Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten herkent Frenkie niet: ‘Hij moet zich niet verlagen tot dit niveau’

Laatste update:

Frenkie de Jong maakte zaterdagavond het laatste doelpunt voor Barcelona in de thuiswedstrijd tegen UD Almería (2-0), maar toch was analist Marco van Basten niet van de spelmaker onder de indruk. Vooral in de eerste helft maakte De Jong volgens de voormalig bondscoach een matige indruk, voornamelijk vanwege het aantal overtredingen dat hij maakte.

In de rust werd Van Basten gevraagd naar het aantal overtredingen dat De Jong maakte. De analist toonde zich kritisch. "Dat is me inderdaad opgevallen", zei Van Basten in de studio van Ziggo Sport. "Hij maakte overtredingen waarvan ik dacht: zo ken ik Frenkie de Jong niet. Hij moet daar een beetje mee oppassen, want los van het feit dat je geen gele kaart wil krijgen, staat hij op het veld om te voetballen. Daar is hij goed in. Het fysieke gedeelte van het spel moet je dan niet overdrijven."

Vooral de overtreding in minuut 27 op Largie Ramazani, door Van Basten 'een echte rotschop' genoemd, was een smet op de prestatie van De Jong tegen Almería. "Hij moet zich niet verlagen tot dit niveau. Ten eerste is het niet goed voor De Jong zelf, maar ook niet voor de rest van het team. Stel dat hij een gele of rode kaart krijgt, dan dupeer je de rest van het team ook. Dan ben je verder van huis."

De spelmaker uit Arkel, die op vrijdag 11 november hoort of hij onderdeel uitmaakt van de WK-selectie van Oranje, maakte na rust een betere indruk en zette uiteindelijk ook de 2-0 op zijn naam. Omdat De Jong amper overtredingen meer nodig had, kreeg hij geen kaart voorgehouden van de scheidsrechter. De wedstrijd stond verder in het teken van verdediger Gerard Piqué, die zijn laatste wedstrijd in het Spotify Camp Nou speelde. Hij kreeg een publiekswissel van trainer Xavi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Goh Marco, stel je voor een middenvelder die een overtreding maakt. Oei oei, stel je voor een gele kaart. Miscchien wel eens tijd dat Frenkie een stukje venijn aan zijn spel toevoegt. Een beetje meer Grinta. Marco ziet liever een meisjesteam kennelijk.

6 november 2022 om 12:51

Ben het wel met hem eens hoor. Dit is niet de rol van Frenkie in het team en ook absoluut niet een van zijn kwaliteiten om fysieke duels in te gaan. Hoog risico voor hemzelf. Hij zou dit niet nodig moeten hebben.

6 november 2022 om 12:51

Precies, volgens mij kan een beetje peper geen kwaad bij Frenkie.

6 november 2022 om 12:52

In de tijd van Marco werd er tenminste nog echt verdedigd, tegenwoordig mag je vrij weinig.

6 november 2022 om 13:34

Er werd ook erg dom verdedigd. Men vergeet dit ook heel vaak.

6 november 2022 om 12:55

Dat zegt hij niet. Het constateert (heel correct) dat Frenkie dit soort dingen gewoon niet kan. Een goede overtreding op het juiste moment is een kunst. Het is net zo mooi als een lange pass die een verdediging openbreekt. Ook dat gemopper van hem bij de scheidsrechter en dan een kaart pakken. Frenkie beheerst deze vaardigheden simpelweg niet. Nu is het net een Jaap Stam die zo een pirouette trucje van Antony nadoet.

6 november 2022 om 13:03

Is nog jong, kan ie m.i. zeker nog leren. Martinez en tagliafico zijn fysiek ook niet indrukwekkend, maar een beetje meer sloper kan en moet hij wel worden met zijn verdedigende kwaliteiten.

6 november 2022 om 13:15

Een overtreding is een kunst? Hoe kan je in godsnaam nou een overtreding vergelijken met een mooie pass?!?

6 november 2022 om 13:38

Soms is een mooie zaag best te vergelijken met kunst, tenminste op de kelderklasse velden....

6 november 2022 om 14:06

@bereta eens..de onnodige overtredingen die hij maakte konden hem zelfs fataal zijn. Het is dat hij die rebound scoorde maar ik vond hem gister niet bepaald een toegevoegde waarde hebben. Gavi en Kessi zouden niet onder them doen ofzo

6 november 2022 om 16:08

@reddevilgaz: Vraag het maar aan Italië met hun 4 WK bekers.

6 november 2022 om 13:51

Ik vond wel dat Frenkie in de eerste helft solliciteerde naar een kaart. Zoveel overtredingen kort na elkaar. En onnodig want Almeria verloor sowieso zelf de bal

6 november 2022 om 14:20

Een meisjes team? Dan kijk jij waarschijnlijk nooit naar wedstrijden van de meisjes/vrouwen op je club. Elke wedstrijd wel een rode kaart.

Tja, fluwelen beentjes zijn ook niet alles. Volgens mij degelijke wedstrijd voor Frenkie en niet voor niets man of the match

6 november 2022 om 14:07

Man of the match? Welke wedstrijd heb jij gezien🤣🤣🤣

6 november 2022 om 21:42

Als jij 'm gezien had had je dit geweten haha

Als je de enigste middenvelder bent die verdedigend werk opknapt binnen zo'n aanvallende tactiek, heb je soms aardig wat overtredingen nodig. Ik snap sowieso niet dat Xavi er niet nog een middenvelder met verdedigende kwaliteiten bij zet. Tegen sterke ploegen ben je gewoon erg kwetsbaar.

6 november 2022 om 12:59

Je bent er altijd als de kippen bij om frenkie te verdedigen. Krijg je ook zo’n spidersense alarm als iemand slecht spreekt/schrijft over hem?

Marco vind ik wel heel zuur geworden. Bijna nooit positief over spelers.

6 november 2022 om 13:36

Is ook altijd een softie geweest. Toen en nu ook.

6 november 2022 om 14:09

Heeft niets met zuur te maken. Hij verwacht een bepaalde kwaliteit op wereldniveau. En helaas heeft deze generatie niemand die in de top meegaat..paar jaar geleden hadden we dat wel met RVP, Robben etc.

Dit zei Marco in de rust maar in de tweede helft speelde De Jong erg goed, met veel aanvallende snelle combinaties en een goal. Ik maak me geen zorgen over zn niveau richting het WK.

Het fysieke moet je niet overdrijven. Dit krijg je dus met oud-voetballers die al 30 jaar niet meer op een veld hebben gestaan en als analist op tv komen. Die lijken soms zo ver verwijderd te zijn van het moderne voetbal. Dat fysieke is net iets wat Barca vaak ontbreekt centraal, zeker als Gavi niet speelt. Dat is ook iets waar De Jong wel eens een gebrek aan wordt verweten. Dan besluit De Jong dat meer te doen en harder te werken om zijn team te helpen, zij het wat onhandig gisteren, krijg je dit soort onzin.

Los daarvan, wat ziet die man er slecht uit zeg! 58 jaar oud en je zou hem zo 70 geven. Ik baseer me op de foto's overigens, heb het programma niet gezien.

en door La Liga uitgeroepen door beste man van het veld, toch grappig

6 november 2022 om 14:07

Met name in eerste helft maakt hij veel overtredingen. Dus niet gek dat Marco in de rust dit benoemd. Los daarvan speelde hij goede wedstrijd met goal en mooie acties. Maar dat betekent niet dat je niet open moet staan voor opbouwende kritiek van een voetballegende

Wellicht probeert die in de buurt van het niveau van zijn concurrent Gavi te komen als het gaat om overtredingen maken

Busquets is anders een meester in telkens kleine overtredingen maken, waarvoor hij net geen geel krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren