Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel: ‘Dit Oranje is gewoon niet zo sterk als voorgaande teams’

Laatste update:

Mark van Bommel was van 2000 tot 2012 international van Nederland en speelde in die periode 79 interlands. Het WK 2002 ging aan zijn neus en die van de andere internationals voorbij, maar vervolgens was Oranje er altijd bij op een grote eindronde. Komende zomer ontbreekt Nederland echter tijdens het EK 2016 in Frankrijk, omdat het misging in de kwalificatiereeks. Van Bommel probeert te duiden waar het misging.

/

“Als je niet bij de eerste drie kunt eindigen in een groep met IJsland, Turkije en Tsjechië, dan kun je niet zeggen dat het team te jong is of dat je tijd nodig hebt om te ontwikkelen. In Nederland krijg je geen tijd om daaraan te schaven, je moet je gewoon iedere keer zien te kwalificeren”, aldus Van Bommel op de FIFA-website. “Normaal produceren we teams die goed genoeg zijn, maar dit Oranje was dat niet in vergelijking met vorige toernooien en vorige kwalificatiereeksen.”

“Het is moeilijk om constant te switchen van 4-3-3 naar 3-4-3 en dan naar 5-3-2 en 4-4-2. Je kunt hier en daar de details veranderen, maar de basis moet helder zijn”, vindt Van Bommel. “Grootschalige veranderingen binnen een nationaal team werken niet, want je kunt steeds maar een paar dagen werken met je groep. Maar ligt het alleen maar aan het systeem? Nee. Je moet ook kijken naar de spleers die je tot je beschikking hebt”, oordeelt de oud-middenvelder.

“Als je op de ene flank Arjen Robben hebt en aan de overkant een speler met vergelijkbare snelheid die ook zo direct is, dan moet je dat in je voordeel gebruiken. En je team daarop baseren. Je speelt dan bijvoorbeeld niet met twee spitsen”, legt Van Bommel uit. Hij wijst Duitsland, Frankrijk en Spanje aan als logische kandidaten voor de eindzege op het toernooi, maar noemt ook België. “Die zijn zeker kandidaat. En je hebt altijd een verrassing, maar we zullen moeten wachten om te ontdekken wie dat dit keer is.”

Heeft Mark van Bommel gelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De hele kwalificatiereeks hadden we dus geen Robben, en aan de andere kant ene Memphis die denkt dat hij van het niveau Robben is.

2 januari 2016 om 13:45

Je kunt niet een jonge speler de druk opleggen om een team op sleep touw te nemen en wanneer robben er was speelden ze ook niet goed door de technische staf

2 januari 2016 om 14:23

ik snap dat depay het moeilijk heeft en zich soms vreemd gedraagd maar je heb het wel over een jongen van 21 jaar, is het heel vreemd dat je de tijd nodig heb om te wennen als je naar engeland verhuisd en in een zware competitie speelt. je kan niet de schuld op zijn schouders leggen. het komt vanzelf goed als die gewend is en zijn niveau weet te herpakken.

2 januari 2016 om 14:20

Robben deed in het begin wel mee toen er verloren werd.

Ze missen nu spelers als n.De jong en van bommel zelf. Alleen sneijder heeft die pit een beetje

De wedstrijden die Nederland gelijk speelde of verloor speelde Sneijder ook niet goed. Was niet constant genoeg. Speelde een paar goeie wedstrijden, maar ook slechte wedstrijden. Robben is de enige topspeler (buitencategorie) die constant kan spelen. Maar die was er helaas niet bij.

2 januari 2016 om 14:14

Maar wie moet er dan op 10 spelen? Wijnaldum zie ik liever op de linkerflank, daar doet ie het wel redelijk goed bij Newcastle. iig beter dan Depay het er doet. Promes kan ook op 10, maar alleen als Robben er is, want anders moet Promes natuurlijk op de rechterflank spelen. Afellay speelt de laatste tijd ook op 10 bij Stoke, weet iemand hoe hij het daar doet?

2 januari 2016 om 14:25

Affelay heeft basisplek bij stoke en doet het over het algemeen goed

2 januari 2016 om 14:26

Het is gewoonweg wachten op een goede nieuwe nummer 10 die Sneijder in de toekomst kan vervangen. Promes en Wijnaldum zijn idd meer flankspelers. Zelfde geldt voor de spitspositie. Nederland heeft weinig topspelers in de gemiddelde leeftijdsfase 25-30. Kortom een matige generatie dus en daar zie je nu de gevolgen van. De topspelers worden te oud en de jonkies zijn er nog niet klaar voor en/of hebben geen spelers om zich heen om zelf te excelleren. Dit oranje moet werken aan de toekomst en een stabiel elftal zien te bouwen voor later. Daarnaast niet uitgaan van een vast systeem maar kijken naar de kwaliteiten van de spelers.

2 januari 2016 om 19:14

Hoe kom jij er bij dat Wijnaldum een flankspeler is? Het is geen echte 10 maar ook zeker geen flankspeler, bestrijd de as van het veld op volle toeren!

In de kwalificatie van het wk 2002 hadden ze misschien wel een van de sterkste selecties die Nederland ooit gehad heeft en toch lukte het allemaal niet.

2 januari 2016 om 14:01

Dat klopt alhoewel ze toen niet zo kansloos waren als nu.

2 januari 2016 om 17:49

Nou, het NL elftal van toen was ook gewoon aan vernieuwing toe. Dat gebeurde echter pas in de allerlaatste wedstrijd en toen was het al te laat. De successen op de toernooien daarna was aan de nieuwe generatie te wijten, niet aan de generatie van 1998 die 2002 vergooiden.

4 januari 2016 om 09:52

Het eerste echte succes kwam pas in 2010 en dat was nog met slecht voetbal ook.

Deels onzin! Met nagenoeg dezelfde spelers werden we derde op het wk. Nu het ek niet halen is gewoon een schande tegen landen als ijsland, turkije en tjechie. Vind het niet alleen te wijten aan het gesprek aan kwaliteit. De spelers die we hebben, hebben gefaald en de technische staf heeft nog harder gefaald.

2 januari 2016 om 17:33

Veel spelers spelen precies zo als ze kijken heel , chagerijning totaal ongeintereseerde blik in de ogen!

2 januari 2016 om 18:07

Dezelfde spelers, maar een andere opstelling waar iedereen aan moest wennen en geen robben. Daarnaast een coach die geen idee lijkt te hebben wat hij aan het doen is. Zoals narsingh ipv promes, kongolo ipv pieters. En zoon daley die altijd een basisplaats moet hebben.

3 januari 2016 om 00:17

Los van het feit dat je op een WK vaak minder moeilijk verder komt dan op een EK, heeft het WK 2014 veel verdoezeld in Nederland. Objectief gezien is de eenheid die Van Gaal heel realistisch opbouwde gewoon een ordinaire, goed ingespeelde counterploeg met Robben als absolute vedette. Als je zulk catenaccio aan de dag legt als land dat bekend staat als aanvallend, attractief en avontuurlijk spel en dito spelers, heb je echt wel een kwalitateitsprobleem hoor. Je wilt toch niet zeggen dat Wijnaldum zo goed is als Davids? Of Vlaar als Stam? Cillessen als Van der Sar? En De Guzman als Cocu? De tijden zijn wel degelijk veranderd. Ondanks het huzarenstukje anderhalf jaar geleden lijken we meer op het Griekenland van 2004 dan op het Oranje van 1998 waar we ons graag mee willen meten...

Totaal gelijk. Ik vind ook niet dat je het de bondscoaches aan kunt rekenen. We hebben maar 1 goede voetballer en dat is Robben (die werd ook in zijn eentje derde op het WK) en die was de meeste kwalificatiewedstrijden afwezig. Zonder Robben stelt het gewoon allemaal niks voor en zijn we inderdaad slechter dan de landen die boven ons eindigden, welke coach je er ook voor zet.

Allemaal excuses je had gewoon minimaal 3e kunnen worden met dit materiaal, er zijn geen excuses! Blesures, uit vorm, mentaliteit !

Genoeg goeie spelers talent, Q middenvelders/spitsen hoort Oranje tot de Wereldtop!
Q verdedigers is het minder , en Q keepers op dit moment!

Echter zijn er genoeg talenten die zich ontwikkelen! En over een half jaartje kan alles er alleen maar veel beter uit zien!

Er moeten echt veel spelers gewoon ,stoppen Sneijder, Hunt, V,. Persi, Robben zijn echt geen top meer tijdens (blessures te oud) Wk 2018!

Liever een sterke beer als Krul op doel , momenteel de beste optie! Gewoon 4-4-1-1 spelen!

2 V.M Is hard nodig eerst weer de boel dicht timmeren!

Het blijft eeuwig zonde geen Ek , we zijn zo langzamerhand het land van de eeuwige excuses!

Krul
Janmaat
Bruma
de Vrij
Willems
Promes
Clasi
De Roon
Depay
Gini
Dost

offtopic wel over oranje:

iedere trainer die niks heeft bereikt krijgt een kans in oranje; v basten, blind etc. waarom geen gio als bondscoach? lijkt me beter dan wat er nu zit lig.

sneijder en robben redden het nog wel tot 2018, maar daarna moet t wel klaar zijn. als je toch zonder die twee wil gaan doen in 2018 dan kan dit misschien wel.....

waarom vermeer? nog geen tegen doelpunt in oranje! en op 10 en de spits zou ik t niet weten eigenlijk......

VERMEER
JANMAAT
V BEEK
DE VRIJ
WILLEMS
MEMPHIS
BAZOER
WIJNALDUM
EL GHAZI
?
?

Een open deur, maar Bommel heeft wel gelijk. Eigenlijk is de neergang al ingezet vanaf 2010. In 2004 won Oranje slechts één wedstrijd, in 2006 was het team in opbouw te zwak om de veldslag met Portugal door te komen en in 2008 werd ondanks de uitschakeling tegen Rusland duidelijk dat de generatie van De Grote Vier in staat zouden zijn tot iets moois, waarvan de finaleplaats in 2010 uiteindelijk het hoogtepunt werd. Daarna ging het snel minder, getuige de wanprestatie in 2012. Dat Louis van Gaal en Arjen Robben de teloorgang nog knap wisten te camoufleren in 2014 doet daar niets aan af, want feit blijft dat we steeds meer afhankelijk werden van de ingevingen van de spaarzame genieën en de grillen van de middelmaat die onze verdediging vertegenwoordigde.

Hoewel ik nog steeds enorme zorgen heb over onze verdediging - wie wordt in hemelsnaam onze steunpilaar centraal achterin de komende jaren? - breken er betere tijden aan. Met Tete, Riedewald, Bazoer en op termijn Abdelhak Nouri breken biedt Ajax de nodige hoop, terwijl Feyenoord met Karsdorp en Kongolo spelers heeft die door kunnen groeien naar de top. Bij PSV heb ik veel vertrouwen in Davy Proepper, Jetro Willems en vooral Jorrit Hendrix, terwijl op termijn ook Locadia en Bergwijn een veelbelovende toekomst tegemoet gaan. Neemt niet weg dat de spoeling achterin dun blijft, want spelers als Stam en De Boer worden niet meer gemaakt in Nederland.

Vanwege dit laatste voorzie ik daarom dat 5-3-2 voor de nabije toekomst het beste systeem blijft, met hoofdrollen voor individualisten als Robben en Depay, en een leidende rol voor Sneijder. Terwijl we in Willems en Karsdorp aanvallende backs hebben om de aanval te ondersteunen lijken mij Bazoer en Hendrix uitstekende types om á la Van Bommel en De Jong de balans te houden als verdedigend blok voor het centrum van de vijfmansverdediging: Riedewald, De Vrij en Tete. Achterin gedekt door Cillessen als logische keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren