Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten: ‘Kijk nou, niets aan de hand!’ Diagnose: afgescheurde kruisband

Laatste update:

Reinildo Mandava heeft tijdens de Madrileense derby zijn voorste kruisband afgescheurd, zo meldt Fabrizio Romano. De linksback van Atlético Madrid greep vroeg in de wedstrijd bij Real Madrid (1-1) naar zijn knie en liet zich met veel pijn aan het gewricht afvoeren met een brancard. Marco van Basten reageerde in de rust nog geïrriteerd en dacht dat het om aanstellerij ging. "Niets aan de hand", aldus de oud-spits bij Ziggo Sport.

Reinildo probeerde in de 21ste minuut om een bal over de achterlijn te laten lopen. De vleugelverdediger uit Mozambique werd echter afgetroefd door Federico Valverde, die de bal binnenhield en er vandoor was. Reinildo bleef zwaar aangeslagen achter op het gras, maar kreeg geen vrije trap. Terecht, volgens Van Basten. "Je ziet zoveel mensen tegenwoordig op de grond vallen, waarbij je denkt: wat is er aan de hand, man!?"

Van Basten was in de rust dus geïrriteerd. "Deze jongen laat die bal lopen... Moet je even kijken! Wat is er nu gebeurd? Waaraan kan hij nu geblesseerd zijn geraakt? Hij doet het allemaal zelf. Ik kan me niet voorstellen dat je hierbij uit moet vallen en in een brancard moet gaan liggen." Uiteindelijk bleek dat wel degelijk noodzakelijk. Reinildo werd direct afgevoerd en onderging een MRI-scan, die een afgescheurde kruisband uitwees. De linksback is minimaal zes maanden uit de roulatie.

In zijn algemeenheid ergert Van Basten zich aan het gedrag van veel voetballers. "Afgelopen week heb ik het ook weer gezien: mensen die moord en brand schreeuwen en twee minuten later voetballen ze weer. A: het is irritant om naar te kijken. B: je neemt de boel in de maling. Het spel wordt ervoor onderbroken, en vervolgens lopen ze daarna weer lekker te ballen. Scheidsrechters moeten ook gewoon door laten spelen, want er is veel te veel oponthoud in zo'n wedstrijd."


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit vond ik een hele vreemde opmerking live. Van iemand die ervaring heeft met blessures kan je verwachten dat hij die nare beweging zag waardoor de speler viel. Maar goed Marco was het zat dus dan is alles bewust tijdrekken volgens Marco.

25 februari 2023 om 22:33

compleet niet serieus te nemen deze man

25 februari 2023 om 22:50

Deze man is echt een lompe brabbelaar zeg. Echt bizar, zo'n grote voetballer maar als analist echt werkelijk een zure amateur!

26 februari 2023 om 11:07

Uitgerekend hij moet sowieso niet licht gaan doen over blessures. In die periode van de wedstrijd laat niemand zich zomaar afvoeren met een brancard en zelf moest hij noodgedwongen op 28-jarige leeftijd stoppen door aanhoudend blessureleed.

In de herhaling kon je al zien dat zijn voet op de grond kwam en zijn knie helemaal naar binnen klapte. Toen leek het al bijna zeker dat het gescheurde of zwaar verrekte banden zouden zijn.

25 februari 2023 om 22:48

Helemaal mee eens! Was duidelijk te zien dat er wat aan de hand was. Jammer die voorbarige uitspraken van Van Basten. Hij kreeg nog een kans om zichzelf te corrigeren; de speler werd op een brancard afgevoerd. Dat was niet omdat de speler moe was.

Ik vond Van Basten als speler echt geweldig om te zien, maar als analist zegt hij vaak vreemde dingen. Hij zei ook dat de aangenaaide rode kaart voor Correa ook terecht was. Oh ja, en dat buitenspel afgeschaft moet worden.

26 februari 2023 om 00:20


Het afschaffen van buitenspel vind ik anders een heel interessante gedachte. Daar worden wedstrijden veel opener van.

26 februari 2023 om 12:36

Nee want bij wedstrijden waar dit getest werd, zakten teams heel ver in en dat gaat ten koste van het vermaak

26 februari 2023 om 13:00

@ Ktb84

Wedstrijden worden helaas niet opener, maar saaier. Dat is getest en men beschikt over videomateriaal van hoe het vroeger was. Je krijgt dan dat de spitsen de bal gaan opwachten in de 16 en daardoor gaan teams zich massaal terugtrekken. Komt het spel niet ten goede.

Persoonlijk denk ik dat zuivere speeltijd icm met strafminuten voor bepaalde overtredingen (bijv. 5 minuten aan de kant voor tijdrekken) al een hoop helpt.
Maar helaas zullen wij altijd teams houden die zich ingraven in de eigen 16 en op de counter spelen. Dat is wat het voetbal vooral verpest.

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het het inderdaad er niet uitzat alsof hij ernstig geblesseerd raakte. Je ziet geen rare beweging of iets. Bij zo'n scheur zie je toch wel een rare verdraaiing of iets dergelijks, maar dat kwam niet duidelijk naar voren uit de beelden.

25 februari 2023 om 22:21

Je gaat voor je plezier in de Stadsderby met een brancard van het veld. Van Basten moet zich gewoon schamen voor dit soort uitspraken. Of heeft hij zelf al die blessure's gefaked.

26 februari 2023 om 20:45

Dat zeg ik ook niet. Ik zeg alleen dat er geen gekke verdraaiing of iets dergelijks te zien is. Dat hij daarna met de brancard van het veld gaat is natuurlijk hartstikke vervelend.

25 februari 2023 om 22:52

Voetballers stellen zich vaak aan maar staan daarna meteen op,hij moet per brancard het veld verlaten,dan weet je toch meteen dat het echt wel iets stevig is..

25 februari 2023 om 23:45

Oh nee hoor. Ik ken wel een paar instanties waarbij speler op brandcard van het veld werd gebracht en zodra hij over zijlijn is weer opstaat klaar om het veld in te komen.

Marco is een mafkees, zijn analyses slaan 9 van de 10 keer nergens op. Ook vergelijkt hij vrijwel alles met zijn eigen talent, wat best triest is.

25 februari 2023 om 22:32

Helemaal mee eens, trapt alleen maar open deuren in. Heb hem vrijwel nooit iets inhoudelijks over het spel horen analyseren. Bijna altijd gaat het over spelers die slecht spelen of geweldig spelen en zelf bij de spelers die geweldig spelen kan hij nog negatieve punten van opnoemen.

25 februari 2023 om 22:32

Zou ik ook doen als ik 1 van de beste spitsen aller tijden was geweest.

25 februari 2023 om 22:40

Cruijff was een van de beste spelers aller tijden en kon geweldig analyseren zonder alles te reflecteren op zijn eigen prestaties.

25 februari 2023 om 23:49

Dat je iemand goed of slecht vind qua analyse hoeft die persoon niet meteen een mafkees te zijn. De ene persoon zal Gijp een goede analist vinden en de ander van Hooijdonk. Maar tegenwoordig is dan de ene gelijk een mafkees en de ander een idioot.

26 februari 2023 om 00:05

Tegenwoordig, tuurlijk Denn. Want vroeger was alles beter? Marco is een mafkees, de weg kwijt en het is zielig dat je deze man verdedigd.

26 februari 2023 om 00:20

Jij mag hem een mafkees vinden ik vind dat niet. Ik ga verder niet met je in discussie fijne avond verder.

26 februari 2023 om 00:35

Fijne avond Denn.

26 februari 2023 om 03:17

Hij mag hem toch een mafkees vinden. Marco praat ook gewook vaak lulkoek zoals nu. Hij weet helemaal niks van de situatie af maar omdat meneer marco geirriteerd is moet er dus niks aan de hand zijn en is aanstellerij.

26 februari 2023 om 09:42

Een mafkees die meer gepresteerd heeft dan iedereen op dit forum bij elkaar.

25 februari 2023 om 23:27

Omdat jij het niet begrijpt? Zijn analyses zijn juist bijna altijd goed. En ja hij vergelijkt het met wereld niveau. Niets mis mee.

25 februari 2023 om 23:48

Hier op VZ slaan 9 van de 10 analyses ook nergens op, maar dat maakt iemand nog geen mafkees.

26 februari 2023 om 00:04

Oh zeker wel, totaal idioot zelfs in de helft van de gevallen.

26 februari 2023 om 09:45

@consy, dan heeft die idioot het erg ver geschopt, maar ja jij kent hem natuurlijk alleen als analist.

Marco is zelf ook vroegtijdig gestopt omdat ie er eigenlijk niet zoveel zin meer in had. Blessures gebruikte hij gewoon als excuus.

25 februari 2023 om 23:49

Ja en dat gereis de hele tijd. Heeft nog overwogen om alleen thuiswedstrijden te spelen. Maar toen dat onbespreekbaar was kocht ie 2 krukken en nam hij afscheid.

26 februari 2023 om 09:48

Ja en al die operaties waren een dekmantel. Liggen jullie lekker op de bank, keyboard warriors?

26 februari 2023 om 14:53

Neem jij alle post zo serieus Eric? En dan vanachter je eigen toetsenbord dit verwijt maken. Geweldig.

Mensen vinden het leuk om Van Basten nu te gaan verbeteren, maar de kern van Van Basten zijn verhaal klopt 105%. Heel LaLiga zit vol met elke wedstrijd alleen maar schreeuwen en liggen. 75 van de 90 minuten van de wedstrijd zie je spelers liggen en scheidsen fluiten. Zo maken ze Laliga helemaal kapot. Het is niet meer om aan te gluren gewoon. In dit geval zit Van Basten er weliswaar helemaal naast, maar hij heeft gewoon gelijk. Altijd maar weer dat rollebollen en huilen.

25 februari 2023 om 22:31

100% mee eens, maar maak van La Liga gerust heel het voetbal

26 februari 2023 om 01:22

Het is alleen enorm dom en onnodig dat je van al die beschikbare voorbeelden een geval met een daadwerkelijk ernstige blessure aanhaalt.

26 februari 2023 om 11:36

Dat is nu lullig voor de speler in kwestie. Maar wel wat dat gedrag veroorzaakt, wanneer het wel ernstig is worden ze niet meer serieus genomen..

26 februari 2023 om 09:06

Klopt en omdat ik Van Basten een beetje een eikel vindt die me als analist mateloos irriteert (wat me ook vaak overkomt bij collega’s als Been en Gullit die er ook zitten omdat ze als coach mislukten), kan ik wel glimlachen om die reacties.

Maar met deze nuance heb je volkomen gelijk. Wedstrijden tegen Zuid-Europese ploegen werken standaard op je zenuwen en als kijker hoop ik stiekem dat bij een verliesbeurt van de ploeg waar ik voor ben een speler het theater of ander spelbederf eens logenstraft. Op het WK bijvoorbeeld had ik het minder erg gevonden als iemand die Parades in de laatste minuten van de wedstrijd eens echt bij de enkel zou hebben afgezaagd en een compilatie van echte overtredingen op Neymar drukt de stemming ook allerminst.

26 februari 2023 om 10:57

Zuivere speeltijd is echt de oplossing en iedereen weet het.

Marco van Basten was ooit een groot voetballer maar als analist vind ik hem echt heel erg ondermaats. Hij heeft heel vaak een zure houding en komt veelvuldig arrogant over. Ik zou dan denken... Marco je doet je werk, maar je inlevingsvermogen lijkt helemaal zoek.

1. Als voetballer weet hij wat blessures kunnen doen.

2. Als coach heeft hij er helemaal niks van gebakt en door z'n ego Ziyech verjaagd. Ik geloof dat hij nog leeft naar zijn legende als voetballer, wat mag! Maar als hij dat imago wilt houden, kan hij beter niet structureel aanschuiven als analist of tafelgast. Doe het dan echt bij uitzondering zoals een Pele, Cruyff en andere grootheden uit dat rijtje deden.

Ieder z'n ding maar elke keer wanneer ik hem hoor praten, zet ik tegenwoordig m'n spotify aan en de televisie op mute!

25 februari 2023 om 23:31

Als coach heeft hij het helemaal niet slecht gedaan. Oranje heeft voor het laast goed gespeeld onder hem. Ziyech heeft hij niet verjaagd. Ziyech heeft dit zelf gedaan. Hij is vaak kritisch, maar zijn analyses kloppen gewoon.

Ze kwamen er daarna wel op terug volgens mij dat het niet perse om dit moment ging maar meer in het algemeen. Was ook een stomme opmerking van Marco en ze hadden dit vrij snel door..

Hij heeft helemaal gelijk. Al die nep-valpartijen, vreselijk. Niet meer stoppen voor blessures en geel geven als je binnen 2 minuten weer gewoon loopt. Stelletje naaiers.

Als meneer Van Basten de herhaling een paar keer goed heeft bekeken, dan kon hij direct constateren dat het wel eens foute boel kon zijn.

Haha pannenkoek!
Tja dat kun je dus niet altijd van een afstand zien en bepalen. Veel voetballers stellen zich aan maar nu dus zeker niet.

Tsja, met dat eindeloze gerol en geduikel in de voetballerij is er ook 99 van de 100 keer helemaal niks aan de hand. Met wedstrijden vol matennaaierij kan dit serieuze geval dan ook een keer voorkomen. In een sport waar de geloofwaardigheid tot het nulpunt is gezakt kan je deze misrekening van Basten en andere analitici niet aanrekenen.

26 februari 2023 om 01:18

Juist wel toch? Er zijn tal van voorbeelden te bedenken waarbij de speler direct erna weer vrolijk opstaat en een sprintje trekt. Om dan een voorbeeld aan te halen waar een speler met brancard wordt weggevoerd en gewisseld wordt, is op zn minst oliedom, en ook nog eens enorm ongevoelig richting de speler. Dus het is hem zeker wel aan te rekenen.

Ik heb het moment niet gezien, en ben ook geen fan van Van Basten als analist. Maar je kunt ook zwaar geblesseerd raken zonder dat er een overtreding wordt gemaakt. Moment waar ik dan gelijk weer aan moet denken is er eentje uit de wedstrijd FC Utrecht - Ajax, van vorig seizoen denk ik. Daar speelde bij FC Utrecht een speler uit Japan zijn eerste wedstrijd. En naar een minuut of 10 maakte Martinez een stevige tackle op de bal, totaal geen overtreding, maar die speler uit Japan raakte wel ernstig geblesseerd. En ook de blessure van Vd Beek was een ongelukkige botsing met Senesi.

Dus het kan zijn dat Van Basten hier (deels) gelijk heeft als hij vind dat er geen overtreding wordt gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat er niemand geblesseerd kan raken.

26 februari 2023 om 01:21

Maar hij geeft aan dat die niet kan voorstellen dat de speler hier geblesseerd is geraakt en van het veld af moet. Terwijl dat in de herhaling echt wel te verklaren valt. Dus hij zit er wel degelijk enorm naast.

Door deze verkeerde inschatting van Van Basten, laat hij onbewust de kern van het probleem zien. Er wordt zo vaak een blessure aangewend, dat je bij een echte blessure denkt dat de speler zich aanstelt. Voetbal wordt of werd als een sport voor echte mannen gezien. Maar ik zie zoveel toneelspelers en onsportieve mannen, dat de sport niet meer geloofwaardig is.

Tja Marco kan het weten he! Die liet zich in Italie ook altijd als een stervende zwaan vallen... ach gelukkig kon hij beter voetballen dan coachen en analyseren.

Daar mag Marco wel even op terugkomen.
Toch blijft Marco een van de betere analisten. Niet omdat ie altijd gelijk heeft, maar wel omdat hij duidelijk en recht door zee zijn mening durft te geven. Veel van zijn collega's spreken met meel in de mond, als ze al iets zinnigs zeggen.

Daar mag Marco wel even op terugkomen.
Toch blijft Marco een van de betere analisten. Niet omdat ie altijd gelijk heeft, maar wel omdat hij duidelijk en recht door zee zijn mening durft te geven. Veel van zijn collega's spreken met meel in de mond, als ze al iets zinnigs zeggen.

Daar mag Marco wel even op terugkomen.
Toch blijft Marco een van de betere analisten. Niet omdat ie altijd gelijk heeft, maar wel omdat hij duidelijk en recht door zee zijn mening durft te geven. Veel van zijn collega's spreken met meel in de mond, als ze al iets zinnigs zeggen.

Daar mag Marco wel even op terugkomen.
Toch blijft Marco een van de betere analisten. Niet omdat ie altijd gelijk heeft, maar wel omdat hij duidelijk en recht door zee zijn mening durft te geven. Veel van zijn collega's spreken met meel in de mond, als ze al iets zinnigs zeggen.

Daar mag Marco wel even op terugkomen.
Toch blijft Marco een van de betere analisten. Niet omdat ie altijd gelijk heeft, maar wel omdat hij duidelijk en recht door zee zijn mening durft te geven. Veel van zijn collega's spreken met meel in de mond, als ze al iets zinnigs zeggen.

Daar mag Marco wel even op terugkomen.
Toch blijft Marco een van de betere analisten. Niet omdat ie altijd gelijk heeft, maar wel omdat hij duidelijk en recht door zee zijn mening durft te geven. Veel van zijn collega's spreken met meel in de mond, als ze al iets zinnigs zeggen.

Daar mag Marco wel even op terugkomen.
Toch blijft Marco een van de betere analisten. Niet omdat ie altijd gelijk heeft, maar wel omdat hij duidelijk en recht door zee zijn mening durft te geven. Veel van zijn collega's spreken met meel in de mond, als ze al iets zinnigs zeggen.

Terecht punt San Marco! Echt puur toeval dat de gemiddelde aansteller nu wel iets blijkt te hebben.

Precies t sprookje Peter en de wolf, Als je altijd maar doet alsof je vreselijk geblesseerd bent en daarna weer vrolijk verder voetbalt geloven mensen je niet meer, en als t dan eens echt fout is, tja eh... eigen schuld dikke bult?...

Ik begrijp dat je in eerste instantie zo'n reactie hebt. Zat spelers die worden afgetroefd en vervolgens doen alsof ze geblesseerd raken om hun falen van zich af te schuiven. Dat was ook de eerste reactie van de commentator op Btsport bv. Dat je dat echter bij de rust nog steeds denkt terwijl de speler in kwestie per brancard is afgevoerd vind ik wel vaag.

26 februari 2023 om 11:01

Zoals Rashford net deed dat alsof ie geblesseerd was tegen Barca omdat ie een dramatische pot speelde.

Als je tussen de regels door leest ergert Marco zich gewoon enorm aan het onnodige oponthoud en het tijdrekken tijdens wedstrijden. Iets waar hij zich al sinds jaar en dag aan ergert. Hij is natuurlijk een fanatiek voorstander van effectieve speeltijd, net zoals bij hockey, zaalvoetbal en ga zo maar door. En daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in!

Lijkt mij een taak voor bijvoorbeeld een extra VAR.
Spelers de bij het eerste tikje naar hun hoofd grijpen terwijl ze daar niet eens geraakt worden direct met een gele kaart belonen. Soms vraag ik mij af hoe deze spelers reageren als er iemand tijdens het uitgaan tegen hun aanloopt. Gaan zij dan ook direct liggen?

Marco had zijn commentaar beter kunnen bewaren voor het moment dat Rüdiger zijn act opvoerde. Dat was echte aanstellerij en daar dit je als VAR dan met droge ogen naar te kijken en zegt niks

Ik neem v Basten al tijden niet meer serieus met zijn zure commentaar echt een vervelende man die met zijn commentaar heel erg vaak de plank misslaat , was een groot voetballer dat moet gezegd maar nu een zure man die te pas en te onpas spelers loopt af te zeiken .

Van Basten heeft natuurlijk gelijk. Toevallig was deze speler nu wel geblesseerd, maar in 98 % van de gevallen is er weinig tot niets aan de hand.

Normaal kan ik Van Basten wel hebben maar gisteren was hij echt zuur. Zo zuur zelfs dat ik me afvroeg wat hij daar aan het doen was. Denk niet dat hij het analist zijn nodig heeft om rond te komen.

Terrechte reactie van Van Basten.

gezien er zoveel theater wordt gemaakt is echt niet meer van nep te onderscheiden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren