Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valverde: ‘De Jong deed ons pijn, een lastige speler om te verdedigen’

Laatste update:

Barcelona won woensdagavond met 1-2 op bezoek bij PSV, maar eenvoudig hadden de bezoekers het niet. De Eindhovenaren hadden in de eerste helft de beste kansen. De paal en lat voorkwamen doelpunten van de thuisploeg, waarna Barcelona na rust via Lionel Messi en Gerard Piqué op voorsprong kwam. Luuk de Jong zorgde voor een spannende slotfase door de aansluitingstreffer te maken. Barcelona-trainer Ernesto Valverde deelde na de wedstrijd complimenten uit aan de koploper van de Eredivisie.

“PSV speelde goed, wij niet”, zei de trainer na de wedstrijd, geciteerd door AS. “In het begin waren we slordig en hadden we het moeilijk vanwege de druk van PSV. Daardoor kwamen zij beter in het spel. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in het spel en wisten we te scoren. Luuk de Jong deed ons aan het einde van de wedstrijd pijn. Hij is een lastige speler om te verdedigen.”

“We wilden als eerste in de groep eindigen en ondanks dat we met lastige tegenstanders te maken hebben gehad, zijn we daarin geslaagd. We moeten niet vergeten dat we het de laatste twee jaar op vreemde bodem moeilijk hebben gehad. Met twee overwinningen en een gelijkspel hebben het goed gedaan”, aldus Valverde, doelend op de zeven punten die Barcelona dit Champions League-seizoen buiten het Camp Nou behaalde.

Doelpuntenmaker Piqué was vooral blij met de eerste plaats in de groep. “Dit was een van de zwaarste groepen van de afgelopen jaren”, zegt hij op de clubwebsite. “Maar de meeste wedstrijden hebben we uiteindelijk comfortabel gewonnen. Vandaag hadden we na rust meer controle over de wedstrijd. We hadden vaker moeten scoren en kregen het nog lastig in de slotfase.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Jong is ooit geflopt in het buitenland, maar ik begin toch steeds meer te denken dat als je je spel een beetje op hem aanpast, hij toch zomaar op een aardig niveau mee kan. De Jong is vreselijk dodelijk in de lucht en haast onklopbaar. Deze CL campagne heeft hij bewezen dat hij ook tegen internationale topteams de luchtduels gewoon soeverein kan winnen. De Jong had vandaag gewoon twee keer kunnen scoren en nog een assist kunnen geven. Wat een bloedvorm kent deze man nu.

29 november 2018 om 01:21

Luuk de Jong is echt ongeloofelijk in de lucht ja. Wint zowat van iedereen. Zelfs Alderweireld, Sanchez en Vertonghen hadden moeite met hem.

29 november 2018 om 02:20

Dat geflopt in het buitenland vind ik sowieso enorm overdreven altijd. Bij Gladbach kwam hij niet uit de verf, vooruit, maar bij Newcastle werd hij ook gewoon 10 gezet. Dat hij op die positie niet rendeert had iedereen je wel kunnen vertellen..

29 november 2018 om 08:48

Neeneenee. Gewoon keihard geflopt en niet anders. Deed met name bij newcastle haast alles fout. Ook op de 10 positie moet je een bal gewoon kunnen aannemen en passes over 6 meter kunnen versturen. Bij Gladbach was evengoed een drama. Niet alleen hier in NL, maar ook de fanbases van genoemde clubs wisten niet wat ze zagen.

Dus overdreven? Nah.

29 november 2018 om 08:59

@free:
Wat een droog reden zelf op 10 moet je kunnen aannemen en afspelen. Zet Dost op 10 en hij bakt er ook geen pepernoot meer van.

Niet iedereen is een Kuyt die overal wel kan spelen. De Jong is gewoon een diepe spits die aanvoer moet hebben. Dus nee op 10 kan hij niet spelen daar worden hele andere dingen van je verwacht. Wat een kul argument zeg.

Gladbach was lang niet zo slecht als je nu doet voorkomen trouwens. Zat spelers passen niet bij een club of systeem (newcastle).

29 november 2018 om 09:54

Capis. Ik zie dat jij voor elk mislukt avontuur een creatief argument hebt. Kun je ook je wijsheid delen over zijn dramatische vorige seizoen? Manmanman. Geef nou gewoon toe dat het een matige maar kopsterke voetballer is met een aardig neusje voor de goal en meer niet.

29 november 2018 om 10:19

@free:
Klopt ik heb een argument, iets wat bij jou mist waarom je het niet vind.

Klopt het is een kopsterke spits met een neusje voor de goal. ZO moet je hem dan ook gebruiken en dan is het een goede spits.hij is afhankelijk van de aanvoer inderdaad. Maar dat zijn zat top spitsen.

Het is geen voetballende spits nee. Maar dat hoef je ook niet te zijn, alleen wel als je op 10 staat inderdaad dus daar hoort hij ook niet!

29 november 2018 om 10:47

Free Eves, dat is toch juist de bedoeling van zo'n type spits? Een kopsterke spits met een neus voor de goal die een balletje vast kan houden. Op de nummer 10 heb je meer creativiteit nodig en een goede pass. Daar kan je hem niet op afrekenen, zo'n type spits hoor je in de spits te zetten. Ik wil hierbij wel toevoegen dat ik wel vind dat het buitenland geen groot succes voor hem was.

29 november 2018 om 10:55

Moet je nagaan dat die spits de topscorer van de eredivisie is, de rest is dus nog middelmatiger

29 november 2018 om 10:57

@free Eves

Ik zie dat jij over iedere positieve opmerking aangaande PSV weer een negatieve wedercomment hebt.
Geef nou gewoon toe dat je een subjectieve misgunner bent, meer niet.

29 november 2018 om 11:07

Ik temper graag optimisme waar nodig. Begrijp dat dat fanboys niet aanstaat maar goed.
Ik geniet al jaren van enkele spelers van de boeren en hoopte ook dit seizoen op een mooi (kort) avontuur in de knockoutfase zoals enkele jaren terug, maar de fanbase die daar achter zit, moet zo nu en dan beteugeld worden.

29 november 2018 om 02:36

Word ook steeds meer fan van hem. Onklopbaar in de lucht, maar ook in de combinatie en zijn techniek/schoten zijn echt beter geworden. Ben benieuwd of hij de stap naar het buitenland straks wel aan kan.

29 november 2018 om 06:35

Eigenlijk niet gek dat een speler die het van zijn fysiek moet hebben het pas op latere leeftijd op dit niveau kan laten zien. Hij blijft afhankelijk van de toevoer. Maar met Angelino Dumfries Lazano en Bergwijn is dat wel in orde

29 november 2018 om 06:43

Als je het spel op hem afstemt kun je het ene jaar heel ver komen maar het andere jaar zomaar degraderen. Vergeet niet dat hij er een hele tijd weinig van bakte. Ja hij werkte toen ook hard maar dat was toch echt geen speler waar je jou team op af wilt stemmen.

29 november 2018 om 07:04

Hij kan van grote waarde zijn voor bepaalde clubs maar dit psv is toch echt zijn hoogst haalbare niveau,enorm sterk in de lucht en dodelijk voor het doel... Maar wat een beperkte bal aanname en techniek, dat hij het in duitsland bij een subtopper niet redde zegt al meer dan genoeg

29 november 2018 om 07:42

Dit psv is ook niet minder dan gladbach of Newcastle. Is maar net hoe je hem gebruikt. Anderzijds altijd nuttig voor je team en aanspreekbaar bij team onder druk

29 november 2018 om 08:35

"hij kan van grote waarde zijn voor bepaalde clubs maar dit psv is toch echt zijn hoogst haalbare niveau"

Als PSV zijn hoogst haalbare niveau is, hoe kan het dan dat hij 3 keer scoort in 5 wedstrijden tegen Barcelona, Tottenham en Inter?

29 november 2018 om 09:01

@jeffrey:
Zat clubs van het niveau PSV die in een grotere comp spelen.

Bijv alles in DE buiten de normale top 3 zeg maar.
Serie A ook zat leuke clubs voor hem.
En zeker ook in Engeland zou het nog eens kunnen proberen.

Nee hij zal niet naar een Juve of Real gaan of zelfs een Chelsea. Maar kan zeker wel een leuke club aan.

29 november 2018 om 18:53

Danny hoes en serero scoorden tegen barcelona...... Rare beredenering

29 november 2018 om 18:54

Ja je zegt het zelf al...hetzelfde niveau maar ergens anders

Ik hoop voor de Ajax fans dat Barca de "verkeerde" De Jong koopt.

Wat was Hendrix toch weer slecht, bewijst elke keer weer dat hij voor NL competitie een redelijke speler is maar internationaal kun je daar niet mee aankomen. Veel te traag zowel aan de bal als verdedigend laat hij enorme steken vallen en telkens zijn tegenstanders lopen. Guti moet wel erg slecht zijn dt hij hem niet uit de basis speelt

Dat is wat ik echt knap vind aan de jong. Hij begint nu eindelijk waardering te krijgen voor zijn spel. Het maakt niet uit wie hem verdedigt een monster of een reus hij blijft zijn kop duels winnen die zo belangrijk zijn. Spelers van atletico hebben het lastig gekregen tegen hem nu Barcelona en dat is echt een sterke kwaliteit die hem zomaar een mooie transfer kan bezorgen.

Luuk de Jong kan prima mee in de subtop van een topcompetitie. Iedereen roept steeds dat hij is geflopt. Maar dat is al weer 4 jaar geleden. Inmiddels heeft hij zich doorontwikkeld is volwassen geworden en fysiek sterker. Hij laat inmiddels wekelijks zien dat hij de beste spits is in de Nederlandse competitie en laat het met 3 goals in 5 wedstrijden ook zien in de CL. Sommige spelers zijn laatbloeiers en een Luuk de Jong in deze vorm is voor elke team een aanwinst. Hij kan meer dan alleen koppen hij is ook ijzersterk aan de bal en conditioneel top.

Als je komend jaar in de kwalificatiecampagne EK speelt tegen de mindere goden, zou ik met de Jong spelen. Dat is op dit moment toch wel de beste spits die we hebben lijkt mij. Tegen de sterkere landen, kun je i.m.o. beter met een snelle spits spelen.
Wat heeft die zich herpakt na vorig seizoen, dat ondanks de titel voor PSV voor de Jong zelf toch teleurstellend moet zijn geweest. Respect!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren