Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bayern München naar Telstar-thuis: aanwinst PSV start in beloftenploeg

Laatste update:

Malik Tillman staat maandagavond in de basis bij Jong PSV, zo blijkt uit de opstelling van het beloftenelftal voor het thuisduel met Telstar. De 21-jarige aanvallende middenvelder, die afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht (2-0 winst) nog negentig minuten op de bank zat bij de hoofdmacht, mag zich in de Keuken Kampioen Divisie voor het eerst laten zien. Tillman is nog niet speelgerechtigd in de voorronde van de Champions League, waardoor hij niet met de selectie van Peter Bosz naar Oostenrijk is gevlogen voor de return tegen Sturm Graz.

Jong PSV start maandag met drie debutanten. Naast Bayern München-huurling Tillman maken jeugdspelers Bram Rovers (18) en Tygo Land (17) voor het eerst minuten in het beloftenelftal. Laatstgenoemde debuteerde afgelopen zaterdag tegen Utrecht als invaller voor Joey Veerman namens de hoofdmacht van PSV. Land maakte daardoor eerder zijn debuut in PSV 1 dan in Jong PSV. Fodé Fofana is helemaal niet van de partij op De Herdgang. Mogelijk heeft dat te maken met een uitgaande huurtransfer naar Willem II.

Spits Jason van Duiven, die afgelopen week werd gelinkt aan meerdere Eredivisie-clubs, moet maandag voor de doelpunten zorgen. In het afgelopen seizoen speelde de Almeloër 34 competitiewedstrijden voor Jong PSV, waarin hij goed was voor 15 doelpunten en 3 assists. Jong PSV eindigde uiteindelijk op de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Telstar, de tegenstander van maandagavond, wist beslag te leggen op een verdienstelijke negende plaats.

Opstelling Jong PSV: Schiks; Rovers, Van de Blaak, Dams Tytens; Land, Tillman, Van den Heuvel; Simons, Van Duiven, Nassoh.

Opstelling Telstar: Koeman; Soares, Apau, Oude Kotte, Faye; Augustijns, Overtoom, Turfkruier; Seedorf, El Kachati, Eddahchouri.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een speler waar je straks 15 miljoen voor moet betalen en dan in je kkd laten spelen. Als ajax dit was waren de rapen gaar. Sarcasme off

14 augustus 2023 om 19:59

Haha ik snap het ook nog wel van de kkd clubs. Maar je hebt er helaas mee te dealen op het moment. Zijn sowieso niet de minste namen bij jong PSV Land en van Duijven zie ik het bij 1 ook wel redden op den duur.

14 augustus 2023 om 20:00

Het hoort ook gewoon niet. Ik snap dat PSV denkt dat deze speler nu mooi even ritme op kan doen maar eigenlijk zouden er strengere regels, moeten komen naar mijn mening. Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest van de jong teams in de kkd. Het beïnvloedt die competitie gewoon een wedstrijd op maandag is gewoon moeilijker dan op vrijdag.

14 augustus 2023 om 20:12

Zoals in de tekst staat is hij niet speelgerechtigd in de voorronde CL, dus kan hij zo minuten pakken, best logisch dus

14 augustus 2023 om 20:23

Maar waar moet hij dan zijn minuten maken? Voor Ajax en PSV is de KKD toch ideaal om talenten en spelers die van een blessure terug komen ritme te laten opdoen.

14 augustus 2023 om 20:49

Voor ajax en psv is het ideaal, maar het is oneerlijk voor de competitie. Daarbij zouden de Jong elftallen in de kkd spelen om de stap tussen jeugd en het eerste kleiner te maken. Hoe wil je dit dan verantwoorden?

14 augustus 2023 om 20:59

Hmm vreemd dat bij jouw en optie tot koop zomaar veranderd in verplichte optie tot koop.

15 augustus 2023 om 04:54

Toch mooi dat tegenstanders zich hier mee kunnen meten? Een enkele goede speler maakt nog geen goed team. Ik geloof dat enkel Maradona daar een uitzondering op was.

Tygo Land maakt in twee dagen zijn debuut voor zowel PSV1 als Jong PSV. Erg benieuwd naar hem. Sowieso wel een aardig elftal met Van Duiven, Van den Blaak en Nassoh er ook nog bij. Ook Tytens vind ik geen slechte speler

14 augustus 2023 om 20:25

Ik heb hem al zien spelen bij Heerenveen in de jeugd. Echt een klasbak. Deze jongen komt er wel!

Dat dit kan slaat gewoon nergens op. PSV mag heel blij zijn dat ze de kans hebben om talenten klaar te stomen in de KKD. Vind alleen wel dat je misbruik maakt van dat recht door topaankopen ook mee te laten draaien tegen KKD teams. Je kunt het ploegen als Telstar niet aandoen om iemand met CL ervaring op te stellen, zeker omdat hij waarschijnlijk niet meedoet tegen d'r concurrenten van Telstar. Snap dat het moeilijk is om hier passende regels voor te bedenken maar iedereen heeft denk ik wel door dat dit oneerlijk aanvoelt.

14 augustus 2023 om 19:59

Ach Arnout, dit is toch al jaren zo? Bij Ajax heeft bijv een kudus ook weleens meegespeeld. Je kunt het competitievervalsing noemen, maar de regels staan het nou eenmaal toe. Dus ik snap ze wel.

14 augustus 2023 om 20:14

Maar het blijft competitie vervalsing de jong ploegen spelen nergens voor maar het kan bijv een club die voor de titel mee doet de kop kosten terwijl de concurent op vrijdag een makkie kan hebben tegen dezelfde tegenstander omdat dan alle goede spelers bij het 1e zitten. Zal mooi zijn als er nieuwe regels voor komen want ik vind dat dit de hele competitie verpest.

14 augustus 2023 om 21:01

Natuurlijk gebeurt het vaker en gebeurt het bij meerdere clubs, dat is ook het probleem. Je hoeft geen fan van een KKD club te zijn om in te zien dat dit oneerlijk is. Ik als PSV fan vind het jammer dat PSV de KKD hiervoor gebruikt. Je mag als club best wat meer respect hebben voor de 16 KKD teams die min of meer gedogen dat de beloftes daar mee mogen hobbelen.

Los daarvan mogen de regels ook wel wat scherper natuurlijk.

14 augustus 2023 om 20:22

Topaankoop zou ik dit niet willen noemen. Deze speler is een groot talent, gaat een jaar gehuurd worden. Daarna optie tot koop, maar hij wordt dus eerst nog gewogen, en er is best een grote kans dat hij niet overtuigt, en de optie niet gelicht wordt

14 augustus 2023 om 21:05

Het punt was ook vooral dat hij gehaald is voor het eerste. PSV heeft hem groot aangekondigd als eerste elftal aanwinst, rugnummer 10 gegeven en verwacht hem vanaf komend weekend al als belangrijke speler bij het eerste.

Het punt is dus vooral dat het kut is voor teams als Telstar dat dit soort spelers opeens een helft meedraaien met een team dat komend weekend waarschijnlijk weer een volledig jeugdteam is. Of Tillman de nieuwe Xavi Simons, de nieuwe Guus Til of iets daar tussenin wordt dat doet er in dit geval niet toe.

14 augustus 2023 om 21:15

Maar Telstar word er ook beter van omdat hun spelers tegen goeie spelers speelt. Dat is ook leerzaam.

14 augustus 2023 om 21:27

Mijn punt is dat tillman op dit moment niet meer of minder is dan een talent. Er wordt nu gedaan of dit een speler is waarvoor al 15 miljoen is betaald, terwijl dat nog absoluut niet het geval is. Ik vraag me ook oprecht af of jong psv er iets aan heeft dat deze speler even 45 minuten de benen komt strekken, kan je misschien beter een speler opstellen die al weken met dit team meedraait. Ik denk dus niet dat Telstar hier benadeeld wordt

14 augustus 2023 om 22:01

Snap je helemaal, maar wat moet je dan? Spelers tot een bepaalde marktwaarde accepteren? Die marktwaarde is vaak ook erg subjectief/moeilijk meetbaar... Maar dat zou wellicht de enige optie zijn om nog enigszins ergens een soort lijn te trekken... Maar dan krijg je ook dat spelers gedurende het seizoen ineens niet of wel mee kunnen doen.. Of moet men een selectie indienen en die mag vervolgens niet meer in het eerste uitkomen, zodat clubs alleen jeugdspelers inschrijven waarin zij totaal geen toekomst zien? In dat geval is het hele voordeel voor de clubs met Jong elftallen direct weg... Blijft denk lastig/wordt een ongelooflijke opgave.

15 augustus 2023 om 00:08

Dat is hoe ik het ook zie. Als dit probleem makkelijk op te lossen was dan had de KNVB het allang gedaan. Het enige wat ik kan verzinnen is dat PSV en ajax er zelf voor kiezen om dit soort spelers niet op te stellen bij beloftenteams.

Het probleem is dan natuurlijk dat het totaal subjectief is om te bepalen wie er wel en wie d'r niet mee mogen doen. Over Tillman is al niet iedereen het eens of het wel of niet eerlijk is. Daarnaast gaan profclubs natuurlijk nooit toegeven dat iets misschien oneerlijk is als ze er zelf voordeel aan hebben.

Ooh Simons start ook in de kkd, dat vind ik toch wel zeer fijn om te lezen 😉. Logisch toch dat Tillman eerst wat ritme op gaat doen bij Jong als je het mij vraagt.

Maar is dit iets nieuws dan.
Dat doen alle clubs toch die een "jong" elftal in de KKD hebben.
Zolang ze de regels niet veranderen....

14 augustus 2023 om 20:08

Zeker niet Tinus, dit is idd al zolang als de Jong teams in de kkd spelen. Elke keer weer die verongelijkte reacties snap ik dus ook niet.

14 augustus 2023 om 20:36

Het is ook lekker makkelijk om dat niet te snappen als je zelf een psv support en niet in dit geval Telstar of Den Bosch oid.

14 augustus 2023 om 22:49

Waar zeg ik dat ik het niet snap? Ik vind het ook zeker competitie vervalsing, maar de regels zijn toch zo? Die heb ik niet verzonnen, ik snap wel dat profclubs ervan profiteren.

Hij moet natuurlijk even wennen aan het psv-spel.

Dat leren ze je niet aan in Beieren

Een helft lang heeft Tilman niks anders gedaan dan gewandeld, balverlies geleden en geel gepakt.
Briljante speler.

Wat ooit bedoelt was om Nederlandse talenten op hoger niveau te laten rijpen zodat zij de stap naar de top makkelijker kunnen maken wordt sinds het begin al misbruikt door de topclubs. Plan is gigantisch gefaald. of overstappen op vaste teams of stoppen. Andere clubs regelen regelmatig oefenwedstrijden voor spelers die terug komen van blessures ik zie niet in waarom Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht dat niet kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren