Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten velt keihard oordeel: ‘Deze man is niet geschikt voor de top’

Laatste update:

Marco van Basten is keihard over het optreden van Dayot Upamecano. De centrumverdediger van Bayern München gleed in de return tegen Manchester City (1-1) in de tweede helft uit, waardoor Erling Braut Haaland het tweeluik kon beslissen met zijn openingstreffer. Van Basten is na afloop van de wedstrijd bij Ziggo Sport uitgesproken over Upamecano, die in het heenduel ook al geen beste beurt maakte. "Deze man is niet geschikt voor de top."

Na de 3-0 nederlaag in Manchester had Bayern als vanzelfsprekend minimaal drie goals nodig om alsnog de halve finale van de Champions League te bereiken. Na de 0-1 van Haaland konden die ambities de ijskast in. "Uiteindelijk krijg je deze goal toegeworpen, omdat hij (Upamecano, red.) weer uitglijdt. Deze man is waarschijnlijk niet stressbestendig voor de top. Dat je weer uitglijdt, op zo'n moment, is geen toeval meer", concludeert Van Basten. De 0-1 was niet het enige moment waar Upamecano niet graag aan zal terugdenken. In de eerste helft leek hij rood te krijgen voor het neerhalen van de doorgebroken Haaland, maar kwam ermee weg omdat de Noor in buitenspelpositie bleek te hebben gestaan. Upamecano gaf daarna een penalty weg met een ongelukkige handsbal. Die strafschop werd gemist door Haaland.

"Ik denk dat hij gewoon nerveus is en dat daarom hem dit soort dingen overkomen", vervolgt de analist. "Dat heb je in de vorige wedstrijd ook al gezien." Upamecano speelde in het Etihad Stadium vorige week een negatieve hoofdrol. Zijn balverlies leidde de 2-0 van Bernardo Silva in, terwijl de Fransman tevens zijn passes vaak niet op de juiste bestemming zag aankomen. "Deze man niet geschikt voor de top", concludeert Van Basten. "Je ziet het ook weleens bij een keeper, die in één keer stress krijgt. Ik denk dat hij daar ook last van heeft", aldus Van Basten.

Bayern voorkwam in de slotfase dat het met een nederlaag van het veld stapte. Een ongelukkige handsbal van Manuel Akanji op de achterlijn leverde de ploeg van Thomas Tuchel een kleine tien minuten voor tijd een strafschop op, die door Joshua Kimmich beheerst rechterdoor werd geschoten: 1-1. Voor Bayern rest na de eerdere uitschakeling in de DFB-Pokal de strijd om het landskampioenschap. Der Rekordmeister bezit momenteel twee punten meer dan naaste achtervolger Borussia Dortmund. City, dat met Arsenal verwikkeld is in de Engelse titelstrijd, neemt het in de halve finale van de Champions League op tegen Real Madrid, dat vorig seizoen in dezelfde ronde te sterk bleek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niks aan gelogen. Kan ie in de BuLi misschien goed spelen, in de CL geeft ie duidelijk niet thuis.

20 april 2023 om 08:39

En speelde een ijzersterk WK tegen de sterkste spelers van alle landen

Speelde een uitstekend wk. Heeft bij bayern en leipzig uitstekend gefunctioneerd. Totdat ene tuchel erin kwam. Ik weet wel waar het aan ligt dan

19 april 2023 om 23:56

Aan de corruptie bij de UEFA denk ik.

19 april 2023 om 23:58

Je reactie geeft wel aan hoeveel kijk jij op het spelletje hebt

20 april 2023 om 00:16

Oh sorry, ik dacht dat we vanuit een reflex altijd iets of iemand de schuld moesten geven ipv zeggen dat iemand een zwakke wedstrijd speelde.

20 april 2023 om 00:20

Exact, wederom geen inhoudelijke reactie. Heb je geen kijk op voetbal maar wil je graag meepraten of hang je graag de hofnar uit?

20 april 2023 om 00:40

Ik heb geen kijk op voetbal, een kutleven en zoek hier aandacht.

20 april 2023 om 00:44

Het hoge woord is er eindelijk uit. Sterkte, hang in there

20 april 2023 om 00:55

Had daar dan meteen om gevraagd, hoef je niet te doen alsof je zo ‘inhoudelijk’ bent. Ik weet niet eens op welke inhoud ik moet reageren, er staat een vage insinuatie.

20 april 2023 om 01:13

Sommige mensen strooien liever met one liners dan dat ze een onderbouwing meegeven.

20 april 2023 om 07:13

Ikzelf denk dat het komt omdat Tuchel Gravenberch niet opstelt. Dat is volgens de kenners de nieuwe Rijkaard, en veel analisten beginnen dat ook te zien.

Althans, dat zegt onze inhoudelijke vakexpert Bochherief. Dus dat mag je best voor waarheid aannemen.

20 april 2023 om 07:27

Nou ja, zonder enige onderbouwing de nieuwe trainer de schuld geven van individueel falen is ook niet heel inhoudelijk. Ik ben echt geen fan van Tuchel en het slaat nergens op dat Nagelsmann de laan uit is gestuurd, maar als een nieuwe trainer zoveel invloed heeft op je individiuele optreden dan ben je ook niet geschikt voor de top. Laten we voor hem hopen dat het gewoon een tijdelijke dip is.

20 april 2023 om 09:55

@bochherief: Nee Tuchel de schuld geven van individuele fouten is ook een mooie beschuldiging en dat zonder onderbouwing. Wat een grap.

Upamecano speelde inderdaad sterke potten dit seizoen, maar je ziet nu wel dat hij in de echte topwedstrijden waarbij de prijzen in zicht zijn toch niet tegen de druk kan. Ben benieuwd hoe dit in de toekomst zal zijn of dat dit éénmalig was door Haaland als tegenstander.

20 april 2023 om 10:11

Hahahaha Feno, de ontzettend heerlijke ironie in jouw oneliner

20 april 2023 om 14:06

Upamecano heeft op het WK en in de Bundesliga tegen bv Bvb ook genoeg topwedstrijden gespeeld? En het in die wedstrijden ook meer dan prima gedaan. Vind het nogal opportunistisch om nu na 2 potjes tegen het beste team ter wereld te zeggen dat hij niet gemaakt is voor topvoetbal.

20 april 2023 om 00:47

Mwah, speelt dit seizoen sowieso nog niet zo heel sterk. Ook onder Nagelsman niet. Aan de bal echt veel te matig voor het spel dat Bayern wil spelen.

20 april 2023 om 00:52

Heeft anders tot de jaarwisseling fantastische wedstrijden gespeeld voor bayern. In dit kalenderjaar is hij nog steeds een sterkhouder, behalve sinds tuchel er zit. Dat aan de bal argument vind ik zo matig. Daar is de ligt voor aangetrokken maar die speelt verstoppertje lijkt het op dat gebied

20 april 2023 om 00:56

Het aan de bal argument is matig, maar je gebruikt hem wel voor de Ligt. Why tho? 🤨

20 april 2023 om 00:57

Omdat hij daarvoor is aangetrokken. Iets met ajax en Hollandse school.

20 april 2023 om 06:32

Viel me in andere cl wedstrijden op dat de ligt vaak wordt overgeslagen in de opbouw. Gisteren speelde hij een aantal lange ballen maar komt weinig aan. Hier kan die nogvstappen maken
Maar zijn maatje achterin speelde deze 2 wedstrijden echt slecht.

20 april 2023 om 08:20

De Ligt gaf vooral heel veel angstige balletjes breed viel me op, ook de eerste wedstrijd. Tweede helft wat meer diepgang, maar nog steeds niks ivm zijn Ajax periode. Lijkt wel of hij niet meer vooruit durft te voetballen.

20 april 2023 om 09:39

Het gaat niet om durf, het gaat om de keuzes van een trainer. Die bepaalt of men van achteruit veel risico neemt in de opbouw of dat men behoudend speelt.

Tactiek leek gisteren prima te zijn. Bayern kreeg in de eerste helft genoeg kansen alleen schoten ze maar weinig ballen op doel, laat staan dat ze scoorde.

20 april 2023 om 10:33

Lol, ik zag je een week geleden nog zeggen dat Upamencano fantastisch aan de bal is en in de passing. Nu benoemd iemand gewoon wat hij daadwerkelijk is, matig, en dan is dat ineens weer een matig argument. Weet je zelf nog wel wat je goed vindt aan upamencano eigenlijk?

20 april 2023 om 11:24

Hij blijft maar schuiven met zijn argumenten, onnavolgbaar. En dan anderen beschuldigen dat ze niet inhoudelijk zijn... Dat is -voor mij als simpele ziel- nogal lastig als je continu de inhoud wijzigt.

20 april 2023 om 12:15

Jullie moeten niet zo slap lullen, ik heb vorige week helemaal niet Upa fantastisch aan de bal genoemd of ook maar iets in die richting. Laat die quote zien dan. Volgens mij doelen jullie op iemand anders.
Wederom geen feitenkennis

20 april 2023 om 15:11

Gaat ook niet eens om deze opmerking, je bent onnavolgbaar in je commentaren en verwacht dat mensen inhoudelijk reageren op insinuaties die geen enkele grond hebben.

'ik weet wel waar het aan ligt....' En daar moet iemand dan inhoudelijk op reageren.

20 april 2023 om 05:26

Als een trainer zoveel invloed heeft op je spel, dan mag je ook in de spiegel kijken. Tuchel maakt die domme fouten niet, dat doet Upa toch echt zelf.

20 april 2023 om 08:32

Ik denk eerder dat het ligt aan het feit dat hij iedere keer 1 op 1 stond met Haaland en dat kon die niet aan.
Denk dat er weinig verdedigers zijn die dat wel kunnen trouwens.

20 april 2023 om 10:29

@boch:

"speelde een uitstekend wk. Heeft bij bayern en leipzig uitstekend gefunctioneerd. Totdat ene tuchel erin kwam. Ik weet wel waar het aan ligt dan"

Ja, aan het feit dat Upa in zowel de heenwedstrijd als de terugwedstrijd onder zijn niveau bleef (druk, stress, mindere dag,pech,...). Niet meer, niet minder.

Geen corruptie, niet Tuchel zijn fout, niet omdat Upa geen goede verdediger is,... gewoon een (veel) mindere prestatie dan we van hem gewoon zijn. Kan gebeuren. Maar dat het niet goed was, dat was wel duidelijk!

20 april 2023 om 11:26

Hoe durf je zo realistisch te zijn! Het kan nooit aan de speler liggen, er moet iets anders zijn. We benoemen verder niet wat het dan wel kan zijn, maar doen wel alsof er iets speelt waar wij stervelingen geen weet van hebben.

Wat een waardeloze speler. Dat daar zoveel poeha om was zeg.

19 april 2023 om 23:54

de Ligt gleed ook uit bij het ek op cruciaal moment. En ook betrokken bij meerdere cruciale momenten met uitschakeling tot gevolg? Dan ben ik toch benieuwd wat je dan van hem vind.

20 april 2023 om 00:18

Ik zie hem dit jaar niet veel spelen, maar vind dat hij wel erg vaak betrokken is bij ‘ongelukkige’ penalties en lucht dekken. Heeft verder helemaal niets met de dweil van Bayern in deze wedstrijden te maken.

20 april 2023 om 08:40

Hoe vaak heb je hem zien spelen?

20 april 2023 om 19:29

Eerlijk gezegd niet vaak genoeg om hem te beoordelen of veroordelen, maar ik breng hem zeker geen geluk wanneer ik kijk.

Grappenmaker, normaal draagt hij heel die verdediging. Ook bij Frans elftal de beste.

En ik ook deze wedstrijd speelde hij uitstekend tot hij gek uitgleed. Maar het was toch echt hij die vooruit voetbalde en linies oversloeg in de passing terwijl de Ligt alleen tikkie terug en breed aan het spelen was.



19 april 2023 om 23:54

De Ligt deed wat ie moest doen, Upa niet. Elk centraal duo heeft er 1 die meer opbouwt, bij Bayern is dat Upa. Nogal een slechte poging om kritiek te leveren op De Ligt.

20 april 2023 om 06:43

De ligt is sneaky hij laat upa alles oplossen

20 april 2023 om 11:26

Dat zal het zijn idd.

19 april 2023 om 23:56

Dat was Varane. En zullen nu Konate, Saliba & Kounde gaan worden. Wellicht nog een Lucas Hernandez of Kimpembe.
En dan komen ercnog jonkies als Fofana, Disasi (al wat ouder) en Badiaschile

20 april 2023 om 00:19

Nou vooruit, hij kan wel aardig een bal naar voren spelen. Verder een onbetrouwbare kracht.

20 april 2023 om 00:42

Ik heb alleen de laatste 20 minuten gezien, maar daarin nam de Ligt vrij veel aanvallend initiatief. Een aantal hele goede cross passes, plus veel drive naar voren. Alleen tikkie breed is onzin dus. Ook al zou dat ook niet al te veel uitmaken, als hij zijn verdedigende taken maar goed uitvoert.

20 april 2023 om 00:45

@Saksenros65 Behalve als je Daley Blind heet. Dan werkt het andersom

20 april 2023 om 09:56

Heh wat verassend, Japie die weer iets positiefs schrijft over Daley Blind. Begint een aardige standaard comment te worden di pff..

20 april 2023 om 13:36

Het is toch ook gewoon ronduit belachelijk dat als een verdediger steeds verdedigend loopt te flateren en je benoemd dat, dat mensen willen beweren dat je er geen verstand van hebt omdat hij een leuke inspeelpass heeft. Ik heb nog nooit een inspeelpass een directe tegenstander onschadelijk zien maken. Gaan we nu ook een keeper die geen ballen kan tegenhouden steeds in bescherming nemen omdat hij een leuke uittrap heeft?

20 april 2023 om 00:04

Denk dat Marco in de war is en hem beoordeeld puur op deze 2 wedstrijden

20 april 2023 om 08:45

Heb vaak het idee dat verl analisten echt te weinig wedstrijden zien om spelers te beoordelen. Als je inderdaad naar deze 2 wedstrijden kijkt snap ik Marco. Je zou eigenlijk voordat je daar gaat staan sowieso de laatste 5 wedstrijden van Bayern en City gewoon volledig gezien moeten hebben en dan een oordeel vellen. En zelfs dan kan een speler gewoon een matige periode hebben.

20 april 2023 om 00:29

Vorig jaar gaf De Ligt drie goals cadeau aan Villareal. Toen hoorde ik Van Basten dit niet zeggen. Upamecano is gewoon even niet in vorm, maar natuurlijk is de kritiek op zijn fouten in dit tweeluik volledig terecht. Dat wil echter niet zeggen dat hij geen wereldtop kan zijn

20 april 2023 om 08:42

Haha Japie toch ga eens wedstrijden kijken van Bayern dit jaar,praat nog in het verleden maar he was jij niet degene die geen wk zou kijken....

20 april 2023 om 09:47

"matthijs de Ligt is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij nog weinig heeft opgestoken daar", stelde Van Basten."

Als er iemand veel kritiek op de Ligt had, dan is het van Basten.

20 april 2023 om 13:40

@robmaas Het gaat erom dat Upemecano op basis van twee slechte wedstrijden geen wereldtop kan zijn volgens Van Basten. Is De Ligt dan ook geen wereldtop omdat hij vorig jaar in het tweeluik met Villareal drie goals cadeau deed aan de tegenstander? Of is Van Basten gewoon erg voorbarig wat betreft Upemecano?

21 april 2023 om 09:29

Een WK-finale waarin hij barslecht was, op een WK waar hij in meerdere wedstrijden ook dit soort domme fouten maakte. Nee, niet echt geschikt nee.

Eigenlijk alleen maar mooi voor bagern sinds tuchel er is uitgeschakeld in de beker en de cl. Nu nog hopen dat dortmund er met het kampioenschap vandoor gaat en het plaatje is compleet en nagelsmann maakt het niks uit krijgt toch wel doorbetaald

Zelfs Jurgen Kohler was beter voor V Basten z'n enkel dan hij voor Bayern.
Feit blijft wel dat De Ligt de opbouw vaak aan hem overliet, met alle gevolgen van dien...
Toch ben ik blij! Een burenruzie en een finale!

Is Upamecano in Fifa (het spel) heel chill of zo? Dat wil de meningen nogal eens kleuren. Hij wordt nogal verbeten verdedigd in de topics, maar hij was in dit tweeluik volstrekt belachelijk. Het aantal cruciale individuele fouten zijn op twee handen niet te tellen, dan valt een 4-1 totaal nog mee. Ik snap Van Basten dan ook helemaal. Stel je toch eens voor dat een Baresi op die plek überhaupt uitglijdt, en nog erger, dat hij dan in een vlaag van totale verstandsverbijstering naar de tegenstander (mis)grijpt. Dat kun je niet, want dat is onvoorstelbaar.

Kan iemand mij uitleggen waarom Upamecano, die zo ontieglijk hard door het ijs zakt op het allerhoogste niveau, zo verdedigd wordt? Als een speler bij mijn club dit zou flikken was de enige conclusie: doorselecteren.

20 april 2023 om 01:18

Omdat Upamecano dat voor dit bizarre tweeluik nooit deed (door het ijszakken). Wat die liet zien kan echt niet, maar hij heeft door de jaren heen laten zien een enorm talent te zijn en dit ook bewezen, dus heeft die wat krediet. Net als De Ligt overigens, die net zo goed nog wel eens brainfarts kreeg.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, dus weet niet hoe Dayot nu echt speelde, maar het valt me wel op dat een grote speler als Marco van Basten wel altijd zo zuur reageert...hij heeft dit totaal niet nodig. Het lijkt wel op wat je las over Kuijt dat hij de Ado boys niet kon overbrengen wat hij wil omdat zijhet niet begrijpen wat hij wil dat ze doen...

Heeft Marco misschien ook: kerel was zo goed in zijn tijd dar het lijkt alsof niemand meer goed kan zijn in het voetbal van nu.

Van Basten heeft wel een punt. Hij maakte toch echt in 2 duels tegen City cruciale fouten.

Is geen wereldnieuws, hoor. Iedereen met een beetje verstand van voetbal is bekend met dit geheim….

Op basis van de 2 wedstrijden tegen City zou je inderdaad zeggen dat deze man het niveau niet aan kan. Ik vraag mij wel af of Marco ook alle andere wedstrijden van hem gezien heeft. Volgens mij heeft iedere speler (ook hele goede) wel eens een mindere periode.

20 april 2023 om 11:14

Voetballers hebben inderdaad mindere wedstrijden. Maar je verwacht toch dat ze niet een bepaalde ondergrens halen. Een grens die Upamecano twee keer liet zien. Op hoogste niveau mag dat niet.

Upamecano vond ik op het WK finale ook niet bijster goed ofzo. Bij de derde doelpunt van Argentinië zat hij lucht te happen. En bij Frankrijk spelen ze veel meer behoudend dan bij Bayern. Hogere lijn en de CV’s moeten voetballend meer kunnen.
Een argument die je toch veel leest om aan te tonen dat hij toch niet zo slecht is maar heel goed zijn. Anders speel je niet zomaar voor Frankrijk.

Ik wil hem niet helemaal afbranden. Ik vind het wijzen naar Frankrijk best slap. We hebben gezien dat hij met veel ruimtes achter zich enorm matig is. Ruimtes die Frankrijk niet weggeeft.

Wat ik bij Marco van Basten vaak een probleem vindt en ook bij andere analisten dat is dat ze te vaak zeggen dat spelers niet goed genoeg zijn voor top niveau. Ik vraag me dan af hoevaak heeft hij Upemacano zien spelen? Hij was op het WK een van de beste spelers van de Franse ploeg en sinds hij bij Bayern zit speelt hij over het algemeen ook gewoon prima. Viel de afgelopen 2 wedstrijden behoorlijk door de mand maar dat kan helaas weleens gebeuren.

20 april 2023 om 11:42

Waar komt dat standpunt vandaan dat hij bij Frankrijk een van de beste spelers was? Omdat hij als basisspeler de finale haalde? Is ie bij voorbaat een van de beste?
Kijk de 3e doelpunt maar terug van Argentine in de finale. En dan zie je Upamecano lucht happen. Frankrijk speelt ook met een gesloten defensie waardoor het voor een verdediger makkelijker is.

Deze Marco Borsato Van basten moet stoppen met praten alsof ie voetbal heeft bedacht en alles kan bepalen en elke speler zn niveau kent. Deze man stond nog in een WK Finale speelde goed bij Leipzig en voor Tuchel kwam speelde hij ook sterk.

Kan me nog een Hollands jochie herinneren die naar Turijn ging en daar wisselvallig was. Bijna elke week wel hands maakte in de 16 en zelfs op de bank belandde ten faveure van 2 opa’s. Nu is het echter 1 van de meest stabiele spelers in Europa, die heel dicht tegen de absolute wereldtop aan zit.

Upamecano wordt hier helemaal afgemaakt, maar we vergeten dat het nog maar een jochie is van 24, en altijd in de basis heeft gestaan bij Bayern, maar ook bij Frankrijk waar ze 5-6 andere goeie verdedigers kunnen opstellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren