloren wedstrijd, niet te genieten en tegenover de media soms veel te direct. Maar hoe jij hem afschildert lijkt wel een vorm van persoonlijke wrok jegens hem.

15 juni 2015 om 15:32

Heb nu even geen tijd om uit te zoeken, anders zoek je even op Youtube naar:
"terrible foul Mark van Bommel" en als je toch bezig bent gelijk ff "van Bommel on Iniesta"

Met 'van Bommel spoort niet' op Google heb je ook alles snel gevonden.

Ik heb Van Bommel altijd wel iets zien flikken, met of zonder bal in de buurt.
Ik ben zwaar allergisch over hoe wangedrag wordt goedgekeurd/geaccepteerd/gebagatalliseerd alleen omdat iemand toevallig het juiste shirt draagt.
Als z'n naam Bommelcienciao was geweest en tegen Nederland had gespeeld zou hij vanzelfsprekend ontzettend gehaat zijn..

15 juni 2015 om 15:42

Nee hoor, want ik kan een Völler, Figo of Gattusso ook enorm waarderen als voetballer en die hebben zich tegenover Nederland toch ook wel eens behoorlijk misdragen.

Je moet gewoon wat verder kijken dan je blinde haat tegen iemand.

Ow en ik heb even gegoogeld. Kom ik uit bij Joey v/d Berg die zou vinden dat van bommel niet spoort. Ja, nee, zijn mening vind ik echt maatgevend hoor! Als er iemand onwaarschijnlijk veel uitdeelt en na elke wedstrijd wel iets te zeiken heeft over de tegenstander dan is hij het wel. Google maar eens op hem, dan is zijn mening over van Bommel ineens een stuk minder waardevol.

Alles waar jij van Bommel van beschuldigt past naadloos op het spel van Joey v/d Berg. Dat is pas een idioot.

15 juni 2015 om 15:45

Heb je ook de overtredingen bekeken?

15 juni 2015 om 15:54

Ja en? Heb je wel eens naar de overtredingen van Zidane, Figo, Scholes, Wouters, Davids (vergeet die niet), de Jong, Cannavaro, Gattuso, Chielinni, Joey v/d Berg, Stijn Schaars, Kevin Strootman, Adri van Tiggelen en Gudelj gekeken?

Van al die spelers kun je wel een youtube filmpje maken met 5 of 6 verschrikkelijke overtredingen. En soms zijn dat momenten die er veel erger uitzien dan ze zijn, een gevolg van slechte inschatting of pure lompheid. En soms zijn het gerichte aanslagen. Zoals aangegeven ging van Bommel wel eens over het randje, maar er zijn er in de afgelopen 20 jaar wel erger geweest en zeker in Engeland, waar deze discussie over begon.

Je hebt gewoon een onredelijke haat tegen de man. Is niet erg, ik heb ook voetballers waar ik een hekel aan heb.

15 juni 2015 om 16:07

Lijstje opnoemen met spelers die ook grove overtredingen maken is natuurlijk geen argument.

Feit is dat als Van Bommel op iemand afkwam je er bij hem vrijwel altijd vanuit kon gaan dat hij zijn noppen in de tegenstander ging zetten (daarna vertraagd doorrende, wachtende op de woedende speler die achter hem aankwam en zich dan bij de eerste aanraking liet vallen. Zodoende ook nog een gele kaart uitlokkend)

Maar deze discussie gaat nergens meer naar toe. Door dingen die ik gezien heb, heb ik mijn mening over Van Bommel. Jij hebt jouw mening.
(en iemand niet mogen vanwege, in mijn ogen, het vele wangedrag op het veld is natuurlijk allesbehalve onredelijk)

15 juni 2015 om 16:24

Ik vind dat je schromelijk overdrijft. Nogmaals, van Bommel is nooit lang geschorst geweest en zijn aantal rode kaarten valt ook reuze mee voor iemand op zijn positie.

En het argument dat hij het dan goed verborgen heeft gedaan allemaal slaat ook nergens op, want hij is ook nooit geschorst geweest op basis van videobeelden. Alle feiten wijzen dus in de richting van een speler die weliswaar hard was, maar geen psychopaat zoals jij hem wilt afschilderen.

15 juni 2015 om 16:41

Alleen nog even dit.
Nooit geschorst op basis van videobeelden....
---------------------

Mark van Bommel en PSV gaan akkoord met een schorsing van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk.
De aanvoerder van PSV raakte de Ajacied met de arm tijdens de competitiewedstrijd PSV-Ajax. Volgens de aanklager maakte Van Bommel zich daarmee schuldig aan 'gewelddadig gedrag'.
De aanklager baseerde zich op videobeelden en verklaringen uit het PSV- en Ajax-kamp. Arbiter Braamhaar liet het vermeende wangedrag van Van Bommel onbestraft.

Mijn laatste post hierover. Ik laat de discussie hierbij.
Ieder zn mening

15 juni 2015 om 19:53

Knap hoor. Je hebt er 1 gevonden. Moeten er vast nog veel meer zijn als van Bommel zo'n psychopaat is.

15 juni 2015 om 14:40

Van Bommel is precies hetzelfde type speler als Keane, Pearce en Vinnie Jones. Dat waren helden in Engeland. Engelsen houden van vechtvoetbal, iets waar Mark een van de betere in was.

15 juni 2015 om 15:14

Precies. Waarbij de drie die jij noemt (en pak Gascoigne er maar bij) nog wel een stuk erger waren dan van Bommel. En wat dacht je van United-held Paul Scholes? Die pakte ook nogal wat kaarten met snoeihard spel (al was die ook vooral erg lomp).

15 juni 2015 om 16:38

Dat klopt, hun waren nog een niveau erger als Mark. Scholes pakte zo nu en dan ook kaarten door smerige overtredingen. En dat kwam inderdaad door zijn lompheid inderdaad.

Mark, je kan niet alles hebben in het leven. Troost je met je zuur verdiende miljoenen....

15 juni 2015 om 13:55

Topreactie, niemand is meer baas dan onze isimat!

On; van bommel straalde altijd uit wat supporters willen zien. Voorop in de strijd, een baas in het veld, een klojo, slim en iemand met veel kwaliteiten! Ik weet nog die ruzies met van der vaart altijd, van bommel natuurlijk wel een klasse beter als VDV

15 juni 2015 om 15:46

En het mooie is dat van Bommel, ondanks dat hij geen jongen uit de jeugd is, wel een echt PSV hart heeft en kan uitdragen wat spelen bij PSV betekent. Zoals ook een van Nistelrooy een echte jongen van de club is geworden. Soms is het jammer dat de echte iconen van PSV niet vanuit de eigen jeugd komen, maar aan de andere kant geeft dat ook wel aan dat PSV toch een warm nest is voor veel spelers die er naar toe komen.

Cocu is daar ook een voorbeeld van en ook de woorden van Gomes, Ronaldo of Alex als ze het over PSV hebben

Ik had hem wel in Engand willen zien spelen, hij had er perfect gepast. Hij had ook makkelijk met United meegekund tijdens zijn top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren