Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten: ‘Dat was niet nodig; nu weer vakantie, dat is wel grappig’

Laatste update:

Hij was tot niets verplicht, maar Marco van Basten zat afgelopen zaterdag tijdens de oefenwedstrijd bij Fortuna Sittard nog op bank als assistent van trainer John van den Brom. Het was voor Van Basten zijn laatste duel bij de Alkmaarders, nu hij terugkeert bij het Nederlands elftal.

/

Danny Blind is daar als eindverantwoordelijke de opvolger van Guus Hiddink en krijgt voormalig bondscoach Van Basten als rechterhand. De oud-topspits zal het dagelijks werken met de selectie van AZ gaan missen. “Maar daar heb je wel weer grote toernooien voor terug. Dat is mooi. Verder is het min of meer hetzelfde, alleen met bekendere namen”, maakt Van Basten duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Tot voor kort genoot de assistent-trainer van AZ van zijn zomervakantie en ging hij ervan uit dat hij ook het komende seizoen aan de zijde van Van den Brom zou doorbrengen. Het was voor Van Basten geen probleem geweest als hij in Alkmaar was gebleven, tot hij op 1 augustus in dienst treedt van de KNVB. “Ik had AZ nog wel langer willen helpen, zolang ze nog geen andere assistent hebben. Maar dat vonden ze niet nodig. Nu krijg ik weer vakantie, dat is wel grappig.”

Vind je het mooi dat Marco van Basten terugkeert bij het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie de toekomst van het Nederlands elftal steeds positiever in. Ik denk dat het wel gaat lopen met van Basten als assistent.

13 juli 2015 om 10:51

mwa, bij oranje hebben ze van nistelrooij al. er had beter een oud topverdediger de staff kunnen versterken. daar zijn nog wel wat tips nodig imo

13 juli 2015 om 11:10

Die topverdediger hebben ze toch al in de vorm van Danny Blind? Iedereen heeft een mening over de coach Blind, maar ik ga er toch vanuit dat de meeste mensen de verdediger Blind een uitstekende speler vonden. Had bij het Nederlands elftal de "pech" dat hij Ronald Koeman voor zich had maar is toch maar mooi de laatste aanvoerder va neen Nederlandse club die met de wereldbeker in zijn handen heeft gestaan.

13 juli 2015 om 12:20

Hoeveel tips hebben ze nog nodig? Bij de clubs hebben ze ook nog allerlei specialisten rondlopen en tipgevers. En nu is het alsof Van Basten en van Niselrooy alleen maar met de aanvallers aan de gang gaan.

13 juli 2015 om 15:02

Wow, waarom zou Blind verdedigende tips nodig hebben? Volgens mij ben je niet zo oud.
Blind en v Basten is imo de perfecte combo, ik hoop alleen niet dat alles nu in 1 keer Ajax gaat worden.

13 juli 2015 om 12:30

Van Basten moet zich eens 1k eer bewijzen.
Hij maakt niets af n is twijfelachtiger dan twijfelachtig..

13 juli 2015 om 15:46

Hij heeft anders destijds bij het NL elftal gewoon zijn contract uitgediend. Nu nog een assistent voor op het middenveld en dan lijkt mij de technische staf eigenlijk wel in orde.

Oranje heeft onder Van Basten op het EK in juni 2008 het mooiste voetbal sinds 1974 gespeeld. Zelfs als Ajacied heb ik mijn twijfels over de geschiktheid van Danny Blind als bondscoach, maar met rechterhand Marco van Basten zie ik het weer helemaal zitten.

13 juli 2015 om 10:56

Het was spectaculair maar naief. Met een kleine tactische aanpassing kon Hiddink dat elftal volledig ontmantelen in de kwart finales en daar had Marco geen antwoord op. Laten we niet opeens doen alsof hij een fantastische trainer was want dat is niet zo.

13 juli 2015 om 11:18

Wat een onzin reactie. "met een kleine tactische aanpassing kon Hiddink dat elftal volledig ontmantelen" Ik weet niet wat jij onder "volledig ontmantelen" verstaat, maar na 90 minuten stond het anders nog 1-1.
Imo was het Van Basten die een tactische aanpassing naliet en geen mandekking op Arshavin instelde. Marco ging blijkbaar te veel uit van eigen kracht en wenste zich niet aan te passen aan het spel van de tegenstander. Als jij dat naief noemt, ok... Ik noem het zelfoverschatting, maar goed ... achteraf praten is O zo makkelijk.

13 juli 2015 om 11:27

Sinds wanneer is counteren naief?
Van Basten had gewoon een goede tactiek gevonden maar was op dat moment niet ervaren genoeg om de tactiek van Hiddink de baas te worden. Zo zie je dat ervaring wel degelijk belangrijk is als coach.
Ik ben persoonlijk nog niet helemaal overtuigd over het didactische deel van Van Basten z'n coaching. In de zin van: hij snapt het wel, maar kan hij het de leek ook uitleggen?

13 juli 2015 om 11:32

Had ook wel te maken met de dood van dat kind van Boularouz. Ze waren ineens helemaal de weg kwijt.

13 juli 2015 om 12:12

@david loggie: het geval Boulahrouz zal een grotere invloed hebben gehad dan de tactische aanpassingen van Rusland. Hiddink en tactische plannen ook hahaha

13 juli 2015 om 13:19

Zijn ruzies met Van Nistelrooy en Van Bommel hebben hem ook weinig goeds gebracht. Net als het passeren van Seedorf.

13 juli 2015 om 15:51

Mwah... hier ga je wel kort door de bocht.
1. Hiddink was bekend met het NL voetbal (dat helpt zeg maar).
2. Nederland had het momentum verloren door de miskraam van Zabia. Dat is toen in die ploeg geslopen.
3. MvB heeft de basis gelegd voor het latere succes van van Marwijk.
4, MvB is de enige coach bij het NL elftal geweest die RvP wel heeft weten te laten functioneren.

13 juli 2015 om 11:01

Dat waren dan ook letterlijk de enige twee wedstrijden waar Oranje goed voetbalde onder van Basten. Verder was het weinig bijzonders (ook niet per se slecht trouwens).

13 juli 2015 om 15:10

Ik heb ook genoten van die wedstrijden, maar weet nog wel dat we 2 van die wedstrijden ook gewoon hadden kunnen verliezen.

Van Basten was toen zeker geen topcoach. Wie weet heeft hij zich nu wel goed ontwikkeld.

13 juli 2015 om 15:21

Nou nou nou.. ik vond het Oranje onder Rijkaard echt beter voetbal spelen.

13 juli 2015 om 15:53

Duh... dat bestond nog voornamelijk uit de gouden '95 generatie. Zo jammer dat die generatie niet het maximale er uit hebben gehaald.

13 juli 2015 om 16:11

@ajaxmind

Ajaxrene zegt dat Oranje onder Van Basten het beste voetbal speelde sinds 1974. Ik zeg dat ik dat niet vind.

Bovendien zo erg logisch is het niet dat Oranje zo goed voetbalde. Daarvoor werden ze gecoacht door Hiddink (EK 96 en WK 98), ze deden het redelijk goed, maar het kwam er niet echt uit. Onder Rijkaard speelden ze werkelijk fantastisch. Na Rijkaard kwam Van Gaal, en toen haalden ze het WK niet eens.

15 juli 2015 om 13:43

Je bedoelt met het EK in eigen land ? Noem mij 1 aansprekende wedstrijd...
Die 0-0 tegen Italie ? Onder Van Basten werd er met fantastisch voetbal met 3-0 van Italie gewonnen.

15 juli 2015 om 14:10

@ajaxrene
Heb jij wel dat EK gezien? Nederland zat in de Poule des doods met Frankrijk (de wereldkampioen) en Tsjechie (EK-finalist) en misschien wel de best voetballende Europese ploeg in die tijd. Nederland heeft al haar wedstrijden verdiend en met goed voetbal gewonnen.

Joegoeslavie is verpletterd in de kwartfinale, en de Italianen zijn 120 minuten weggespeeld. Twee penalty's gemist. De Italianen kwamen niet aan te pas. In de 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Italie, kwamen de doelpunten van Nederland uit counters. Italie was zelfs voetballend beter. Er is een groot verschil tussen hoe goed en dominant Nederland tijdens dat EK voetbalde en alle andere elftallen daarna (en zelfs daarvoor tot 1974).

Dat denk ik ook, van Basten is veel ontspannender en heeft geen last van druk als assistent. Daardoor komt hij veel beter tot zijn recht. En of het met oranje nog gaat lukken? Zal verdomd moeilijk worden. Maar als Robben erbij is dat scheelt ook wel weer.

Marco van Basten heeft op zijn zachtst gezegd een vreemde carrière als trainer.
Als voetballer was hij stabieler.
Hij maakt helemaal niets af en teert vooral op zijn naam als speler.

Van Persie heeft zich in Oranje zelden doen gelden, heeft nagenoeg altijd de voorkeur gekregen boven Huntelaar. Huntelaar heeft relatief veel meer goals gemaakt in Oranje gezien de speeltijd die hij heeft gekregen.
Op eindrondes was van Persie vaak onzichtbaar (nu gaan mensen weer schermen met de kopbal tegen Spanje) en Robben heeft een betere klik met Huntelaar.de positie van LCV is telkens vergeven aan de stuntelaar Bmi, techniek van een amateur die denkt dat ie kan voetballen, zeer gevaarlijke combinatie. Wie we er wel moeten neerzetten? Dan maar een groot talent die nu samen met de Vrij ook bij Lazio centraal gaat spelen (hopelijk). Mocht ie bij Lazio niet de basis halen, dan ga je hem natuurlijk niet oproepen. Natuurlijk is Ron Beton ook een prima verdediger, maar beter dan de Vrij? Ik zou dan inzetten op de jeugd en Ron is een goede stand-in. Overige posities lijken me duidelijk inderdaad en hopelijk is Strootman weer snel terug.

13 juli 2015 om 16:26

@ Ruudje74,

Inderdaad, Robin van Persie heeft zich zelden laten gelden bij het Nederlands elftal, maar dat neemt niet weg dat hij een fantastische voetballer is. Desondanks dat, zou ik ook voor Klaas Jan Huntelaar kiezen, als diepe spits.

Ik ben blij dat Marco van Basten nu terug is bij het Nederlands elftal. Hij wou niet meer als hoofdcoach optreden, maar wel als assistent-trainer en vooral als assistent-trainer van het Nederlands elftal heb je op zich wel 'n rustige baan.

Ik hoop ook dat van Basten samen met Danny Blind en Ruud van Nistelrooij de selecties maakt. Persoonlijk zie ik het liefst deze selectie bij het Nederlands elftal, mits iedereen fit is natuurlijk:

Keepers: Jasper Cillessen ( Ajax ), Kenneth Vermeer ( Feyenoord ) en Tim Krul ( Newcastle United ).

Verdedigers: Gregory van der Wiel ( Paris Saint Germain ), Daryl Janmaat ( Newcastle United ), Stefan de Vrij ( Lazio Roma ), Ron Vlaar ( geen club ), Virgil van Dijk ( Celtic ), Bruno Martins Indi ( FC Porto ), Erik Pieters ( Stoke City ) en Jetro Willems ( PSV ).

Middenvelders: Nigel de Jong ( AC Milan ), Jordy Clasie ( Feyenoord ), Kevin Strootman ( AS Roma ), Daley Blind ( Manchester United ), Wesley Sneijder ( Galatasaray ) en Georginio Wijnaldum ( Newcastle United ).

Aanvallers: Quincy Promes ( Spartak Moskou ), Jeremain Lens ( Dynamo Kiev ), Klaas Jan Huntelaar ( Schalke 04 ), Robin van Persie ( Fenerbahçe ), Arjen Robben ( Bayern München ) en Memphis Depay ( Manchester United ).

Cillessen
vd.Wiel
de Vrij
v.Dijk
Willems
de Jong
Strootman
Robben
Sneijder
Depay
Huntelaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren