Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Beek: ‘Mooi dat hij bij de beste club ter wereld alle prijzen won’

Laatste update:

Sven van Beek is het zoveelste talent uit de inmiddels vermaarde jeugdopleiding van Feyenoord. De twintigjarige verdediger heeft de rol van de naar Lazio vertrokken Stefan de Vrij perfect ingevuld en zit op de grens van het Nederlands elftal. Onder Ronald Koeman mocht Van Beek aan het grote werk ruiken; onder Fred Rutten is hij definitief doorgebroken.

/

Van Beek leerde van Koeman hoe hij met tegenslagen en kritiek moest omgaan. “Toen De Vrij op een zeker moment met kritiek te maken kreeg, wees de trainer mij erop hoe ik daarvan zou kunnen leren en wat ik anders zou moeten doen”, vertelt de verdediger in De Telegraaf. “Wijze lessen, goed voor mijn ontwikkeling.” Koeman was sowieso al een voorbeeld voor de verdediger, die op internet naar filmpjes van de voormalig topverdediger zocht. “Ik vond het mooi dat hij bij de beste club van de wereld (Barcelona, red.) alles won wat er te winnen viel en dat hij op dezelfde positie stond als ik.”

“Het moment waarop ik op een dag in januari voor het eerst bij het eerste het trainingsveld opkwam, hij daar stond en ook nog tegen mij begon te praten, vond ik geweldig.” Koeman had veel fiducie in de kwaliteiten van Van Beek, die mocht invallen als er even aanleiding was. “Daardoor groeide mijn zelfvertrouwen”, erkent de verdediger, die dit seizoen al 28 wedstrijden speelde.

Sven van Beek wordt beter dan Stefan de Vrij

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk echt dat hij 1 ding moet doen om wat "stoerder" over te komen.

Zijn hoofd scheren!

En dat klinkt heel stom, maar hij heeft een beetje een kinderkopje en zijn gebogen houding helpen hem ook niet.

Stoppelbaardje en zijn haar eraf en jullie moeten eens kijken, dan krijgt hij een beetje uitstraling.

Natuurlijk doet het niets af aan zijn kwaliteiten, want ik vindt het een topper! Hij is een echte verdediger zoals Stam dat was en Vlaar dat is, de Vrij, zijn voorganger, wilde het netjes oplossen, hem maakt het niet uit hoe, als hij maar wint.

Gaat samen met Kongolo denk ik ook het Nl'se hart vormen binnen enkele jaren!

17 januari 2015 om 08:27

Of hij krijgt net zo'n naar koppie als beugelsdijk en immers. Nou dan liever toch n sulletje. Toen stam begin 20 was had hij ook veel minder uitstraling. Gewoon nog ff n paar jaar wachten

17 januari 2015 om 09:10

Onzin. Dat is toch echt nep-uitstraling. En da. Nog vast een serie tattoo's erbij. Denk dat Koeman iets in hem ziet dat lijkt op Ivan nielsen, de sobere en zeer betrouwbare verdediger met wie hij bij PSV de Europacup 1 won.

17 januari 2015 om 09:57

Mooie vergelijking

Mooi dat er nog respect is voor spelers die veel hebben gewonnen en bij de grootste club heeft gespeeld.

Volgens mij zit er een goede kop op bij van beek. De terug val zal ook nog komen en daar moet hij goed mee om gaan. En voorlopig paar jaar bij feyenoord blijven.

17 januari 2015 om 08:33

Ik denk dat de spelers zelf volop respect hebben voor de grootheden uit het verleden. Het zijn voornamelijk de mensen zoals wij op forums die grootheden naar beneden praten.

Pff.. Onzin. Hoezo zou je nou je koppie half kaal scheren om stoerder over te komen? Sorry hoor, ik vind het een beetje onzin. Hij gaat er toch niet minder van voetballen?

17 januari 2015 om 08:09

Alsof van beek messi kan dekken dat deet de vrij met twee vingers in zijn neus

17 januari 2015 om 08:48

Ricky indi
beetje domme vergelijking. Messi scoord altijd en overal ook in de CL. Dus Messi is blijkbaar door niemand te dekken. Dus waarom zou v Beek nu ineens niet zo goed zijn omdat hij Messi niet zou kunnen dekken. Dat de Vrij in een systeem van 5 verdedigers de nul heeft gehouden was een collectieve prestatie. v Beek is beter op zijn 20e dan de Vrij was.

17 januari 2015 om 11:44

Feyenoordk12, nu zeg je dingen die je gewoon niet moet zeggen. De vrij is nog ver boven het niveau van beek. De vrij speelt heel goed in Italië en wordt door zijn collega's zelfs "de muur" genoemd en van beek zie ik in Nederland nog beginners foutjes maken.. Van beek wordt overigens wel een hele goede dat moet ik nageven..

17 januari 2015 om 16:40

De Vrij dekte Messi met beide vingers buiten zijn neus, geen leugens verspreiden he.

17 januari 2015 om 08:11

Nee ik zeg ook het doet niks af aan de voetballer, maar hij loopt wat gebogen, heeft een kinderlijk koppie, ik zou niet bang worden.

Uitstraling zegt ook een hoop en kijk bijv. naar de mannen die ik noemde, Stam en Vlaar deden het ook he! Dat is niet voor niks!

17 januari 2015 om 09:59

Stam werd vanzelf kaal.

Goede nuchtere jongen. Feyenoord moet het contract van hem en kongolo verlengen tot 2019. Kunnen ze nog een paar jaar het hart van de verdediging vormen. Opvolgers staan al klaar met knoester en dammers.

17 januari 2015 om 09:28

Of Verdonck. Vind het een groot talent alleen het zou me niet verbazen als hij vanwege zijn lengte uiteindelijk een linie naar voren wordt gezet.

Feyenoord moet de verdediging zo houden als het is. Maar de aanval moet een scorende spits krijgen. Dan staat Feyenoord gewóón bovenaan.

17 januari 2015 om 08:18

Van Anholt moet gehaald worden als rechtsback en Woudenberg moet linksback neergezet gaan worden.

Volgend jaar stopt Mathijssen, ik weet niet wie er linksbenig is in de jeugd qua verdedigers, maar die moet je doorschuiven.

Steenvoorden gaat het niet redden, laat Boulahrouz maar een jaar blijven zodat andere jeugd zich kan aandienen!

Lopes Cabral verhuren, Wilkshire nog een jaar samen met v. Anholt en als Wilkshire dan weg is heb je 2 jonge backs!

De rest staat wel en is dubbel bezet, dus verdedigend zitten we wel goed komende tijd!

Het is echt ongelooflijk wat daar bij Feyenoord de laatste jaren gebeurd eigenlijk.. We vinden het allemaal langzaam aan normaal, maar dat is het natuurlijk zeer zeker niet. Twee cv's uit eigen jeugd maken een transfer en hop, er staan er weer twee uit eigen jeugd klaar die misschien wel beter zijn!
Goed, je moet natuurlijk wel over het talent beschikken, maar jaar na jaar stromen er talenten door naar het eerste, dat is natuurlijk geen toeval meer.

Zojuist al in een ander topic lovend over Kongolo geweest, in mijn ogen het grootste verdedigende talnt dat NL momenteel heeft in zijn leeftijdscategorie. Maar die van Beek is ook enorm degelijk. Net wat minder atletisch en net wat minder snel dan Kongolo, maar in mijn ogen wel net wat volwassener momenteel. Hopelijk zijn ze beide nog lang in de Eredivisie te bewonderen, want van het spel van die twee kan ik ook enorm genieten. Een dip zal er zeker nog aankomen, daarmee om leren gaan, er sterker uit komen en dan pas naar een grote club.

17 januari 2015 om 11:21

Klopt, toch moet Feyenoord oppassen dat ze niet de fout ingaan. Dit seizoen zie ik toch dat veel oudere spelers worden gehaald en ook de kans krijgen in plaats van de talenten. Ik heb het dan bijvoorbeeld over El Ahmadi en Vilhena. Maar ook over Wilkshire tegen NAC als rechtsbuiten in plaats van Bilal. Te Vrede waarschijnlijk verkopen om weer een oudere speler te halen.

17 januari 2015 om 11:32

Ik denk dat elke club gewoon telkens opzoek gaat naar de juiste mix binnen een selectie. Een selectie met alleen maar eigen jeugd, jonger dan 25 jaar, is niet voldoende om mee te draaien met de top 3. Dat is inmiddels ook al vaak genoeg bewezen de afgelopen jaren.
Spelers als El Ahmadi en Wilkshire zijn er juist om de jeugd naar een hoger niveau te tillen. Die ervaren jongens heeft elke club keihard nodig. In elke linie 1 ervaren speler is eigenlijk de best mogelijke mix, alleen zijn die vaak onhaalbaar als ze kwalitatief echt iets toevoegen. Feyenoord heeft veel mazzel gehad met een El Ahmadi hoor!

17 januari 2015 om 11:51

Klopt, maar het wordt een beetje teveel.

Vermeer (29), Graafland (35), Mathijsen (34), Boulahrouz (33), Wilkshire (33), El Ahmadi (29), Toornstra (26), Immers (28), Kazim (28). Straks komt Havenaar (27) er dan ook nog eens bij terwijl we nog steeds niet van Verhoek (28) zijn verlost. Clasie staat hier trouwens niet eens tussen terwijl hij ook al voldoende ervaring heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren