Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Beek: ‘Teamgenoten vragen weleens waarom mijn naam ontbreekt’

Laatste update:
/

Nederland gaat de komende dagen de strijd aan met Kazachstan en Tsjechië in Groep A van de EK-kwalificatiereeks. Bondscoach Danny Blind liet Sven van Beek buiten beschouwing voor die twee interlands en de verdediger berust daarin.

In een interview met ELF Voetbal geeft de Feyenoord-verdediger aan dat hij niet per se rekening had gehouden met een uitnodiging, maar dat hij er wel op hoopte. “Uitnodigingen gaan meestal via de mail. Als die mail binnenkomt kijk je snel of je erbij zit. Dan vragen teamgenoten weleens waarom mijn naam ontbreekt. Ik hoor dat wel vaker. Dan kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik er hard aan werk”, aldus Van Beek.

In de definitieve selectie van Blind bestond de linie verdedigers uit Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk, Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Karim Rekik, Jairo Riedewald en Kenny Tete. Van Beek speelde al wel acht keer mee voor Jong Oranje, maar is daar nu ook niet van de partij. Vanwege een blessure moest hij zich afmelden bij Fred Grim en ter vervanging kwam Peet Bijen erbij.

Had Sven van Beek er nu bij moeten zitten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk hoort van beek er ook bij. Maar er zijn op dit moment te veel spelers met het zelfde talent we moeten mannen hebben en geen talenten.

8 oktober 2015 om 15:49

Ach, als je bruma selecteert ben je denk ik beter af met van beek, maar dat is een zinloze discussie nu.

Beekie is lekker nuchter en weet dat hij zijn kans nog wel krijgt als hij zich blijft ontwikkelen.

8 oktober 2015 om 15:57

Vind Veltman overigens ook niet aantoonbaar veter dan van beek....maar gied. Zijn tijd komt nog wel.

8 oktober 2015 om 16:07

daarom zit veltman er op het moment ook niet bij. Heeft er nu ook weinig te zoeken.
Eigenlijk hebben ze er bijna allemaal niks te zoeken, maar helaas hebben we niet beter.

8 oktober 2015 om 18:25

Eigenlijk ook raar waar die verdedigende talenten opeens vandaan komen. Jarenlang was onze verdediging de achilleshiel van oranje en geen aanstormend talent. Nu komen uit het niets Tete, Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Riedewald, Hoedt, Rekik, Bruma, Van Dijk, St Juste, Ake en Willems om maar wat te noemen.

8 oktober 2015 om 19:48

Hoe verhouden deze talenten zich tot het internationale veld? Dat vraag ik me meer af. Meer middelmaat? Ik heb liever 2 toppers dan 6 middelmaat.

8 oktober 2015 om 19:53

Vergeet niet dat we ook De Vrij nog hebben, die kan in de toekomst misschien nog wel een transfer naar de top maken. Verder verwacht ik dat Hoedt, Willems en van Beek ver gaan komen. Je weet nooit hoe het loopt he.

8 oktober 2015 om 23:41

Ik denk dat de Vrij en Willems naar de absolute top kunnen wanneer ze de stijgende lijn doortrekken en het nodige geluk hebben. Van de andere talenten kan dit ook zo maar gebeuren, voetbal is veranderlijk.

Ja hij hoort erbij te zitten, maar die poll slaat nergens op aangezien hij geblesseerd is.

Omdat Van Beek niet beter is dan Bruma, Veltman, de Vrij of Van Dijk, en de minst ervaren van allemaal. Hij is wel veel jonger dan de rest, dus als hij zich zo blijft ontwikkelen als dat hij momenteel doet, is een oproep voor het grote Oranje slechts een kwestie van tijd.

8 oktober 2015 om 15:52

Haha niet beter dan Bruma & Veltman? Bruma is zich aan het ontwikkelen maar Van Beek is echt veel beter dan die 2.

8 oktober 2015 om 16:30

Veel beter? Op basis waarvan? Bruma en Veltman zijn beide gewoon aan seizoen begonnen. De fouten die ze dit jaar gemaakt hebben waren met name in Europese wedstrijden, maar goed v Beek speelt niet eens Europees en wordt nu dus ook niet op dat niveau getest.

8 oktober 2015 om 17:45

Sorry hoor, maar als er dit seizoen één verdediger uit de eredivisie is die laat zien dat hij bij Oranje hoort(voor zover eredivisie verdedigers erbij horen dan), dan is het Bruma wel. Hij is dit seizoen veel sterker bezig dan Veltman, Van Beek, Riedewald, etc. in mijn ogen.

8 oktober 2015 om 17:46

Dan had je vorig seizoen moeten zien. Van Beek en Clasie waren de enige die steeds overeind bleven op Europees niveau en het was ook nog eens zijn eerste jaar als volwaardig basisspeler

11 oktober 2015 om 16:31

We hebben het gezien tegen Kazachstan

8 oktober 2015 om 15:53

Van Beek blinkt al een hele tijd uit bij Feyenoord, terwijl Bruma en vooral Veltman nog geregeld fouten maken.

8 oktober 2015 om 15:57

blinkt uit in eigen doelpunten inderdaad ;-) Maar die jongen komt er wel

8 oktober 2015 om 16:00

Veltman is dit jaar echt niet zo slecht hoor, het is zijn kompaan Riedewald die vaak de mist in gaat. Bruma speelt ook gewoon solide dit jaar bij PSV. Van Beek speelt ook goed, maar er is nu eenmaal veel concurrentie. Zijn tijd komt nog wel. Voor mij is het momenteel een gevalletje lood om oud ijzer, zoals Mossou dat zei.

8 oktober 2015 om 16:43

Er zit inderdaad niet heel veel verschil in, daarom is er nog relatief weinig ophef. Hoewel Bruma en Veltman over het algemeen prima verdedigers zijn maken ze af en toe cruciale fouten. Dat is echt een groot verschil met van Beek, en dat wil je niet hebben voor zulke duels.

8 oktober 2015 om 17:22

Wanneer is van beek getest dan? Je zegt het zelf al speelt en ontwikkeld zich goed maar wel met alle respect bij feyenoord. De foutjes die bruma en veltman hebben gemaakt waren voornamelijk europees en ook qua ritme wat belangrijkst is veel intensiever omdat ze bijna 3 wedstrijden in 7 dagen maakte. Op deze manier vind ik het los van de blessure dus logisch dat op dit moment van beek pas na veltman en bruma komt

8 oktober 2015 om 17:48

Waarom heeft Ajax dan vier goals tegen als die Veldtman zoveel blundert en Feyenoord er alweer zeven tegen met een uitblinkde van Beek ?

8 oktober 2015 om 17:50

Van Beek heeft zich vorig seizoen op Europees niveau bewezen en hield zich staande terwijl Bruma dit seizoen niet uitblinkt in fouten zoals de afgelopen jaren. En wat een onze "met alle respect bij Feyenoord" alsof Feyenoord zo veel onderdoet voor Ajax en PSV. Wil je zeggen dat het veel moeilijker is om te spelen voor Ajax en PSV? Feyenoord was de afgelopen 4 seizoenen twee keer beter dan PSV en een keer gelijkwaardig en alleen afgelopen seizoen was psv veel beter. Dus ga niet doen alsof Feyenoord het niveau van Zwolle is

8 oktober 2015 om 18:10

@scavajaa Van Beek was vorig jaar in de europa league tegen sevilla en as roma heel goed bezig. En die fouten die Bruma en Veltman maken, maken ze ook in de eredivisie, alleen daar worden ze wat minder snel afgestraft.

8 oktober 2015 om 18:13

@speedyafc. Omdat ze in de eredivisie nog niet getest zijn, die 4 goals komen gelijk van PSV en Twente, dan zie je hoe de verdediging er echt voorstaat. In europa hebben ze al 8 goals tegen in 6 wedstrijden tegen matige tegenstanders.

8 oktober 2015 om 18:45

Oh en de wedstrijden van Feyenoord tegen Utrecht (11), Roda(8) en de Graafschap(18) waren wel echte tests?

8 oktober 2015 om 20:39

Nee dat zeg ik niet, ik zeg alleen dat de ajax verdediging dit jaar nog niet echt voor hete vuren heeft gestaan (in de eredivisie). Daarom zeggen clean sheets niet zoveel.

8 oktober 2015 om 21:10

Hahaha iedereen is op dit moment beter dan veltman een van de zwakste punten van ajax komop man wat maakt hij veel fouten

Je teamgenoten weten donders goed dat jij zelf geen antwoord kan geven op die vraag.

"weet ik veel, bel de bondscoach" is wat ik zou zeggen..

8 oktober 2015 om 17:25

De waarheid... Nog niet significant beter dan de concurrentie die vaker spelen... Is toch niet erg? Als hij zo door blijft gaan met ontwikkelen dan zit ie er wellicht over een jaar wel bij.

8 oktober 2015 om 22:11

Is ook niet erg.
Niks mis mee.

Maar die teamgenoten stellen de vraag aan de verkeerder persoon.

Tja, Douglas won als sterkhouder in NL het kampioenschap, de beker en de supercup, speelde CL kwam europees altijd ver (paar keer kwartfinale), speelde daarna goed in de top van Rusland , maar een uitnodiging kreeg hij nooit.
Van Beek krijgt van zelf een uitnodiging als speler van de traditionele top 3. Oude afspraken en vriendjespolitiek, Knvb in een notendop.

8 oktober 2015 om 15:54

Net als Van Dijk. Hij zat bij Celtic en is volgens de Knvb niet goed genoeg. Een maand later, als hij een transfer naar Engeland heeft gemaakt, wordt hij definitief opgeroepen.

8 oktober 2015 om 16:50

Van Dijk viel meerdere malen door de mand in de CL. De schotse competitie stelt natuurlijk helemaal niets voor natuurlijk. Niet te vergelijken.

Van Gaal riep van Dijk ook niet op. Denk je nou echt dat hij zich laat leiden door de Knvb???

8 oktober 2015 om 16:54

Van Gaal niet, Hiddink en Blind wel. Gezien zijn concurrenten had Van Dijk er gewoon bij moeten zitten. Hij zat er nooit bij, totdat hij een overstap maakte naar Southampton. Heel toevallig allemaal.

8 oktober 2015 om 17:34

Ja zo raar dat van Gaal andere spelers voor de verdediging selecteerde en vervolgens de minste veld goals tegen kreeg op het Wk....

8 oktober 2015 om 17:37

Ik heb het ook over periode daarna. Vlaar raakte bijv. geblesseerd. Veltman was wissel. Van Dijk hoort er dan bij te zitten.

8 oktober 2015 om 17:46

Dat zou een optie kunnen zijn, net zoals Bruma dan een optie is. Of de Vrij kan ook goed op die positie kan spelen, is tenslotte rechts benig en dan met een echte LCV erbij. Van Dijk is simpelweg nog niet zoveel beter dan de andere opties.

8 oktober 2015 om 16:47

Top van Rusland? Viel wel mee. Hij speelde ook zo goed dat hij naar Trabzonspor is gegaan.

Daarnaast is Douglas een wildebras en geen echte Nederlander.

Het zegt genoeg dat er al discussies zijn waarom verdomde Karsdop or van Beek niet opgeroepen zijn

8 oktober 2015 om 17:38

Die discussies zijn er altijd, dat zegt dus helemaal niets. Men kijkt nou eenmaal naar zijn eigen club voorkeur, objectiviteit is vaak ver te zoeken.

Overigens als Karsdorp niet geblesseerd was geraakt, was er een hele grote kans dat hij was opgeroepen om Janmaat te vervangen.

Hoewel ik van Beek een verademing vind bij Feyenoord, moet ook hij gewoon nog niet geselecteerd worden voor het grote oranje. Laat jongens als van Dijk, de Vrij en mits fit Vlaar het maar uitvechten centraal achterin. Het liefst ook nog Douglas erbij als 4e CV.
De tijd dat je met jongetjes als Veltman, Bruma, Rekik, Kongolo en v. Beek aan komt zetten moet voorbij zijn.
Dan kan je links en rechts wat aanvallender spelen met Willems en Janmaat, of kiezen voor defensief meer zekerheid met Tete/ Verheagh (?) en Kongolo.

Het middenveld met good old Nigel de Jong en/ of Clasie, Wesley Sneijder en Wijnaldum. Weg met de types Klaassen, Propper, Maher, etc.

Voorin met Depay, Robben en een spits heb je genoeg aanvallende kwaliteiten om een wedstrijd te beslissen. Voor de spitspositie zie ik even geen serieuze optie. v. Persie komt te kort voor Fener, Klaas Jan heeft voetballend nog nooit overtuigd en Luuk de Jong heeft bewezen alleen in de eredivisie te prikken.

Van mij had Van Beek er wel bij mogen zijn..
Is in mijn ogen niet minder, dan wel beter dan Bruma..

8 oktober 2015 om 17:40

Je zegt het zelf al, je vind hem niet minder dan wel beter. Niet zoveel verschil dus in jouw ogen. Dan is Bruma een speler die al eerder bij oranje zat en veel meer internationale ervaring heeft.

Ik hoop dat wij eens afstappen van het heilige 4-3-3 formatie en dat wij eens gaan kijken wat het beste voor dit team is. Ik denk namelijk dat dit Nederlands Elftal het beste is in een 5-3-2/3-5-2 formatie.

- Wij hebben een slechte verdediging en staan hiermee dus stabieler (zie WK)
- Wij hebben opkomende backs met een uitstekend loopvermogen en uithoudingsvermogen. (. Janmaat en Willems)
- Wij hebben tegenwoordig geen wereldspits, ik zou daarom met twee snelle en individuele aanvallers spelen. Robben en Depay, al speelt Promes zo ook wel eens in Rusland.
- Op het WK heeft Nederland laten zien van dit systeem goed terug te kunnen switchen naar het ouderwetse 4-3-3. Dat maakt ons denk ik gevaarlijker en veelzijdiger.

In een 5-3-2 zou ik Van Beek oproepen als back-up voor De Vrij.

Onbegrijpelijk dat hij er niet bij zit. Hij is sowieso opbouwend veel beter dan Bruma en hij kan ook als rechtsback goed uit de voeten. Bruma blijft ook dezelfde fouten maken. Veltman ga ik t niet eens over hebben.

8 oktober 2015 om 16:32

Als rechtsback goed uit de voeten? Hebben we gezien tegen PSV ja, leek nergens op. Is gewoon een CV geen back. Bovendien kan Bruma ook best opbouwen hoor, geeft geregeld een prima crosspass naar voren

8 oktober 2015 om 18:20

Ja, lekker beoordelen op een wedstrijd. Tegen ook nog eens een hele goede speler. Bruma heeft niet die pass over 50 meter op de stropdas. Van Beek wel.

8 oktober 2015 om 17:41

Voor de rechtsback positie zijn er genoeg rechts backs beschikbaar, daar hoef je geen rechts benige verdediger voor te selecteren.

8 oktober 2015 om 18:21

Inderdaad, een linksbenige spits kan dat ook.

Ik denk dat het hoog tijd voor mijnheer Blind is om iets kritischer te kijken naar de spelers die hij selecteert.
Tuurlijk zijn we aan het vernieuwen, en toen van Basten aan dat Proces begon in 2005 zaten er ook een paar misgrepen bij, denk aan van der bergh en Denneboom.

Maar dat Blind denkt n. de Jong niet nodig te hebben vind ik naïef.
zeker in de beginnende fase van vernieuwing en opbouwen, heb je wel die vaste kern nodig waarop je kan terugvallen. nou goed Robben geblesseerd, maar van Persie, Sneijder en n.de Jong zou je nu het meest moeten verwachten.

En hoe oud je ook bent, als je goed genoeg bent mag je komen. Maar, de kern van de selectie moet duidelijk zijn. wat nu ook duidelijk niet het geval is.

zo zou ik de komende 2 wedstrijden spelen. ( sommige namen zijn natuurlijk objectief, het gaat vooral om de mix van Jong & Oud )

van Persie heeft vertrouwen nodig, Huntelaar en Dost achter de hand, net zoals Elia en El Ghazi als Memphis speelt als laatste weken, of als Lens iemand wilt gaan klappen ofzo.

BMI heeft een rustpauze nodig toegegeven, dus geef die Kongolo eens een kans, zit al paar jaar bij de selectie volgens mij.
en zo super slecht is van der Wiel echt niet hoor. beter als Janmaat! en Tete heeft tijd nodig kom op.

Cillessen
vdWiel
Bruma
van Dijk
Kongolo
n. de Jong
Sneijder
Blind
Lens
van Persie
Memphis/Elia

Deze vraag moet aan Blind gesteld worden en niet aan van Beek. Zelf denk ik dat het er meev te maken heeft dat Feyenoord niet uitkomt in de Europa League.

8 oktober 2015 om 19:57

Niet alleen. Van beek is een prima voetballer maar op dit moment niets bijzonders. De Vrij is de eerste keuze. Daarachter staan Bruma en Veltman. Nu krijgt ook Van Dijk nog de kans. Straks gaan we zeker ook nog roepen om Jan Arie van der Heijden?

hij maakt nog geregeld te veel fouten, dus in feite logisch dat hij er nu nog niet bij zit.. Op dit moment is Bruma de logische keus. De minst slechte van de drie opties

Vind het inderdaad jammer. Had hem graag naast Virgil zien staan. Geeft me toch iets meer vertrouwen dan Bruma of Riedewald.

Van Beek is in de ED op zeker de beste Nederlandse CV maar we hebben ook gewoon CV's in het buitenland zitten en die gaan gewoon voor. De Vrij, Van Dijk, BMI, Hoedt en Martina (en misschien nog Vlaar) zouden in vorm gewoon stukken beter/verder moeten zijn/worden dan onze schooljochies.

8 oktober 2015 om 19:59

Hoedt? Omdat Lazio hem koopt? Nou dan zal Kishna zeker ook opgeroepen moeten worden.

8 oktober 2015 om 23:41

Een selectie van Kishna zal ook niet lang uitblijven mocht hij zijn minuten gaan maken bij Lazio al heeft hij natuurlijk behoorlijk wat concurrentie van spelers die op hoger niveau spelen of dat al gedaan hebben (Depay, Robben en in mindere mate Lens, Promes en Elia). Nou begrijp ik je wel en weet ik ook wel dat Hoedt en zeker ook Martina echt niet beter zijn dan een van bank omdat zij toevallig al wel in het buitenland bij betere clubs spelen maar ze zijn niet voor niets bij die clubs terecht gekomen. Ze zijn ook nog vrij jong waardoor ze nog genoeg groeimogelijkheden hebben. Lukt het deze spelers om zich aan het niveau op te trekken van hun medespelers dan komen ze toch een stap voor te liggen op onze eredivisiespelers die toch echt eerst een stap naar het buitenland moeten gaan maken om door te groeien. Al za die stap voor van Beek waarschijnlijk niet heel lang uitblijven omdat hij al zo constant en goed speelt ondanks zijn leeftijd. Ook Bruma is stappen aan het maken en dan heb je nog Veltman die ook wel een mooie transfer zal maken alleen al omdat hij uit de Ajaxschool komt. Zelfs een Alderweireld vertrok naar Atletico terwijk hij 3 niveaus mindet was dan Verthongen en misschien wel 5 dan Vermaelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren